:a0210:
τα απαραίτητα είναι αυτά:
βάζεις μια αντίσταση γύρω στα 39Ω στην είσοδο προς τη γη
Επίσης αλλάζεις τις 4 αντιστάσεις που έχει το srpp με μιά τιμή γύρω στο 180-220
Ποιούς πυκνωτές έβγαλες τελείως εσύ?
Οκ ναι, κόλλησα, την αντίσταση προς τη γη βλέπει το βουβάλι στην είσοδο. Το δοκιμάσατε εσείς με μικρότερη των 39Ω, πχ. με 10Ω ή και μικρότερη?
Εγώ επίσης δανείστηκα να δοκιμάσω τους ρώσικους τους πράσινους στην έξοδο (1uF στα 160V) και μίκρυνα πολύ τις αντιστάσεις μετά, που ήταν 47k κ έβαλα μικρές ίσα ίσα να τους φορτίζουν, μετά από υπόδειξη φίλου...
Ποιούς πυκνωτές έβγαλες τελείως εσύ?
Ο μετ/της που παρήγγειλλα είναι με δευτερεύοντα 120V-0.5A και 9V-3A αν θυμάμαι καλά, οπότε θα δουλεύει το κύκλωμα στα 150, άρα εντάξει είναι οριακά ο πυκνωτής, κι έχει και ανοχές ούτως ή άλλως...κάνω λάθος?
Δημήτρη νομίζω σύμφωνα με το σχηματικό, οι πυκνωτές που έχεις βγάλει είναι των νημάτων και κ όχι της καθόδου. Της καθόδου μπορούν να βγουν, που είναι κάτι που μειώνει το κέρδος βέβαια, αλλά βγαίνει κι ένας πυκνωτής από το σήμα, οπότε εξαρτάται τι θες...
Επίσης, το τσεκάραμε σήμερα με αντιστάσεις 33Ω στην είσοδο και δίνει έτσι 50x gain, πολύ μεγάλο αν το βουβάλι παίζει σε voltage mode και δίνει 3Vp-p.
Οπότε εγώ λογικά θα το δοκιμάσω τώρα με 3,3Ω και χωρίς πυκνωτές στη κάθοδο να δω που θα πάει...
Πάντως γενικά, αν δεν μάθουμε πως να παίξει current mode το βουβάλι, δεν κάνουμε σωστή δουλειά...το μόνο που κάνουμε τώρα είναι να του βραχυκυκλώνουμε ουσιαστικά την έξοδο του ντακ, των 198Ω με τη μικρότερη αντίσταση που βάζουμε στην είσοδο του σρππ, να του μειώνουμε την τάση του και μετά να του τη ξαναενιχύουμε. Μπορεί να παίζει καλύτερα γιατί προφανώς το srpp είναι καλύτερο από το λεγκάτο ας πούμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό. Αυτή η λάμπα έχει 100x κέρδος, είναι για current ντακς, όπως το 1541 πχ κι έτσι πρέπει να χρησιμοποιηθεί ιδανικά.
Τέλος, ο λαμπιζάτορας προτείνει 200Ω αντιστάσεις για την 6Ν6 κι όχι για την 6Ν2 που φοράει αυτό, για αυτήν που φοράει μια χαρά είναι οι αντιστάσεις που έχει πάνω και δεν πρέπει να τις αλλάξουμε!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.