Buffalo III SE (Stereo Edition)

Re: Απάντηση: Buffalo III SE (Stereo Edition)

Μα, δεν έχει πει ποτέ κανείς ότι το IVY είναι κάτι το ιδιαίτερο. Απλά κάνει I/V με τον καλύτερο (θεωρητικά) τρόπο.. δεν έχει "ματζούνια" και βλακείες. Άλλωστε παίζει με τελεστικούς, κάτι που για αρκετό κόσμο είναι αυστηρό no-no..

τρελλαίνομαι όταν το βλέπω δίπλα δίπλα στη λάμπα. Η λάμπα βέβαια είναι σαν το θωρηκτό ποτέμκιν, αλλά το άλλο είναι σαν golf gti με όλα τα κομφόρ, ακόμα και θερμαινόμενα καθίσματα.

Δεν θα έβαζα ρελέ σε τέτοιας στάθμης σήματα. Μάλλον (οκ, σχεδόν σίγουρα..) θα κάνει ακουστή ζημιά, ειδικά όταν θα οδηγεί το αναλογικό στάδιο που θα κάνει I/V (σε αντίθεση με το άλλο στάδιο (λάμπα) το οποίο θα παίζει σε voltage mode).

ίσως συμφωνώ. Αλλά θα το δει ο Santa....

To buffer του Super είναι όντως ενδιαφέρον.. αν και προσωπικά δεν πιστεύω σε τόσο minimal λύσεις. Συνήθως είναι αρκετά ευαίσθητες στα "περιφερειακά" του συστήματος (καλώδια κτλ) οπότε τα αποτελέσματα των δοκιμών κυμαίνονται ανάλογα..

μέχρι στιγμής δεν έχει ρουφήξει τίποτα κι ας παίζει χαρτόκουτο, με rca ic του 1 ευρώ να περνάνε χιαστί πάνω από υψηλές κλπ

Πες άλλη μια φορά τα προβλήματα (κατά προτίμηση στο σχετικό νήμα) γιατί έχει αποκτηθεί και επιπλέον knowhow στο μεταξύ.. ;)

αν υποψιαστώ ότι
1. η εικόνα....:twoguns:
η λάμπα δεν θα σας δώσει λύση...:Banane0:

Τhanx Δημ. Θα τα κοιτάξουμε όλα. Ο μάστορης είναι καλός, θεωρώ και τον εαυτό μου αυστηρό ακροατή... θα δούμε. διατηρώ και εγώ τις επιφυλάξεις μου για το πως θα παίξει αλλά είναι τόσο οικονομικό που αξίζει αν μη τι άλλο μαι δοκιμή.

Για το ρελέ ξέρω και το φοβάμαι. Και αυτό θα δείξει στη πορεία.

ps. Για το ivy δεν διαφώνησα βρε, απλά μια γνώμη έκφρασα και αυτή με επιφύλαξη.
Δοκιμάζοντας άλλες υλοποιήσεις με sabre (diy και consumer), κάποια πράγματα αλλάζουν αισθητά προς το καλύτερο και υποθέτω πλέον ότι σε αυτό οφείλετε μια μουντάδα που δεν είναι επιθυμητή στο δικό μου σύστημα (σε πιο "ανοιχτά" συστήματα μπορεί να είναι μια χαρά, δεν αμφιβάλω)

μέχρι στιγμής δεν έχει ρουφήξει τίποτα κι ας παίζει χαρτόκουτο, με rca ic του 1 ευρώ να περνάνε χιαστί πάνω από υψηλές κλπ

Δεν είναι θέμα ρουφήγματος (παρεμβολών), είναι θέμα "χροιών", ταχύτητας, απόκρισης συχνότητας, κτλ.. Δοκίμασε με ένα άλλο IC καλώδιο, διαφορετικής φιλοσοφίας, και κατά πάσα πιθανότητα θα ακούσεις σεβαστή διαφορά.

αν υποψιαστώ ότι
1. η εικόνα....:twoguns:
η λάμπα δεν θα σας δώσει λύση...:Banane0:

Ε, μια λάμπα είναι, δεν είναι DSP.. :p

Αυτό το θέμα με την εικόνα πάντως.. ακόμα να το διαπιστώσω στο σύστημά μου.. Συχνά ξεχνιέμαι και νομίζω ότι παίζω με τα surround ανοιχτά.. :p

(έχω ψαρώσει κόσμο έτσι.. :p )

Τhanx Δημ. Θα τα κοιτάξουμε όλα. Ο μάστορης είναι καλός, θεωρώ και τον εαυτό μου αυστηρό ακροατή... θα δούμε. διατηρώ και εγώ τις επιφυλάξεις μου για το πως θα παίξει αλλά είναι τόσο οικονομικό που αξίζει αν μη τι άλλο μαι δοκιμή.

Για το ρελέ ξέρω και το φοβάμαι. Και αυτό θα δείξει στη πορεία.

ps. Για το ivy δεν διαφώνησα βρε, απλά μια γνώμη έκφρασα και αυτή με επιφύλαξη.
Δοκιμάζοντας άλλες υλοποιήσεις με sabre (diy και consumer), κάποια πράγματα αλλάζουν αισθητά προς το καλύτερο και υποθέτω πλέον ότι σε αυτό οφείλετε μια μουντάδα που δεν είναι επιθυμητή στο δικό μου σύστημα (σε πιο "ανοιχτά" συστήματα μπορεί να είναι μια χαρά, δεν αμφιβάλω)

Βρες ένα amanero και ρίξτε το πάνω όπως-όπως.. παίξτε από PC και πείτε μου εντυπώσεις.. είμαι πολύ περίεργος.

Σε λίγες μέρες που θα φτάσω το δικό μου σε ένα ανεκτό επίπεδο, θα σε φωνάξω να το ακούσεις..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Buffalo III SE (Stereo Edition)

Πες άλλη μια φορά τα προβλήματα (κατά προτίμηση στο σχετικό νήμα) γιατί έχει αποκτηθεί και επιπλέον knowhow στο μεταξύ.. ;)

Ηχητικά είναι η σκηνή (συμπίεση) το έπιασε ο μπιστολέρο λολ

Κατασκευαστικά η γείωση (ξεκλειδώνει - στιγμιαία - με το άνοιγμα των φώτων για παράδειγμα). επίσης χάνω msec αναπαραγωγής στην εκκίνηση των κομματιών.

usb, δεν ξέρω τι είναι καλύτερο... ασύγχρονη usb, σκέτο spdif ή μετατροπή usb data σε spdif... υπάρχει και ο παράγοντας mini pc που χρησιμοποιώ σαν music player και έχει τη δική του βρωμιά, αλλά και απο τη usb του oppo περνάει βόμβος στα ηχεία απο τους εξωτερικούς δίσκους.

Οπότε μάλλον πάω για ξεχωριστό θέμα :smash: όπως καταλαβαίνεις.

αν σε αυτή τη φάση δεν επέλθουν μεγάλες βελτιώσεις σε όλα (μου είναι απαραίτητα ως minimum!) πολύ φοβάμαι ότι δεν θα τελειώσει ποτέ το project... καλύτερα να πάει στις αγγελίες να το φτιάξει κάποιος που να γνωρίζει και 5 πράγματα. Δυστυχώς εγώ δε προβλέπεται να βρω σύντομα χρόνο να μάθω, να εξασκηθώ και να κάνω κάτι μόνος :slapface:

:ernaehrung004:

Βρες ένα amanero και ρίξτε το πάνω όπως-όπως.. παίξτε από PC και πείτε μου εντυπώσεις.. είμαι πολύ περίεργος.

Σε λίγες μέρες που θα φτάσω το δικό μου σε ένα ανεκτό επίπεδο, θα σε φωνάξω να το ακούσεις..

thanx και πάλι. το αμανερο σκέφτομαι και εγώ, αλλά δες το πιο πάνω post... θόρυβοι, θόρυβοι, θόρυβοι... και μπορεί να μην φταιει καν το dac αλλά το pc... άντε βγάλε άκρη (εγώ δηλαδή)

Θα σου φέρω και το δικό μου και έρχεσαι και εσύ κάποιο ΣΚ που θα μπορείς!

Κατασκευαστικά η γείωση (ξεκλειδώνει - στιγμιαία - με το άνοιγμα των φώτων για παράδειγμα). επίσης χάνω msec αναπαραγωγής στην εκκίνηση των κομματιών.

usb, δεν ξέρω τι είναι καλύτερο... ασύγχρονη usb, σκέτο spdif ή μετατροπή usb data σε spdif... υπάρχει και ο παράγοντας mini pc που χρησιμοποιώ σαν music player και έχει τη δική του βρωμιά, αλλά και απο τη usb του oppo περνάει βόμβος στα ηχεία απο τους εξωτερικούς δίσκους.

αν σε αυτή τη φάση δεν επέλθουν μεγάλες βελτιώσεις σε όλα (μου είναι απαραίτητα ως minimum!) πολύ φοβάμαι ότι δεν θα τελειώσει ποτέ το project... καλύτερα να πάει στις αγγελίες να το φτιάξει κάποιος που να γνωρίζει και 5 πράγματα. Δυστυχώς εγώ δε προβλέπεται να βρω σύντομα χρόνο να μάθω, να εξασκηθώ και να κάνω κάτι μόνος :slapface:

Ναι είναι μεγάλα προβλήματα – που εγώ δεν έχω – και σε καταλαβαίνω ότι σε ενοχλούν.

Η άποψη μου πάντως για το xmos είναι ότι είναι το καλύτερο Interface που έχω δοκιμάσει ως τώρα.
Ενώ και καλύτερο θεωρώ το usb -> i2s -> dac
Από το
Usb -> i2s -> spdif -> srdif receiver -> ξαναμανα i2s -> dac

Τhanx Τάσο, αυτό μου είπε και ο Βασίλης.

όμως
επιπλέον έξοδα και αμφίβολο τελικό αποτέλεσμα ακόμα και αν γίνει σωστά η μετατροπή σε i2s (δεν αμφιβάλω, απλά με ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα πρωτίστως)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Buffalo III SE (Stereo Edition)

Δεν ξέρω, πρέπει να το δούμε σε αντιδιαστολή με άλλα βουβάλια.

Κατασκευαστικά η γείωση (ξεκλειδώνει - στιγμιαία - με το άνοιγμα των φώτων για παράδειγμα).

Το έκανε και το δικό μου που και που όταν άναβα τα φώτα της κουζίνας (φθορίου). Έβαλα έναν φερίτη στο καλώδιο των 220V και τέλος.

Επίσης μπορεί να είναι το γνωστό θέμα της τροφοδοσίας της πλακέτας 4 input. Λένε ότι για κάποιο λόγο στις χώρες που παίζουν με 220V πρέπει να τροφοδοτείται με ~4.8V αντί για 5.25V για να παίζει σωστά. Αυτό γίνεται σχετικά εύκολα, αν και απαιτείται πρακτικά ένας ακόμα σταθεροποιητής, π.χ. ένα LM317. Εγώ το έχω βάλει στο πρόγραμμα για καλό και για κακό, παρότι δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα.

Θέμα με γειώσεις δεν έχω παρατηρήσει..

επίσης χάνω msec αναπαραγωγής στην εκκίνηση των κομματιών.

Αυτό ακούγεται σαν θέμα "αργού" muting του dac. Αν θυμάμαι καλά αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί, ακόμα και με το ενσωματωμένο firmware.. δες στο build guide, κάτι πρέπει να λέει.

IMHO το καλύτερο θεωρητικά και πρακτικά είναι ασύγχρονη USB -> I2S. Το s/pdif πρέπει να ψοφήσει σιγά σιγά...

Όσο αφορά τον θόρυβο, αν σου προκύψει, θα έχεις διαβάσει ότι παίζουν λύσεις isolation.. Σε εμένα δεν έχει προκύψει πάντως κάτι (για την ώρα..).

Όντως, καλό είναι να γίνουν move τα μηνύματά μας σε νέο νήμα..

Τhanx Τάσο, αυτό μου είπε και ο Βασίλης.

όμως
επιπλέον έξοδα και αμφίβολο τελικό αποτέλεσμα ακόμα και αν γίνει σωστά η μετατροπή σε i2s (δεν αμφιβάλω, απλά με ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα πρωτίστως)

Εγώ πάντως μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι Squeezebox Touch + Amanero + Buffalo III = L.F.E. :D

Ας γίνει νέο νήμα όντως θα βοηθούσε πολύ το feedback απο έμπειρους σε αυτά τα θέματα, καθώς και η πιθανή επίλυση των ίδιων ή παρόμοιων προβλημάτων, εφόσον παρουσιάστηκαν.

Σε μια δυο εβδομάδες θα ξελασκάρω να πάω να πρήξω τον santa και βλέπουμε.

Εγώ πάντως μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι Squeezebox Touch + Amanero + Buffalo III = L.F.E. :D

δυστυχώς δίκτυο δεν... και μάλλον ούτε πρόκειται... οπότε Squeez is not an option.

εξετάζω βέβαια άλλες εναλλακτικές...

Last edited:
ξεκλείδωμα μόνο (και περιστασιακά) σε βγάλε μπρίζα από ίδιο πολύμπριζο.
Με διακοπτες φώτων όχι.
Επίσης ένα στάνταρ ξεκλείδωμα στα 15 δευτερόλεπτα αφού ξεκινήσει.
mute ποτέ.
Όλα τα κομμάτια αρχίζουν καρφί. Δες το λογισμικό του υπολογιστή γι αυτό.
Για αμανέρο....πολύ προβληματίζομαι να αναγκαστώ να διώξω το duet.
Στο πισί δεν ματαξανά....
Εκτός αν πιάσω κανα touch.

