Buffalo III : Κατασκευή

Μιας και απ' ότι φαίνεται είμαστε τουλάχιστον 2 που παραγγείλαμε το Buffalo III (εγώ και ο FragoulisNaval), ας ξεκινήσουμε ένα νηματάκι για την κατασκευή.

Προσωπικά το "χτύπησα" λίγο βιαστικά, χωρίς να διαβάσω πολύ για τις επιλογές σε αναλογικά, τροφοδοτικά, κτλ. ούτως ώστε να προλάβω το preorder.

Πήρα τα παρακάτω:

- Buffalo-III DAC Module (Assembled and Tested) + Trident Regulator Set (Assembled and Tested)
- 4-Channel S/PDIF Input and Switch Module Kit
- IVY-III Kit for BuffaloII

Οπότε χρειάζομαι σίγουρα κάποιο καλό τροφοδοτικό για το IVY III (είπα να μην πάρω το kit για να έχει ενδιαφέρον :p) και φυσικά τα λοιπά γνωστά παρελκόμενα (κουτί, Μ/Σ, κτλ).

είπαμε:
καλή τύχη.
Δε λέμε καλό κουράγιο, γιατί είναι παραφορεμένη η φράση και παραπέμπει σε ....καταστροφές.
Βασικά εσύ ΔΔ θες ένα τροφοδοτικό για το βουβάλι και έναν 9άρη μτς.
Τα παίρνεις αργότερα.
Επίσης θες και για το αιβυ.
Παίρνεις βασικά ό,τι πουλάνε αυτοί, ή από αλλού ή άμα είσαι γουστόζος βάζεις πλώρη για σάλα.
Υποθέτω ότι και το 4κάναλο θέλει προφανως τροφοδοσία.
Αλλά...είπαμε
Αστο για μετά.

Το βουβάλι κανονικά παίζει out of the box με δυό τρεις κολλήσεις.
χωρίς πυκνωτές στην έξοδο.

Μιας και απ' ότι φαίνεται είμαστε τουλάχιστον 2 που παραγγείλαμε το Buffalo III (εγώ και ο FragoulisNaval), ας ξεκινήσουμε ένα νηματάκι για την κατασκευή.

Προσωπικά το "χτύπησα" λίγο βιαστικά, χωρίς να διαβάσω πολύ για τις επιλογές σε αναλογικά, τροφοδοτικά, κτλ. ούτως ώστε να προλάβω το preorder.

Πήρα τα παρακάτω:

- Buffalo-III DAC Module (Assembled and Tested) + Trident Regulator Set (Assembled and Tested)
- 4-Channel S/PDIF Input and Switch Module Kit
- IVY-III Kit for BuffaloII

Οπότε χρειάζομαι σίγουρα κάποιο καλό τροφοδοτικό για το IVY III (είπα να μην πάρω το kit για να έχει ενδιαφέρον :p) και φυσικά τα λοιπά γνωστά παρελκόμενα (κουτί, Μ/Σ, κτλ).

Κύριε Δηημ Δημ υπάρχει ήδη νήμα εδώ.

Μηπως να γίωει καμια συγχώνευση???

Δημητρη γιατι πηρες το S/PDIF kit?

Δε θα μπορουσε κανεις, να κανει κανενα κολπο με LL1572 σε καθε ψηφιακη εισοδο και επιλογεα εισοδων με κλασσικα relay ή reed relay (καλυτερα);

Εχει καποιο ιδιαιτερο "κολπο"; Ρωταω γιατι εχω παραπανω απο μια πηγες και εχει ενδιαφερον.

Υ.Γ. Αν ειναι ΟΤ εδω η ερωτηση ας μεταφερθει :)

Last edited:
Εγώ πήρα μόνο το πρώτο από αυτά. Προς το παρόν, σκέφτομαι το 4-channel S/PDIF και το Sidecar.
Για αναλογικό, τροφοδοσίες κλπ θα δούμε.

Επίσης, σκέφτομαι να του βάλω και ενισχυτή ακουστικών...

Digital part
· Bufallo DAC
· 3 x S/PDIF Transceiver
· TOSLINK Module
· S/PDIF 4:1 MUX/Receiver Module

Analog part
· IVY-III I/V Stageή Legato I/V Stage Ποιές είναι οι διαφορές τους?

