Canon 650 D vs Nikon D5200 vs Pentax K-30

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,948
Θεσσαλονίκη
Είμαι καλύτερος! Χεχεχε

Τηνιακέ, ειδικευόμενος ειμαι στην χειρουργική, ακόμα χαμηλά στην τροφική αλυσίδα δλδ...

Αλήθεια, ο ilias ως ιατρός τι ψάρια να επιανε ? Κατι σαν nip&tuck τον φαντάζομαι, εαν κρίνω απο τα φωτογραφικα του : flipout:

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,968
Τήνος / Ελλάς
Τι μου θύμισες τώρα με την τροφική αλυσίδα.
Το 1998 που πήγα φοιτητής στη Θεσσαλονίκη στο αμφιθέατρο της Ιατρικής απέναντι από το ΑΧΕΠΑ έγραφε με σπρέι στον τοίχο:
"Ο όρκος του Ιπποκράτη είναι παραμύθα ο μόνος όρκος είναι το χρήμα"
Μου χαράχτηκε στη μνήμη ο στίχος παρόλα αυτά γνώρισα και 3-4 γιατρούς στη ζωή μου διαμάντια ηθικής και όχι μόνο.
Παντού υπάρχει ποικιλία ανθρώπων σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλα τα μέρη.

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,948
Θεσσαλονίκη
Πάλι καλά που αποκόμισες και ένα δίδαγμα από τους τοίχους πέριξ του πανεπιστημίου. Τώρα μόνο για κάποια Εμμανουέλα Αγγουράκη (?!) γράφουν.

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,163
Αθήνα
Όχι μόνο φίλε Παναγιώτη, είναι και προσωπική σκοπιά του κόσμου γύρω μας - και κάποια πράγματα ακόμα...

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
857
Μπραχάμι - Μύκονος
Καλησπέρα και πάλι . Πολύ χρήσιμο το υλικό που προστέθηκε στο θρεντ μια και δεν είμαι γνώστης της αγοράς . Στο θέμα πενταξ καταλαβαίνω την ιδιαιτερότητα του εγχειρήματος αλλά δεν με προβληματίζει τόσο το θέμα των φακών υπό την έννοια ότι ένα ζουμ θα πάρω φαντάζομαι και μερικά primes . Τώρα αν στην πορεία μου βγούνε άλλα γούστα , θα το εξετάσω τότε και θα δω τι μπορώ να κάνω . Προς το παρόν διαβάζω για φακούς κλπ ενώ κρυφά κοιτάζω και μερικά άλλα μοντέλα πχ 7000 ή 7100 . Όπως και να έχει εξελίξεις από την άλλη εβδομάδα οπότε και ανέβω Αθήνα με σκοπό να δοκιμάσω στα χέρια μου την 5200 αλλά και να δω και να πιάσω από κοντά την κ5 ΙΙ , Κ 30 ή την 7100 .Οποιαδήποτε άλλη πρόταση σε αυτό το range καλοδεχούμενη .

Ευχαριστώ άπαντες για την βοήθεια

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
anritsu θα πρότεινα να μην ανεβείς πολλά σκαλοπάτια γρήγορα. Γνώμη μου (απλώς γνώμη μου) ότι σου χρειάζεται μια μηχανή σαν CANON 650D + CANON 18-135 STM ή έστω ένας 18-55 STM. Μετά συμπληρώνεις κι έναν prime, CANON 40 STM. Πρόσεξε στις CANON προτίμησε με κάθε τρόπο τους stm ακόμη κι αν έχουν αρκετή διαφορά από τους is τους απλούς. Πρόκειται για καλύτερους φακούς (δες στο photozone.de τις διαφορές) τόσο σε οπτική απόδοση στις φωτο, όσο και σε ομαλή λειτουργία στο βίντεο.

Στις ΝΙΚΟΝ υπάρχουν δυο περιπτώσεις. Μια ακριβή και μια πιο φθηνή. Η πρώτη είναι η 5200 και η δεύτερη η προηγούμενη 5100. Βασικό πλεονέκτημα και των δυο η σπαστή οθόνη. Προσωπικά έχω την 5100 (μαζί με μια FF). Σε καμιά περίπτωση δεν θα πω ότι είναι αντάξια της μεγάλης, αλλά τη χρησιμοποιώ άνετα χωρίς να ξενερώνω τόσο σε φωτο ακόμα και σε ποδοσφαιρικό αγώνα αλλά τραβώ και βίντεο. Μεγάλα βίντεο. Από φακούς;;; τα λέμε αργότερα, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι ο 24άρης αισθητήρας χρειάζεται αρκετά καλύτερο φακό από τον 16άρη, άρα θα ανεβείς αρκετά στο οικονομικό.

