supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,609
Re: Η αποψη μου
η ουσία είναι ότι η μουσική έχει γίνει ευρύτατα αποδεκτή στις μάζες καθώς και η ποιότητά της.
Έχει αυξηθεί κατακόρυφα η φορητότητά της και η ευκολία της.
Είναι δικαίωμα του καθενός να θέλει να ακούει από βινύλια, χωνιά ή σκληρό δίσκο.
Πάντως ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε τέτοια αναλογία προσφοράς ποιότητας και ποσότητας σε σχέση με την τιμή που πληρώνει ο τελικός χρήστης.
Kostas P. said:Αν και προσπαθησα να κρατηθω, δεν μπορω αλλο, οποτε παμε παλι.
ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΝΑ... ΣΧΟΛΙΑΖΩ
* Προσωπικα θα συνεχισω να ακουω μουσικη απο οποιοδηποτε μεσο ειναι διαθεσιμο. Η μουσικη, σαν συνθεση & στιχος, ειναι σημαντικοτερη απο οποιοδηποτε format. Eφοσον εχω τη δυνατοτητα να διαλεξω, εχω βινυλια, CD's & κασσετες στο σπιτι. Επισης καποια ελαχιστα MP3's.
ΣΥΜΦΩΝΏ
Με μεγαλη διαφορα εχω επιλεξει το βινυλιο, και ακουστικα αλλα και σαν συνηθεια/φετιχ. Με αυτο εννοω οτι: Μεγαλωσα με δισκους, μου αρεσει το σχημα τους, τα εξωφυλλα, τα χρωματιστα & picture discs και η συλλογη μου σε δισκους ειναι διπλασια απο τα CD μου. Μου αρεσει η διαδικασια, να βλεπω τον δισκο να γυριζει, μου αρεσουν οπτικα τα πικαπ, οι βραχιονες, οι κεφαλες. Αυτος ειναι ο λογος που δεν θα αγοραζα το ELP ακομα κι αν κοστιζε 500 ευρω.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΔΙΣΚΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑ - ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ - ΤΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΔΗ - ΦΤΑΝΕΙ
* Φυσικα και δεν θα κατσω να συγκρινω ανομοια πραγματα. Δεν υπαρχει καλυτερο ή χειροτερο, ουτε με ενδιαφερουν οι τεχνικες μετρησεις. Οπως σωστα αναφερθηκε, ο ηχοληπτης/παραγωγος επηρεαζει ολη την ηχογραφηση. Καμμια φορα τοσο πολυ, που ουτε ο συνθετης δε συμφωνει! Μη ψαχνουμε για την αληθεια, απλα δεν υπαρχει. Υπαρχει μονο η προσωπικη αποψη του συνθετη, των μουσικων, του ηχοληπτη, του χαρακτη, κο. Μετα την παραγωγη/κοπη, το πως θα παιξει ενας δισκος & ενα CD ειναι system & room dependant.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
* Οντως, αν μιλαμε για πολυ χαμηλα ποσα, δηλαδη mini συστηματα των 250 ευρω, το CD συνηθως θα ακουστει πιο καθαρα. Αν παμε ομως σε ποσα που εμεις θεωρουμε χαμηλα, συστημα δηλαδη γυρω στα 1000 ευρω, και τα δυο μεσα ειναι system & room dependant. Ειναι στο χερι μας να τα κανουμε να παιξουν με σωστες επιλογες και ρυθμισεις.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΩ
* Το μεγαλο ζητημα του software. Oποιος ακουει μουσικη μονο του 2006, να μην αγορασει πικαπ. Υπαρχει τετοιος ανθρωπος??? Τις δικαιολογιες τυπου "δε βρισκω δισκους", εχω βαρεθει να τις διαβαζω. Τουλαχιστον απο Αθηναιους, αλλα και για Θεσσαλονικη ειχα διαβασει αρθρο προ διετειας που ανεφερε δεκα δισκαδικα στην πολη σας. Υπαρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ δισκοι στην Ελλαδα. Αναφερομαι σε μαγαζια, οχι σε προσωπικες συλλογες. 15χρονος μπορει να ξεκινησει σημερα να αγοραζει βινυλιο, και να εχει ΠΟΛΛΕΣ επιλογες. Απο ΟΛΑ τα ειδη της μουσικης.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΟΠΟΙΟ ΔΙΣΚΟ ΘΕΛΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΒΑΡΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 30 ΕΥΡΩ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΒΥΣΙΝΟ.
ΑΡΑ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ
Οποιος θεωρει οτι η πλειοψηφεια των βινυλιων ειναι του συρμου, ειναι ασχετος ή High Endας!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΟΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ... ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΕΝΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ....
ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ ΒΙΝΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΜΟΥ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 200 ΓΡ, ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΠΗΣ ΚΛΠ. ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ ΠΧ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ....
Εκτος απο τις παραδοσιακες audiophile εταιρειες, υπαρχουν και αλλες εταιρειες που εκαναν και κανουν ΕΞΑΙΡΕΤΕΣ κοπες. Οχι μονο σε κλασικη & jazz. Το ιδιο ισχυει και για τα CD. Καποια παιζουν καλα, καποια δεν ακουγονται.
Μεγαλυτερος αριθμος βινυλιων υπαρχει στο εξωτερικο. Μεσω internet & ταχυδρομειου. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ βινυλια, σε ολες τις τιμες. Αν πραγματικα καποιον τον ενδιαφερει, μπορει να βρει ΑΡΚΕΤΕΣ καινουργιες κυκλοφοριες σε βινυλιο. Μιλαω εκ πειρας, οχι με λογια του αερα. Αγοραζω συνεχεια δισκους, καινουργιες και παλιες κυκλοφοριες. Αν βεβαια, αγοραζουμε μονο απο το κεντρικο δισκαδικο της πολης μας, τοτε λυπαμαι. Θελει ψαξιμο το θεμα, δεν ειναι για ολους. Οταν κατι σε ενδιαφερει το ψαχνεις. Τις παραγγελιες τις κανω απο 15 χρονων, οταν τα δισκαδικα ειχαν μονο βινυλια, αλλα δεν εβρισκα αυτα που ηθελα. Ενα τευχος του record collector να αγορασει καποιος, μπορει να βρει εκατονταδες δισκαδικα και ιδιωτες που πουλανε βινυλια. Επαναλαμβανω, σε ολες τις τιμες. Επι τρια χρονια, πριν 11-13 χρονια, αγοραζα δισκους απο Ουαλλια με πενες-1 λιρα. Την εποχη που η λυρα ειχε 340δρχ!!!
Δισκοι θα υπαρχουν για καποιες δεκαετιες ακομα.
ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟ ΜΕΣΟ ΑΠΛΑ ΠΕΘΑΝΕ.
ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ SACD ΚΑΙ DVDAUDIO....
Οταν εχω μια συλλογη 800 βινυλιων που αυξανεται συνεχεια, μονο πεθαμενο δεν ειναι το format για μενα. Το βινυλιο δεν θα ξαναγινει ποτε πρωτο μεσο σε πωλησεις. Και τι εγινε; Το εχω αποδεχθει. Θα ηθελα να βγαινουν δυο καινουργια format/χρονο. Θελω να δω ποσο ακομα ο κοσμος θα ψαρωνει με τις προτασεις των πολυεθνικων για τη δικη τους κονομα. Να δω σε ποσα format θα αγορασει τους Beatles. Αντι να απολαμβανει την μουσικη, καθεται και κανει ηχητικες δοκιμες παιζοντας το παιχνιδι των πολυεθνικων. Να δω ποσα μηχανηματα θα χωρεσει αυτο το ταλαιπωρο rack...
ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ HYPE ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ..
Προτεινω να απολαμβανετε την μουσικη πρωτα και πανω απ' ολα ολα. Η επιλογη format να γινεται με προσωπικους λογους και οχι λογω hype ή προτασεων "ειδικων" απο περιοδικα & net sites/forums. Kαι να θυμαστε οτι εδω και καποιες δεκατιες, ο ανθρωπος ειχε παραλληλα πανω απο ενα format. Οτι δεν βρισκουμε στο ενα, το βρισκουμε στο αλλο. Δεν ειναι ολα μαυρο-ασπρο...
η ουσία είναι ότι η μουσική έχει γίνει ευρύτατα αποδεκτή στις μάζες καθώς και η ποιότητά της.
Έχει αυξηθεί κατακόρυφα η φορητότητά της και η ευκολία της.
Είναι δικαίωμα του καθενός να θέλει να ακούει από βινύλια, χωνιά ή σκληρό δίσκο.
Πάντως ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε τέτοια αναλογία προσφοράς ποιότητας και ποσότητας σε σχέση με την τιμή που πληρώνει ο τελικός χρήστης.