"budget" ενισχυτής με ιδιαιτερότητα αναζητείται !

που λέτε, (πλάκα πλάκα και 10 ευρώ/καθένας να μαζεύαμε για φιλανθρωπικο σωματείο για τις γιορτές εδώ μέσα θα φτάναμε σεβαστό ποσό...) το θέμα είναι που να βρεις όλα τα ενισχυτικά που φαντάζεσαι ή έχεις ακούσει (με τα αυτιά σου σε άλλο σύστημα και σου άρεσαν) ή έχεις ακούσει (από στόμα άλλου, διαβάσει σε περιοδικά του χώρου κλπ) πως ματσάρουν άριστα με τα ηχεία σου, ειδικά όταν μένεις μακριά από το κέντρο....και είναι και η εποχή που και οι αντιπρόσωποι οι τα μαγαζιά τα ίδια τρέχουν για ....να μην κλείσουν.

οπότε επαναπαύεσαι και περιμένεις μια ευκαιρία ... ζεις τη ζωή σου, δουλεύεις και φυσικά ακούς μουσική (αυτό είναι που μας νοιάζει φαντάζομαι, εδώ μέσα) και όταν κάτσει από καμιά αγγελία ή κάποιον φίλο ή γίνεται να συνευρεθούν τα μηχανήματά σας . ε τα ακούς.

τη στιγμή που ο καθένας ακούει και διαφορετικά... δεν έχει νόημα φαντάζομαι να τα υπεραναλύουμε! ενδεχομένως βέβαια να ισχύουν δύο πράγματα... 1) ένα μηχανάκι φθηνό και τίμιο όπως π.χ. το nad375bee ή το αντίστοιχο της advance acoustics να παίζουν (στα αυτιά μου) εκπληκτικά με τα shl5 , θέλω να πω με το σκοτωμό στη χαμηλή κατηγορία, ενδεχομένως να σου κάτσει στο αυτί καλά κάτι που κάνει κάτι απλά, κάτι που δεν το κάνει το "καλύτερο" (=ακριβότερο) που έχεις και 2) αν κάποιος αγοράσει το best-buy ολοκληρωμένο μέχρι τα 3.000 π.χ. έναν supernait, krell, ή flight 3 (για τρανζίστορ μιλάω πάντα) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ, ίσως να πετύχει κάτι καταπληκτικό στ' αυτιά του..

αυτά τα δύο πράγματα που θέτω ενδεχομένως να ισχύουν...(ενδεχομένως και όχι τι να πω?)

ακούστε τώρα και την ιδιαιτερότητα. θέλω να έχει mute circuit ώστε ανοίγοντας (εννοείται και κλείνοντας) να μην ακούς από τα ηχεία POP. ούτε ελάχιστο

O Audia Flight 3 δεν ακούγεται καθόλου κατά το άνοιγμα/κλείσιμο. Μάλιστα διαθέτει λειτουργία κατά την οποία το ποτενσιόμετρο επανέρχεται μόνο του στη θέση που το είχες πριν τον κλείσεις. Επίσης, στο κλείσιμο, η ένταση μειώνεται σταδιακά πριν σβήσει τελείως.

Last edited:
είμαι κοντά σε αυτό το μηχανάκι, φίλε τζο. δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει βέβαια και ο εδώ αντιπρόσωπος το φέρνει μόνο ασημί, τι πρόβλημα υπάρχει με το μαύρο?

το μαύρο το έφερνε κανονικά πάντως (μήπως περιμένει κάποια νέα παραγγελία και του έχουν μείνει λίγα μόνο σε ασημί?)

το ξέρω, μόνο ασημί φέρνει τώρα, μου το επιβεβαίωσε και άλλος ένας πέραν του εισαγωγέα λόγω κάποιου προβλήματος με τα μαύρα, μου το είπε βιαστικά στο τηλέφωνο, δεν το κατάλαβα, ομολογώ. γι αυτό ρωτάω

πέραν του χρώματος έχετε ακούσει audia με harbeth. και επιπλέον τι πιστεύετε όσοι γνωρίζετε παραπάνω από μένα για την αξιοπιστία της audia?

