Canon EOS 6D

Ενα προσον που ειχε η κανον εναντι της νικον, ηταν το AF της, γι αυτο και η (φημολογουμενη) υπεροχη της σε φωτογραφους σπορ και wildlife κτλ.

Αυτο το χαρακτηριστικο, το φυλασσει ως κορη οφθαλμου και το εμπορευεται με... ασχημο (βλ. ακριβο) τροπο...

Τα πολλα mp δεν βλεπω να τα θελει ή να τα μπορει, οποτε παιζει με την εστιαση...

Με το να προσφερει ομως υποβαθμισμενα χαρακτηριστικα AF χανει τους θιασωτες της, αυτους δηλαδη που θυσιαζαν το DR και το iso για να εχουν AF...

Δεν τη βλεπω καλα...

Αν πεσει η 7D στα 1000-1100 (αρχιζω να) την βλεπω σαν ξερολουκουμο...

Η 5D2 μαλλον δεν εχει λογο υπαρξης εναντι της 6D...???? Δεν ειμαι σιγουρος ακομα...

στη Γερμανία στοιχίζει πλέον 1200. Στην Ελλάδα 1400+

Περιεργα πραγματα...

Η 7δ στην αυστρια εχει 1200Ε οπως λεει και ο Βλασσης και 1350 στη σλοβακια (απο 1400 χθες).

Η 5δ2, πηγε απο τα 1900 στα 1750 στην αυστρια, οπως ηταν και το πασχα (αν και σε προσφορα ειχε πιασει τοτε και τα 1700). Στη σλοβακια παραμενει στα 1950Ε.

Πρωτη επισημη τιμη για την 6δ σε φυσικο καταστημα (απο τα γνωστα της Βιεννης) στα 1999Ε

http://geizhals.at/838323

Μεγαλη πτωση της 5δ3 στην αυστρια... απο τα 3300 στα 3000Ε ενω στην σλοβακια, οπως ειπα και νωριτερα, απο τα 3100 στα 3000Ε...

Η νικον δ600 σε πιο ακριβη τιμη απο την κανον στα 2150

http://geizhals.at/837408

Η 5DIII ειναι η μονη που εχει μια λογικη να πεσει η τιμη της καπως μιας και ειναι υπερτιμημενη του κερατα.

Αν πουλανε 3500 την ΙΙΙ ποσο θα πουλησουν την 46mp που ερχεται ?

Θα αραχνιασουν τα ραφια τους....

Ειναι λογικο να την πανε στα 3000 και να πουλιεται η 46αρα κανα 3800.....κατω απο το ψυχολογικο οριο των 4000.....

Με την 46αρα πρέπει να πουλάνε μαζί και ένα κουτί δισκους. Δεν μπορώ να σκεφτω πρακτική εφαρμογή ακόμα και σε επαγγελματίες, εκτός απο ειδικες περιπτωσεις στούντιο.

Δεν είναι τυχαίο που κολλησαν στην περιοχή των 20ΜΡ.

Με την 46αρα πρέπει να πουλάνε μαζί και ένα κουτί δισκους. Δεν μπορώ να σκεφτω πρακτική εφαρμογή ακόμα και σε επαγγελματίες, εκτός απο ειδικες περιπτωσεις στούντιο.

Δεν είναι τυχαίο που κολλησαν στην περιοχή των 20ΜΡ.

μια χαρά τα δουλεύουν τα nas. Αν δεν είχαμε τις πλημμύρες και τις καταστροφές των εργοστασίων όλοι θα είχαμε από 4 δίσκους του 1,5 tera.

Βλασση, το NAS που εχω ειναι μονο για παρκαρισμα, οχι για να δουλευεις. Αργει.
Τον 1Τ που εχω τα αρχεια του 2012 τον εχω με RAW + exports, και εχει σχεδον φουλαρει. Με λιγο ξεκαθαρισμα, υπολογιζω οτι θα βαζω στη ντουλαπα ενα δισκο καθε 8 μηνες. Με τις τιμες τις πλημμυρες, αν χρειαζομουν ενα δισκο καθε 4 μηνες θα ειχα θεμα.

Εκτος απο αυτο θα ηθελα να δω και τον υπολογιστη που θα τα δουλευει τα 46αρια αρχεια, χωρις καθυστερησεις.
Και τους φακους που θα επιτρεψουν τεραστιες απαιτητικες εκτυπωσεις ή πολυ κροπαρισμα.