Control part
· Volumite - A Simple I2C/SPI Volume Control

Power part
· Placid HD Bipolar Shunt Regulated Power Supply
· Trident Regulator
· 15VA power supply + 30VA power supply

Ποστάρω εδώ ένα κατάλογο που είχα καταλήξει από το δικό μου νήμα ότι έπρεπε να αποτελεί το ολοκληρωμένο βουβάλι.

Ας ξεκινήσουμε προσθέσεις, αφαιρέσεις, κριτικές, σχόλια από εδώ αν κρίνετε χρήσιμο.....

Άμα είναι να του βάλω volume control, θα βάλω το Joshua Tree attenuator ή κανένα της Dact.

Από τροφοδοσία, λέω να το κάνω ένα καλό beefing, να το πάω dual mono στο στάδιο εξόδου κι ένα τρίτο στο βουβάλι...

Digital part
· Bufallo DAC
· 3 x S/PDIF Transceiver
· TOSLINK Module
· S/PDIF 4:1 MUX/Receiver Module

Analog part
· IVY-III I/V Stageή Legato I/V Stage Ποιές είναι οι διαφορές τους?

Control part
· Volumite - A Simple I2C/SPI Volume Control

Power part
· Placid HD Bipolar Shunt Regulated Power Supply
· Trident Regulator
· 15VA power supply + 30VA power supply

Ποστάρω εδώ ένα κατάλογο που είχα καταλήξει από το δικό μου νήμα ότι έπρεπε να αποτελεί το ολοκληρωμένο βουβάλι.

Ας ξεκινήσουμε προσθέσεις, αφαιρέσεις, κριτικές, σχόλια από εδώ αν κρίνετε χρήσιμο.....

βασικά λείπει η ίδια η τροφοδοσία του ζώου...

Παίδες, ψάξτε το σχετικό θέμα για τα τροφοδοτικά salas …
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/86129-Shunt-Regulator-V-1.1-(rev-2)-by-Salas
Μάλιστα, μόλις προστέθηκε και οδηγός χρήσης στα ελληνικά από εκλεκτά μέλη μας :-)

Στέλιο Π. το board του 4 input spdif είναι φτιαγμένο για να λειτουργεί μόνο με το buffalo 3 από όσο έχω καταλάβει. Πιθανά να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το sidecar για switch μεταξύ δύο s/pdif (και i2s).
Αν όντος σε ενδιαφέρει μια diy λύση για switching πέραν της twisted pear, μιας και με ενδιαφέρει και εμένα, ας το κοιτάξουμε και μαζί.

Άμα είναι να του βάλω volume control, θα βάλω το Joshua Tree attenuator ή κανένα της Dact.

Από τροφοδοσία, λέω να το κάνω ένα καλό beefing, να το πάω dual mono στο στάδιο εξόδου κι ένα τρίτο στο βουβάλι...

σιγά ρε μάστορα.....
στον Αρη θα πας με δαύτο?

είπαμε:
καλή τύχη.
Δε λέμε καλό κουράγιο, γιατί είναι παραφορεμένη η φράση και παραπέμπει σε ....καταστροφές.
Βασικά εσύ ΔΔ θες ένα τροφοδοτικό για το βουβάλι και έναν 9άρη μτς.
Τα παίρνεις αργότερα.
Επίσης θες και για το αιβυ.
Παίρνεις βασικά ό,τι πουλάνε αυτοί, ή από αλλού ή άμα είσαι γουστόζος βάζεις πλώρη για σάλα.
Υποθέτω ότι και το 4κάναλο θέλει προφανως τροφοδοσία.
Αλλά...είπαμε
Αστο για μετά.

Το βουβάλι κανονικά παίζει out of the box με δυό τρεις κολλήσεις.
χωρίς πυκνωτές στην έξοδο.

Ρεαλιστικά θέλει και ένα I/V stage, διαφορετικά παίζει ψόφια αλλά όντως, τυπικά, παίζει και χωρίς αυτό.

Από τροφοδοτικά λέω να πάω τέρμα Salas. Μιας και το κάνω, να το κάνω σωστά με την πρώτη. Πολλά VA Μ/Σ κτλ.

