Φίλτατοι να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους έχουν γράψει τα σχόλια τους για την τροφοδοσία του buffalo32.
Μερικά σχόλια και από την πλευρά μου μετά από δυο εβδομάδες. Ως αρχάριος/άσχετος:
Θα ήταν καλό να είχα αγοράσει τα τροφοδοτικά του κατασκευαστή καθώς θα με έβγαζαν από περιπέτειες.
Θα ήταν εξίσου καλό να είχα εξ αρχής κινηθεί σε ένα επώνυμο τροφοδοτικό όπως λ.χ. όσα αναφέρονται εδώ μέσα.
Θα ήταν εξίσου καλό να έχω εμπιστευθεί κάποιον έμπειρο / τεχνίτη να κατασκευάσει κάτι αντίστοιχο.
Δε ξέρω πώς και κατέληξα καλοκαιριάτικα να κάνω τον εκπαιδευόμενο μάγο και να ασχολούμαι με τροφοδοτικά σε διάτρητες πλακέτες αλλά, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε μετανιώνω και σίγουρα ως τώρα έμαθα δυο πραγματάκια παραπάνω, και το έχω ευχαριστηθεί.
V1 θα θυμόσαστε την πρώτη version τροφοδοσίας.
Έκαμα άλλες δυο versions. Παρακαλώ μη γελάτε

V2
Πάλι με 7805 7815 7915 και λίγο καλυτέρα αν και όχι ιδανικά υλικά
V3
Με LM317 +5v και LM317/337 για το +-15v
Μερικές φωτογραφίες από την κατασκευή τους ενώ δοκίμαζα και διαφορετικά υλικά.
Τι μου έμεινε από την παραπάνω περιπέτεια:
α. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις μεγάλη γκάμα υλικών στην Ελλάδα (λ.χ. επώνυμους πυκνωτές, μεταβλητή αντίσταση με 24 στροφές). Με βλέπω σταδιακά να κάνω μικρές παραγγελίες από το εξωτερικό και κάποια καλύτερη κάβα.
β. Θα ήταν καλό να είχα εκτυπωμένες πλακέτες – έστω για ευκολία.
γ. @#$^@#%^@# η ασυμμετρία των pins των 78χχ-79χχ και LM317/337 σίγουρα οδηγεί σε λάθη τον αρχάριο.
δ. με θεωρώ τυχερό που δεν έκαμα καμία πατάτα ως τώρα να το πάρω στο χέρι. Και που δεν με χτύπησε κανα ρεύμα.
ε. πέραν του όποιου θεωρητικού υπόβαθρου σε βασικές αρχές. Απαιτείται μεγάλη προσοχή στον τεχνολογικό τομέα και μπόλικο διάβασμα. Επίσης πολύ καλή γνώση της αγοράς και των υλικών. Σίγουρα εμπειρία. Μετρητικά και διατάξεις που δε διαθέτω.
Τώρα με πιο ήρεμο μυαλό και μετά τη φαγούρα να κατασκευάσω κάτι μονός μου … (υπόψη ότι όλο αυτό τον καιρό δεν έχω καν καθίσει με κάποιον πιο έμπειρο να μου δείξει δυο πραγματάκια παραπάνω)
…Σίγουρα θα έχω τον Αύγουστο μπροστά μου για να σκεφτώ καλύτερα την όποια επόμενη κίνηση μου. Ως τότε έχω το δύσκολο έργο να ακούσω διαφορές έστω από τα συγκεκριμένα παραπάνω τροφοδοτικά και με κάποιες αλλαγές σε υλικά.
Να πω ότι παρατήρησα θετική διάφορα μεταξύ v1 & v2-v3. Εκτός και εάν έχω κουφαθεί τελείως και ακούω ότι βλέπω. Ακόμα πειραματίζομαι αλλάζοντας πότε το ένα τροφοδοτικό πότε το άλλο. Τώρα ακούω με lm στο digital και 7χχχ στο αναλογικό.
Και μερικές απορίες αρχαρίου:
Θεωρείτε υπερβολικό/λάθος τη χρήση πυκνωτών μεγάλης χωρητικότητας (1000μF) μετά από τα lm317 & 78xx ? Μεταξύ nipon SMG και SME
http://www.chemi-con.co.jp/e/catalog/aluminum_diagram.html υπάρχει ουσιαστική διαφορά που προκύπτει από τα χαρακτηριστικά τους σε σχέση με τη χρήση τους πριν ή και μετά τα regulators? Προτείνετε κάποιο από τα δύο?
Στο σχέδιο του τροφοδοτικού της twisted pear
http://www.twistedpearaudio.com/images/power/lcdps_schematic.jpg παρατηρώ ένα rlc αμέσως μετά τη γέφυρα. Έχετε βρει αντίστοιχα cmc (l1,l2) { 700-Ohm, 4A Common Mode Choke TDK ACM7060-701-2PL-TL DigiKey 445-2215-1-ND } στην Αθήνα?