buffalizator

το περιμένω ....

αν βρω τον χρόνο να ασχοληθώ και με αυτό θα είναι χριστουγεννιάτικο θαύμα ...

αν όμως είναι απλές και σύντομες οι αλλαγές κάτι θα γίνει ....

οι αλλαγές σχετίζονται και με τον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσεις.
Δηλαδή τι θα οδηγήσει.
Όπως ήρθε (και το ανέφερα) μπορεί να μπεί σε line έξοδο.
Για το βουβάλι ΙΙ και γενικά για dac θέλει να παίξεις με τις αντιστάσεις.

Επίσης να βγάλεις τους πυκνωτές εξόδου που έχει ανάμεσα στις λάμπες και να βάλεις άλλους (φαίνονται στην τελευταία φωτό).
και τους πυκνωτές που φαίνονται επίσης βγαλμένοι.
και χωρίς αυτά είναι ΟΚ

τα απαραίτητα είναι αυτά:
βάζεις μια αντίσταση γύρω στα 39Ω στην είσοδο προς τη γη
Επίσης αλλάζεις τις 4 αντιστάσεις που έχει το srpp με μιά τιμή γύρω στο 180-220

εννοείται ...

είπαμε, έχω και εκείνες τις ρημάδες 6N6P που δεν θυμόμουν για ποιόν λόγο τις είχα πάρει .... :nounder:

γενικώς παίζει πολύ γυαλικό τελευταία στα συρτάρια μου ....

τα απαραίτητα είναι αυτά:
βάζεις μια αντίσταση γύρω στα 39Ω στην είσοδο προς τη γη
Επίσης αλλάζεις τις 4 αντιστάσεις που έχει το srpp με μιά τιμή γύρω στο 180-220

γιατί βάζεις αντίσταση προς τη γή?
Από ότι καταλαβαίνω, η αλλαγή στις 4 αντιστάσεις είναι που πρέπει να αποφευχθεί για να μη γ@μηθεί το srpp, αφού χρειάζεται συγκεκριμένες τιμές αντιστάσεων για κάθε λάμπα και το ρεύμα που αυτή χρειάζεται, έτσι δεν είναι? Γι' αυτό αντί αυτών, είναι προτιμότερο να παίξουμε με την αντίσταση εισόδου, αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει από σχετική φιλική συζήτηση με συμφορουμίτη εξπέρ στις λάμπες...
Εγώ πήγα σήμερα και πήρα από 3.3Ω-100Ω σε πολλές ενδιάμεσες τιμές για να δοκιμάσω τί κάθεται καλύτερα στο σύστημά μου κι αν δεν κάτσει κάτι εύκολα, θα προτιμήσω να αλλάξω την αντίσταση εισόδου του επόμενου σταδίου παρά να πειράξω τις αντιστάσεις του srpp...

οι αντιστάσεις του srpp είναι αυτές που προτείνει ο πολωνός και κοντά αυτές που καταλήξαμε με τον δικό μας Βασίλη.
Γύρω στο 200. έφτασα μέχρι 110.
Αυτές οι 4 είναι σημαντικές και πρέπει να είναι ίδιες.
οι αντιστάσεις προς την γη υπάρχουν απ τη μάνα του.
Είναι το ένα μέρος ενός διαιρέτη.
ο διαιρέτης δεν έχει επίσης από τη μάνα του την πρώτη (την έχει βραχυκυκλωμένη) και έχει μόνο την προς τη γη.
Αν βάλεις μεγάλη προς τη γη, θα περάσει όλο το σήμα και θα βροντοφωνάζει.

Μην ξεχνάς το βουβάλι έχει 1.6 βολτ έξοδο και παίζει και μόνο του. Φαντάσου τι γίνεται με Χ100 με τη λάμπα...
Παίρνεις τον προ στο χέρι.
Καλά κάνεις και παίρνεις αντιστάσεις. Η δοκιμή είναι η φύση του σετακίου....

