CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

onboard καρτα ηχου εξαρταται απο το chip που εχουν onboard η soundmax adi-1988 ακουγεται πολυ καλυτερα απο οποιαδηποτε onboard realtek εχω ακουσει.

Τα mac νομίζω φοράνε wolfson ή crystal ή καλα ΒΒ οπότε από θέμα dac είναι στην κορυφή .
Από θέμα επικοινωνίας και jitter δεν βλέπω γιατί να μην είναι απείρως καλυτέρα από ένα usb dac και από αναλογικό μέρος μπορούν κάλλιστα να έχουν εξίσου καλό με μια εξωτερική κάρτα . άρα γιατί να μην είναι σαφώς καλυτέρα από ένα εξωτερικό δεν το καταλαβαίνω.

Άσε που λόγω χώρου το αναλογικό μέρος τους θα είναι ποιο pure άρα μπορεί να είναι και πολύ καλύτερο ….

Δυστυχώς οι κάτοχοι των δυο που άκουσα δεν ασχολούνται με το φορουμ και έτσι δεν μπορούμε να έχουμε και την δική τους γνώμη ….

Άλλωστε σας είπα ότι η 0404 ήταν μακράν ότι καλύτερο έχω ακούσει από το σύστημα μου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιες ον μποαρντ δεν παίζουν καλυτέρα από κάποιες εξωτερικές.
Και συγκεκριμένα από την CA mama

Εγω να μεταφερω εδω αυτο που ειχα ποσταρει σε αλλο νημα στις 4/6 ως προς τις πρωτες εντυπωσεις μου απο το dacmagic:

Επανερχομαι λοιπον μιας και το dacmagic επιτελους αφιχθη απο Αγγλια εδω και καμποσες μερες αλλα δεν ειχα χρονο να το συνδεσω. Τελικα λοιπον η συνδεση εγινε μολις την περασμενη Κυριακη και ξεκινησα (σιγα-σιγα λογω μη ελευθερου χρονου) ν' ακουω.

Η ακροαση γινεται σε αμεση αντιπαραθεση, δηλαδη το dvd συνδεδεμενο απευθειας σε μια εισοδο του ενισχυτη και σε μια αλλη εισοδο μεσω του dac. Επισης ακουσαμε απλα cd αλλα και mp3 γραμμενα επισης σε cd, μενει να δω τι διαφορες θ' ακουσω και με sacd και με dvd-audio αλλα αυτο θα γινει (ελπιζω) μαλλον το ερχομενο τριημερο.

Αυτο που εχω να πω σαν πρωτη παρατηρηση ειναι οτι διαφορες υπαρχουν αλλα οχι και τεραστιες. Τα λιγα που διαπιστωσα γι' αρχη ειναι μια μικρη επεκταση στο συχνοτικο φασμα και προς τα πανω αλλα και προς τα κατω (περισσοτερο προς τα κατω) αλλα και καπως μεγαλυτερο βαθος σκηνης. Εχω την εντυπωση οτι τα οργανα σα ν' απλωθηκαν περισσοτερο μπροστα μου...

Βεβαια τα παραπανω παντα στα δικα μου αυτια, αλλα για να εμαι πιο σιγουρος εβαλα και την κορη μου ν' ακουσει (χωρις να ξερει τι ακριβως ακουγε) που αφ ενος μεν ειναι μικρο παιδι και σιγουρα οχι κουφη σαν κι εμενα και αφ ετερου δε, ειναι η μουσικος της οικογενειας κι επελεξε κι εκεινη ως μαλλον καλυτερο τον ηχο μεσω του dac.

Να προσθεσω οτι δεν εχω παιξει με το φιλτρο που εχει το dac (για την ωρα ειναι ρυθμισμενο στο ελαχιστο/min) αλλα ουτε με το κουμπακι της φασης, βεβαια δεν ξερω αν τελικα θα πρεπει να τα πειραξω και καθολου... εσεις τι λετε?

Τα παραπανω εξακολουθουν να ισχυουν βεβαια αλλα τωρα το ΣΚ θα γινει και δοκιμη με καλο ψηφιακο καλωδιο (stealth varidig) με το οποιο ειμαι περιεργος να δω αν θ' ακουσω διαφορες.

Υγ: ΚΟΨ ευχαριστω πολυ-bye-

Για να δούμε.

Και εγώ δεν περιμένω καμιά τρελή διαφορά αλλά έτσι επιφυλακτικός ήμουν και με το buffer της Fidelity και έπαθα πλάκα.

Τουλάχιστον θα μου περισσέψει μια αναλογική είσοδος στον προ.

Κωστα μακαρι ν' ακουσεις διαφορες στο συστημα σου, παντως εγω πλακα δεν επαθα με την προσθηκη του dac...

Απάντηση: Re: CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

:flipout::flipout::flipout:

Χωρις πλακα παντως ... χερι... προσωπικα δε λεει γιατι ειμαι πανασχετος αλλα και κουλος συναμα!

Μια απ' τα ίδια και "στραβώνω" (ζηλεύω μάλλον) με τον Kontr που μας τα λέει τόσο απλά και δεν μπορώ να κάνω τίποτα....:furious3:. Αναλυτικές οδηγίες για κουλούς παρακαλώ για το πώς βάζουμε χέρι......

Λοιπόν ειδικά για κουλούς και μη , έχω μια ειδική προσφορά κανονίστε να μαζευτούμε στο σπίτι μου κερνάω μπίρες φτιάχνουμε dac κάνουμε και κανα συγκριτικό λέμε και καμιά μαλακ…. Ότι πρέπει δηλαδή για την αναβάθμιση του ευγενους χομπι μας .