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
857
Μπραχάμι - Μύκονος
anritsu θα πρότεινα να μην ανεβείς πολλά σκαλοπάτια γρήγορα. Γνώμη μου (απλώς γνώμη μου) ότι σου χρειάζεται μια μηχανή σαν CANON 650D + CANON 18-135 STM ή έστω ένας 18-55 STM. Μετά συμπληρώνεις κι έναν prime, CANON 40 STM. Πρόσεξε στις CANON προτίμησε με κάθε τρόπο τους stm ακόμη κι αν έχουν αρκετή διαφορά από τους is τους απλούς. Πρόκειται για καλύτερους φακούς (δες στο photozone.de τις διαφορές) τόσο σε οπτική απόδοση στις φωτο, όσο και σε ομαλή λειτουργία στο βίντεο.

Στις ΝΙΚΟΝ υπάρχουν δυο περιπτώσεις. Μια ακριβή και μια πιο φθηνή. Η πρώτη είναι η 5200 και η δεύτερη η προηγούμενη 5100. Βασικό πλεονέκτημα και των δυο η σπαστή οθόνη. Προσωπικά έχω την 5100 (μαζί με μια FF). Σε καμιά περίπτωση δεν θα πω ότι είναι αντάξια της μεγάλης, αλλά τη χρησιμοποιώ άνετα χωρίς να ξενερώνω τόσο σε φωτο ακόμα και σε ποδοσφαιρικό αγώνα αλλά τραβώ και βίντεο. Μεγάλα βίντεο. Από φακούς;;; τα λέμε αργότερα, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι ο 24άρης αισθητήρας χρειάζεται αρκετά καλύτερο φακό από τον 16άρη, άρα θα ανεβείς αρκετά στο οικονομικό.

Αν καταλήξω στην 650 σίγουρα προς stm θα κοιτάξω .Την 5200 στα 570 που μου είπανε με τον κιτ 18-55 δεν την θεωρώ ακριβή και θα έχω την χαρά να την δοκιμάσω εκτενώς . Αυτο που λες για την σχέση φακού και mpixel έχεις κάποιο άρθρο σχετικό ή ποστ να εμβαθύνω ? Σε ρωτάω γιατί μια απλοϊκά λογική προσέγγιση θα ήταν ότι με τον ίδιο φακό ο 24 θα φανέρωνε μεγαλύτερη λεπτομέρια , οξύτητα , κλπ .

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Αν καταλήξω στην 650 σίγουρα προς stm θα κοιτάξω .Την 5200 στα 570 που μου είπανε με τον κιτ 18-55 δεν την θεωρώ ακριβή και θα έχω την χαρά να την δοκιμάσω εκτενώς . Αυτο που λες για την σχέση φακού και mpixel έχεις κάποιο άρθρο σχετικό ή ποστ να εμβαθύνω ? Σε ρωτάω γιατί μια απλοϊκά λογική προσέγγιση θα ήταν ότι με τον ίδιο φακό ο 24 θα φανέρωνε μεγαλύτερη λεπτομέρια , οξύτητα , κλπ .

θα πρέπει να ξεχωρίσουμε την οπτική και τους νόμους της από εκείνη της πληροφορικής. Δηλ. στην οπτική δεν βρίσκει εφαρμογή ο νόμος του περισσότερου και μεγαλύτερου άρα και καλύτερου. Υπάρχουν φακοί κακοσχεδιασμένοι που καλύπτουν τα μειονεκτήματά τους σε μικρές αναλύσεις και τα αναδεικνύουν σε μεγαλύτερες αναλύσεις. Ο 24άρης αισθητήρας κατά τη γνώμη μου είναι πολύ απαιτητικός αισθητήρας. και θέλει καλό φακό. Συνίστανται οι sigma 17-70, nikon 16-85 σαν ζουμ γενικής χρήσης.

stgeo

AVClub Enthusiast
20 January 2008
1,136
ρωτάω γιατί μια απλοϊκά λογική προσέγγιση θα ήταν ότι με τον ίδιο φακό ο 24 θα φανέρωνε μεγαλύτερη λεπτομέρια , οξύτητα , κλπ .

Έτσι είναι αρα θα φανερώνει και τις αδυναμίες.Αν και η γνώμη μου είναι πως δεν χρειάζονται τα 24mp αν δεν τυπωνεις μεγάλες φωτογραφιες και δεν κανεις συστηματικα κροπ.Προσωπικά ακόμα και με την Κ200 των 10mp ,σπάνια χρησιμοποιώ πανω απο το 50% της μεγέθυνσης.
Εσύ όμως μπορεί να έχεις σάν προτεραιότητα οτι αφήνει κάποιον άλλο αδιάφορο.
Οτι και αν αποφασισεις είσαι τυχερός που θα το κανεις σήμερα και όχι πριν το 2010,δύσκολα δεν θα την χαρείς οποία και αν πάρεις.

Υγ Το Anritsu προέρχεται απο τα ραντάρ η όχι;

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
857
Μπραχάμι - Μύκονος
Δεν ξέρω αν ανακατευεται απευθείας σε ραντάρ , αλλά ένα φεγγάρι που ασχολήθηκα με tuning ενισχυτών για ρανταρ της ΠΑ ο εξοπλισμός ήταν κατά κύριο λόγο της Anritsu . Αυτά και αν είναι high end μηχανάκια !!! Από τότε το κράτησα σαν νικ σε αρκετά φόρα .

stgeo

AVClub Enthusiast
20 January 2008
1,136
Δεν ξέρω αν ανακατευεται απευθείας σε ραντάρ , αλλά ένα φεγγάρι που ασχολήθηκα με tuning ενισχυτών για ρανταρ της ΠΑ ο εξοπλισμός ήταν κατά κύριο λόγο της Anritsu . Αυτά και αν είναι high end μηχανάκια !!! Από τότε το κράτησα σαν νικ σε αρκετά φόρα .

Ανακατευοταν,απιστευτη ποιοτητα οντως...στην θαλασσα δεν ειμαι πολυ του μανιουαλ:captain:χεχε.

SunsetZone

New member
27 January 2012
5
Γεια σας φίλοι,
γράφω εδώ γιατί δεν βρήκα κάποιο άλλο post πιο σχετικό...
Θα ήθελα να έρθω σε επαφή με κάποιον που έχει nikon L820 για μερικές πληροφορίες...
Ευχαριστώ...

Γιώργος.Χ

Moderator
Staff member
23 June 2006
5,880
Αττική

H εν λόγω εταιρεία παράγει εξοπλισμό και εφαρμογές μετρήσεων για τηλεπικοινωνιακά συστήματα , Multimedia & Broadcasting
Από τα πολύ γνωστά και σεβαστά ονόματα του χώρου..

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
857
Μπραχάμι - Μύκονος
Γεια σας φίλοι,
γράφω εδώ γιατί δεν βρήκα κάποιο άλλο post πιο σχετικό...
Θα ήθελα να έρθω σε επαφή με κάποιον που έχει nikon L820 για μερικές πληροφορίες...
Ευχαριστώ...

Γεια σου sunset , εφόσον έψαξες και δεν βρήκες κάτι κάνε ένα καινούριο θέμα με σχετικό τίτλο . Πολύ πιθανότερο να σου απαντήσει κάποιος .

stgeo

AVClub Enthusiast
20 January 2008
1,136
H εν λόγω εταιρεία παράγει εξοπλισμό και εφαρμογές μετρήσεων για τηλεπικοινωνιακά συστήματα , Multimedia & Broadcasting
Από τα πολύ γνωστά και σεβαστά ονόματα του χώρου..

Εχω μια ανοιχτη κεραια Ανριτσου 48nm σε ενα 10" πλοττερ/ρανταρ της Σιμραντ,νομιζω πως σταματησε την παραγωγη η Ανριτσου εδω και καποια χρονια γαι την θαλασσα αλλα δεν ειχα ιδεα οτι ειναι το ιδιο καλη και αλλου.Κορυφαια ποιοτητα υλικων αλλα και κατασκευης.....και μια και ξεφυγα τελειως με τα οφ τοπικ,μια τελευταια παρατυπια... ειδα οτι εχεις τον Sunwayman D40A,καποιο παραπονο;

Γιώργος.Χ

Moderator
Staff member
23 June 2006
5,880
Αττική
Κανένα παράπονο από τον D40A , πολύ καλός φακός (Και τον πήρα σε καλή τιμή με το promo από τα Wallbuys)

<off topic τέλος >

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
857
Μπραχάμι - Μύκονος
Καλησπέρα και πάλι .
Πήγα σήμερα μια αναγνωριστική βόλτα στο κέντρο σε δύο αντικριστά μαγαζιά . Πήρα στα χέρια μου την d7100 και την 700d . Άλλο πράμα η 7100 κακά τα ψέμματα . Και οι δύο έμπορες αν και φέρνουν πενταξ την ψιλοέθαψαν για διάφορους λόγους (εμπορικότητα , σερβις αντιπροσωπείας , ελειψη φακών και αξεσουάρ κλπ ) που πάνω κάτω τα ήξερα . Το θέμα είναι ότι παίρνω το χειρότερο σώμα (700δ) με καλύτερο φακό 18-135 stm στα 930 ενώ το καλύτερο σώμα της 7100 με παλαιάς κοπής φακό 18-105 vr στα 1150. Χωρίς να βιάζομαι αρχίζω να κατασταλλάζω προς 7100 . 1 χιλιάρικο είχα αρχικό μπατζετ , 150 εβρά ακόμα δεν είναι το τέλος του κόσμου . Καποια πρόταση για ζουμ φακό μήπως παω για την 710 σώμα σκέτο ??
Θα φωτογραφίζω αεροπλάνα αρκετά αν αυτό σας λέει κάτι . Ευχαριστώ

stgeo

AVClub Enthusiast
20 January 2008
1,136
Αν δεν θεωρεις το καλυτερο σκόπευτρο της Νικον απαραίτητο να το σκεφτείς πολύ καλά.
Δεν νομιζω να ευχαριστηθεις την 7100 με τον 18-105 όσο την Κάνον με τον 18-135stm αν και δεν κατάλαβα γιατί κοιτάς την 700 και όχι την 650...εκτός και αν δεν συμφέρει λόγω συνδυασμών στα κιτ.
Τώρα για αεροπλάνα θα πρεπει να ανέβεις μάλλον πολύ σε μπατζετ με την 7100.
Ίσως να είναι λογικότερη επιλογή η 650d+18-55stm+Tamron 70-300vc αν δεν ξεφυγει πολυ και αυτο το πακετο.
ΥΓ Καλό παζαρεμα στην τελική βόλτα απο τα μαγαζιά και οποίος δώσει καλύτερη τιμη,όχι από το ίντερνετ.

ΥΓ2 Αν καταλήξεις στην Κάνον ίσως θα πρεπει να μαζεψεις τα χρήματα για τον 70-200/4is αν είσαι των ζουμ.Θα είναι σαν να αγορασες θεϊκούς σταθερούς απο τα 70mm ως τα 200mm.

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
857
Μπραχάμι - Μύκονος
Αν δεν θεωρεις το καλυτερο σκόπευτρο της Νικον απαραίτητο να το σκεφτείς πολύ καλά.
Δεν νομιζω να ευχαριστηθεις την 7100 με τον 18-105 όσο την Κάνον με τον 18-135stm αν και δεν κατάλαβα γιατί κοιτάς την 700 και όχι την 650...εκτός και αν δεν συμφέρει λόγω συνδυασμών στα κιτ.
Τώρα για αεροπλάνα θα πρεπει να ανέβεις μάλλον πολύ σε μπατζετ με την 7100.
Ίσως να είναι λογικότερη επιλογή η 650d+18-55stm+Tamron 70-300vc αν δεν ξεφυγει πολυ και αυτο το πακετο.
ΥΓ Καλό παζαρεμα στην τελική βόλτα απο τα μαγαζιά και οποίος δώσει καλύτερη τιμη,όχι από το ίντερνετ.

ΥΓ2 Αν καταλήξεις στην Κάνον ίσως θα πρεπει να μαζεψεις τα χρήματα για τον 70-200/4is αν είσαι των ζουμ.Θα είναι σαν να αγορασες θεϊκούς σταθερούς απο τα 70mm ως τα 200mm.
Η 650 έχει καταργηθεί πλέον και μάλιστα σύμφωνα με τα λεγομενα του ενος καταστηματάρχη "που εμπορεύεται κανον 25 χρόνια" είχε πρόβλημα με πολύ θόρυβο στα 16mp . Και θα μου πεις η 700 τον ίδιο αισθητήρα δεν έχει ? Δεν ξέρω δεν απαντώ . Η διαφορά είναι κάτι λιγότερο απο 100 εβρώ . Σχετικά με το ζουμ θα το ψάξω λίγο . Μου πρότειναν έναν 50-200 νικορ αλλά αν κατάλαβα καλά ξεφεύγω αρκετά . Απο την άλλη σκέφτομαι να την πάρω με ένα καλό αλλά οικονομικό prime τύπου 1,8 50d και να αρχίσω να τρίβομαι . Βλέπουμε