bufallo 32.s - now in down town

αυτά τα περί στοών και σχετικά, ειλικρινά, και εγώ δεν τα έχω καταλάβει.
Και σίγουρα δεν βοηθάνε τη συζήτηση.

Προσωπικά θεωρώ ότι βοηθήθηκα ιδιαίτερα στο θέμα βουβάλι από την "στοά":grinning-smiley-043 και δεν με ενοχλεί καθόλου να αποδέχομαι το γεγονός ότι πρώτα τα παιδιά από την Κρήτη βρέξανε τον πωπό τους με το dac αυτό.
Μας αρέσει ή όχι.
Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι άλλο παίζεται.
Όμως ό,τι κι αν είναι δεν βοηθάει την κουβέντα.

Γιωργο να εισαι βεβαιος οτι δεν αναφερομουν σε σενα.

Υπερηχα εχεις δικαιο ,αυριο που θαναι και ο προεδρος τα σβηνει γιατι χεσ@@ε το θεμα του Βασιλη

ενταξη σταυρο παντως ολα τα παιδια εδω κατω ειναι πολυ καλα παιδια

και εχουν βοηθηση και εμενα και οποιονδηποτε θελη ασχετα αν δεν γραφουν

εδω.

και επιτελους δεν υπαρχη λογος για καυγαδες ουτε για ειρωνιες.

ολοι εδω μεσα ειμαστε για να βοηθησουμε και να βοηθηθουμε.

αλλιως τι νοημα εχει το φορουμ.

αν ειναι για να μαλωνουμε ας παμε στο γηπεδο.

Είναι οι αποστάσεις που μας αναγκάζουν να τα λέμε μόνο από εδώ.
Αν πίναμε και κανένα ψωρο-καφέ ή κάναμε και 1-2 ακροάσεις μαζί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, είμαι σίγουρος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: bufallo 32.s - now in down town

"So, here it is folks.
smile.gif

I have for you the first measurements for Buffalo32S.
smile.gif

Naked board no case or any shielding.

I am very, very, pleased.

I could have achieved a bit better DNR if I used some more aggressive filtering, but the trade off would have been higher output impedance. All in all I am extremely happy. Especially since you can drive headphones etc directly from this DAC.

For instance the ESS demo board measures slightly better, but has a very high output impedance. That's the trade off. Now if you drive cables with a high impedance and have to add an additional stage to drive your headphones you will probably end up with for worse spec then if you went directly out of the Buffalo32S.
smile.gif

Anyway I am very very pleased.
hphones.gif
127db DNR is perfectly fine by me.
smile.gif

I enjoy listening to it much better than measuring it.
yes.gif
code:

DNR THD+N 1kHz THD+N 20kHz

Single Ended Output

-123 -117 -117

Single Stage Differential Output

-129 -116 -117

Normal Differential Output(low impedance)

-127 -118 -117

Cheers!
Russ "

Cheers !

άμα γίνει αυτό το τεστ να με χαι

ρετίσετε....

Πάντως δεν ξέρω αν θα με φέρει η μέρα στην Αθήνα, σίγουρα θα ήθελα πολύ να ήμουν.
Αν ήμουν θα μπορούσα να φέρω ένα benchmark πρώτης γενιάς, ένα φτηνό κινέζικο και ένα βουβάλι πρώτης γενιάς.
(Φυσικά υπάρχουν και τα ετοιματζίδικα prodigy και behringer uca...)
Αλλά θα μαζευτούν πολλά....

Μητσο, θα ειναι την εποχη της εκθεσης οπου ολοι θα ειναι εδω.
Φερε και το benchmark και το βουβαλι και οτι επιθυμεις.
Σου εχω ηδη κλεισει την καλυτερη θεση στον καναπε, την προεδρικη :grinning-smiley-043...

Τιποτα δεν αποκλειεται.Ποιος θα δωσει ενα 24αρι βουβαλο για το τεστ:)

αν το κάνετε στην έκθεση και όντως κατέβω, θα φέρω όλο το ράφι, με ό,τι ζώα έχει πάνω του...:grinning-smiley-043

Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους πάντως, στην παρούσα φάση αναφερόμουν συγκεκριμένα στα τροφοδοτικά του Paul Haynes που χρησιμοποιεί ο φίλος ο chris.
Δεν πειράζει, την πάτησε ο Πρόεδρος γιατί δεν ήξερε ότι εγώ ανεπιφύλακτα τα είχα προτείνει τα συγκεκριμένα στον chris όταν με ρωτούσε.

Στην υγειά μας μωρέ και στην απέραντη ομορφιά μας!

Criselme, έχεις βρεί αναφορές για την όποια βελτίωση με την απευθείας τροφοδοσία avcc?
Η πιθανότητα ζημιάς είναι αποτρεπτικός παράγοντας, αλλά είμαι σίγουρος ότι εάν το πάρεις απόφαση θα βρεθεί η άκρη.

