Buffalo III : Κατασκευή

Uploaded with ImageShack.us

και αλλη μια εδω που αντικατεστησα τα trident με salas.

σηκωσα ωροφους για να χωρεσουν.

εντυπωσεις εν καιρω να στρωσουν λιγο γιατι μολις τα εβαλα.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα:

Το καθεαυτό βουβάλι, μια και έχει ενσωματωμένα τα trident, μήπως είναι καλύτερα να του δώσουμε άλλη τροφοδοσία εκτός από Placid ή Salas;
Αν κατάλαβα καλά, ακόμα και με το Placid, παρακάμπτουμε τα trident.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα:

Το καθεαυτό βουβάλι, μια και έχει ενσωματωμένα τα trident, μήπως είναι καλύτερα να του δώσουμε άλλη τροφοδοσία εκτός από Placid ή Salas;
Αν κατάλαβα καλά, ακόμα και με το Placid, παρακάμπτουμε τα trident.

Αν δεν ξυλώσεις τα trident από την πλακέτα, δεν τα παρακάμπτεις ασχέτως του τι θα βάλεις για τροφοδοτικό (εκτός πλακέτας).

Δεν θεωρώ κακό το να έχεις δυο shunt σε σειρά. Βέβαια, το ιδανικό είναι να δοκιμάσεις και να μας πεις εντυπώσεις...

σαν πρωτη εντυπωση η αναλυση αυξηθηκε και ηταν ηδη πολυ.
το μπασο βελτιωθηκε κι αλλο αλλα εχασα σε σωματα μεσαια
μεσοχαμηλα(αντρικες φωνες)
σαν συνολο μου αρεσε περισσοτεερο με τα trident αλλα θα το
αφησω μερικες μερες να στρωσουν τα τροφοδτικα μηπως και
ειναι αυτο αλλιως θα γυρισω στα trident.

Θεωρητικά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το μισό από το bipolar αλλά επειδή αυτό είναι σχεδιασμένο για μεγαλύτερες τάσεις (>12V) και μικρότερα ρεύματα (~350mA) θα χρειαστεί να ξεφύγεις λίγο από την πεπατημένη σίγουρα βάζοντας μεγαλύτερες ψύκτρες καθώς και προσαρμόζοντας κάποια από τα εξαρτήματα. Προσωπικά δεν θα ένιωθα άνετος να το δοκιμάσω μόνος μου, χωρίς τουλάχιστον να ρίξω μια ερώτηση στο forum της TP.

Βασικά, απ' ό,τι διάβασε ο Φραγκ στο manual του βουβαλιού, δε μας φτάνει ένα απλό Placid άμα βάλουμε και τον επιλογέα και το sidecar.
Οπότε, μάλλον χρειαζόμαστε μεγαλύτερη τροφοδοσία...

Ερώτηση : Για την τροφοδοσία της πλακέτας του dac, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το placid HD με το placid HD bipolar?

Θεωρητικά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το μισό από το bipolar αλλά επειδή αυτό είναι σχεδιασμένο για μεγαλύτερες τάσεις (>12V) και μικρότερα ρεύματα (~350mA) θα χρειαστεί να ξεφύγεις λίγο από την πεπατημένη σίγουρα βάζοντας μεγαλύτερες ψύκτρες καθώς και προσαρμόζοντας κάποια από τα εξαρτήματα. Προσωπικά δεν θα ένιωθα άνετος να το δοκιμάσω μόνος μου, χωρίς τουλάχιστον να ρίξω μια ερώτηση στο forum της TP.

Ρωτάω διότι bufallo+sidecar+input board βγαίνουν κοντά στα 500mA σε ρεύμα και το placid HD θα χρειαστεί ρύθμιση και αλλαγή στις ψύκτρες με μεγαλύτερες. Το manual λέει : when using placid HD check if the CCS current needs adjustment since both input module and sidecar draw some current from the power supply feeding the bufallo III board.

Επίσης λέει παρακάτω το εξής : placid hd needs adequate heatsinks for loads above 500mA

Αργότερα που θα κουμπώσει και το USB και το femton τί θα κάνουμε σε ρεύμα οεο????