Δημητρη γιατι πηρες το S/PDIF kit?

Δε θα μπορουσε κανεις, να κανει κανενα κολπο με LL1572 σε καθε ψηφιακη εισοδο και επιλογεα εισοδων με κλασσικα relay ή reed relay (καλυτερα);

Εχει καποιο ιδιαιτερο "κολπο"; Ρωταω γιατι εχω παραπανω απο μια πηγες και εχει ενδιαφερον.

Υ.Γ. Αν ειναι ΟΤ εδω η ερωτηση ας μεταφερθει :)

Το input module που πουλάει η TP έχει το καλό ότι είναι tightly integrated με το βουβάλι, καθότι περνάει και τις 4 s/pdif στην πλακέτα του βουβαλιού και εκεί γίνεται το source selection μέσω firmware. Οπότε no relays required. Θεωρητικά είναι ο,τι πιο κομψό.

ΙΜΗΟ το source selector είναι must για οποιοδήποτε DAC. Ακόμα και αν ξεκινάμε με μια πηγή, είναι θέμα χρόνου το πότε θα το χρειαστούμε.

Εγώ στη θέση σου θα έμενα για αρχή με το volumite. Εκτός από το ότι είναι τζάμπα (included) πρέπει να παίζει και εξαιρετικά καθότι έχει υπέρ αρκετά bits ώστε να δουλεύει άνετα.

Λογικά κάποιο προενισχιτή θα έχετε ή θα θέλετε να χρησιμοποιείτε, άρα το volume δεν είναι must.

Re: Απάντηση: Buffalo III : Κατασκευή

Παίδες, ψάξτε το σχετικό θέμα για τα τροφοδοτικά salas …
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/86129-Shunt-Regulator-V-1.1-(rev-2)-by-Salas
Μάλιστα, μόλις προστέθηκε και οδηγός χρήσης στα ελληνικά από εκλεκτά μέλη μας :-)

Στέλιο Π. το board του 4 input spdif είναι φτιαγμένο για να λειτουργεί μόνο με το buffalo 3 από όσο έχω καταλάβει. Πιθανά να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το sidecar για switch μεταξύ δύο s/pdif (και i2s).
Αν όντος σε ενδιαφέρει μια diy λύση για switching πέραν της twisted pear, μιας και με ενδιαφέρει και εμένα, ας το κοιτάξουμε και μαζί.

[off-topic]
Φυσικα και με ενδιαφερει ωρε κλεφτοπουλο :)

Απλα σκεφτομανε οτι εχει νοημα να υπαρχει ΜΤΣ ειδοδου (οπως και στου αχλαδιου δηλαδη) αν υπαρχει ΜΤΣ εξοδου και στην οποια πηγη ρε γμτ, αλλιως ψαχνω να βρω το νοημα της υπαρξης μονο απο τη μια μερια...
Πολυ θα ηθελα καποιος να μου το εξηγησει. Οπως και το γιατι χρειαζεται κατι παραπανω για το switch απο ενα απλο σετ με relay και ΜΤΣ. Τι δουλια κανουν τα παραπανω που εχει βαλει δηλαδη.
[/off-topic]

Re: Απάντηση: Buffalo III : Κατασκευή

[off-topic]
Φυσικα και με ενδιαφερει ωρε κλεφτοπουλο :)

Απλα σκεφτομανε οτι εχει νοημα να υπαρχει ΜΤΣ ειδοδου (οπως και στου αχλαδιου δηλαδη) αν υπαρχει ΜΤΣ εξοδου και στην οποια πηγη ρε γμτ, αλλιως ψαχνω να βρω το νοημα της υπαρξης μονο απο τη μια μερια...
Πολυ θα ηθελα καποιος να μου το εξηγησει. Οπως και το γιατι χρειαζεται κατι παραπανω για το switch απο ενα απλο σετ με relay και ΜΤΣ. Τι δουλια κανουν τα παραπανω που εχει βαλει δηλαδη.
[/off-topic]

To Buffalo III δέχεται σήμα TTL στην είσοδο, οπότε το consumer s/pdif χρειάζεται προσαρμογή. Άρα κάτι (ενεργό) πρέπει να μπει..