Burn In...

Λίιιιγο offtopic. Αλλά το σήμα του Mega θεωρείται Killer? Νόμιζα οτι του Star είναι το χειρότερο.

Απάντηση: Re: Burn In...

Λίιιιγο offtopic. Αλλά το σήμα του Mega θεωρείται Killer? Νόμιζα οτι του Star είναι το χειρότερο.

Φιλε Sorath καλησπερα..Φυσικα και οχι δεν υσχιει οτι το star ειναι πιο επικινδυνο...Το Mega ειναι ενα απο τα χειροτερ. λογοτυπα λογω του οτι ειναι λευκο και οποιαδηποτε λευκη στατικη εικονα ειναι πθο ευκολο να σου αφησει IR η να σου προκαλεσει Burn In...Ουαν η στατικη εικονα που εχει αλλω χρωμα πιο σκουρο,τοτε ειναι πιο δυσκολο να σου κανει σταμπες

Το Mega μαλλον επιτηδες το κανει, ωστε οτι και να βλεπεις να νομιζεις οτι παιζουν ολα στο mega.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Burn In...

........Ειναι παντως τραγικο να εχεις στρωσει την plasma σου περιπου στις 200 ωρες, να βαλεις Mega να παιζει 2 ωρες σερι και μετα να παθει Burn in (PANASONIC G20)

Αν συνέβαινε αυτό θα ήταν όντως τραγικό......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Burn In...

Αν συνέβαινε αυτό θα ήταν όντως τραγικό......

Φιλε Kblachos αν συνεβαινε;;;Αυτο λεμε οτι συνεβη με την G20...Επαιξε 150-200 ωρες σε ρυθμισεις χαμηλες φωτεινοτητας και αντιθεσης και μετα επαιξε 2 ωρες σερι Mega και εκανε Burn In...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Burn In...

Φιλε Kblachos αν συνεβαινε;;;Αυτο λεμε οτι συνεβη με την G20...Επαιξε 150-200 ωρες σε ρυθμισεις χαμηλες φωτεινοτητας και αντιθεσης και μετα επαιξε 2 ωρες σερι Mega και εκανε Burn In...

Έπρεπε να ζητήσετε αλλαγή από την αντιπροσωπεία. Burn-in με μόνο δύο ώρες προβολής στατικής εικόνας, δεν είναι φυσιολογικό, ακόμα και για φρέσκο πάνελ. Αν όντως το έπαθε με μόνο δύο ώρες σήματος mega, η συγκεκριμένη τηλεόραση θα πρέπει στο μεταξύ να έχει πάθει burn-in και από τους υπότιτλους, όπως και από τις μαύρες μπάρες των ταινιών 2,35:1...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Burn In...

Έπρεπε να ζητήσετε αλλαγή από την αντιπροσωπεία. Burn-in με μόνο δύο ώρες προβολής στατικής εικόνας, δεν είναι φυσιολογικό, ακόμα και για φρέσκο πάνελ. Αν όντως το έπαθε με μόνο δύο ώρες σήματος mega, η συγκεκριμένη τηλεόραση θα πρέπει στο μεταξύ να έχει πάθει burn-in και από τους υπότιτλους, όπως και από τις μαύρες μπάρες των ταινιών 2,35:1...

Φιλε JL_ και ομως οχι δεν ειχε καθολου Burn In απο τις μπαρες και σιγουρα ουτε απο τους υποτιτλους που δεν θεωρουνται ποτε στατικοι βλεποντας μια ταινια,παρα μονο αν κανεις pauze την στιγμη που υπαρχουν υποτιτλοι και την αφησεις την εικονα ετσι για αρκευη ωρα...Ποτε δεν θεωρηθηκαν οι υποτιτλοι κινδυνος για Burn In,παρα μονο οι ατατικες εικονες και οι μπαρες σε ταινιες 2:35:1 και σε φορματ 4:3 δεξια και αριστερα της οθονης....

Kι όμως, οι υπότιτλοι αποτελούν σοβαρότερο κίνδυνο από τις μαύρες μπάρες, φίλε imjp1982...

Είναι σαν να έχεις το σήμα του mega, να αναβοσβήνει τακτικά στο ίδιο σήμειο...

Μπορεί στα ξένα φόρα να μην τους υπολογίζουν, μια και δεν παρακολουθούν με υπότιτλους, αλλά οποιοσδήποτε παρατηρητικός κάτοχος Plasma, μπορεί να σε διαβεβαιώσει ότι μετά την προβολή μιας ταινίας, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, το image retention από τους υπότιτλους είναι πιο εμφανές από το αντίστοιχο image retention του κάδρου της ταινίας...

Και σίγουρα, θα ήταν το αναμενόμενο για ένα πάνελ που παθαίνει burn-in σε δύο ώρες από το σήμα του mega, να πάθει burn-in και από τους υπότιτλους και τις μπάρες, μετά από το πολύ 10-20 ώρες προβολής σχετικού υλικού.

Kι όμως, οι υπότιτλοι αποτελούν σοβαρότερο κίνδυνο από τις μαύρες μπάρες, φίλε imjp1982...

Είναι σαν να έχεις το σήμα του mega, να αναβοσβήνει τακτικά στο ίδιο σήμειο...

Μπορεί στα ξένα φόρα να μην τους υπολογίζουν, μια και δεν παρακολουθούν με υπότιτλους, αλλά οποιοσδήποτε παρατηρητικός κάτοχος Plasma, μπορεί να σε διαβεβαιώσει ότι μετά την προβολή μιας ταινίας, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, το image retention από τους υπότιτλους είναι πιο εμφανές από το αντίστοιχο image retention του κάδρου της ταινίας...

Και σίγουρα, θα ήταν το αναμενόμενο για ένα πάνελ που παθαίνει burn-in σε δύο ώρες από το σήμα του mega, να πάθει burn-in και από τους υπότιτλους και τις μπάρες, μετά από το πολύ 10-20 ώρες προβολής σχετικού υλικού.
Φιλε JL_ αν ηταν ετσι οπως λες με τους υποτιτλους,τοτε ολοι θα ειχαν καποια στιγμη Burn In...Για σενα ποιο ειναι το ιδανικο στρωσιμο μιας νεας Plasma;Καθολου λογοτυπα η οποιαδηποτε στατικη εικονα,παντα σε Full Screen να βλεπεις και ποτε να μην βαζεις υποτιτλους στις ταινιες που βλεπεις;;;Μιλαω παντα για σενα και εννοειτε τις πρωτες ωρες λειτουργιας της...Τωρα αν θελεις να πεις και ποσες ωρεσ θεωρεις οτι ειναι ιδανικες για να στρωθει μια Plasma,ακομη καλυτερα

Re: Απάντηση: Re: Burn In...

Φιλε JL_ αν ηταν ετσι οπως λες με τους υποτιτλους,τοτε ολοι θα ειχαν καποια στιγμη Burn In...

Αν πάθαιναν έτσι εύκολα burn-in, η πρώτη αιτία θα ήταν τα λευκά σήματα καναλιών/στατικές ενδείξεις από video games, δεύτερη αιτία οι υπότιτλοι και οι μαύρες μπάρες θα έρχονταν τελευταίες...

Για σενα ποιο ειναι το ιδανικο στρωσιμο μιας νεας Plasma;Καθολου λογοτυπα η οποιαδηποτε στατικη εικονα,παντα σε Full Screen να βλεπεις και ποτε να μην βαζεις υποτιτλους στις ταινιες που βλεπεις;;;Μιλαω παντα για σενα και εννοειτε τις πρωτες ωρες λειτουργιας της...Τωρα αν θελεις να πεις και ποσες ωρεσ θεωρεις οτι ειναι ιδανικες για να στρωθει μια Plasma,ακομη καλυτερα

Για οδηγίες ιδανικού στρωσίματος, μπορείς να ανατρέξεις στις σχετικές ενότητες, στην αρχή των νημάτων πολλών Plasma μοντέλων. Εγώ, στη δικιά μου U10, το μόνο που έκανα για τις πρώτες 180 ώρες, ήταν η ρύθμιση της αντίθεσης στο 30, η χρήση του "Zoom 1" στο τηλεοπτικό και η αποφυγή προβολής στατικών εικόνων. Κατά τ' άλλα, έβλεπα κανονικά τις ταινίες μου, με μπάρες και υπότιτλους, απλώς φρόντιζα, μετά την προβολή τέτοιου υλικού να αφήνω το πάνελ να δουλέψει σε full screen για όση ώρα χρειαζόταν, ώστε να "ξεπλυθεί" το όποιο image retention (συνήθως 10-20 λεπτά, αναλόγως του περιεχομένου και της διάρκειας της ταινίας. Μία φορά, είχε χρειαστεί περίπου μία ώρα το ξέπλυμα, καθώς η ταινία είχε κάτι λευκές γραμμές στα όρια του κάδρου 2,35:1)...

Μετά τις 180 ώρες, ανέβασα την αντίθεση στην περιοχή 40-45 και μέχρι τις 1000 ώρες, συνέχισα απλώς να παρακολουθώ το image retention, μετά από προβολή μεγάλης διάρκειας ταινιών ή video gaming.

Μετά τις 1000 ώρες, έχω ασχοληθεί με το image retention, μόνο για τις ανάγκες φωτογράφισής του, όποτε χρειάστηκε σε κάποια σύζητηση εδώ στο φόρουμ.

