«Βροχή» τα πρόστιμα από την Τροχαία

Re: Απάντηση: «Βροχή» τα πρόστιμα από την Τροχαία

τι να πεις και για την Αττική οδό που σε μερικά σημεία πχ προς αεροδρόμιο ή προς Ελευσίνα, μπορείς να φτάσεις με ασφάλεια τα 200 και υπάρχει το γελοίο όριο των 120 και τα στρουμφ παντού να καραδοκούν.

ξέρετε αγαπητέ μου τι είναι ταχύτητα μελέτης?

και με 300 μπορεί να πάτε σε μερικά σημεία...

τρέξτε...
θα φτάσετε πιό γρήγορα.

:AFADF0:

Πάντως μέχρι 245 δεν έχω πρόβλημα :D
Η κατάσχεση του αυτοκινήτου είναι ένα ηλίθιο και φασιστικό μέτρο.

Να πω και την άλλη άποψη. Επιστρέφω την Τετάρτη το βράδυ από Φλώρινα σε Θεσσαλονίκη μέσω Έδεσσας. Φθάνω στο Μαυροβούνι γύρω στη 1.00. Αλκοτεστ. Καθαρός, αφού δεν είχα βάλει τίποτε στο στόμα μου. Ρωτώ το όργανο.

Πιάσατε κανέναν μεθυσμένο;

Από τις 11.25 μέχρι τώρα, μόνο εσείς και ένας οδηγός φορτηγού δεν είχατε καθόλου οινόπνευμα στο αίμα σας. Μέχρι στιγμής έχουμε κόψει κλήσεις σε 44.

1.30 βρίσκομαι στα Γιανιτσά. Μπλόκο. Αλκοτεστ. Καθαρός. Επαναλαμβάνω την ερώτηση.

Απάντηση: Οι μισοί, δηλ. περισσότερα από 50 άτομα, που έχουμε ελέγξει είχαν αλκοόλ πάνω το όριο. και από αυτούς οι μισοί, προσπαθούσαν να βάλουν μέσο για να μην τους γράψουμε....

Τα σχόλιά σας παρακαλώ...

Αυτός που εισηγήθηκε τη λογική "πάρε κλήση για 700, πλέρωσε τα μισά τώρα που είσαι ζεστός, (κάτι σαν τις εκπτώσεις δηλαδή), και ξανακάντο, αλλά με την κατάλληλη συχνότητα, για να μη σε κόψει το Point system" είναι απλώς ένας άχρηστος γελοίος. Υπομονή, μια ακόμη κρίση νεοελληνικής υστερίας είναι, και θα περάσει.

Διότι, όταν ενδιαφέρεσαι για το τί κυκλοφορεί στο δρόμο, όταν ενδιαφέρεσαι για την ακεραιότητα των πωλιτών σου, δεν, ΔΕΝ πας να τους τα πάρεις. Τους κόβεις πρόστιμο 10 ευρώ, και τους παίρνεις το δίπλωμα. Και ΟΤΑΝ βρεις κόσμο με το δίπλωμα αφηρημένο, τον πας για τρία χρόνια αναστολή.

700 my ass...

Αλήθεια, έψαξε ποτέ η Τροχαία, πόσο φαγωμένο είναι το κάθε βόδι που κινείται στο δρόμο; Κανένα άλλο τεστ έκανε, εκτός αλκοόλ;

Αν έρθει καμια μέρα και πέσει πάνω σου κάποιος που πηγαίνει με 245
(που φυσικά δεν το εύχομαι) τότε να δούμε ποιον θα λες ηλίθιο και φασίστα........

Αν θα μπορείς βέβαια ......,

Φίλε μου έστω ότι έχεις ένα αυτοκίνητο super και είσαι στην αττική οδό η σε οποίο άλλο δρόμο που σου επιτρέπει να τρέχεις με 245 Km/h , όλα καλά μέχρι εδώ
Αν όμως σου σκάσει κανένα λάστιχο (κούφια η ώρα) με αυτήν την ταχύτητα μπορείς να μου πεις μου θα προσγειωθείς εσύ και το αυτοκίνητο ?
Και αν είσαι μονός σου τότε κακό του κεφαλιού σου.
Αν όμως γίνεις υπαίτιος για θανατηφόρο ατύχημα με άλλο αυτοκίνητο
Τότε τι γίνετε ?

Η ψυχολογία οποιουδήποτε μπορεί να αλλάξει μετά από ένα έστω και ασήμαντο τροχαίο.

Προσωπικά είχα την άσχημη εμπειρία να πέσει κάποιος επάνω μου από το πλάι (παραβίασε το stop) με τις αστείες ταχύτητες των 50 χιλ από την πλευρά μου και κάτι λιγώτερο ίσως από την δική του.