Για πείτε γι αυτό το αμανερο, πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο βούβαλο? Επιφέρει βελτίωση ή μόνο σε θεωρητικό επίπεδο?

Παίδες εάν δεν υπάρχει jitter στην ψηφιακή αλυσίδα η κατασκευαστικά προβλήματα ,, το ψηφιακό πάει και έρχεται στο ντάλας αμέρικα το ίδιο και απαράλαχτο ,,
για να καταργήσεις την spdif πρέπει να καταργήσεις ουσιαστικά όλλη την consoumer αγορά ,, και όχι μόνο !!

και μετά τι ? αυστηρά i2s είτε dsd ? με τι μήκος ? με 15 εκατοστά 4πλό η 5πλό καλώδιο ? ,, και τι θα μιλάει αυτό ? 16 24 ? left right ? και που θα κολλάει ? σε πιό ντακ ? αλλα νταλα της παρασκευής το γάλα θα γίνει ,, οπως γίνεται δλδ μετα το spdif !! εργαστηριακού τυπου πλέον διαμεταγωγές ,, με 10δες παράμετρους !!

και αναλογικά πλέον δεν μετράω ,, δεν έχει κανένα νόημα πλήν αυτής της διαπίστωσης της καλής λειτουργείας ,, τι να μετρήσω ?? το γλόμπο του 60 ? με τον διαστημικό τελεστικό του 2010 ??

ο γλόμπος πάιζει μουσική όμως ( τίποτε δεν είναι θεσφατο ,,, γουστα .... )

μετράω πάντως εκει που πρέπει !
πάρτε και μια κυματομορφή spdif ,,, κρέμα μετα απο αποτζιτεροση ( οπως αποτοξίνωση !!)

$(KGrHqN,!i8FBhKRQrYUBQmjf02wkQ~~60_12.JPG

Απάντηση: Re: Buffalo III SE (Stereo Edition)

Με διακοπτες φώτων όχι.

δυστυχώς μία πρίζα ένα πολύπριζο.:ADFADF1:
Δοκίμασα παλιότερα περιστασιακά με μπαλαντέζα απο αλλού αλλά δεν θυμάμαι τι έγινε γιατί έχω κάνει πολλά πειράματα (το πιθανότερο είναι να μην άλλαξε κάτι αλλιώς θα το θυμόμουν)
Το πιο πιθανό είναι να ευθύνεται η πλακέτα της optical - υπάρχει και άλλο θέμα εκεί, που λύνεται εξ όσων είπαμε με το Βας. Κάτι παίζει και με τη γείωση - ίσως το κουτί?

με ένα ξεκλείδωμα (και με δύο...) θα μπορούσα να ζήσω...

έβαλα και φερίτες σε 220 και usb... ναδα... (οι φερίτες απο panasonic tv περίσσευμα... δεν ξέρω αν κάνουν...)

mute ποτέ.

mute κάνει το dac γκαραντί.
για παράδειγμα είτε το ταΐζω απο το pc (hdd->usb in -> optical out), είτε απο το oppo (hdd -> usb in -> coaxial out) έχω msec mute.
To οppo μόνο του (hdd->usb in και αναλογικό απο την έξοδό του) δεν τρώει τίποτα.

αμανερο me too, pc είμαι σε βρεφικό στάδιο/ψάχνομαι, squeez είπαμε δεν...
δίκτυο θα γίνει μαζί με ρεύμα από τον πίνακα... κάποτε... αν... λολ

Last edited:

Με διακοπτες φώτων όχι.
mute ποτέ.

Εγώ πάντως μιας και δεν είχα διακοπές, και εσείς είχατε έκατσα και έκανα πείραμα.

Και είπαμε όταν εγώ είμαι σπίτι και όχι σε διακοπές – εάν το dac κανει διακοπές τότε πραγματικά εκνευρίζομαι :p

Έβαλα ένα arduino να καταγράφει συνεχώς εάν υπάρχει κάποιος στιγμιαίος αποσυντονισμός. (ακόμα και μη ακουστός αποσυντονισμός αλλά στιγμιαίος)
Με ζεσταμένο το DAC (κάνα μισάωρο) και με παρακολούθηση για ώρες καταφέρνω να μην έχω κανένα αποσυντονισμό για ώρες.

Αντίστοιχο πείραμα θα βρείτε και στον hifirduino με σχετικές καταγραφές.

Για πείτε γι αυτό το αμανερο, πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο βούβαλο? Επιφέρει βελτίωση ή μόνο σε θεωρητικό επίπεδο?

Για εμένα το xmos ναι επιφέρει βελτίωση. Σε σχέση με spdif από ημι-επαγγελματικές κάρτες ήχου.