Burn in - Αξίζει να "ρισκάρω";

S.manos

Senior Member
25 September 2009
475
Ηράκλειο
Πριν από λίγο καιρό ήμουν "σίγουρος" για την αγορά της Sony 46Z5500. Διαβάζοντας και βλέποντας την Panasonic 47V10 όμως πάλι είμαι σε σκέψεις. Αν δεν είχα τον φόβο του burn in θα την επέλεγα με κλειστά τα μάτια! Βλέπω όμως από τους κατόχους του forum, ότι τελiκά φαινεται το φαινόμενο burn in, να μην είναι και κάτι το τρομερό και να προλαμβάνεται με την σωστή χρήση κατά περίπτωση. Θέλω λοιπόν να σας αναφέρω κάποια δεδομένα και κάποιες ερωτήσεις.
1. Η τηλεόραση θα παίζει κυρίως δορυφορικό σήμα (nova) και σίγουρα ταινίες hd, dvd, από σκληρό και δισκάκια. Αλλά η κύρια χρήση θα είναι σε δορυφορικό σήμα.
2. Πόση ώρα θα πρέπει να έχω ένα κανάλι με λογότυπο (π.χ. mega) για να έχω φόβο να πάθω burn in; Αν λάβουμε υπ' όψιν το χρόνο των διαφημίσεων;
3. Ο κύνδινος burn in έχει να κάνει και με τις ιντζες της tv;
4. Ποιες οι διαφορές της G10 με την V10, σε ποιότητα εικόνας - panel;
Αυτά για αρχή...

Καταρχην 47V10 δεν υπαρχει...μαλλον εννοεις 50V10...

Απο εκει και περα burn in ειναι δυσκολο να παθεις ειδικα σε Panasonic...περισσοτερα θα σου που κατοχοι της συγκεκριμενης τηλεορασης...

Η διαφορα V10 με G10 ειναι στον σχεδιασμο και στο οτι η πρωτη εχει το "24p smooth film" ωστε να εχει πιο ομαλη κινηση σε Bluray (24p)...

hpq05_image01_lcd.jpg

καλημερα....νομιζω οτι γινετε πολυς πολυς ντορος για το τιποτα εν τελη....εχουμε φθασει σε σημειο να αγοραζουμε μια τηλεοραση και να φοβομαστε μην παθει κατι..ρε παιδια δεν ειναι λογικα πραγματα ειναι αυτα..μια κωλοτηλεοραση ειναι την πετας και παιρνεις αλλη...παντως αν θες την αποψη μου σαν κατοχος 2 πλασμα 50 ιντζων δεν τις αλλαζω με τιποτα...πολλες ιντζες-λιγα λεφτα και πολυ καλη εικονα.και σε μερικα χρονια την πουλας και παιρνεις αλλη..δεν αξιζει για εμενα να δινεις λεφτα σε τεχνολογιες γιατι ετσι οπως εχουνε φτασει τα πραγματα σημερα αγοραζεις κατι πανακριβα και σε λιγο καιρο δεν παει μια...!!γνωμες ειναι αυτες βεβαια...
αλλοι σκανε 2000ε για μια 46αρα lcd και δηλωνουνε ικανοποιημενοι..κ εγω πιο μικρος σκορπαγα χρημα σε τετοια.οχι ομως πια...

Πριν από λίγο καιρό ήμουν "σίγουρος" για την αγορά της Sony 46Z5500. Διαβάζοντας και βλέποντας την Panasonic 47V10 όμως πάλι είμαι σε σκέψεις. Αν δεν είχα τον φόβο του burn in θα την επέλεγα με κλειστά τα μάτια! Βλέπω όμως από τους κατόχους του forum, ότι τελiκά φαινεται το φαινόμενο burn in, να μην είναι και κάτι το τρομερό και να προλαμβάνεται με την σωστή χρήση κατά περίπτωση. Θέλω λοιπόν να σας αναφέρω κάποια δεδομένα και κάποιες ερωτήσεις.
1. Η τηλεόραση θα παίζει κυρίως δορυφορικό σήμα (nova) και σίγουρα ταινίες hd, dvd, από σκληρό και δισκάκια. Αλλά η κύρια χρήση θα είναι σε δορυφορικό σήμα.
2. Πόση ώρα θα πρέπει να έχω ένα κανάλι με λογότυπο (π.χ. mega) για να έχω φόβο να πάθω burn in; Αν λάβουμε υπ' όψιν το χρόνο των διαφημίσεων;
3. Ο κύνδινος burn in έχει να κάνει και με τις ιντζες της tv;
4. Ποιες οι διαφορές της G10 με την V10, σε ποιότητα εικόνας - panel;
Αυτά για αρχή...