Αυτή τη στιγμή, κοντεύω τις 3000 ώρες και πρόβλημα burn-in δεν είχα ποτέ. Περί τις 400 ώρες, είχα ένα μικρό θεματάκι επίμονου image retention, το οποίο είχε προκληθεί από τους υπότιτλους, όταν είχα δει καμμιά 80αριά επεισόδια Lost, χωρίς η τηλεόραση να παίξει τίποτα άλλο στο ενδιάμεσο. Φαινόταν μόνο στο μαύρο και από κοντινή απόσταση και μετά από περίπου 40-50 ώρες κανονικής λειτουργίας, χωρίς υπότιτλους, εξαφανίστηκε τελείως.

Mερικές σελίδες πιο πίσω, είχα ανεβάσει και το ακόλουθο:

Eπανέρχομαι λοιπόν, όπως υποσχέθηκα...

Προβολή μαύρης καρτέλας (0 IRE) από 42άρα U10 με 2420 ώρες στην πλάτη, από τις οποίες, πάνω από τις μισές, έχουν γράψει με υλικό 2,35:1 ή 4:3, με μαύρες μπάρες...

ISO100, f=2.8, έκθεση -> 1sec:

DSC02511.jpg

ISO100, f=2.8, έκθεση -> 2sec:

DSC02510.jpg

ISO100, f=2.8, έκθεση -> 8sec:

DSC02505.jpg

ISO100, f=2.8, έκθεση -> 30sec:

DSC02506.jpg

Και η δική μου pana 42S20 με 600 ώρες λειτουργίας .με ευλαβικό στρώσιμο το έπαθε το burn.in. από το καταραμένο λογότυπο του MEGA. To οποίο πάνω από 2ωρο ποτέ μα ποτέ δεν έπαιξε. Στο serves. στην αρχή όταν τους την πήγα είπαν ότι ήταν I.R. αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν κάψιμο. μετά από επικοινωνία του αντιπροσώπου με Panasonic. Θα μου αντικαταστήσουν το panel στα πλαίσια της εγγυησης του κατασκευαστή.

Τα φθηνά πάνελ είναι πιο ευαίσθητα. Η δική μου U20 έχει burn-in από μεγκα, λίγο αντέννα και ολίγον σταρ...

Τα φθηνά πάνελ είναι πιο ευαίσθητα. Η δική μου U20 έχει burn-in από μεγκα, λίγο αντέννα και ολίγον σταρ...

Καλησπερα φιλε Petasis..Μου ειχαν ζητησει να βαλω φωτος για Burn In. που εχω δει..Θα μπορουσες εσυ να βαλεις να δω ποσο εντονα ειναι στην δικια σου U20 τα Burn In;

Σκέφτομαι την επαγγελματική πλάσμα TH-50PF20 για παρουσιάσεις. Αρχικά πήγαινα προς την LCD TH-47LF20E λόγω burn in αλλά τεχνικός της Πανασόνικ με διαβεβαίωσε οτι οι επαγγελματικές έχουν το nanodrift που μετατοπίζει τα πίξελ και δέν υπάρχει θέμα με ούτε με στατικές εικόνες απο υπολογιστή. Η αλήθεια είναι τα νέα Village MetroMall είναι γέματα με αυτές... Τί προτείνετε εσεις;

Εμένα μου δημιούργησε ένα ελάχιστο ir το ert-hd.

Τι να το κάνω το hd αν είναι να μου αφήσει burn-in το σήμα του καναλιού ;

Ελπίζω να το διορθώσει σύντομα αυτό η ΕΡΤ...

Δεν εχεις αδικο σε αυτο,οντως θα επρεπε να το φταιξει λιγο αυτο το θεμα η ερτ.
Παντως τα περισσοτερα καναλια στην αμερικη εχουν τα λογοτυπα τους αρκετα αχνα.
Τα δικα μας καναλια γιατι δεν μπορουν?
Φοβουνται οτι δεν θα ξερει ο κοσμος πιο καναλι βλεπει?

Δεν μαζευουμε ονοματα να στειλουμε μια επιστολη διαμαρτυριας?

Εγω βεβαια το συγκεκριμενο καναλι το αποφευγω λογω προπαγανδας υπερ της εκαστοτε κυβερνησης (στην καθομιλουμενη ονομαζεται και "γλυψιμο").

Δεν μαζευουμε ονοματα να στειλουμε μια επιστολη διαμαρτυριας?
Μεσα !!!

Υ.Γ Ναι, ενω τα αλλα δεν κανουν προπαγανδα καθολου.

Για τα σκουπιδια ειναι ολα.

Ευτυχως που βλεπουμε καμια ταινιουλα και περναει η ωρα.

ΥΓ. Οποιος εχει κουραγιο και χρονο να μαζεψει υπογραφες ας προσφερθει. Επειδη τα λειψω μερικες ημερες την επομενη εβδομαδα δεν μπορω να το κανω εγω.

Last edited: