buffalizator

Έτσι απο τα πρώτα ακούσματα, έχει λίγο "λίπος" μεσοχαμηλά, πολύ καλά άκρα, πολύ καλή ροή και τέμπο... πάντως αυτό με το χαμηλό που ακούτε από το πουθενά απλά δεν υπάρχει, μάλλον είναι θέμα αντιστροφής της φάσης...εγώ το παίζω από το - του ντακ....σημείωση το ακούω με τους ρώσικους 1uF που βλέπετε και τις λάμπες που είχε πάνω, αντίσταση εισόδου 3.3Ω μιας που έχουν πολύ κέρδος και οι τελικοί μου, και αντιστάσεις μετά τους πράσινους στα 330k.

δηλαδη στις καθοδους εχεις τις μανισιες?

Nαι.
Πάντως από θεωρητική άποψη, δεν κάνει για μένα το SRPP... σκέψου πως με τους μαμά πυκνωτές των 0.33Ω στην έξοδο και οδηγώντας το κρος μου που είναι 10K, προκαλεί μια πτώση -3dB στα 72Hz...δεν είναι για τέτοια φορτία.
Γι αυτό και στη περίπτωσή μου πιστεύω δεν έκανε τη διαφορά και στο πρακτικό επίπεδο....είμαι σίγουρος πως σε εσάς και σε άλλους, πιθανώς να ταιριάξει πολύ καλύτερα στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του και αυτό να ακούγεται!!

Γιώργο μην το ανοίξεις, στείλτο κατευθείαν στον Βασίλη , χαχαχα...
Πέρα από τη πλάκα, κράτα το μωρέ, δεν είναι κακό κι αν έχεις και μετ/τη και δεν έχεις άλλα έξοδα, σιγά, να έχεις από όλα τα στάδια εξόδου να παίζεις...
Λοιπόν, εγώ αν και αργά στην ώρα, ακούω κατευθείαν από το ντακ στους line level μετασχ/τες, δεν είμαι και πολύ σίγουρος γιατί ακούω σε χαμηλή ένταση, αλλά...θα σας ξενερώσω μου φαίνεται όλους που καθόμαστε και πετάμε λεφτά σε τροφοδοσίες, μετ/τες, παπαριές για διάφορα στάδια κλπ....αλλά μην προτρέχω, κάτσε να τα ακούσω καλα/δυνατά αύριο και θα σας πω με σιγουριά...

Last edited:
Γιώργο μην το ανοίξεις, στείλτο κατευθείαν στον Βασίλη , χαχαχα...
Πέρα από τη πλάκα, κράτα το μωρέ, δεν είναι κακό κι αν έχεις και μετ/τη και δεν έχεις άλλα έξοδα, σιγά, να έχεις από όλα τα στάδια εξόδου να παίζεις...
Λοιπόν, εγώ αν και αργά στην ώρα, ακούω κατευθείαν από το ντακ στους line level μετασχ/τες, δεν είμαι και πολύ σίγουρος γιατί ακούω σε χαμηλή ένταση, αλλά...θα σας ξενερώσω μου φαίνεται όλους που καθόμαστε και πετάμε λεφτά σε τροφοδοσίες, μετ/τες, παπαριές για διάφορα στάδια κλπ....αλλά μην προτρέχω, κάτσε να τα ακούσω καλα/δυνατά αύριο και θα σας πω με σιγουριά...

κατσε να ερθει και θα δουμε.μακαρι να ειναι καλυτεροι οι μ/ς αν και δεν τους λες και φτηνους.