Καταρχάς 47V10 δεν υπάρχει. Υπάρχει 42V10, 50V10, 58" και 65".

Τώρα στα ερωτήματα που θέτεις:

1. Μία τηλεόραση plasma δεν θα αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές της σε πολύ φωτεινό δωμάτιο ή σε θέαση τις πρωϊνές ώρες. Με χαμηλό φωτισμό, μία τηλεόραση plasma είναι ιδανική επιλογή για την χρήση αυτή.

2. Χρειάζεται προσοχή τις πρώτες 200 ώρες κατά την διάρκεια στρωσίματος. Μετά δεν έχεις πρόβλημα. Εχω αφήσει και το MEGA και τον ALPHA στην δική μου Pioneer συνεχόμενα πολλές ώρες. Οπως επίσης έχω δει συνεχόμενα ταινίες με μαύρες μπάρες πάνω - κάτω. Δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα. Ολα αυτά εννοείται μετά τις 200 πρώτες ώρες.....

3. Οχι

4. Αυτό θα στο πεί ο Χρήστος που τις ξέρει καλύτερα, πάντως η κύρια διαφορά είναι ο δορυφορικός δέκτης.
EDIT: Σε αυτό απάντησε ο Γιάννης (Yperion) παραπάνω

καλημερα....νομιζω οτι γινετε πολυς πολυς ντορος για το τιποτα εν τελη....εχουμε φθασει σε σημειο να αγοραζουμε μια τηλεοραση και να φοβομαστε μην παθει κατι..ρε παιδια δεν ειναι λογικα πραγματα ειναι αυτα..μια κωλοτηλεοραση ειναι την πετας και παιρνεις αλλη...παντως αν θες την αποψη μου σαν κατοχος 2 πλασμα 50 ιντζων δεν τις αλλαζω με τιποτα...πολλες ιντζες-λιγα λεφτα και πολυ καλη εικονα.και σε μερικα χρονια την πουλας και παιρνεις αλλη..δεν αξιζει για εμενα να δινεις λεφτα σε τεχνολογιες γιατι ετσι οπως εχουνε φτασει τα πραγματα σημερα αγοραζεις κατι πανακριβα και σε λιγο καιρο δεν παει μια...!!γνωμες ειναι αυτες βεβαια...
αλλοι σκανε 2000ε για μια 46αρα lcd και δηλωνουνε ικανοποιημενοι..κ εγω πιο μικρος σκορπαγα χρημα σε τετοια.οχι ομως πια...

Συμφωνω με τα παραπανω , οσο καλη και να ειναι μια τηλεοραση LCD δεν αξιζει τα λεφτα που ζητανε οι κατασκευαστες , βλεπω πχ. μελη που δινουν 2700 ευρω για 46" και δεν μπορω παρα να αναρωτιεμαι γιατι δεν πηραν 50" πλασμα με παρομοια εικονα στα μισα σχεδον λεφτα...

Και εγω 46" LCD εχω σπιτι μου αλλα τουλαχιστον οταν την αγορασα οι τιμες ηταν παρομοιες...

Ίσως θα πρέπει να καταρρίψουμε το μύθο της φωτεινότητας όσο αφορά τις plasma σε φωτεινό δωμάτιο....

Έχοντας πλέον την εμπειρία 1 χρόνου με την 46pz85 σας διαβεβαιώ ότι ουδέποτε με απασχόλησε το θέμα φωτεινό δωμάτιο.

Η τηλεόραση είναι στημένη απέναντι από 2 μπαλκονόπορτες στο σαλόνι, οι οποίες κοιτάνε ανατολή......

Το μόνο που ίσως ενοχλήσει είναι η αντανάκλαση από το γυαλί της συσκευής αλλά και αυτό είναι θέμα απομόνωσης ή απορρόφησης από αυτό που βλέπεις !!!!

