CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

Μερσί παίδες -bye-

Μου έχει μπεί όμως η υποψία ότι περισσότερο φταίει η κακή κωδικοποίηση που έκανα με το EAC στα flac που παίζω παρά το DAC MAGIC για τα ερωτηματικά που συνεχίζω να έχω για την ποιότητα του ήχου στο σύστημα μου... (θέλω να πώ ο ήχος βελτιώθηκε αλλά δεν θα έπρεπε να μείνω με το στόμα ανοιχτό???)

Αν αυτό αληθεύει τότε ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΕΛΑΣ με βρήκε :slapface: γιατί πρέπει να ξανακωδικοποιήσω κάμποσα σιντια ....

Νεώτερα το ΠΣΚ ελπίζω που μπορεί να καταφέρω να ασχοληθώ (απ'ότι διαβάζω η σωστές ρυθμίσεις του EAC είναι μάλλον προς το δύσκολες...)

Απάντηση: Re: CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

φιλε μου καλοριζικο και απο μενα ,να μεινεις κοντα μας και να μας πληροφορεις για το αποτελεσμα ,ενδιαφερωμαι και εγω.!!!

Χτες μου το εδωσε ενας φιλος για να το συγκρινω με το cd player Accustik Arts MKII που εχω. Η διαφορα στην τιμη τους χαωδης. Τρια ατομα δεν μπορουσαμε να ξεχωρησουμε πιο επαιζε. Ο ηχος καρμπον ιδιος. Ειναι απιστευτο τι κανει η τεχνολογια. Η Cambridge Audio εχει αποδειξει πολλες φορες οτι ειναι απο τις πιο τιμιες εταιριες. Εχει ενα μικρο και θαυματουργο phono στα 100 ευρω που στην Αγγλια μεχρι τις 1000 λιρες ενα περιοδικο το ανακηρυσει σαν το καλυτερο. Γενικα οταν βγαζει καποιο προιον αμεσως κατατασεται στην κορυφη στην κατηγορια του. Αυτη την φορα ομως το παραξηλωσε. Με 200 λιρες χτυπησε την καρδια του χαι εντ. Το player που εχω κοστιζει 5.900 ευρω. Καταλαβαινεται τωρα πως αισθανομαι.

Δεν υπάρχει προδιαγραφή για 24/96 από usb, οπότε χρειάζεται driver, όπως η edirol ua-1ex που έχω.
Με ένα διακόπτη επιλέγεις αν θες να είναι συμβατή με usb1 (οπότε έχεις 16/44.1) ή advanced mode όπου έχεις 24/96 (και χάνεις την δυνατότητα να ηχογραφείς ταυτόχρονα), αλλά μόνο αφού εγκαταστήσεις τους drivers.

Η ποιότητα της συγκεκριμένης κάρτας είναι κάτω του μετρίου για χρήση σε ένα Hi-Fi σύστημα, αλλά πολύ καλύτερη από την ενσωματωμένη κάρτα ενος laptop.

Πριν την αγοράσω (75 ευρώ) είχα διαβάσει αρκετές περιπτώσεις που η αγορά είχε σκοπό την χρήση μόνο για σύνδεση με dac.

επειδή σκεφτόμουν να την πάρω κι εγώ (σαν οικονομική λύση για μετρήσεις) μήπως κατά τύχη έχεις δοκιμάσει να κάνεις εγγραφή σε 24/96 ?
Τα 24/96 τα "περνάει" στην οπτική ψηφιακή?

Δεν θα με χαλούσε αν τη χρησιμοποιούσα και για ήχο, όταν λές κάτω του μετρίου, τι εννοείς?
Σε σύγκριση με κάποιο usb dac/ άλλη κάρτα, ή με κάποιο cd player?

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Από ότι έμαθα ήρθε στην Ελλάδα στην τιμή των 120 ευρώ!

Βρε λες να τσιμπήσω και εγώ ένα για να παίζω;

Έχω 20 κομμάτια και τα πουλάω 118...

Όλα μαζί.:D
Έλα κόσμε πάρε-πάρε!

Re: Απάντηση: Re: CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

Χτες μου το εδωσε ενας φιλος για να το συγκρινω με το cd player Accustik Arts MKII που εχω. Η διαφορα στην τιμη τους χαωδης. Τρια ατομα δεν μπορουσαμε να ξεχωρησουμε πιο επαιζε. Ο ηχος καρμπον ιδιος. Ειναι απιστευτο τι κανει η τεχνολογια. Η Cambridge Audio εχει αποδειξει πολλες φορες οτι ειναι απο τις πιο τιμιες εταιριες. Εχει ενα μικρο και θαυματουργο phono στα 100 ευρω που στην Αγγλια μεχρι τις 1000 λιρες ενα περιοδικο το ανακηρυσει σαν το καλυτερο. Γενικα οταν βγαζει καποιο προιον αμεσως κατατασεται στην κορυφη στην κατηγορια του. Αυτη την φορα ομως το παραξηλωσε. Με 200 λιρες χτυπησε την καρδια του χαι εντ. Το player που εχω κοστιζει 5.900 ευρω. Καταλαβαινεται τωρα πως αισθανομαι.