Nαι αλλά σκέψου πως αν κάποιος τώρα παίρνει βουβάλι, παίρνει ένα, φιτάχνει κι ένα σαλας για αυτό, παίρνει και 2 line level μετ/τες (cinemag, jehnsen, lundahl) και καθάρισε και πολύ φθηνότερα...καλά για εμάς που τα χουμε πάρει όλα, οτιδήποτε έξτρα, κόστος είναι...
Λοιπόν, στο ζουμί τώρα...
Βασικά με σκέτο το ντακ και τους μετ/τες κατάλαβα ότι και το λεγκάτο μου βρώμιζε τα μεσοχαμηλά....λίγο αλλά γινόταν, βασικά είναι τα πιο διάφανα και περιγραφικά μεσοχαμηλά που έχω ακούσει στο σύστημα. Στο χαμηλό είναι λίιιγο πιο περιγραφικό κι εκτεταμένο κι εκεί, μεσσαίες στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή καταπληκτικές, και νομίζω είναι ελάχιστα πιο μαζεμένο ψηλά, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Υπάρχει επίσης λίιιγο καλύτερος εστιασμός στα πάντα, ενώ ακούς με μεγαλύτερη ακόμα λεπτομέρεια όλες τις γνωστές μικρολεπτομέρειες, ακουμπίσματα χορδής, ανάσες, σάλια, βήματα, βηξιματάκια, χτυπηματάκια μικροφώνου κλπ., ενώ νομίζω έχει λίιιγο μικρότερο βάθος το άκουσμα...γενικά νομίζω είναι πάρα πολύ διάφανο και καθαρό το άκουσμα, αυτό το χαρακτηρίζει και είναι πολύ καλή περίπτωση.... και καλά, δεν το συζητάμε, αν σκεφτείς ότι υπάρχουν και ακόμα καλυτεροι μετ/τες (λίγο καλύτεροι και πολύ ακριβότεροι, αλλά υπάρχουν), νομίζω προς τα εκεί θα πήγαινα ΑΝ ξεκίναγα τώρα, δηλαδή σκέτο ντακ με τέτοιους κι ας τον ρους να λέει. Τώρα που έχω 20 τσιτσιμπλίκια δε ξέρω...θα δώ τί θα κάνω στο τέλος, θα τους έχω σοβαρά υπόψη μου πάντως...θα μείνουν το ΣΚ σίγουρα να αποφασίσω.

ΥΓ. Το λεγκατό το έχω χωρίς σάλας, αν είχα πιθανόν να προτιμούσα το λεγκατο από το σκέτο ντακ-μετ/τες, δε ξέρω...

Nαι αλλά σκέψου πως αν κάποιος τώρα παίρνει βουβάλι, παίρνει ένα, φιτάχνει κι ένα σαλας για αυτό, παίρνει και 2 line level μετ/τες (cinemag, jehnsen, lundahl) και καθάρισε και πολύ φθηνότερα...καλά για εμάς που τα χουμε πάρει όλα, οτιδήποτε έξτρα, κόστος είναι...
Λοιπόν, στο ζουμί τώρα...
Βασικά με σκέτο το ντακ και τους μετ/τες κατάλαβα ότι και το λεγκάτο μου βρώμιζε τα μεσοχαμηλά....λίγο αλλά γινόταν, βασικά είναι τα πιο διάφανα και περιγραφικά μεσοχαμηλά που έχω ακούσει στο σύστημα. Στο χαμηλό είναι λίιιγο πιο περιγραφικό κι εκτεταμένο κι εκεί, μεσσαίες στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή καταπληκτικές, και νομίζω είναι ελάχιστα πιο μαζεμένο ψηλά, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Υπάρχει επίσης λίιιγο καλύτερος εστιασμός στα πάντα, ενώ ακούς με μεγαλύτερη ακόμα λεπτομέρεια όλες τις γνωστές μικρολεπτομέρειες, ακουμπίσματα χορδής, ανάσες, σάλια, βήματα, βηξιματάκια, χτυπηματάκια μικροφώνου κλπ., ενώ νομίζω έχει λίιιγο μικρότερο βάθος το άκουσμα...γενικά νομίζω είναι πάρα πολύ διάφανο και καθαρό το άκουσμα, αυτό το χαρακτηρίζει και είναι πολύ καλή περίπτωση.... και καλά, δεν το συζητάμε, αν σκεφτείς ότι υπάρχουν και ακόμα καλυτεροι μετ/τες (λίγο καλύτεροι και πολύ ακριβότεροι, αλλά υπάρχουν), νομίζω προς τα εκεί θα πήγαινα ΑΝ ξεκίναγα τώρα, δηλαδή σκέτο ντακ με τέτοιους κι ας τον ρους να λέει. Τώρα που έχω 20 τσιτσιμπλίκια δε ξέρω...θα δώ τί θα κάνω στο τέλος, θα τους έχω σοβαρά υπόψη μου πάντως...θα μείνουν το ΣΚ σίγουρα να αποφασίσω.

ΥΓ. Το λεγκατό το έχω χωρίς σάλας, αν είχα πιθανόν να προτιμούσα το λεγκατο από το σκέτο ντακ-μετ/τες, δε ξέρω...

για μετρα να μας πεις και ποσα volt βγαζη με τους μ/τ γιατι εμενα μαλλον δε μου φτανουν.

