Canon EOS 6D

Βεβαια, ισως μου την αφησε 1500 δικην "πακετου" τον 2.8 που πηρα....

Αμα σου αρχισει τιποτε "μα-μου", να του πεις οτι την οποια διαφορα θα του την καλυψει ο Ντινος ενα μεσημερακι στο ΧΗΜΑ ;-)

Μετα απο αρκετη χρηση, εχω να πω οτι η 6 ειναι αστερακι.

Εχω μαρκ ΙΙ και μαρκ ΙΙΙ. Η βοηθος μου πηρε την 6. Την επιασα εχθες για να την τσεκαρω και τελικα εβγαλα ολοκληρο γαμο με αυτην.

Πολυ αερατη, πολυ καλη εστιαση σε δυσκολες συνθηκες, (συνεχεις αλλαγες σε χαμηλο η κοντρα φως). Οταν χρειαστηκα μια ριπη απο καμια 15αρια εικονες, τις εβγαλε. Αργησε να αδειασει το μπαφερ, αλλα η μηχανη δεν μπουκωσε.

Αστερακι ειναι να πειτε στους βιαστικους που την εθαβαν...

Ενας βιαστικος ήμουν εγω.

Το "θαψιμο" ήταν σχετικά με την τιμη (ΚΑΤ εκτίμηση), για την εργονομια και σε σχέση με κάποια συγκριτικά με την D600 που είχαν κυκλοφορήσει ...

Παρόλο κανονακιας, και πάλι την D600 θα προτιμουσα ;-)

Μπορει η 600 να ειναι καλυτερη.
Αλλα η απογοητευση που επιασε μερικους με το που ειδαμε τα specs, δεν δικαιολογειται. Θυμαμαι το ελεγα απο τοτε.
Χωρια που αν ειχε συμβει το προβλημα με τα λαδια στον αισθητηρα, θα τις πετουσαν απο τα μπαλκονια. Ενω με την 600 απλα αντιμετωπιστηκε...

Προσωπικά , παρότι ανήκω στο κίτρινο, ωστόσο δεν υποτίμησα ποτέ τη συγκεκριμένη μηχανή. Άλλωστε το μόνο σημαντικό πρόβλημα στις canon είναι η μη αλλαγή του αισθητήρα apsc 18 Μέγα. Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη δεν φορούσε αυτό τον αισθητήρα, τότε για ποιό λόγο να θάψουμε μια μηχανή από τον μεγαλύτερο κατασκευαστή dslr μηχανών;

Βλασση, κι εμεις και αλλοι δεν εθαψαν τη μηχανη. Θυμασαι ομως τι γκρινια υπηρχε απο πολλους, πριν καν κυκλοφορησουν τα πρωτα review.
Τελικα ειναι μια χαρα μηχανουλα, ειδικα για οσους φωτογραφιζουν σε χαμηλο φως.

Απάντηση: Re: Canon EOS 6D

Θεωρεις το συστημα εστιασης της 6d οτι ειναι καλυτερο απο της 5d mk II;
Εκτος του κεντρικου εχεις δοκιμασει και τα περιφερειακα,διοτι τα χρησιμοποιω συχνα και στην 5 ΙΙ δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Ειναι πολυ καλυτερο, σχεδον σαν την μαρκ ΙΙΙ.

Σε δυσκολες συνθηκες, νυχτα με τεχνητα φωτα, ελεγχομενα αλλα και αδεσποτα, γενικως χρησιμοποιω μονο το κεντρικο. Αισθανεσαι την ασφαλεια παντως, οτι θα εστιασει γρηγορα και δε θα ψαρευει.