«Βροχή» τα πρόστιμα από την Τροχαία

Απάντηση: Re: «Βροχή» τα πρόστιμα από την Τροχαία

Αυτό σημαίνει φίλε μου ότι εγώ που τα δηλώνω όλα θα πληρώσω 6.000 ευρώ το κόκκινο, και η φίλη της γυναίκας μου που έχει παιδικό σταθμό με 230 παιδάκια θα έχει και επιστροφή από την Εφορία, αφού δεν παίρνει πάντα επιστροφές φόρου.

Και φυσικά όλοι οι αγρότες που κυκλοφορύν μεθυσμένοι το βράδυ δεν θα τιμωρούνται καθόλου, έτσι δεν είναι;

Κάποια άλλη λύση;

και τι κάνετε εδω κ. Βλασσίδη με 120.000 ευρώ ετησίως ; Στο χάι - εντ έπρεπε να είσασταν :D

Συγνώμη, έκανα λάθος στα μαθηματικά (mea culpa). Όχι δεν έχω 120.000 εισοδήματα. Τα συνολικά εισοδήματα, τα προσωπικά και της γυναίκας μου είναι 50.000-52.000 το χρόνο. Άρα με το 5% είναι 2.500 η παράβαση, έτσι δεν είναι;

Ηρεμήστε λιγάκι οι "Δράκοντες" με τα πρόστιμα.

Η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, είναι μία παράβαση "τάξεως", η οποία μπορεί να είναι από πολύ έως καθόλου απολύτως επικίνδυνη. Εάν κάποιος περάσει με κόκκινο μεσημέρι 15Αύγουστο σε ερημική διασταύρωση, έχει επίσης υποπέσει στην παράβαση. Δηλαδή να του πάρουμε το κεφάλι επειδή απλώς δεν ήταν συνεπής με το νόμο; Εάν ήταν έτσι θα τιμωρούσαμε κάθε έγκλημα, από το πταίσμα μέχρι την ανθρωποκτονία, με θανατική ποινή και θα ξεμπερδεύαμε.

Οι παραβάτες δεν είναι ούτε ξένοι ούτε εξωγήινοι, μέλη της κοινωνίας μας είναι. Σκοπός μίας ποινής δεν είναι, δεν μπορεί να είναι, η εξόντωσή τους.

Re: Απάντηση: «Βροχή» τα πρόστιμα από την Τροχαία

Δεν θεωρώ ότι έχει κάποια βάση η διαφοροποίηση του προστίμου με βάση το εισόδημα. Και αν δεν απατώμαι εκείνο το μέτρο της κατάσχεσης του αυτοκινήτου κρίθηκε αντισυνταγματικό.

Προσωπικά, τίθεμαι υπέρ αυτού που είπε ο Κώστας ο Κόγιας. Σε αυτόν που παρανομεί πρέπει να στερήσεις τη δυνατότητα να ξαναπαρανομήσει. Και από εκεί και πέρα, κλιμάκωση με την επανάληψη.

Η σκεψη μου ειναι βαση των εισπρακτικων μετρων της κυβερνησης,
εαν μιλαγαμε για ουσιαστικα μετρα- οπου θα ειχαν και τα αναλογα αποτελεσματα-
θα ελεγα βαρυτερες ποινες σε οτι αναφορα το διπλωμα,την αδεια κ.ο.κ..
απο την στιγμη ομως που το κρατος επελεξε αυτον τον δρομο ,νομιζω οτι οι μικρομεσαια ταξη της χωρας αδικηται και για αυτο «προτεινα» αυτου του ειδους το μετρο.

Ηρεμήστε λιγάκι οι "Δράκοντες" με τα πρόστιμα.

Η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, είναι μία παράβαση "τάξεως", η οποία μπορεί να είναι από πολύ έως καθόλου απολύτως επικίνδυνη. Εάν κάποιος περάσει με κόκκινο μεσημέρι 15Αύγουστο σε ερημική διασταύρωση, έχει επίσης υποπέσει στην παράβαση. Δηλαδή να του πάρουμε το κεφάλι επειδή απλώς δεν ήταν συνεπής με το νόμο; Εάν ήταν έτσι θα τιμωρούσαμε κάθε έγκλημα, από το πταίσμα μέχρι την ανθρωποκτονία, με θανατική ποινή και θα ξεμπερδεύαμε.

Οι παραβάτες δεν είναι ούτε ξένοι ούτε εξωγήινοι, μέλη της κοινωνίας μας είναι. Σκοπός μίας ποινής δεν είναι, δεν μπορεί να είναι, η εξόντωσή τους.

φιλε send ειδικα για κοκκινο και stop θα διαφωνησω και καθετα και οριζοντια.
αυτοι ειδικα που οδηγουν μηχανη μπορουν να καταλαβουν γιατι το λεω.
σε θεματα κρανους,ζωνης και οτι τελος παντων εχει σχεση με την δικη μου ζωη,ε...ασε με ρε φιλε να φαω τα μουτρα μου και μην σε νοιαζει.
οταν ομως παιρνοντας κοκινο,στοπ,οδηγεις επικυνδυνα,εχει το ραδιοcd τσιτα και ο μικρος ξυπνα απο το τρανταγμα των τζαμιων και πορτων ε.. τοτε ΝΑΙ...κοφτου τον πισινο....!!!

Γιατί, τι κίνδυνο ενέχει η παραβίαση στοπ ή ερυρθού σηματοδότη στη μέση του πουθενά; Δεν θα ήταν κατάφωρα άδικο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κλιμάκωση στην ποινή, να τιμωρηθεί φερ' ειπείν με 2.000 ευρώ (κατά τη λογική σου) ο παραβάτης;

Ο οποίος δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να παρακούει το "μη" της Πολιτείας, δίχως να προσβάλλει ή να θέτει σε κίνδυνο κανέναν μα κανέναν. Τέτοιες ποινές είναι γνώρισμα ολοκληρωτικών και μόνο καθεστώτων.

Μία είναι η τιμωρία για τους παραβάτες . Υποχρεωτική πορεία πίσω από γυναίκα οδηγό στην αριστερή λωρίδα :flipout: :flipout: :flipout:

και είστε και συνάδελφος αγαπητέ.... δεν γνωρίζετε ότι τα βασανιστήρια απαγορεύονται απολύτως υπό το κράτος του Συντάγματος?

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Μία είναι η τιμωρία για τους παραβάτες . Υποχρεωτική πορεία πίσω από γυναίκα οδηγό στην αριστερή λωρίδα :flipout: :flipout: :flipout:

Παρακαλώ να διαγραφεί το συγκεκριμένο post ως προσβλητικό
στον γυναικείο πληθυσμό του AVClub.:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

-bye-

Ρε ας βάλουν ότι πρόστιμα θέλουν! Τέτοια άξεστα ντουγάνια που είμαστε και φερόμαστε σαν νά'ναι οι δρόμοι οικόπεδο του μπαμπά και αυτοκτονάμε εμάς και όσους βρίσκονται γύρω μας, μόνο με τον βούρδουλα μπορεί κάποιος να μας χειριστεί.

Το θέμα είναι το πακέτο από τα πρόστιμα που πάει? Αν δλδ εγώ όντας ανίδεος από οδήγηση αλλά με δίπλωμα στην τσέπη και 100 άλογα στην σόλα, απευθυνθώ στις αρχές αιτούμενος επανεκπαίδευση, αυτές τι έχουν να μου προτείνουν? Τις γνωστές σικέ εξετάσεις? Αίσχος!

Αλλά ποιος από εμάς όταν έτυχε να του προσφέρουν ένα διπλωματάκι στη ζούλα το αρνήθηκε?
Και οι ίδιοι οι γονείς που τσοντάρουν για το δίπλωμα, τσοντάρουν και για το GTI, τι έχουν να πουν στο διαμελισμένο παιδί τους? Εγώ το χρέος μου το έκανα? :firstprize:

Γιατί, τι κίνδυνο ενέχει η παραβίαση στοπ ή ερυρθού σηματοδότη στη μέση του πουθενά; Δεν θα ήταν κατάφωρα άδικο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κλιμάκωση στην ποινή, να τιμωρηθεί φερ' ειπείν με 2.000 ευρώ (κατά τη λογική σου) ο παραβάτης;

Ο οποίος δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να παρακούει το "μη" της Πολιτείας, δίχως να προσβάλλει ή να θέτει σε κίνδυνο κανέναν μα κανέναν. Τέτοιες ποινές είναι γνώρισμα ολοκληρωτικών και μόνο καθεστώτων.

εαν παμε με αυτο το σκεπτικο φιλε send ουσιαστικα καταργουμε σηματοδοτες και σηματα και παει ο καθενας με βαση την κριση "χ........με και η βαρκα εγειρε"
Επειδη παει μακρια η «βαλιτσα» για εμενα μια ειναι η ουσια:
Δεν εχει κανεις το δικαιωμα να ενοχλει τον αλλο για να κανει το κεφι του.
Εξατμισεις πολλων db,ραδιοcd 600w και τον γυρω του τετραγωνου με μπατιλικια και κυνδυνο να παρει σβαρνα κανενα παιδακι που παιζει....
ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ.....

...........Επειδη παει μακρια η «βαλιτσα» για εμενα μια ειναι η ουσια:
Δεν εχει κανεις το δικαιωμα να ενοχλει τον αλλο για να κανει το κεφι του.
Εξατμισεις πολλων db,ραδιοcd 600w και τον γυρω του τετραγωνου με μπατιλικια και κυνδυνο να παρει σβαρνα κανενα παιδακι που παιζει....
ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ.....

+100000000000000000:grinning-smiley-043

Όποιος βαριέται να ζυμώσει δέκα μερες κοσκινίζει...

Η αύξηση προστίμων, φόρων και άλλων τέτοιων μέτρων είναι η εύκολη λύση για ανίκανους ανθρώπους να παρουσιάσουν έργο (μόνο στα χαρτιά και τις στατιστικές βέβαια).

Η σωστή επιτήρηση και συνεπής και συχνή εφαρμογή των κανόνων δημιουργεί παιδεία (που λείπει). Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως....

Στις Σέρρες οι τελευταίοι διοικητές τροχαίας έχουν αποδωθεί τα 4-5 τελευταία χρόνια σε ένα....κυνήγι μαγισσών που όμως έχει αποδώσει. Δύσκολα βλέπεις Σάββατο βράδυ (επαρχιακή πόλη έτσι?) παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε διάβαση πεζών ή μπάρα για ανάπηρους ή ακριβώς στη γωνία. Ωστόσο σε άλλα μέρη που επίσης απαγορεύεται η σταθμευση κατα τις πρωινές ώρες βρίσκεις αυτοκίνητα και κανείς τροχαίος δεν τα ενοχλεί.

Επίσης τα αλκοτεστ έχουν κάνει τους συμπαθείς ταξιτζήδες να γελάνε με τα μουστάκια τους και να αναβουν λαμπάδες στον εκαστοτε διοικητη.

Και κανείς δεν διαμαρτύρεται ...(πλέον) εκτός φυσικά από κάποιες φοροεισπρακτικές εξαιρέσεις που πάντα υπάρχουν.

Αυτο όμως προυποθέτει τρέξιμο απο τους τροχαίους και τώρα ποιος έχει όρεξη να τρέχει να ...κάνει τη δουλειά για την οποία προσλήφθηκε ή πληρώνεται...

Άλλωστε ο κόσμος μας έιναι έτσι φτιαγμένος που και μόνο που ...αναπνέεις είσαι παράνομος.... το μπλοκάκι γεμίζζει πολύ εύκολα και γρήγορα και όλοι.. ευχαριστημένοι.

Από την άλλη αν είχαμε στο μυαλό μας τι ακριβώς είναι το αυτοκίνητο και τι εξυπηρετεί τα πράγμτα θα ήταν πιο εύκολα για όλους αλλά εδώ στο Ellada το αυτοκίνητο είναι ακόμα φετίχ και..προέκταση...

Εγω όταν βλέπω τον " Έλληνα οδηγό" νομίζω ότι βλέπω τον απόλυτο ...clubber... σκεφτείτε... μπένει στο αυτοκίνητο, ανοίγει τη μουσική, ανάβει τσιγάρο, ρουφαει καφέ, μιλαέι στο κινητό, μιλάει στον διπλανό, χαζεύει ότι ...κινείται δεξιά και αριστερά... κάνει 30 γύρες την πλατεία να τον δουν και να τους δει, παρκάρει όπου του γουστάρει για τσιγάρα ή εφημερίδα εεε και αν βρει λίγο χρόνο προσέχει και θυμάται και πως οδηγά... εγώ έτσι συμπεριφέρομαι στο Bar και όχι στο αυτοκίνητο που είναι ...εργαλείο (άρα ενέχει και κινδύνους από τη χρήση του).

+100000000000000000:grinning-smiley-043

νομιζω Αλεξ οτι ειναι κατι που θα πρεπει να συμφωνησουν ολοι γιατι σε αυτες τις περιπτωσεις-ειδικα στην περιπτωση του
"τρεχω και τα παιρνω ολα σβαρνα" -μιλαμε για δολοφονους εκ προ μελετης....

Mου έχει τύχει να βρίσκομαι πίσω από γερμανό, στην Ελλάδα που βρίσκεται με τη σειρά του πίσω από χαλασμένο λεωφορείο σε διπλή γραμμή.
Από την απέναντι υπάρχει διπλοπαρκάρισμα, οπότε η μόνη λύση γιά να απελευθερωθεί η κυκλοφορία και από τις δυο κατευθύνσεις ήταν να περάσει ο γερμανός τη διπλή γραμμή.

Το πιστεύετε ότι επί 20 λεπτά μπουρ μπουρ δεν το κουνούσε ρούπι ?
Και μόνο όταν μερικοί απείλησαν να τον δείρουν...παρανόμησε...

Mου έχει τύχει να βρίσκομαι πίσω από γερμανό, στην Ελλάδα που βρίσκεται με τη σειρά του πίσω από χαλασμένο λεωφορείο σε διπλή γραμμή.
Από την απέναντι υπάρχει διπλοπαρκάρισμα, οπότε η μόνη λύση γιά να απελευθερωθεί η κυκλοφορία και από τις δυο κατευθύνσεις ήταν να περάσει ο γερμανός τη διπλή γραμμή.

Δημήτρη τα πάντα είναι θέμα παιδείας.
Ξέρεις πόσα σχολεία έχω δει στην Γερμανία
με πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής μέσα? ΠΟΛΛΑ

γιατι ετσι εχει μαθει...
απλα.....

Καλά, στην παραπάνω περίπτωση επρόκειτο πιθανότερο για υπολογιστή παρά για άνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει και κάποια κρίση. Ο υπολογιστής απλώς βγήκε εκτός παραμέτρων και κόλλησε το σύστημα. :flipout:

Μου έχει τύχει Γερμανός, να με περνάει σε διπλή γραμμή στο δρόμο Παιανίας Σπάτων και να αναγκάζομαι να βγάλω το μισό αμάξι σε ένα χωράφι.
Που ήξερα όμως ότι είναι Γερμανός και όχι πατριώτης με ξένες πινακίδες?
Τον πρόλαβα μέσα στα Σπάτα.
Δεν του έκανα τίποτα σπουδαίο, απλά θα ψευδίζει λιγάκι, το σ θα το λέει θ.