Ήμουνα σε κατηφορικό δρόμο, με εξέτρεψε από την πορεία μου, από την σύγκρουση μου φύγανε τα γιαλιά, πετάξανε μέσα στο αυτοκίνητο διάφορα πράγματα, από ομπρέλες μέχρι περιοδικά κλπ και ευτυχώς που το αυτοκίνητο ήταν αφ ενός γαϊδούρι και βαρύ (1400 κιλα) είχε abs, esp και τετρακίνητο (δεν ξέρω πόσο βοήθησαν όλα αυτά) σταμάτησα μετά από πορεία 20 μέτρων στο αντίθετο ρεύμα και 30 εκατοστά από ένα μαντρότοιχο.

Οδηγάω 30 χρόνια και μου έχουν συμβεί μόνο πιό ήπια πράγματα.
Μετά από 5 μήνες η αίσθηση της πρόσκρουσης είναι ακόμα στο μυαλό μου.

από τότε έχει αλλάξει εντελώς η οδηγική μου συμπεριφορά.
Την ώρα που οδηγείτε με 60 ή 80 ή 180 είστε σε κάθε στιγμή alert γιά το αν
1. θα σκάσει ένα λάστιχο
2. αν πεταχτεί ένα ζώο
3. αν παραβιάσει κάποιος το stop
4. αν θα γίνει κάτι στο αντίθετο ρεύμα και έρθει ένα αμάξι επάνω σας
5. αν αυτός που προσπερνάτε θα πετάξει μιά μπανάνα από το παράθυρο ή θα λοξοδρομήσει κατά μισό μέτρο επειδή μιλάει στο κινητό?

σκεφτείτε το και πείτε μου...

Το παραπάνω περιστατικό είχε γίνει το 1984 αν θυμάμαι καλά στην παραλιακή
Στον ιππόδρομο οπού μια Porche με λιγότερα από τα 245 έφυγε από την στροφή και κατέληξε στο αντίθετο ρεύμα όπου ξεκλήρισε μια οικογένεια που είχε κατεύθυνση προς Πειραιά.

Υ.Γ
Θέλω να πιστεύω ότι απλά κάνεις χιούμορ και δεν το εννοείς ότι μέχρι τα
245 δεν έχεις πρόβλημα.

Τα smiles δεν τα βλέπετε βλέπω :mad:
Και ναι ξαναλέω είναι ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ το μέτρο της κατάσχεσης του αυτοκινήτου.

Στην πίστα των Μεγάρων έχω πιάσει και 260(με άλλο αμάξι όχι με το δικό μου)

Και ναι ξαναλέω είναι ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ το μέτρο της κατάσχεσης του αυτοκινήτου.

Ωραία και που τό έβαλες το smilie, τί?

Αφου λοιπόν ξαναλές "Και ναι ξαναλέω είναι ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ το μέτρο της κατάσχεσης του αυτοκινήτου"

σου ξαναλέω και εγώ το ίδο:

Αν έρθει καμια μέρα και πέσει πάνω σου κάποιος που πηγαίνει με 245
(που φυσικά δεν το εύχομαι) τότε να δούμε ποιον θα λες ηλίθιο και φασίστα........

και συμπληρώνω:

Θα λες ηλίθιο και φασίστα αυτόν που πήγαινε με 245 χωρίς να σέβεται τους άλλους,
ή αυτούς που τον "αφήσανε" να πηγαίνει με 245 και δεν του κατασχέσανε
το αυτοκίνητο νωρίτερα?

Κατά αρχή sorry γιατί δεν πρόσεξα το smile…..ουπς
Αλλά για πες μου οι νεόπλουτοι που έχουν τα 700 για στραγάλια
(και που αν τα πληρώσουν μέσα σε 10 μέρες γίνονται 350 ) λες να βάλουν
Μυαλό ? εγώ πάντως δεν νομίζω. Αν όμως τους γινόταν κατάσχεση θα
Έπρεπε να το ξανασκεφτούν….

Βρε σεις, το μέτρο της κατάσχεσης τονίζω.
Φυλακή στον οδηγό ΝΑΙ, το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ?
Λες και αν του κατασχέσουν το αμάξι, δεν μπορεί να κάνει τα ίδια με άλλο....
Απλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΦΩ

πριν 9 χρονια οταν προσπαθουσα να κανω το διτροχο απο διατημοπλοιο σε δεν ξερω τι βρεθηκα στον ντινο, τοτε ερχεται ενας τυπος με ενα σουζουκι μαρουτι και του λεει ντινι οταν πηγαινω με 155 ακουω ενα θορυβο απο πισω σαν ενα χτυπημα τι ειναι για να το φτιαξουμε.Και απαντα ο ντινος Ο χαρος σου χτυπα για να του ανοιξεις ...............