Ίσως θα πρέπει να καταρρίψουμε το μύθο της φωτεινότητας όσο αφορά τις plasma σε φωτεινό δωμάτιο....

Έχοντας πλέον την εμπειρία 1 χρόνου με την 46pz85 σας διαβεβαιώ ότι ουδέποτε με απασχόλησε το θέμα φωτεινό δωμάτιο.

Η τηλεόραση είναι στημένη απέναντι από 2 μπαλκονόπορτες στο σαλόνι, οι οποίες κοιτάνε ανατολή......

Το μόνο που ίσως ενοχλήσει είναι η αντανάκλαση από το γυαλί της συσκευής αλλά και αυτό είναι θέμα απομόνωσης ή απορρόφησης από αυτό που βλέπεις !!!!

Αντώνη, έχω γράψει επανειλλημένως ότι είναι ολίγον υπερβολικά αυτά που γράφονται για τις plasma και τα φωτεινά δωμάτια. Η κατάσταση και βέβαια δεν είναι τόσο τραγική. Απ' την άλλη όμως, είναι γεγονός ότι τις δυνατότητες μίας τηλεόρασης plasma τις αντιλαμβάνεται πλήρως κάποιος με σωστές συνθήκες θέασης, με χαμηλό δηλαδή φωτισμό.

Αντώνη, έχω γράψει επανειλλημένως ότι είναι ολίγον υπερβολικά αυτά που γράφονται για τις plasma και τα φωτεινά δωμάτια. Η κατάσταση και βέβαια δεν είναι τόσο τραγική. Απ' την άλλη όμως, είναι γεγονός ότι τις δυνατότητες μίας τηλεόρασης plasma τις αντιλαμβάνεται κάποιος με σωστές συνθήκες θέασης, με χαμηλό δηλαδή φωτισμό.

Εννοείται ότι το ιδανικό είναι με χαμηλό φωτισμό, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν οι φίλοι που ψάχνουν για tv ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου τραγική, το αντίθετο θα έλεγα.....

Εννοείται ότι το ιδανικό είναι με χαμηλό φωτισμό, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν οι φίλοι που ψάχνουν για tv ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου τραγική, το αντίθετο θα έλεγα.....

Ακριβώς.... :a0210:

Πάντως έχοντας δει αρκετές LCD και plasma, την εικόνα που έχει μία τηλεόραση plasma δεν την αλλάζω με τίποτα. Αυτό βέβαια είναι προσωπική άποψη, κάποιος άλλος μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο.

Για να γίνει πιό κατανοητό το θέμα με τη φωτεινότητα των πλάσμα σε συνθήκες ημέρας, καλο θα ήταν να διασαφηνιστεί πώς συμπεριφέρονται και άν είναι πιο "μουντές" σε σχέση με των υγρων κρυστάλων στις ίδιες συνθήκες με φωτισμό ημέρας. Φυσικά άν είναι εφικτό, θα βοηθούσε και φωτό που να δέιχνει τις όποιες διαφορές στον ίδιο χώρο.

Καταρχάς 47V10 δεν υπάρχει. Υπάρχει 42V10, 50V10, 58" και 65".

Τώρα στα ερωτήματα που θέτεις:

1. Μία τηλεόραση plasma δεν θα αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές της σε πολύ φωτεινό δωμάτιο ή σε θέαση τις πρωϊνές ώρες. Με χαμηλό φωτισμό, μία τηλεόραση plasma είναι ιδανική επιλογή για την χρήση αυτή.

2. Χρειάζεται προσοχή τις πρώτες 200 ώρες κατά την διάρκεια στρωσίματος. Μετά δεν έχεις πρόβλημα. Εχω αφήσει και το MEGA και τον ALPHA στην δική μου Pioneer συνεχόμενα πολλές ώρες. Οπως επίσης έχω δει συνεχόμενα ταινίες με μαύρες μπάρες πάνω - κάτω. Δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα. Ολα αυτά εννοείται μετά τις 200 πρώτες ώρες.....

3. Οχι

4. Αυτό θα στο πεί ο Χρήστος που τις ξέρει καλύτερα, πάντως η κύρια διαφορά είναι ο δορυφορικός δέκτης.
EDIT: Σε αυτό απάντησε ο Γιάννης (Yperion) παραπάνω
Thanks again.

Πλέον έχω καταλάβει ότι για να πάθεις burn in πρέπει να το επιδιώξεις και λίγο, ειδικά στις Panasonic.. Έχει αναφερθεί, από τον Yperion σε άλλο post, ότι οι V10 και G10 υστερούν σε τηλεοπτικό σήμα. Αυτό ισχύει και για δορυφορικό;

Πλέον έχω καταλάβει ότι για να πάθεις burn in πρέπει να το επιδιώξεις και λίγο, ειδικά στις Panasonic.. Έχει αναφερθεί, από τον Yperion σε άλλο post, ότι οι V10 και G10 υστερούν σε τηλεοπτικό σήμα. Αυτό ισχύει και για δορυφορικό;

Επειδή έχω δει τηλεοπτικό από G10, δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Γιατί δεν πηγαίνεις να δεις μόνος σου σε κάποιο κατάστημα;

Γιατί δεν πηγαίνεις να δεις μόνος σου σε κάποιο κατάστημα;
Την είδα από κοντά, την 50V10 αλλά σε Blue Ray και ήταν μακράν καλύτερη από όλες τις άλλες που έχω δει (W5500, B750, Z5500). Μου φάνηκε πιο "αληθινή"! Αν τις έβαζα σε σειρά:
1. V10
2. Z5500
3. B750
4. W5500

Συμφωνω μαζι σου....
Κανενα προβλημα,ουτε που μου εχει περασει απο το μυαλο
Τωρα για το burn in ...εμενα η δικια μου Samsung (αναθεμα το Mega) το επαθε, παρολο που και την εστρωσα και εκανα ολα οσα ειχα διαβασει εδω μεσα....ΑΛΛΑ....
Δεν ειναι κατι το τραγικο.....το διακρινεις μονο οταν στο σημειο αυτο εχει ασπρο χρωμα και αυτο με δυσκολια...οποτε αν δεν εισαι τρελλαμενος δεν τρεχει και τιποτα!!!

Συμφωνω μαζι σου....
Κανενα προβλημα,ουτε που μου εχει περασει απο το μυαλο
Τωρα για το burn in ...εμενα η δικια μου Samsung (αναθεμα το Mega) το επαθε, παρολο που και την εστρωσα και εκανα ολα οσα ειχα διαβασει εδω μεσα....ΑΛΛΑ....
Δεν ειναι κατι το τραγικο.....το διακρινεις μονο οταν στο σημειο αυτο εχει ασπρο χρωμα και αυτο με δυσκολια...οποτε αν δεν εισαι τρελλαμενος δεν τρεχει και τιποτα!!!

η τηλεόρασή σου έχει κάποιο μηχανισμό "ανάνηψης" όπως τα "color wash" & "white wash" που έχουν οι LG?

αν έχει, δεν πέτυχες κάτι μ' αυτόν;

η τηλεόρασή σου έχει κάποιο μηχανισμό "ανάνηψης" όπως τα "color wash" & "white wash" που έχουν οι LG?

αν έχει, δεν πέτυχες κάτι μ' αυτόν;

Μιας και το ανεφερες...

Την εχω βαλει δυο φορες ,απο μια ωρα με ασπρη οθονη και απο αλλη μια με ασπρη μαυρη.
Δεν εγινε τιποτα
Ισως να θελει ολη την νυχτα....θα το κανω και αυτο.

Μου ειχε γραψει ο Κωστας ο Βλαχος να κανω αυτο που προτεινει η Pioneer (δηλ οθονη με χιονια) αλλα ειναι αδυνατον να το κανω, γιατι οταν αρχισουν τα χιονια η τηλεοραση μονη της γυρναει την οθονη σε μπλε!!!
Υπαρχει τροπος να την κανω να παιξει με χιονια??????

αυτό που λες με άσπρη ή ασπρόμαυρη οθόνη δεν μου φαίνεται ικανό να κάνει κάτι...

πάντως συμπεραίνω πως η τιβί σου δεν έχει κάποιο ειδικό μηχανισμό απαλοιφής του burn in...

για χιόνια, ίσως μπορείς να γράψεις ένα dvd με χιόνια σε άλλο σύστημα και να το βάλεις να παίξει...

ίσως υπάρχουν και κατάλληλα dvd στο εμπόριο με τέτοιο υλικό ή και ακόμη πιο αποτελεσματικό