Buffalo III : Κατασκευή

Αντε παλι
αυτα ειναι για τα αναλογικα σταδια

Φτιαξτε το πρωτα

Μα τα θέλω και αυτά μάστορά μου...

Μέχρι στιγμής έχουμε παραγγείλει :

Digital part
· Bufallo DAC + tridents
· Sidecar S/PDIF/PCM Switch Module Kit
· 4-Channel S/PDIF Input and Switch Module Kit
Analog part
· IVY-III I/V Stage

Εχουμε δρόμο ακόμα όπως βλέπεις μακρύ.....

Αν δεν στηθει να δειτε το καθε προβλημα να εμφανιζεται και μετα να λυνεται δεν θα καταλαβετε ουτε θαμπειτε στο νοημα

Αν δεν στηθει να δειτε το καθε προβλημα να εμφανιζεται και μετα να λυνεται δεν θα καταλαβετε ουτε θαμπειτε στο νοημα

δεν θελη να μπει στο νοημα.

θελη να τα μαζεψη ολα να του φτιαξη καποιος και τελος.

οχι σαν και εμας.

Μα δεν είμαστε αμιγώς ντιούηδες!

Θέλουμε ένα καλό ντακ να κάνει τη δουλειά μας, αυτό είναι όλο! Γι' αυτό και θέλουμε τα καλά εξαρχής. Μουσική είπαμε ν' ακούσουμε, όχι να μας βγει η ψυχή...

Έχουμε και μια διατριβή να βγάλουμε και δουλειές να κάνουμε και θεραπεία στη μέση... πόσα καρπούζια κάτω από τη μασχάλη; :(

Μακάρι να είχα ασχοληθεί στο παρελθόν και να μου φαίνονταν παιχνίδι τώρα...

Λοιπόν, πάμε μία εφ' όλης της ύλης της τροφοδοσίας, αναλυτικά.

Έχουμε να τροφοδοτήσουμε ουσιαστικά δύο πλακέτες, αυτή με το DAC (Buffalo) και αυτή με το στάδιο εξόδου (IVY III ή Legato).

1) Αυτή του DAC είναι η πιο εύκολη. Απαιτεί σταθεροποιημένη τάση +5.25V και ρεύμα έως περίπου 500mA. Τέτοιο τροφοδοτικό μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα (π.χ. να είναι βασισμένο σε LM317 αγορασμένο από το ebay ή μισό LCDPS) ή πιο δύσκολα (τύπου shunt όπως τα Salas ή το Placid HD). Μπορεί να έχει τον δικό του μετασχηματιστή ή να μοιράζεται έναν κοινό με τα υπόλοιπα τροφοδοτικά.

2) Το στάδιο εξόδου είναι λίγο πιο μπελαλίδικο. Για παράδειγμα το IVY III μπορεί να τροφοδοτηθεί από μία συμμετρική τροφοδοσία (+15V & -15V) (η οποία σύνδεση σύμφωνα με το manual είναι και η προτεινόμενη) ή εναλλακτικά από έως τρεις τροφοδοσίες (3 x (+15V & -15V)) οι οποίες οδηγούν αντίστοιχα το αριστερό balanced στάδιο, το δεξί balanced στάδιο και το στάδιο που μετατρέπει τις balanced σε single ended. Οι απαιτήσεις σε ρεύμα είναι σχετικά μικρές. Αν πάμε με την προτεινόμενη σύνδεση (ένα συμμετρικό τροφοδοτικό για όλα) απαιτούνται ~150mA στο κάθε rail (150mA στο + και 150mA στο -). Παρομοίως για το Legatto, το οποίο επίσης μπορεί να παίξει με 1 έως 3 τροφοδοτικά, με τη διαφορά ότι έχει αρκετά μεγαλύτερη κατανάλωση σε ρεύμα (απαιτεί περίπου 2 χ 350mA). Και εδώ έχουμε τις ίδιες επιλογές, από κινέζικα LM317/337 έως Salas και Placid HD Bipolar. Από μετασχηματιστές, όλα είναι δυνατά.. Είτε πολλαπλά τυλίγματα στον ίδιο πυρήνα είτε ξεχωριστοί μετασχηματιστές.