υποθετω οτι μπορη καποιος να παρη 1:2 για μεγαλυτερο κερδος;

Το λεγκάτο έχει 1,5V έξοδο και το ντακ σκέτο 2,2, οπότε... πρακτικά εμένα μου παίζει αρκετά πιο δυνατά σκέτο με μετ/τες, παίζω με το βόλιουμ του φούμπαρ αρκετά πιο χαμηλά από το συνηθισμένο...που είναι κι αυτό ένα θέμα αδικης σύγκρισης...άλλα τεσπα...πιθανολογώ ότι γι αυτό σε χαμηλές εντάσεις μου άρεσε το λεγκάτο πιο πολύ, γιατί έπαιζα με το volume του foobar πιο ψηλά και δεν έκοβε τίποτα ίσως...
Αν κάτσω με μετ/τες θα μειώσω λίγο το κέρδος στους τελικούς μου για να το αντιμετωπίσω αυτό.

Τέσπα, θα μετρήσω και θα σου πω.

Πάντως να σας πω τί θα ήθελα τώρα που ακούω και τις 3 επιλογές αυτές τις μέρες....
Θα ήθελα αυτόν τον τονισμό στις μεσσαίες-μεσοχαμηλές της λάμπας που δίνει έτσι μια 'ρευστότητα' παραπάνω στο άκουσμα, χωρίς να βρωμίζει όμως τα τριγύρω (αν γίνεται αυτό), το βάθος και πλάτος σκηνής του λεγκάτο ή της λάμπας, παρόμοια ήταν, και την διαφάνεια και ακρίβεια του σκέτου ντακ-μετ/των...πώς το κάνουμε αυτό?

τους μετασχηματιστές να υποθέσω τους έχεις βάλει απο το + στο -.
και σκέψου οτι δεν εχεις ασχοληθεί καθόλου με τον σωστό τερματισμό των μετασχηματιστών έτσι. γιατί αν βρεις την ιδανική αντίσταση και χωρητικότητα θα γίνουν πολύ καλύτεροι.

αστεία αστεία θα παραγγείλω για άλλη δουλειά δυο λαντχαλ 1+1/1+1 τους καλούς οι οποίοι είναι οτι καλύτερο εχω ακούσει. Θα στους δώσω να τους δοκιμάσεις.

Δε διαφωνώ Δημήτρη, απλά εμένα το χαμηλό έχει τελείως διαφορετική αίσθηση από των κλειστών κουτιών και ίσως δεν το αντιλαμβάνομαι έτσι όπως εσύ...

Δε διαφωνώ Δημήτρη, απλά εμένα το χαμηλό έχει τελείως διαφορετική αίσθηση από των κλειστών κουτιών και ίσως δεν το αντιλαμβάνομαι έτσι όπως εσύ...

για ακουστικά μιλάμε.
Δεν κατεβαίνουν τα ηχεία μου τόσο χαμηλά.

Ούτε ο χώρος.
Κάθε φορά που βάζω κάτι που δεν έχω ακούσει μ αυτό είναι το πρώτο πράγμα που με χτυπάει. Μπαμ.
Όχι απλώς με εντυπωσιάζει...

(και τουλάχιστον εμένα μου αρέσει πολύ. Δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει σε όλους)

Mπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί τώρα που δοκίμασα και κατευθείαν το ντακ σκέτο με ψευδομπαλανς σύνδεση (δηλαδή από το +0- του ντακ με μικροφωνικό καλώδιο σε ρσα, στου οποίου τη πλευρά είχα ενώσει - με 0) , δεν υπήρχαν καθόλου χαμηλές!!! Καθόλου όμως!!! Τίποτα, τα γούφερ ακίνητα!! Ξαναβάζω τους μετ/τες, μια χαρά... Τι έπαιξε? ...195Ω είναι η έξοδος του βουβαλιού και 10Κ η είσοδος του κρος...
Μέτρησα έξοδο εντωμεταξύ στο βουβάλι 1,7V περίπου όταν έπαιζε σκέτο που δεν είχα χαμηλές, μια χαρά δηλαδή...

Ναι μου πέρασε φευγαλέα από το μυαλό κ μάλιστα έτσι το πρωτοέπαιξα όταν το είχα πρωτοφτιάξει πρόπερσι, αλλά το απέρριψα γιατί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μη παίζει τις χαμηλές μόνο...τέσπα αυτό θα δοκιμάσω τώρα...θενκς!

Μπα ούτε έτσι παίζει χαμηλές...ρε τι γίνεται...

Και παίζοντάς το και από τη πλευρά του ντακ με τη μια φάση, πάλι δεν έχει χαμηλές καθόλου...

Last edited:
Εν τω μεταξύ όταν παίρνω από τη μία φάση μόνο με τους μετασχηματιστές (0+), πάλι παίζει κανονικά...