buffalizator

Το ρεύμα πρέπει από κάπου να περάσει.
Αν μπει μία αντίσταση μεταξύ εξόδου και γείωσης σήματος έρχονται τα μπάσα;

Re: Απάντηση: buffalizator

Το ρεύμα πρέπει από κάπου να περάσει.
Αν μπει μία αντίσταση μεταξύ εξόδου και γείωσης σήματος έρχονται τα μπάσα;

Δεν το καταλαβαίνω αυτό, γιατί να το δοκιμάσω δηλαδή, τι να περάσει από κάπου το ρεύμα? Και με τους μετασχηματιστές που παίρνω μόνο από το +,0 γιατί παίζει?

μηπως εχεις βαλει ανάποδα το + και το 0 στο rca.
τσέκαρε το να ειναι το 0 στη γη του rca και το + ή το - στο μέσα του. με το μετασχηματιστή αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο.

Nαι Κώστα το δοκίμασα και με τους 2 τρόπους πολύ προσεκτικά, το + στο κέντρο του και το - είτε με το 0 γειωμένο, είτε στον αέρα...και με τους 2 τρόπους το ίδιο αποτέλεσμα...μου κάνει φοβερή εντύπωση, δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο, δεδομένου ότι κάποτε έτσι έπαιζα το βουβάλι κανονικά, δεν μπορεί...τσεκάρω με το πολύμετρο/μπιπερ, δεν υπάρχει κάποια επαφή κατά λάθος... υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να συμβαίνει αυτό?

Τι δεν καταλαβαίνεις ρε συ, παίρνω από την έξοδο του βουβαλιού κατευθείαν...είναι ισορροπημένη και τη ''μετατρέπω" με καλώδιο ψευδομπαλανς σε se, αφήνοντας τη μία φάση είτε στον αέρα, είτε γειωμένη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: buffalizator

Δεν το καταλαβαίνω αυτό, γιατί να το δοκιμάσω δηλαδή, τι να περάσει από κάπου το ρεύμα? Και με τους μετασχηματιστές που παίρνω μόνο από το +,0 γιατί παίζει?

Αν η έξοδος είναι ρεύμα τότε θα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος ώστε να κλείσει το κύκλωμα και να "κυκλοφορήσει" το ρεύμα.

Στην περίπτωση της χρήσης σταδίου I/V με τελεστικό το ρεύμα "περνάει" από την αντίσταση της ανάδρασης και επιστρέφει από τη γείωση ή την τροφοδσία.

Στην περίπτωση της παθητικής I/V το ρεύμα διέρχεται από την αντίσταση που μετατρέπει το σήμα ρεύματος σε τάση.

Στην περίπτωση του Μ/Σ το ρεύμα διέρχεται από το τύλιγμα του.

Αν όμως συνδεθεί η έξοδος σε έναν απομονωτή χωρίς να υπάρχει ένα "μονοπάτι" χαμηλής εμπέδησης ώστε να κλείσει το κύκλωμα τότε η πηγή ρεύματος
θα τα βρει πολύ σκούρα. Ένας πυκνωτής σε σειρά με την έξοδο θα δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα όταν δεν παρεμβάλλεται αντίσταση μεταξύ εξόδου και γείωσης.

δοκίμασε να φορτώσεις την αχρησιμοποίητη έξοδο με 51Ω.
Αυτό είχε προτείνει ο Brian από την hifidiy που είχα το παλιό λαμπάτο.

βέβαια και τώρα με τη μιά παίζω και την άλλη στον αέρα και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Λοιπόν, δοκίμασα και κάτι άλλο στην προσπάθεια ανεύρεσης λύσης...άλλαξα το επόμενο στάδιο μετά το ντακ...δηλαδή, αντί για το κρος των ορίων, σύνδεσα τα μικρά αυτοενισχυόμενα ηχεία που έχω να δω αν εκεί θα έχω μπάσσα...ε εκεί έπαιξε κανονικά!!! Κάτι πρέπει να παίζει με την συνεργασία των 2 σταδίων αυτών...βουβάλι σκέτο -κρος, αλλά τί....?? Οι αντιστάσεις είναι 195Ω-10Κ.

Σαν να φιλτράρει/αποκόπτει το κρος τις χαμηλές δηλαδή για κάποιο λόγο όταν οδηγείται από το ντακ σκέτο...

Last edited:
Το κρος στην είσοδο έχει ένα κύκλωμα από αντιστάσεις και έναν πυκνωτή αν θυμάμαι καλά γιατί τώρα είμαι δουλειά, που όλα μαζί συνθέτουν εκτός από την αντίσταση εισόδου, ένα φίλτρο rf/emi...κι έχω αρχίσει να πιστεύω ότι κάτι παίζει με αυτό...

δεν είναι σε σειρα ο πυκνωτής.
για βάλε μια αλλη πηγή ρε παλικάρι, κάνα dvd πχ να δεις τι παίζει.

άλλαξε και τα κανάλια του ενισχυτή να δεις αν παίζει μπάσα.

Κώστα αφού γράφω πιο πάνω, το δοκιμάζω με μετ/τες και όλα παίζουν μια χαρά, άρα τί πρόβλημα να έχουν οι ενισχυτές? Το δοκιμάζω σκέτο με άλλο στάδιο να ακολουθεί μετά, όχι το κρος αλλά άλλα ενεργά ηχεία και πάλι όλα μια χαρά...το κρος λογικά δημιουργεί το θέμα...

αλεξ το κροσοβερ σου εχει χαμηλη αντισταση εισοδου 10Κ οποτε με τον πυκνωτη dc που εχει στην εισοδο δημιουργη ενα υψιπερατο.αν βαλης μεγαλυτερο πυκνωτη θα παιξη.

Καλα δεν αλλάζω τίποτα στην είσοδο του κρος γιατί θα αλλάξουν και τα χαρακτηριστικά του φίλτρου και δεν θέλω, δε πειράζει, απλά δεν θα δοκιμάσω σκέτο το βουβάλι, δεν έγινε και τίποτα...εντωμεταξύ ξανακοιτώντας το σχέδιο, είναι 4 αντιστάσεις και 3 πυκνωτές που συνθέτουν το φίλτρο και την συνολική αντίσταση εισόδου.
Σκέψου ότι και μόνο για να αλλάξω απλά την αντίσταση του κρος από το 10 στα 47-50κ ας πούμε και να αφήσω τα χαρακτηριστικά του φίλτρου ανεπηρέαστα, πρέπει να πολλαπλασιάσω επί 5 τις τιμές 4 αντιστάσεων (R1,R2,R3,R4) και να διαιρέσω με 5 τις τιμές 3 πυκνωτών (C1,C2,C3). Ε, δεν τώρα για μια απλή δοκιμή...