Οκ ναι, κόλλησα, την αντίσταση προς τη γη βλέπει το βουβάλι στην είσοδο. Το δοκιμάσατε εσείς με μικρότερη των 39Ω, πχ. με 10Ω ή και μικρότερη?
Εγώ επίσης δανείστηκα να δοκιμάσω τους ρώσικους τους πράσινους στην έξοδο (1uF στα 160V) και μίκρυνα πολύ τις αντιστάσεις μετά, που ήταν 47k κ έβαλα μικρές ίσα ίσα να τους φορτίζουν, μετά από υπόδειξη φίλου...
Ποιούς πυκνωτές έβγαλες τελείως εσύ?

Last edited:
Οκ ναι, κόλλησα, την αντίσταση προς τη γη βλέπει το βουβάλι στην είσοδο. Το δοκιμάσατε εσείς με μικρότερη των 39Ω, πχ. με 10Ω ή και μικρότερη?
Εγώ επίσης δανείστηκα να δοκιμάσω τους ρώσικους τους πράσινους στην έξοδο (1uF στα 160V) και μίκρυνα πολύ τις αντιστάσεις μετά, που ήταν 47k κ έβαλα μικρές ίσα ίσα να τους φορτίζουν, μετά από υπόδειξη φίλου...
Ποιούς πυκνωτές έβγαλες τελείως εσύ?

νομίζω δεν πήγα κάτω από 39
πήρα μέχρι και 0.1 Ω...αλλά δεν βρήκα χρόνο. Και ειλικρινά άμα αρχίζει να παίζει δεν θες να το κλείσεις για αλλαγές.
ο Μπιλ λέει 160βολτ λίγα είναι για την ανοχή των τελικών πυκνωτών.
Τσεκ.

έβγαλα αυτούς που βλέπεις να λείπουν.
Δες την εικόνα.
Τώρα είμαι γραφείο. Δεν θυμάμαι τίποτα...

Ο μετ/της που παρήγγειλλα είναι με δευτερεύοντα 120V-0.5A και 9V-3A αν θυμάμαι καλά, οπότε θα δουλεύει το κύκλωμα στα 150, άρα εντάξει είναι οριακά ο πυκνωτής, κι έχει και ανοχές ούτως ή άλλως...κάνω λάθος?

το πρότεινε κι ο Μπιλ το λέει κι ο πολωνός ότι περιλαμβάνεται στις μικροβελτιώσεις.
Δες τα pdf από τα κιτάκια του.

Ο μετ/της που παρήγγειλλα είναι με δευτερεύοντα 120V-0.5A και 9V-3A αν θυμάμαι καλά, οπότε θα δουλεύει το κύκλωμα στα 150, άρα εντάξει είναι οριακά ο πυκνωτής, κι έχει και ανοχές ούτως ή άλλως...κάνω λάθος?

τί να σε πω....
εγώ το παίζω να φανταστείς με 90 βολτ.

Δημήτρη νομίζω σύμφωνα με το σχηματικό, οι πυκνωτές που έχεις βγάλει είναι των νημάτων και κ όχι της καθόδου. Της καθόδου μπορούν να βγουν, που είναι κάτι που μειώνει το κέρδος βέβαια, αλλά βγαίνει κι ένας πυκνωτής από το σήμα, οπότε εξαρτάται τι θες...
Επίσης, το τσεκάραμε σήμερα με αντιστάσεις 33Ω στην είσοδο και δίνει έτσι 50x gain, πολύ μεγάλο αν το βουβάλι παίζει σε voltage mode και δίνει 3Vp-p.
Οπότε εγώ λογικά θα το δοκιμάσω τώρα με 3,3Ω και χωρίς πυκνωτές στη κάθοδο να δω που θα πάει...
Πάντως γενικά, αν δεν μάθουμε πως να παίξει current mode το βουβάλι, δεν κάνουμε σωστή δουλειά...το μόνο που κάνουμε τώρα είναι να του βραχυκυκλώνουμε ουσιαστικά την έξοδο του ντακ, των 198Ω με τη μικρότερη αντίσταση που βάζουμε στην είσοδο του σρππ, να του μειώνουμε την τάση του και μετά να του τη ξαναενιχύουμε. Μπορεί να παίζει καλύτερα γιατί προφανώς το srpp είναι καλύτερο από το λεγκάτο ας πούμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό. Αυτή η λάμπα έχει 100x κέρδος, είναι για current ντακς, όπως το 1541 πχ κι έτσι πρέπει να χρησιμοποιηθεί ιδανικά.
Τέλος, ο λαμπιζάτορας προτείνει 200Ω αντιστάσεις για την 6Ν6 κι όχι για την 6Ν2 που φοράει αυτό, για αυτήν που φοράει μια χαρά είναι οι αντιστάσεις που έχει πάνω και δεν πρέπει να τις αλλάξουμε!