Για το κατά πόσο ακούγονται οι παραπάνω εναλλακτικές, έχουν ήδη γραφτεί κάποια πράγματα. Λογικά τα παιδιά που τα έχουν ακούσει θα συνεισφέρουν και άλλες πληροφορίες αν ζητηθούν.

Last edited:
Μπορεί να έχει τον δικό του μετασχηματιστή ή να μοιράζεται έναν κοινό με τα υπόλοιπα τροφοδοτικά.

αυτο δεν μπορει να γινη εκτος αν ο μ/τ ειναι ειδικα φτιαγμενος με ξεχωριστα τυλιγματα γιατι το συγκεκριμενο πρεπη να εχει λιγοτερα volt απο τα αλλα
που θα τροφοδοτουν το αναλογικο σταδιο ειδικα αν το τροφοδοτικο ειναι shunt.

1) ναι. Είναι το πιο απλό στην τροφοδοσία. Ίδιος μετασχηματιστής σημαίνει ειδική παραγγελία για διαφορετικά τυλίγματα και φυσικά μιά και θα είναι για όλες τις δουλειές να είναι πιό βαρβάτος.
2) το λεγκάτο είναι ιδιαίτερη περίπτωση.
μπορείς να παίξεις με περαμέτρους όπως το balsie εντός εκτός που έχει δική του τροφοδοσία, να έχει μιά μόνη τροφοδοσία, να βγάλεις το μπάφερ εκτός...

γι αυτό λέω, ξεκινάς και πορεύεσαι.
Το βασικό είναι να βάλεις στο χέρι το τσιπάκι.
Τα άλλα τα ντεσού βρίσκονται στην πορεία.

Καλό είναι να επισημάνουμε ότι "ειδική παραγγελία" δεν σημαίνει και δυσβάσταχτο κόστος, τη στιγμή που καταλήγουμε με έναν μετασχηματιστή αντί για 2 ή 3 ή 4 (πολλά τεμάχια = κόστος). Δεν ξέρω τι γίνεται εκτός Αθηνών, αλλά εδώ έχουμε αρκετούς Έλληνες κατασκευαστές μετασχηματιστών οι οποίοι με χαρά κατασκευάζουν ο'τι ποθεί η καρδούλα μας σε λογικές τιμές.

δεν εννοούσα Μήτσο δυσβάσταχτο κόστος.
Πολλές φορές αυτό πάει σε δεύτερη μοίρα αν σου βγεί η ψυχή στο ψάξε και στο περίμενε.
Αν έχεις κάτι υπόψη δώσε μου κανα λινκ ή αλλιώς αμα θελήσω κάτι να σε αγκαζάρω.
Υπάρχουν και εδώ θεωρητικά αλλά...σε επαρχιακή κλίμακα.

Εγώ εδώ είμαι τυχερός, έχω τον Γιατρά στα 500 μέτρα (στην ευθεία :p) και μιας και είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τις λύσεις του δεν έχω δοκιμάσει κανέναν άλλο. Για έναν μετασχηματιστή κατά παραγγελία μιλάμε για αναμονή συνήθως έως μιας εβδομάδας, αναλόγως της εποχής.

Υπάρχουν όμως και άλλοι στην Αθήνα τους οποίους έχουν προτιμήσει άλλα παιδιά.

Για "αγκαζάρισμα" είμαι πάντα διαθέσιμος.. :smile:

Εγώ εδώ είμαι τυχερός, έχω τον Γιατρά στα 500 μέτρα (στην ευθεία :p) και μιας και είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τις λύσεις του δεν έχω δοκιμάσει κανέναν άλλο. Για έναν μετασχηματιστή κατά παραγγελία μιλάμε για αναμονή συνήθως έως μιας εβδομάδας, αναλόγως της εποχής.

ευχαριστώ
θα σε προτιμήσω...!