εγω προτεινω κατι πολυ απλο...
προστιμα βαση φορολογικης δηλωσης του καθενος για να μας ποναει ολους..!!
περασες με κοκκινο-5% απο την φορολογικη σου δηλωση-οποτε αυτος που εχει εισοδημα π.χ 12000 θα πληρωσει 600 euro ενω αυτος που εχει 25000 θα πληρωσει αντιστοιχα 1250 euro οποτε θα "πονεσει" το ιδιο και στις 2 περιπτωσεις.
απλα τα πραγματα....!!!

χεχεχε....όλη η Εκάλη παρακαλάει να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σύστημα!
Έχεις δει τις φορολογικές τουε δηλώσεις? Όλοι κάτω από τα όρια της φτώχιας βρίσκονται!

χεχεχε....όλη η Εκάλη παρακαλάει να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σύστημα!
Έχεις δει τις φορολογικές τουε δηλώσεις? Όλοι κάτω από τα όρια της φτώχιας βρίσκονται!

Μα γι`αυτο ρε Θοδωρα δεν τολμα και η καθε κυβερνηση να το κανει...
Την επομενη ημερα θα εχουμε εκλογες...!!!

εγω προτεινω κατι πολυ απλο...
προστιμα βαση φορολογικης δηλωσης του καθενος για να μας ποναει ολους..!!
περασες με κοκκινο-5% απο την φορολογικη σου δηλωση-οποτε αυτος που εχει εισοδημα π.χ 12000 θα πληρωσει 600 euro ενω αυτος που εχει 25000 θα πληρωσει αντιστοιχα 1250 euro οποτε θα "πονεσει" το ιδιο και στις 2 περιπτωσεις.
απλα τα πραγματα....!!!

Αυτό σημαίνει φίλε μου ότι εγώ που τα δηλώνω όλα θα πληρώσω 6.000 ευρώ το κόκκινο, και η φίλη της γυναίκας μου που έχει παιδικό σταθμό με 230 παιδάκια θα έχει και επιστροφή από την Εφορία, αφού δεν παίρνει πάντα επιστροφές φόρου.

Και φυσικά όλοι οι αγρότες που κυκλοφορύν μεθυσμένοι το βράδυ δεν θα τιμωρούνται καθόλου, έτσι δεν είναι;

Κάποια άλλη λύση;

Αυτό σημαίνει φίλε μου ότι εγώ που τα δηλώνω όλα θα πληρώσω 6.000 ευρώ το κόκκινο, και η φίλη της γυναίκας μου που έχει παιδικό σταθμό με 230 παιδάκια θα έχει και επιστροφή από την Εφορία, αφού δεν παίρνει πάντα επιστροφές φόρου.

Και φυσικά όλοι οι αγρότες που κυκλοφορύν μεθυσμένοι το βράδυ δεν θα τιμωρούνται καθόλου, έτσι δεν είναι;

Κάποια άλλη λύση;

και παλι εδω "κουτσουκελα" του κρατους ειναι.
γιατι εαν υπηρχε ο σωστος ελεγχος και τα σωστα μετρα για την φοροδιαφυγη, θα κυλουσαν πολλα πραγματα ομαλοτερα...!!
το 5% ειναι παραδειγμα....

Mερικες αποψεις ειναι για πολλα γελια, ειδικα σε οτι εχουν να κανουν με θεματα μοτο.

Παιδια, ΚΡΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑ, ΜΠΟΥΦΑΝ ΠΑΝΤΑ, ΜΠΟΤΑΚΙΑ ΠΑΝΤΑ, και οδηγηση λες και ολοι θελουν να σε σκοτωσουν.

Μου φαινεται πολυ επωδυνο να τρεξω με τα ποδια (ποσα χλμ/ωρα αραγε θα πιασω??) και να χτυπησω το κεφαλι μου στο καπο ενος αμαξιου, ποσο μαλλον να οδηγω μοτο και να παθω το ιδιο.

Δεν θεωρώ ότι έχει κάποια βάση η διαφοροποίηση του προστίμου με βάση το εισόδημα. Και αν δεν απατώμαι εκείνο το μέτρο της κατάσχεσης του αυτοκινήτου κρίθηκε αντισυνταγματικό.

Προσωπικά, τίθεμαι υπέρ αυτού που είπε ο Κώστας ο Κόγιας. Σε αυτόν που παρανομεί πρέπει να στερήσεις τη δυνατότητα να ξαναπαρανομήσει. Και από εκεί και πέρα, κλιμάκωση με την επανάληψη.