Last edited:
Δημήτρη νομίζω σύμφωνα με το σχηματικό, οι πυκνωτές που έχεις βγάλει είναι των νημάτων και κ όχι της καθόδου. Της καθόδου μπορούν να βγουν, που είναι κάτι που μειώνει το κέρδος βέβαια, αλλά βγαίνει κι ένας πυκνωτής από το σήμα, οπότε εξαρτάται τι θες...
Επίσης, το τσεκάραμε σήμερα με αντιστάσεις 33Ω στην είσοδο και δίνει έτσι 50x gain, πολύ μεγάλο αν το βουβάλι παίζει σε voltage mode και δίνει 3Vp-p.
Οπότε εγώ λογικά θα το δοκιμάσω τώρα με 3,3Ω και χωρίς πυκνωτές στη κάθοδο να δω που θα πάει...
Πάντως γενικά, αν δεν μάθουμε πως να παίξει current mode το βουβάλι, δεν κάνουμε σωστή δουλειά...το μόνο που κάνουμε τώρα είναι να του βραχυκυκλώνουμε ουσιαστικά την έξοδο του ντακ, των 198Ω με τη μικρότερη αντίσταση που βάζουμε στην είσοδο του σρππ, να του μειώνουμε την τάση του και μετά να του τη ξαναενιχύουμε. Μπορεί να παίζει καλύτερα γιατί προφανώς το srpp είναι καλύτερο από το λεγκάτο ας πούμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό. Αυτή η λάμπα έχει 100x κέρδος, είναι για current ντακς, όπως το 1541 πχ κι έτσι πρέπει να χρησιμοποιηθεί ιδανικά.
Τέλος, ο λαμπιζάτορας προτείνει 200Ω αντιστάσεις για την 6Ν6 κι όχι για την 6Ν2 που φοράει αυτό, για αυτήν που φοράει μια χαρά είναι οι αντιστάσεις που έχει πάνω και δεν πρέπει να τις αλλάξουμε!

εριξα τωρα μια ματια.
οι πυκνωτες ειναι οι δυο της καθοδου που πανε γη.
ετσι προτεινει ο λαμπιζατορας και επισης αυτους προτεινε ο Μπιλ
για το βουβαλι εχεις δικιο, εγω παντως με τις μεχρι τωρα δοκιμες δεν το καταφερα.
αν σου κατσει θα βαλω και γω τις δικες σου.
εγω τελικα εχω πανω 50 στην εισοδο και 188 στις καθοδους.
Το 200αρι ηταν εξ αρχης προταση του Μπιλ
οπως γραφει ξεκαθαρα ο πολωνος η αντισταση αυτη ρυθμιζει την ταση εξοδου.
με το 470 που φοραει αυτο και νομιζω κατι αντιστοιχο προς γη ξεσκιζε εισοδους.
να φανταστεις οτι αρχικα για να ριξω την εξοδο ειχα βαλει 100 στις καθοδους.

ολα ειναι ενας συδυασμος αναλογα και με τι ακολουθει.
περιμενω εντυπωσεις

πάντως στη φωτογραφία ο πυκνωτής που φαίνεται βγαλμένος ειναι αυτός που παει στα νήματα ο 470μ.
για μέτρα πάνω στα παντ μήπως έχεις 6βολτ.
αυτός που πρέπει να βγει είναι ο πυκνωτής της καθόδου ο 47μ. έτσι θα πέσει το gain εαν αυτό είναι το ζητούμενο.