anritsu θα πρότεινα να μην ανεβείς πολλά σκαλοπάτια γρήγορα. Γνώμη μου (απλώς γνώμη μου) ότι σου χρειάζεται μια μηχανή σαν CANON 650D + CANON 18-135 STM ή έστω ένας 18-55 STM. Μετά συμπληρώνεις κι έναν prime, CANON 40 STM. Πρόσεξε στις CANON προτίμησε με κάθε τρόπο τους stm ακόμη κι αν έχουν αρκετή διαφορά από τους is τους απλούς. Πρόκειται για καλύτερους φακούς (δες στο photozone.de τις διαφορές) τόσο σε οπτική απόδοση στις φωτο, όσο και σε ομαλή λειτουργία στο βίντεο.
Στις ΝΙΚΟΝ υπάρχουν δυο περιπτώσεις. Μια ακριβή και μια πιο φθηνή. Η πρώτη είναι η 5200 και η δεύτερη η προηγούμενη 5100. Βασικό πλεονέκτημα και των δυο η σπαστή οθόνη. Προσωπικά έχω την 5100 (μαζί με μια FF). Σε καμιά περίπτωση δεν θα πω ότι είναι αντάξια της μεγάλης, αλλά τη χρησιμοποιώ άνετα χωρίς να ξενερώνω τόσο σε φωτο ακόμα και σε ποδοσφαιρικό αγώνα αλλά τραβώ και βίντεο. Μεγάλα βίντεο. Από φακούς;;; τα λέμε αργότερα, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι ο 24άρης αισθητήρας χρειάζεται αρκετά καλύτερο φακό από τον 16άρη, άρα θα ανεβείς αρκετά στο οικονομικό.