Ανεβάζω και φωτογραφίες από τη σύνδεση της juli@

Attachments

• DSC_8647.jpg
    DSC_8647.jpg
    81 KB · Views: 61
  • DSC_8648.jpg
    DSC_8648.jpg
    57.3 KB · Views: 56
  • DSC_8666.jpg
    DSC_8666.jpg
    108.6 KB · Views: 50
  • DSC_8668.jpg
    DSC_8668.jpg
    80.5 KB · Views: 49
Φίλτατοι να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους έχουν γράψει τα σχόλια τους για την τροφοδοσία του buffalo32.
Μερικά σχόλια και από την πλευρά μου μετά από δυο εβδομάδες. Ως αρχάριος/άσχετος:
Θα ήταν καλό να είχα αγοράσει τα τροφοδοτικά του κατασκευαστή καθώς θα με έβγαζαν από περιπέτειες.
Θα ήταν εξίσου καλό να είχα εξ αρχής κινηθεί σε ένα επώνυμο τροφοδοτικό όπως λ.χ. όσα αναφέρονται εδώ μέσα.
Θα ήταν εξίσου καλό να έχω εμπιστευθεί κάποιον έμπειρο / τεχνίτη να κατασκευάσει κάτι αντίστοιχο.

Δε ξέρω πώς και κατέληξα καλοκαιριάτικα να κάνω τον εκπαιδευόμενο μάγο και να ασχολούμαι με τροφοδοτικά σε διάτρητες πλακέτες αλλά, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε μετανιώνω και σίγουρα ως τώρα έμαθα δυο πραγματάκια παραπάνω, και το έχω ευχαριστηθεί.

V1 θα θυμόσαστε την πρώτη version τροφοδοσίας.
Έκαμα άλλες δυο versions. Παρακαλώ μη γελάτε :-)
V2
Πάλι με 7805 7815 7915 και λίγο καλυτέρα αν και όχι ιδανικά υλικά
V3
Με LM317 +5v και LM317/337 για το +-15v
Μερικές φωτογραφίες από την κατασκευή τους ενώ δοκίμαζα και διαφορετικά υλικά.

Τι μου έμεινε από την παραπάνω περιπέτεια:
α. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις μεγάλη γκάμα υλικών στην Ελλάδα (λ.χ. επώνυμους πυκνωτές, μεταβλητή αντίσταση με 24 στροφές). Με βλέπω σταδιακά να κάνω μικρές παραγγελίες από το εξωτερικό και κάποια καλύτερη κάβα.
β. Θα ήταν καλό να είχα εκτυπωμένες πλακέτες – έστω για ευκολία.
γ. @#$^@#%^@# η ασυμμετρία των pins των 78χχ-79χχ και LM317/337 σίγουρα οδηγεί σε λάθη τον αρχάριο.
δ. με θεωρώ τυχερό που δεν έκαμα καμία πατάτα ως τώρα να το πάρω στο χέρι. Και που δεν με χτύπησε κανα ρεύμα.
ε. πέραν του όποιου θεωρητικού υπόβαθρου σε βασικές αρχές. Απαιτείται μεγάλη προσοχή στον τεχνολογικό τομέα και μπόλικο διάβασμα. Επίσης πολύ καλή γνώση της αγοράς και των υλικών. Σίγουρα εμπειρία. Μετρητικά και διατάξεις που δε διαθέτω.

Τώρα με πιο ήρεμο μυαλό και μετά τη φαγούρα να κατασκευάσω κάτι μονός μου … (υπόψη ότι όλο αυτό τον καιρό δεν έχω καν καθίσει με κάποιον πιο έμπειρο να μου δείξει δυο πραγματάκια παραπάνω)
…Σίγουρα θα έχω τον Αύγουστο μπροστά μου για να σκεφτώ καλύτερα την όποια επόμενη κίνηση μου. Ως τότε έχω το δύσκολο έργο να ακούσω διαφορές έστω από τα συγκεκριμένα παραπάνω τροφοδοτικά και με κάποιες αλλαγές σε υλικά.

Να πω ότι παρατήρησα θετική διάφορα μεταξύ v1 & v2-v3. Εκτός και εάν έχω κουφαθεί τελείως και ακούω ότι βλέπω. Ακόμα πειραματίζομαι αλλάζοντας πότε το ένα τροφοδοτικό πότε το άλλο. Τώρα ακούω με lm στο digital και 7χχχ στο αναλογικό.

Και μερικές απορίες αρχαρίου:
Θεωρείτε υπερβολικό/λάθος τη χρήση πυκνωτών μεγάλης χωρητικότητας (1000μF) μετά από τα lm317 & 78xx ? Μεταξύ nipon SMG και SME http://www.chemi-con.co.jp/e/catalog/aluminum_diagram.html υπάρχει ουσιαστική διαφορά που προκύπτει από τα χαρακτηριστικά τους σε σχέση με τη χρήση τους πριν ή και μετά τα regulators? Προτείνετε κάποιο από τα δύο?
Στο σχέδιο του τροφοδοτικού της twisted pear http://www.twistedpearaudio.com/images/power/lcdps_schematic.jpg παρατηρώ ένα rlc αμέσως μετά τη γέφυρα. Έχετε βρει αντίστοιχα cmc (l1,l2) { 700-Ohm, 4A Common Mode Choke TDK ACM7060-701-2PL-TL DigiKey 445-2215-1-ND } στην Αθήνα?

Attachments

• DSC_8839.jpg
    DSC_8839.jpg
    121.6 KB · Views: 26
  • DSC_8840.jpg
    DSC_8840.jpg
    113.5 KB · Views: 34
  • DSC_8847.jpg
    DSC_8847.jpg
    86.6 KB · Views: 28
Last edited:
Eδω και μερικες μερες αντικατεστησα ενα απλο switched iec