Canon EOS 6D

http://www.focus-numerique.com/test-1566/reflex-canon-6d-bruit-electronique-12.html

Φαίνονται μόνο τα jpeg clip αλλά ... αν θέλει κάποιος μπορεί να ανοίξει τα raw με Rawtherapee και επειδή δεν υποστηρίζεται ακόμα η 6D χρειάζονται έξτρα ρυθμίσεις (στο tab RAW ρυθμίζουμε τα BlackLevels στο +2047,00 ή +2048,00).
Επιπλέον χρειάζεται και ενα custom color profile (tab color) όπου προς το παρόν μια καλή προσέγγιση είναι το profile της 5d3 ... http://rapidshare.com/files/3918955688/Canon EOS-1D Mark III.dcp

Aν πέσει σε κάποιου μέλους την αντίληψη raw της 6D που να περιέχει x-rite colorchecker θα μπορέσουμε να έχουμε ενα καλύτερο color profile.

Μια αντίστοιχη προσπάθεια συγκρισης raw έκαναν στο FredMiranda χρησιμοποιώντας τροποποιημένο Dcraw ... http://www.fredmiranda.com/forum/topic/1171136/0#11164284 με κουσούρια μόνο:
- τα δείγματα της D600 για την οποία δεν έχει color profile το dcraw.
- το οτι δεν περιλαμβάνουν δείγματα απο τα πολύ σκοτεινά τμήματα του κάδρου

Φαίνεται καθαρά οτι η 6D υπερέχει οσον αφορά τον θόρυβο σε σχέση με την 5D3 (και επομένως ακόμη πιο καθαρά και απο την 5D2). H μόνη αμφιβολία είναι μήπως δεν ήταν ίδιος ο φωτισμός στα 2 τεστ.

Σε μετρήσεις Δυναμικής Περιοχής (με το Rawdigger στα πλαινά "optically black" πιξελ) φαίνεται μια υπεροχή της 6D vs 5D3 κατα 1/3 στοπ στο ISO100 που ανεβαίνει σταδιακά στα ψηλότερα ISO και φτάνει στο 1/2 στοπ στο ISO 3200 και στα 2/3 στοπ στο ISO 6400 και μετά μειώνεται στο 1/2 στοπ στα 12800 25600 (εκεί που υπαρχει μια ύποπτη βελτίωση της 5D3).
Η εν λόγω σύγκριση είναι μεν πρώιμη αλλά αξιόπιστη και ο σπουδαιότερος κίνδυνος λάθους είναι μια πιθανή διαφορά στην βαθμονόμηση των ISO (που όμως ενδοεταιρικά συνήθως δεν διαφέρει αξιοσημείωτα) και επίσης ενα μικρό λαθος μπορεί να προκύψει απο το sample variation.

Last edited by a moderator:
Στα 3200 (για να μή πώ και στα 6400+) είναι αστέρι!
Που να είχαμε τέτοια ποιότητα στις εποχές που τραβούσαμε με φίλμ.....
Τότε και τα 400άρια ήταν απαράδεκτα.

Ηλία ευχαριστούμε για τον κόπο και το κουράγιο σου κάθε φορά να τεκμηριώνεις σε τόσο βάθος τις μετρήσεις και προδιαγραφές....:worshippy:

.....και μην ακούω γκρίνιες πχ η D600 όοοχι η 5D3 ....όχι η 1DX .....D800 είναι καλύτερη.......
Όλες λάμπουν, τα άλλα είναι να 'χουμε να λέμε!

Re: Απάντηση: Canon EOS 6D

Παντως εχω μια υποψια, οτι θα μας πρηξουν με την σουπερ ντουπερ αποδοση της στα υψηλα (25600) iso (που μπορει και να ειναι καλη),
.

Αμ´τα λεγα εγω... :Banane0: και φυσικα δεν μας πρηζει ο Ηλιας :worshippy: ισα ισα μας ανοιγει τα ματια...

Φαίνεται καθαρά οτι η 6D υπερέχει οσον αφορά τον θόρυβο σε σχέση με την 5D3 (και επομένως ακόμη πιο καθαρά και απο την 5D2). .

Καμμια εξηγηση γιατι ειναι κατι χιλιοστα μικροτερος απο κανονικο FF ο αισθητηρας εχεις Ηλια ή ειναι αμελητεο το γεγονος?

Μηχανες σαν την 7D εστω και εως τα 1400Ε, θα τις βλεπουμε με το κιαλι μου φαινεται σε λιγο... κατασκευαστικα εννοω

Εδω ενα οφ τοπικ που εβλεπα νωριτερα... http://www.youtube.com/watch?v=RCT-YMgjm9k

Τα 2200 ευρω ακουγονται πολλα μετα τα 1500 της νικον, αλλα πολυ λογικα για την κανον...ακομα τωρα στα καταστηματα η τιμη της 2ρας ειναι 1900 ευρω, ποσο να βαλουν την καινουργια?

Βεβαια αν η τιμη της 3ρας ειναι στα 2500 δολαρια οπως σε εκεινο το σαιτ που εβαλε ο Ντινος, μαλλον θα ξεκινησει στα 2000 ευρω και στα μουλωχτα θα τη δινουν 1800+ μεχρι και τις γιορτες... μετα ειδωμεν...

[

Φαίνεται καθαρά οτι η 6D υπερέχει οσον αφορά τον θόρυβο σε σχέση με την 5D3 (και επομένως ακόμη πιο καθαρά και απο την 5D2)..

Απο θορυβο καλα παμε, απο λεπτομερεια ομως? Κραταει ιδια λεπτομερεια οπως η 5D3 ή τα πλαστικοποιει ολα?

Απο θορυβο καλα παμε, απο λεπτομερεια ομως? Κραταει ιδια λεπτομερεια οπως η 5D3 ή τα πλαστικοποιει ολα?

http://www.etherpilot.com/photo/test/misc/6d_5d3_d600_colfix.jpg ... κρίνε μόνος σου. Μιλάμε για raw

Για να πώ την αλήθεια μου φαίνεται κάαααπως πιο σοφτ και με καααπως λιγότερο κοντραστ απο την 5D3 αλλά πολλά παίζουν ρόλλο .. αα φιλτρο, επιτυχία εστίασης, color profile δανεικό ... δεν νομίζω να φταίει κάποια αποθορυβοποίηση.

Καμμια εξηγηση γιατι ειναι κατι χιλιοστα μικροτερος απο κανονικο FF ο αισθητηρας εχεις Ηλια ή ειναι αμελητεο το γεγονος?

.

35.8 x 23.9mm αντι για 36.0Χ24.0 μιλάμε για 1-2 δεκατα = 0.5%. Αμελητέο σίγουρα. Και ποιός ξέρει τι ακριβώς μετρησανε.

Αλλωστε αν κάτσει κάποιος να μετρήσει με λεπτομέρεια την ωφέλιμη περιοχή οποιουδήποτε FF αισθητήρα δεν νομίζω να είναι πολλοί με ακριβώς 36Χ24.

Πάντως η πλαινη σκοτεινη περιοχή (δεν έχει οπτικώς χρήσιμα πιξελ, χρησιμοποιείται για καλιμπράρισμα) είναι 75 πιξελ φαρδια αντι για 125 στην 5D3 και η ανω 40 αντι 80. Μιλάμε για περίπου 3 δεκατα διαφορά. Θεωρητικά μικραίνοντας αυτη την περιοχή πετυχαίνεις λιγότερο καλό καλιμπράρισμα. Αλλα μπορείς να το πάρεις και αλλιώς ... ενας καλύτερος αισθητήρας θέλει και λιγότερο καλιμπράρισμα.

Βγήκε και το DxOmark .. http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Camera-Sensor-Database/Canon/EOS-6D

Οντως επιβεβαιώνεται η υπεροχή της 6D vs 5D3 στην δυναμική περιοχή κατα 1/3 - 1/2 στοπ.

Στην μέτρηση SNR18% αδιορατα καλύτερη η 5D3 (0.5db, σε στοπ αντιστοιχεί καπου στο 1/6) στα χαμηλά ISO ισοπαλία στα ψηλά. Λογικά αυτό σημαίνει ελαφρά καλύτεροι - πιο αποδοτικοί μικροφακοί.

Στα χρώματα δεν τα πάει καλά, απο τα μικρότερα metameric index σε dslr ...

Και απότι φαίνεται ήδη απο 11-12-2012 είχε δημοσιευτεί η μέτρηση χωρίς να το αναφέρουν στα News ...

Τζάμπα εκατσα και ξεψαχνιζα...

Δεν πειραζει, να κρατιεσαι σε φορμα... αρα με τοσο μικρες διαφορες, καλυτερη η 5D3 ως αγορα, αν η χρηματικη διαφορα παλευεται...

...τωρα καιρος να ασχολθηθεις με τα black frames που σου ανεβασα και εγω στο θεμα του σιγμα....

Δεν πειραζει, να κρατιεσαι σε φορμα... αρα με τοσο μικρες διαφορες, καλυτερη η 5D3 ως αγορα, αν η χρηματικη διαφορα παλευεται...

... τωρα καιρος να ασχολθηθεις με τα black frames που σου ανεβασα και εγω στο θεμα του σιγμα....

.. τι τώρα ... σχεδον μπαγιάτεψε ... και εγω αναρωτιώμουνα γιατί αυτη η μηδενική ανταπόκριση !!!. Δεν το διάβασε κόσμος.

Θεώρησα οτι τα "τεχνικά ζητήματα" είναι η κατάλληλη κατηγορία αλλά ...

Όπως τα λέγαμε... δυστυχώς.

The New Entry Level Full Frame Camera της Canon.. Canon EOS 6D θα είναι ετοιμοπαράδοτη για αγορά online και αγορά από το κατάστημα μας την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Διακανονισμός και σε 6 Άτοκες Δόσεις!

Canon EOS 6D Body

Tιμή: 1999.00

ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ: Διεύθυνση: Τζων Κέννεντυ 8 - τκ 12131, Περιστέρι: 210 57.50.150

1999 (θεωρητικα) ξεκινησε και η D600, και εφτασε στα 1500.

Να δουμε την πολιτικη της Canon.