Μπορούμε να στήσουμε δύο placid HD ? Ενα μόνο για την πλακέτα του βουβαλιού + ένα για όλα τα υπόλοιπα????

Κοίταξε, σαφώς και μπορείς να βάλεις και δεύτερο Placid HD, αλλά στη θέση σου δεν θα τρελαινόμουν με τα ρεύματα. Με μια κάπως πιο βαριά ψύκτρα (και τα κατάλληλα εξαρτήματα) λογικά το Placid HD θα είναι μια χαρά.

Ο HiEndίσκος μέσα μου βέβαια λέει δεύτερο τροφοδοτικό για όσες πλακέτες έχουν πάνω τους ρελέδες, π.χ. το sidecar, και τρίτο τροφοδοτικό για πλακέτες ελέγχου, όπως π.χ. ένα Arduino ή το femto (όταν βγει..). Αυτά τα τροφοδοτικά βέβαια δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι HiEndάδικα.

Κοίταξε, σαφώς και μπορείς να βάλεις και δεύτερο Placid HD, αλλά στη θέση σου δεν θα τρελαινόμουν με τα ρεύματα. Με μια κάπως πιο βαριά ψύκτρα (και τα κατάλληλα εξαρτήματα) λογικά το Placid HD θα είναι μια χαρά.

Ο HiEndίσκος μέσα μου βέβαια λέει δεύτερο τροφοδοτικό για όσες πλακέτες έχουν πάνω τους ρελέδες, π.χ. το sidecar, και τρίτο τροφοδοτικό για πλακέτες ελέγχου, όπως π.χ. ένα Arduino ή το femto (όταν βγει..). Αυτά τα τροφοδοτικά βέβαια δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι HiEndάδικα.

Εχεις ξαχάσει ότι δεν απευθύνεσαι σε ντιούιδες αλλά σε hiendάδες οπότε ο δεύτερος που κρύβω και εγώ μέσα μου λέει ότι καλό θα ήταν και ένα δεύτερο placid hd για να τροφοδοτήσει τα υπόλοιπα.....Δώσε φαί στο λαό όπως λέγαν παλαιότερα. Τρίτη παραγγελία στον Αχλάδα με βλέπω (μαζί με το toshlink)....

Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να τα προβλέψεις όλα αυτά από την αρχή.

Για παράδειγμα, το femto θα ελέγχει και power on/off? Αν ναι, θέλεις ανεξάρτητο τροφοδοτικό για αυτό το οποίο θα δίνει συνέχεια ρεύμα και μετά τρόπο να αναβοσβήνεις το κυρίως τροφοδοτικό (το οποίο θα έχει φτάσει να είναι 3-4 μετασχηματιστές αν συνεχίσουμε έτσι.. :p), για παράδειγμα έναν ρελέ.

Αλλά αυτά έρχονται τρώγοντας.

Για αρχή, εκτός από Buffalo, επιλογέα εισόδου, sidecar, toslink module(s) και IVY/Legatto θα έχεις να τροφοδοτήσεις και άλλα πράγματα; Π.χ. θα βάλεις και USB?

άσε ρε μπακ....
διαβάζω και έχω ένα πλατύ χαμόγελο.....:smash:

ενταξει τωρα και εσυ ολοι καποτε ειμασταν ανιδεοι αλλα και

μετα απο χρονια μαθαινουμε και θα συνεχισουμε να μαθαινουμε

για παντα (η μεχρι να βαρεθουμε)

δεν είπα το αντίθετο.
αλλά μιά και μάθαμε 5 πράματα δεν είναι ανάγκη τα παιδιά να ονειρεύονται να βάλουν σάλες στα ρελαί τους...

Στεργιο και μεις περιμενουμε να δουμε <φως> αλλα ο Σαββας και ο Σαλλας δεν τροφοδοτησαν ακομη το legato,παρ ολο που στις δοκιμες φαινονται ενταξει,στο τελος <δεν λαλουν>