Ενδιαφέρον αυτό!
Οπότε, παίρνουμε μόνο τα κυκλώματα τροφοδοσίας από τον αχλάδα ή όπου τα πάρουμε και παραγγέλνουμε μετασχηματιστή κομμένο στα μέτρα μας, σωστά;

Λοιπόν, πάμε μία εφ' όλης της ύλης της τροφοδοσίας, αναλυτικά.

Έχουμε να τροφοδοτήσουμε ουσιαστικά δύο πλακέτες, αυτή με το DAC (Buffalo) και αυτή με το στάδιο εξόδου (IVY III ή Legato).

1) Αυτή του DAC είναι η πιο εύκολη. Απαιτεί σταθεροποιημένη τάση +5.25V και ρεύμα έως περίπου 500mA. Τέτοιο τροφοδοτικό μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα (π.χ. να είναι βασισμένο σε LM317 αγορασμένο από το ebay ή μισό LCDPS) ή πιο δύσκολα (τύπου shunt όπως τα Salas ή το Placid HD). Μπορεί να έχει τον δικό του μετασχηματιστή ή να μοιράζεται έναν κοινό με τα υπόλοιπα τροφοδοτικά.

2) Το στάδιο εξόδου είναι λίγο πιο μπελαλίδικο. Για παράδειγμα το IVY III μπορεί να τροφοδοτηθεί από μία συμμετρική τροφοδοσία (+15V & -15V) (η οποία σύνδεση σύμφωνα με το manual είναι και η προτεινόμενη) ή εναλλακτικά από έως τρεις τροφοδοσίες (3 x (+15V & -15V)) οι οποίες οδηγούν αντίστοιχα το αριστερό balanced στάδιο, το δεξί balanced στάδιο και το στάδιο που μετατρέπει τις balanced σε single ended. Οι απαιτήσεις σε ρεύμα είναι σχετικά μικρές. Αν πάμε με την προτεινόμενη σύνδεση (ένα συμμετρικό τροφοδοτικό για όλα) απαιτούνται ~150mA στο κάθε rail (150mA στο + και 150mA στο -). Παρομοίως για το Legatto, το οποίο επίσης μπορεί να παίξει με 1 έως 3 τροφοδοτικά, με τη διαφορά ότι έχει αρκετά μεγαλύτερη κατανάλωση σε ρεύμα (απαιτεί περίπου 2 χ 350mA). Και εδώ έχουμε τις ίδιες επιλογές, από κινέζικα LM317/337 έως Salas και Placid HD Bipolar. Από μετασχηματιστές, όλα είναι δυνατά.. Είτε πολλαπλά τυλίγματα στον ίδιο πυρήνα είτε ξεχωριστοί μετασχηματιστές.

Για το κατά πόσο ακούγονται οι παραπάνω εναλλακτικές, έχουν ήδη γραφτεί κάποια πράγματα. Λογικά τα παιδιά που τα έχουν ακούσει θα συνεισφέρουν και άλλες πληροφορίες αν ζητηθούν.

Για να καταλάβω, τα σωστά είναι συνολικά 4 τροφοδοσίες; Ένα απλό για το βουβάλι και 3 bipolar για το ivy;

Ενδιαφέρον αυτό!
Οπότε, παίρνουμε μόνο τα κυκλώματα τροφοδοσίας από τον αχλάδα ή όπου τα πάρουμε και παραγγέλνουμε μετασχηματιστή κομμένο στα μέτρα μας, σωστά;

Oh yessssss:Banane0:

welcome to the club....

Για να καταλάβω, τα σωστά είναι συνολικά 4 τροφοδοσίες; Ένα απλό για το βουβάλι και 3 bipolar για το ivy;

ρε συμμαζέψου λίγο.
ή γκουγκλάρισε λίγο....

αν ήταν έτσι θα τα λέγανε tripolar....:smash::smash:

ρε συμμαζέψου λίγο.
ή γκουγκλάρισε λίγο....

αν ήταν έτσι θα τα λέγανε tripolar....:smash::smash:

Ρε chief, σωστά τα λέει! :D

Απλά, τα 4 τροφοδοτικά δεν είναι απαραίτητα η "σωστή" λύση, είναι όμως σίγουρα η πιο "μεγάλη" λύση.