Νομιζω ειναι πολυ συγκεκριμενες οι περιπτωσεις που ειναι απαραιτητα τοσα πιξελ, η εστω θα αξιοποιηθουν με καποιο τροπο.

Για τους υπολοιπους μαλλον μπελας θα ειναι.

Δεν εχει φλας!!!! (Δεν ξερω για σας αλλα για μενα ειναι μεγαλο 'μειον')
Εχει gps
εχει wi-fi

Μαλιστα.....

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο σε θέματα τιμής. Παρόλα αυτά είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που θέλει να πάει σε FF. Πιστεύω πολύ σημαντική είναι η ενσωμάτωση Wifi και gps, θα βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις. Αν είχε καλό AF και 100% vf θα ήταν άριστη αλλά δεν θα έκανε 2000...Και ας μην ξεχνάμε ότι είναι ελαφρύτερη και μικρότερη από την ανταγωνίστρια (πολύ θετικό σε αυτήν την κατηγορία).

Re: Απάντηση: Canon EOS 6D

Δεν εχει φλας!!!! (Δεν ξερω για σας αλλα για μενα ειναι μεγαλο 'μειον')
Εχει gps
εχει wi-fi

Μαλιστα.....

Sorry αλλα αυτο που φερουν οι αλλες καμερες δεν ειναι φλας. Πορδη με φως ειναι :D

Και προτιμω καλο θαμπογυαλο και καλυψη καλη απο το σκοπευτρο παρα αυτο.

Τα gps και τα wifi ειναι σημεια των καιρων αν και η επικοινωνια με ενα λαπτοπ δεν ειναι κακο να ειναι ασυρματη...

Αν και δεν ξέρω ακριβώς τα specs η έλλειψη φλας θα με ενοχλούσε μόνο σαν wireless master

Αν και ακομα κρατανε αρκετοι χαρακτηρα και δεν μιλανε ανοιχτα στα διαφορα φορουμς, δεξια και αριστερα διαβαζω παραπονα, ειτε για τα προβληματα επεξεργασιας (καθυστερησεις κτλ) ειτε για την ελλειψη sRAW για μη απαιτητικες ληψεις, ειτε απλως για αποθηκευτικο χωρο, απο οσους εχουν την 800ρα...

Πιατευω οτι ολα τα παραπανω ειναι προβληματακια και σε λιγο θα αρχισουν να απασχολουν απλους χρηστες αν και πιστευω θα μαθουν να ζουν με αυτα... προσωπικα, μονο προβλημα θα μου δημιουργουσαν τοσα mp (οπως με ξερω, μεχρι και τα 22 θα τα αντεχα) και δεν εχω καμμια προσμονη ή ενδιαφερον για 30-40 ή 50mp ακομα και τζαμπα να τα εδιναν... (ειδικα οταν εχω την εντυπωση, δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι σωστη, οτι οποιαδηποτε επεμβαση τυπου sRAW δινει χειροτερο αποτελεσμα απο οτι αν το συγκεκριμενο μεγεθος ηταν native)...

Ακομα και αν η 6δ εχει ιδια τιμη με την δ600 θα ηθελα να ρωτησω ποσο χρεωνει η νικον (οχι κινεζιες ακομα και αν υπαρχουν) τα εξτρα εξαρτηματα για wifi και gps στις μηχανες της... πρεπει να συνυπολογιζονται στο κοστος και στις συγκρισεις, ασχετα αν -επισης για μενα- ειναι αχρηστα...

Το φλας δεν με πειραζει που λειπει, φετιχ της κανον ειναι στις FF (οπως το κουμπι για αμεση εκτυπωση, αληθεια αυτο ποτε το εκοψαν ??? :flipout: )

Συμφωνω απολυτα με καποιον σε ξενο φορουμ που εγραψε "περιμενα απλως μια βελτιωμενη 7D"... ισως να ερθει αργοτερα.... και υπομονη εχουμε και λεφτα δεν εχουμε...

Αυτο που μου τη δινει, ειναι οτι και στις σοβαρες κατηγοριες σωματων, αρχισαν τα παιχνιδακια τυπου κομπακτ (5 μοντελα το μηνα σε 6 χρωματα και 7 επιλογες ζουμ) και μ4/3 (οι οποιες μ4/3 δικαιολογουνται μια και ακομα ψαχνουν τον δρομο τους)....

Αν σε καθε νεο μοντελο, καθε τρια και τεσσερα χρονια, δεν βελτιωνεται ο αισθητηρας και το AF απο αυτα της προηγουμενης γενιας, το χασαμε το κορμι πατριωτη...
Καλο το ρετρο στυλ, αλλα μονο στην εμφανιση, οχι στα τεχνικα... φαινεται οταν τους εκανε μαθημα η ολυμπους με την ΟΜ-D και η φουτζι με την X-Pro1 εφυγαν στη μεση του μαθηματος...

Περιμενω απο καποιον που να ξερει απο τεχνικα, αν η εστιαση σε -3EV απο το κεντρικο σημειο, κρυβει κανεναν ασσο που δεν πηραμε χαμπαρι ή παλι μας πουλανε παπα με τα specs στηριζομενοι στην αγνοια μας...

Για τον αισθητηρα δεν ανησυχω ιδιαιτερα, ουτε για τον απλο της 5Dc υπηρχαν παραπονα, αρα και αυτος θα ειναι καλος εστω και οχι κορυφαιος...

Σημερα ειδα την 5D2 στα 1900Ε και δωρο τον pancake 40/2,8 ετοιμοπαραδοτη....

Αχ τον pancake θα τον ηθελα να παρει......

Εχω εναν χειροκινητο Contax zeiss αλλα αλλιως ειναι το καινουργιο με σερβο....

Μα τι συζηταμε τωρα... γραμμενο μολις το 2007, προσφατα δηλαδη...

The EOS 40D has the same nine focus points we first saw introduced on the EOS 20D however now all points are cross-type (meaning they are sensitive to both horizontal and vertical detail) with lenses of F5.6 or faster. Additionally the center point is now twice as sensitive as any other point with lenses of F2.8 or faster and has cross-type sensors set at forty-five degrees.

Ακουσατε μηπως κατι για το sensor cleaning system, αν ειναι integrated ή οχι.... ? :violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon EOS 6D

Sorry αλλα αυτο που φερουν οι αλλες καμερες δεν ειναι φλας. Πορδη με φως ειναι :D

Τα gps και τα wifi ειναι σημεια των καιρων αν και η επικοινωνια με ενα λαπτοπ δεν ειναι κακο να ειναι ασυρματη...

Διαφωνω.
Μπορει να μην ειναι 'δυνατα' αλλα ενα fill στην αναγκη στο κανουν.
Ασε που στην ΝΙΚΟΝ δουλευουν και σαν 'οδηγοι' για τα αλλα....
Αρα καλο ειναι να υπαρχει και σε μια μηχανη αυτης της κατηγοριας δεν νομιζω οτι ο εν'δυναμη χρηστης το πρωτο πραμα που θα τρεξει να παρει ειναι ενα εξωτερικο, χωρια που με ενα εξωτερικο θα ειναι αχαρη και βαρια.
Το wi-fi ειναι χρησιμο να υπαρχει και θα γινει και στανταρ, το gps ταιριαζει περισσοτερο στην κατηγορια του ταξιδευτη-χομπιστα που απευθυνετε η μηχανη
Σκεψεις κανω...

.....
....

Παρε ΝΙΚΟΝ να δεις το φως το αληθινον :flipout:

Last edited:
Μπα μια χαρα ειμαι πιστεψε με :D

Οπως ειπε και ο Ηλιας οταν εχεις κανει ηδη μια επενδυση σε φακους καποια χαρακτηριστικα διαφορετικα ή "υποδεεστερα" δεν λενε τιποτα αν η αγαπη σου ειναι προς την φωτογραφια και οχι προς τα specs.

Εγω θα του προτεινα να .....περιμενει ή να βρει μια μτχ 5dII ή 7d σε τιμη χωμα ομως..... και να τις λιωσει . Δεν χρειαζεται τιποτα αλλο. Το AF βεβαια που τον απασχολει λογω της φωτογραφιας που κανει ειναι οντως σημαντικο. Αλλα κι εμεις που μαθαμε με manual focus καταλαβαινετε οτι δεν τρελλαινομαστε και πολυ με αυτα...

Το φλας με φακό άνω του μεσαίου μεγέθους είναι πρακτικά άχρηστο, αφού ο φακός κάνει σκιά.
Για το triggering αλλού φλας, υπάρχουν λύσεις κινεζικές με RF που είναι τζάμπα και αξιόπιστες.
Το wifi υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει χωρίς-αυτό-δεν-μπορώ. Αν κάνει tethering μέσω tablet ας πούμε...