θα συμφωνήσω απόλυτα για το phono stage της cambridge, καθώς έτυχε να το συγκρίνω με άλλα 2 στα 500-700 ευρώ
(το δικό μου το πούλησα- και βέβαια δεν έχω κανένα συμφέρον να γράψω κάτι καλό προκειμένου να "φύγει"- κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ και δεν θα το κάνω για κανένα λόγο)
-bye-

Όχι τίποτα άλλο, αλλά μου μείναν αμανάτι 20 κομμάτια και τώρα δεν ξέρω σε ποιον να τα πουλήσω.:D

Για άλλη μια φορά θα εξυμνήσω το συγκεκριμένο DAC αυτή τη φορά διότι δοκιμάστηκε με ένα DVD-Player της Denon το 3910 και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτα εντυπωσιακό. Με ενισχυτάκο τον γνωστό μικρούλι Tripath της Τrends και ηχεία τα Β&W 805 το αποτέλεσμα της βελτίωσης του ήχου με το Dac Magic ήταν εμφανέστατο, τόσο που μόνο του το 3910 αργότερα ακουγόταν τσιριχτό, κουραστικό και λιγότερο διάφανο σε σχέση με το Dac Magic.:grinning-smiley-043

ΔΕΝ έχω ακούσει το μηχανάκι, αλλά για αυτά που έχει μέσα η τιμή του είναι τελείως χώμα.

Να θυμίσω (οι παλαιότεροι θυμούνται σίγουρα), πόσο κόστιζαν μηχανάκια με DSP αντί για έτοιμο ψηφιακό φίλτρο παλαιότερα (Wadia κλπ...).
Μού' ρχετε να το πάρω και ας έχω DAC....

ΔΕΝ έχω ακούσει το μηχανάκι, αλλά για αυτά που έχει μέσα η τιμή του είναι τελείως χώμα.

Να θυμίσω (οι παλαιότεροι θυμούνται σίγουρα), πόσο κόστιζαν μηχανάκια με DSP αντί για έτοιμο ψηφιακό φίλτρο παλαιότερα (Wadia κλπ...).
Μού' ρχετε να το πάρω και ας έχω DAC....

Εγώ πάντως από τότε που τον πήρα το έχω βγάλει βόλτα και επισκέπτομαι φίλους. Πραγματικά πρέπει να δείτε τη φάτσα τους όταν παίζει με το CD Player τους......Όλα τα λεφτά....Δεν έχω βρει κανένα Player πάντως που να χαλάσει τον ήχο του και αυτό είναι το εντυπωσιακότερο απ' όλα.

Παιδιά καλησπέρα κι από μένα, θέλω να ρωτήσω κάτι : Στο manual του ΜAGIC DAC γράφει :

''This unit only accepts two-channel LPCM digital audio (e.g. Dolby Digital 2.0). You cannot connect a Dolby Digital 5.1 or a DTS signal as they will not be recognised. If you wish to connect a DVD or similar device, please ensure that the sound output of your player is set to two-channel PCM.''

και πιο κάτω :

''Being a stereo device, this unit does not decode 5.1 Dolby Digital or
DTS Bitstreams from a DVD player, etc. When receiving a multi-channel digital
input, the analogue audio outputs are muted. However, a 5.1 DD or DTS
Bitstream will pass-through to the digital outputs.''

Δηλαδή όταν θα βλέπω DVD από τον υπολογιστή τί θα γίνεται με τον πολυκάναλο ήχο του DVD? θα περνάει από τον DAC στον ενισχυτή μου ή όχι? Δεν μπορώ να καταλάβω, ευχαριστώ για την βοήθειά σας!!

Kαι μια 2η ερώτηση, σε σχέση με αυτή :

http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=11634 που υποστηρίζει και 24-bit/192kHz μέσω USB2.0 , έχει και καλύτερη τιμή και δίνει και δωρεάν προγράμματα τί θα επιλέγατε?

Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση.
Όχι, δεν θα ακούς πολυκάναλο ήχο αν συνδέσεις το DVD σου στο DAC.
Αν το DVD σου έχει και δεύτερη ψηφιακή (τα περισσότερα έχουν) συνδέεις εκείνη στον πολυκάναλο και ακούς από εκεί πολυκάναλα και από το DAC δικάναλα...

Τα dvd μπορείς να τα δεις/ακούσεις με δικάναλο ήχο. Στης επιλογές του προγράμματος / dvdplayer διαλέγεις 2 channel output.

Δεν έχω ακούσει το Cambridge. Γενικά η emu κάνει πολλά άλλα πέραν του ότι είναι dac … εξαρτάται το τι ζητάς.