Η ποιότητα της βαφής του γαλβανισμένου αλουμίνιου δεν ικανοποίησε την Audia Flight και την κατήργησε την έκδοση σε μαύρο.

οκ! ευχαριστώ...

νομίζω βέβαια πως μόνο η πρόοψη είναι μαύρη ή ασημί το σώμα παραμένει μαύρο, από τις φωτογραφίες που βλέπω, αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Last edited:
Ο Audia Flight 3 είναι φτιαγμένος σαν τανκ! Δεν έχω την παραμικρή ανησυχία για την αξιοπιστία της συσκευής.

Ακόμη και τον τρόπο συσκευασίας του να δει κανείς, αμέσως καταλαβαίνει τη φροντίδα του κατασκευαστή για το προϊόν του.

τώρα δεν ξέρω αν θεωρείται budget ενισχυτής ο fl3, πιστεύω πάντως πως ναι μιας και μετρητοίς σίγουρα κάποιος τον αγοράζει γύρω στα 1800-1900 ευρώ... σε αυτή την τιμή γι αυτά που κάνει ειδικά νομίζω είναι μια εξαιρετική λύση. το κακό είναι πως ΔΕΝ μπορώ να τον δοκιμάσω σπίτι μου με τα ηχεία και είναι και δύσκολο να ανεβοκατεβαίνω αθήνα με τα γαιδούρια..

Προσοχή όμως στα συνοδά, γιατί δεν συγχωρεί. Και αναφέρομαι κυρίως στην πηγή.

Με ενθουσίασε με το Weiss Dac202.

Το παιδί που μου πούλησε τον audia, τον έπαιζε με v-dac. Τον άκουσε και σε μένα και αντιλήφθηκε την ποιότητα του Audia.

Μάλιστα το σοκ ήταν τέτοιο, που τον έκανε να αποσυρθεί από το hobby! Πούλησε ό,τι είχε από audio κι έμεινε με receiver και 5.1 home cinema.

Κι εγώ σύνδεσα τον Audia Flight 3 στα ATC SCM40 και λέω αμμάν, τι δεν έκανα καλά; Μήπως τα καλώδια είναι στον αέρα; Είναι μισοκομμένα πουθενά; Τόσο καλά... :flipout:
Φίλε Tzo αν καταλαβαίνω καλά, ο Audia Flight 3 δεν κατάφερε να οδηγήσει τα scm40; Εντάξει, είναι μόνο 75 watts αλλά έχω διαβάσει καλά λόγια για την τροφοδοσία του. Και αν δεν τα καταφέρνει, με ποια ηχεία τον παίζεις και παίρνεις εξαιρετικό αποτέλεσμα;

Nextgen αν σκοπεύεις σταδιακά να φτάσεις τα 3000 ευρώ ρίξε μια αφτιά και στον ολοκληρωμένο της ATC. Εξαίρετο μηχάνημα και δε χάνεις τίποτα να τον ακούσεις.

τον έχω ακούσει με άλλα ηχεία και ΔΕ νομίζω πως θα ταίριαζε ιδιαίτερα στα harbeth. βασικά 2500 είχε πριν μερικούς μήνες που κοίταζα πάλι, ενώ τιμή καταλόγου ο fl3 έχει 2100.. σε κάθε περίπτωση ψάχνω ντελικάτο και γρήγορο ενισχυτή αλλά με μεγαλύτερα σώματα από τον hegel...

Φίλε Tzo αν καταλαβαίνω καλά, ο Audia Flight 3 δεν κατάφερε να οδηγήσει τα scm40; Εντάξει, είναι μόνο 75 watts αλλά έχω διαβάσει καλά λόγια για την τροφοδοσία του. Και αν δεν τα καταφέρνει, με ποια ηχεία τον παίζεις και παίρνεις εξαιρετικό αποτέλεσμα;

Μιλάμε για παταγώδη αποτυχία στην οδήγηση των ATC SCM40. Εκτός κι αν πια είμαι τόσο καλομαθημένος από τα 2x50rms τάξης Α του σετ Clearaudio Balance pre/amp. Το σετ αυτό όχι μόνο σηκώνει τα 40άρια, αλλά τα ξεσηκώνει κανονικά.

Εξαιρετικά αποτελέσματα με τον Audia έχω με τα τροποποιημένα Klipsch Heresy ΙΙΙ.

σε κάθε περίπτωση ψάχνω ντελικάτο και γρήγορο ενισχυτή αλλά με μεγαλύτερα σώματα[/COLOR] από τον hegel...

Ακύρωσα το sub, αφού σύνδεσα τον Audia! Αυτά που αναφέρεις είναι ακριβώς τα χαρακτηριστικά του Flight 3!

Μιλάμε για παταγώδη αποτυχία στην οδήγηση των ATC SCM40. Εκτός κι αν πια είμαι τόσο καλομαθημένος από τα 2x50rms τάξης Α του σετ Clearaudio Balance pre/amp. Το σετ αυτό όχι μόνο σηκώνει τα 40άρια, αλλά τα ξεσηκώνει κανονικά.

Εξαιρετικά αποτελέσματα με τον Audia έχω με τα τροποποιημένα Klipsch Heresy ΙΙΙ.

Να σαι καλά, ευχαριστώ!

+10000:2thumb22sup:
_ 10000=0 :a0210::flipout:
Για πειτε τι ξερετε σ'αυτους που τους αρεσει το αποτελεσμα,χωρις να μας πειτε οτι δεν καταλαβαινουν...................

Last edited:
_ 10000=0 :a0210::flipout:
Για πειτε τι ξερετε σ'αυτους που τους αρεσει το αποτελεσμα,χωρις να μας πειτε οτι δεν καταλαβαινουν...................

Mαθηματικα σκιζουμε βλεπω!!:flipout:
Και απο κατανοηση στα γραφομενα.
Ειπαμε ,θελει ρευματα για να παιξει ,αν δεν το καταλαβες.
Αν σε καποιους αρεσει το harbeth με 15 w ενισχυτη,καλα θα κανει να το ακουει ετσι,ομως ο φιλος που ανοιξε το thread ζηταει αποψεις και οχι μονο
την δικη σου η την δικη μου-bye-

Ξερω εγω δυο με single ended και το συγκεκριμενο Harbeth:a0210:Και εγω αλλά ειναι με 2Χ211 ανα κανάλι οδηγούμενες από 300Β του Τσακιρίδη που αποδίδουν 40 καλά βατακια.
Ο δευτερος τα παιζει και με 1610
Πολύ καλός ηχος και στους δύο

Τουλαχιστον 15 ατομα :D
Ξερω και εγω μπολικους, οι περισσότεροι τα παιζουμε με λάμπες ειδικά τα μεσαία - μεγαλα. Μια φορά που ετυχε να ακουσουμε το 5 με suggen βαλαμε τα γελια και τον βγαλαμε, ρωτα τον Παντελή, αν εχεις καλή σχεση θα στο παραδεχθει:flipout:

Πραγματικά αν και εχω ακουσει τα συγκεκριμένα ηχεία με πάνω απο 10 διαφορετικής φιλοσοφίας ενισχυτες, δεν μπορω να σου πάρε αυτον ή τον αλλον γιατί δεν γνωρίζω τις προτιμήσεις σου.
Εχω ενα φίλο τον Δημο με Μ40.1 που εχει τον ολοκληρωμένο της suggen μετα απο 4-5 ενισχυτες που εβαλε σπίτι του.....τον θεωρεί ιδανικότερη επιλογή γιατί δεν ακουει πάνω απο 90dB σχεδον ποτέ

Υ.Γ. τα Harberth δεν θα τα ελεγα με τίποτα ουδετερα, βασικά θεωρώ οτι επεμβαίνουν δραματικά στα δρόμενα :D

Last edited: