Canon EOS 6D

Παντως εχω μια υποψια, παρακολουθωντας τα πρωτα σχολια (μια και ακομα κανενας δεν δημοσιευσε πληρες ρηβιου ενω η μηχανη ειναι ηδη στα ραφια, λες και ο καθενας περιμενει τον αλλο να δει τι θα γραψει εκεινος πρωτος) περι της νεας 6ρας, οτι θα μας πρηξουν με την σουπερ ντουπερ αποδοση της στα υψηλα (25600) iso (που μπορει και να ειναι καλη), προσπαθωντας να συμμαζεψουν τα ασυμμαζευτα....

Ποια ειναι τα ασυμμαζευτα ρε Ηλια?

Αν την βγαλουν σε νορμαλ τιμη, μια χαρα επιλογη θα ειναι. Η ποιοτητα κατασκευης που της λειπει ειναι αποδεκτη απο το μεσο χρηστη, μη σου πω και απο επαγγελματιες, που δεν κανουν ρεπορταζ στο δρομο.

Δεν πιανει ουτε μπάζα μπροστα στην D600 σε τιποτε, εκτος απο τα ψηλα τα ισο (ισως)

FF απο την κορυφαια φιρμα το 2012 οπου η μηχανη στην πλατη της εχει τις "ευκολιες" (απο πλευρας κουμπιων --> αρα χειρισμου) οπως μια NEX toy 2012, εχει φαει κοκκινη καρτα. Σωμα, και AF συστημα υποδεέστερο απο μηχανη της ιδιας φαμπρικας προ τριετιας? (7d)

Που πα ρε καραμητρο?

Ειναι λογικο οτι καπου θα υστερει, αλλιως θα ειχαν μονο την 5.
Αν δεν δω τι κανει, δεν μπορω να πω.

Θυμιζω οτι τα ιδια λεγονταν και για την μαρκΙΙΙ οταν ειχε βγει.

Εγώ εύχομαι η 6 d να αποτελέσει μια πολύ καλή απάντηση στις NIKON FF. Πρέπει να αποτελέσει έναν καλό αντίπαλο. Η έλλειψη ανταγωνισμού δεν ωφέλησε ποτέ τους καταναλωτές. Και συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ως ανταγωνιστικό προιόν την a99 της SONY. Μπορεί σε βίντεο να υπερέχει όλων των άλλων αλλά είναι ακριβότερη, δεν έχει πολλούς πελάτες που να αναβαθμιστούν από APSC και δεν έχει καλύτερο AF (για φωτογραφία μιλώ....)

Ολα θα εξαρτηθουν απο την τιμη. Πολυ πανω απο 2000 ειναι ακριβη. Αν η τιμη ρυθμιστει αρκετα κατω απο τα 2000 σε λιγους μηνες ειναι μια χαρα μηχανη.

Σε θορυβο πολυ κοντα στην μαρκΙΙΙ, εμφανως καλυτερη απο τη μαρκΙΙ.
Αν και η εστιαση ειναι βελτιωμενη, ειμαστε ΟΚ.
Δε βλεπω κανενα χρησιμο κουμπι να λειπει, μονο αυτο με τα picture styles που δεν θυμομουν καν οτι υπαρχει. Δεν το εχω πατησει ποτε.

Περιμενουμε.

Εγω ευχομαι η τιμη της να ρυθμιστει πως λες και εσυ κοντα στην D600 (λογικο και αναμενομενο), και να συμπαρασυρει η "ρυθμιση" αυτη την μκ3 σε μια αποσταση <600-700 εουρα...

Χε χε, ο Ντινος καλα τα λεει...

Τα ασυμμαζευτα Βασιλη ειναι οτι ενω ειχαν παρει ενα καλο δρομο οι φωτογραφικες μηχανες και καθε νεο μοντελο ηταν καλυτερο του προηγουμενου, ξαφνικα, και με τοση τεχνολογια πλεον διαθεσιμη, αρχισαν και οι ναυαρχιδες κανον/νικον τα παιχνιδακια τυπου m4/3... σε κεινο το μοντελο θα εχω αυτο το κουμπι, στο αλλο δεν θα το εχω, στο τριτο θα βαλω κατι διαφορετικο και αν θελεις ενα ολοκληρωμενο μοντελο πρεπει να το πληρωσεις 5 και 6 χιλιαρικα...

Και δεν μιλαω για κορυφαια χαρακτηριστικα, μιλαω για βασικα... πχ. AF... ειδα σε ενα βιντεο τα σημεια εστιασης της 6ρας... ουτε το 1/30 του αισθητηρα δεν πιανουν... ας εβαζαν ενα μονό τετραγωνο κουτακι σαν αυτα στις κομπακτ να ησυχαζαμε... δεν λεω καν για cross type ή περισσοτερα...

Πηγα και επιασα μια 60D... αν εχουν ιδια ποιοτητα στον περιστροφικο επιλογεα, εχετε για βρυσουλες... χωρια την εργονομια για αλλαγη σημειου εστιασης... ακριβο τους εβγαινε το joystick... και φτηνες οι καρτες SD... το πλαστικο το σωμα να το δεχτω (θα εχω gps και wifi, ποιος με πιανει)...

Σαν επαγγελματικο μοντελο που ειναι δεν βαζουμε φλας, αλλα το WB το κρυβουμε στο μενου... ο επαγγελματιας αλλωστε τραβαει raw... γι αυτο και δεν προσφερουμε πληρη οριζοντα αλλα μπορεις να εχεις τη χαρα να ψαχνεις για οθονες εστιασης και να αλλαζεις αναλογως του θεματος... αλλωστε η μηχανη ειναι για τοπια και γενικα cozy φωτογραφιση συμφωνα με την ιδια την κανον και οχι για.... βιαστικους...

Ενταξει, τα παραλεω λιγο, γιατι εχω την εντυπωση οτι ο Digic 5 θα κανει -ισως- και καλυτερη δουλεια απο την MK3, αλλα απο κει και περα... σκετη απογοητευση και κατασκευαστικα και εργονομικα...

...αν δηλαδη ειναι μια 60D των 800Ε με FF αισθητηρα, θα επρεπε να εχει 2000Ε? 1250Ε, θα ηταν κελεπουρι...:award:

Δεν μπορει να κανει 2 χιλιαρικα την στιγμη που ο ανταγωνιστης της (D600) κανει 1600.
Στα 2400-2550 ταβανι μαζι με τον 24-105L - τυρακι, μπας και πουλησει.

Εχω την περιεργεια αμα βγει στα περι 1600-1700, ποσο θα τιμολογησει ο γιαπωνεζος την καινουγια 7D σε λιγους μηνες που θα βγει ...

Αν ξεκινησει απο τα 2 και καταληξει στα 1700 μετρητα σε καταστημα κατα την ανοιξη, ειναι λογικη τιμη. Και τοτε οποιος προλαβει τα τελευταια κομματια της μαρκΙΙ, σε μαλλον πολυ καλες τιμες...

Αναγκαστικα η 7 θα πρεπει να παει στα 1300 και να εχει κατι που δεν εχει η 6. Καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, καλυτερη ριπη, περισσοτερα σημεια εστιασης και παρομοια συμπεριφορα στο θορυβο, νομιζω ειναι δεδομενα.

Γενικως, δεν βλεπω καποιο προβλημα, μην πουλατε τους φακους σας ακομα...

Απάντηση: Re: Canon EOS 6D

Δεν πιανει ουτε μπάζα μπροστα στην D600 σε τιποτε, εκτος απο τα ψηλα τα ισο (ισως)

FF απο την κορυφαια φιρμα το 2012 οπου η μηχανη στην πλατη της εχει τις "ευκολιες" (απο πλευρας κουμπιων --> αρα χειρισμου) οπως μια NEX toy 2012, εχει φαει κοκκινη καρτα. Σωμα, και AF συστημα υποδεέστερο απο μηχανη της ιδιας φαμπρικας προ τριετιας? (7d)

Που πα ρε καραμητρο?

Φιλε μου βάση με το ling που σου βάζω εδώ βλέπουμε εύκολα τα αβαντάζ της κάθε μηχανής και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του,

σαφώς είμαι ερασιτέχνης και νέος στο "σπορ" αλλα δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις, ούτε για τα μπάζα η Canon και αναφέρεις με "ίσως"

για τα iso που είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ η διαφορά! και όχι μόνο σε iso...

Μπορείς να μας τα κάνεις λίγο πιο λιανά να καταλάβουμε και εμείς οι άσχετοι, γιατί η 6D είναι για τα μπάζα??

Ευχαριστώ

http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-6D-vs-Nikon-D600

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Canon EOS 6D

Φιλε μου βάση με το ling που σου βάζω εδώ βλέπουμε εύκολα τα αβαντάζ της κάθε μηχανής και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του,

σαφώς είμαι ερασιτέχνης και νέος στο "σπορ" αλλα δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις, ούτε για τα μπάζα η Canon και αναφέρεις με "ίσως"

Μπορείς να μας τα κάνεις λίγο πιο λιανά να καταλάβουμε και εμείς οι άσχετοι, γιατί η 6D είναι για τα μπάζα??

Ευχαριστώ

Φίλε μου είναι το πιο παραπλανητικό site που μπορεί να συμβουλευτεί κάποιος για μηχανές. Για αρχή σου λέω ότι 2 μηχανές μπορεί να έχουν iso 12800 και στη μια η φωτογραφία να είναι καμπάνα και στην άλλη να μη φαίνεται. Υπάρχουν αρκετοί και καλοί λόγοι που υπάρχει δυσαρέσκεια για την 6D

Που πα ρε καραμητρο?

Ευχαριστώ

Προφανώς επειδη εισαι canonακιας (σαν και εμένα δλδ -bye- διαβασες επιπόλαια το ποστ μου.

Δεν έγραψα οτι "ειναι για τα μπαζα", πως θα μπορουσα αλλωστε για κάτι που δεν έχει ακόμα επαρκώς έστω από άλλους δοκιμαστεί, αξιολογηθεί.

Εγραψα οτι "δεν πιανει ουτε μπαζα μπροστα στην D600", ορολογία η οποία χρησιμοποιείται στην πρέφα :ernaehrung004:

Η canon απλα ειναι πιο ακριβη,για τα μπαζα σιγουρα δεν ειναι.
Το θεμα ειναι τι φωτογραφιζει ο καθενας,με ποσα iso,με τι ταχυτητα κτλ.
Ετσι αποφασιζει τι θελει εφοσον δεν εχει προικα φακους,αν εχει 5-6 φακους τοτε ειναι μονοδρομος.
Το dxo π.χ. εχει χαμηλοτερο σκορ στην D4 απο την D800 αυτο δεν λεει τιποτα,η καθεμια στον τομεα της ειναι κορυφη.
Για την 6d αναμενεται το τεστ.
Θα μπορουσε σιγουρα να εχει ενα καλυτερο συστημα εστιασης,αλλα η canon δεν το εβαλε αυτο ειναι για μενα το μεγαλυτερο μειονεκτημα της.
Σαν χρηστης της 5d mk II περιμενα κατι καλυτερο στον τομεα αυτο.

Ας ξαναγραψω οτι δεν εγραψα οτι η 6D δεν ειναι για τα μπαζα, γιατι βλεπω πως δημιουργουνται ευκολα λανθασμενες εντυπωσεις

Ειμαι ρε γαμωτο...

Και ο λογος ειναι οτι ποθω τις canon και θα ηθελα μια FF καποια στιγμη χωρις να χρειαζεται να μην βαλω πετρελαιο φετος για να παρω μια που να με ιντριγκαρει....
---------------------------

Ολοι με nikon θα καταληξουμε καποια στιγμη :p