Canon EOS 6D

Απάντηση: Re: Canon EOS 6D

Ειμαι ρε γαμωτο...

Και ο λογος ειναι οτι ποθω τις canon και θα ηθελα μια FF καποια στιγμη χωρις να χρειαζεται να μην βαλω πετρελαιο φετος για να παρω μια που να με ιντριγκαρει....
---------------------------

Ολοι με nikon θα καταληξουμε καποια στιγμη :p

E άμα είναι να βάλεις πετρέλαιο πάρε Nikon ρε Ντίνο! :flipout::flipout:

Ναι μα σε αυτη την περιπτωση, μολις περασει ο χειμωνας με το καλο, και το πετρελαιο καμενο θα είναι και θα βρεθω με μια νικον στα χερια :flipout::flipout:

Τελος παντων, το νημα δεν αφορα ουτε τις νικον, ουτε τους παραλογισμους μου.

Μακαρι η 6d να ειναι στην πραξη ανταγωνιστικη της D600, σε σωστή τιμη σε ενα αξιόλογα ποιοτικά πακετο.

Οσο για εμενα, πετρελαιο εβαλα, το πολυ-πολυ να παρω και ενα λουρι που να γραφει κατι σε EOS :D

Αν ξεκινησει απο τα 2 και καταληξει στα 1700 μετρητα σε καταστημα κατα την ανοιξη, ειναι λογικη τιμη. Και τοτε οποιος προλαβει τα τελευταια κομματια της μαρκΙΙ, σε μαλλον πολυ καλες τιμες...

Αναγκαστικα η 7 θα πρεπει να παει στα 1300 και να εχει κατι που δεν εχει η 6. Καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, καλυτερη ριπη, περισσοτερα σημεια εστιασης και παρομοια συμπεριφορα στο θορυβο, νομιζω ειναι δεδομενα.

Γενικως, δεν βλεπω καποιο προβλημα, μην πουλατε τους φακους σας ακομα...

Εκτός απο τον θόρυβο, η υπάρχουσα 7D έχει ήδη όλα τα παραπάνω (που δεν έχει η 6D) , συν build-in-flash, 100% viewfinder, και 1/8000 shutter speed, και γι'αυτό παραμένει στα 1300+ ευρώ, 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία της. Το iso performance και το μέγεθος του αισθητήρα δεν είναι το μόνα κρητήρια για την κοστολόγιση μιας μηχανής, πρέπει να βλέπουμε όλο το πακέτο. Η επόμενη 7D αν δεν υποβαθμιστεί εσκεμμένα (αντικαθιστώντας μαζί και την 60D), πάω στοίχημα οτι θα βγεί κοντά στα 2000 χιλιάρικα... Αν εξαίρεσεις το μέγεθος του αισθητήρα, ότι είναι η 6D για την 5D Mark III, θα είναι η 7D ΙΙ για την 1D-X...

Ό,τι και να είναι το σύστημα AF της 6d μην ξεχνάτε ότι η μηχανή θα χρειαστεί τους απολύτως καλύτερους φακούς της CANON. Για μένα ο 24-105 είναι μια μετριότητα γι αυτή τη μηχανή και δεν θα την αναδείξει. Άρα...

Ό,τι και να είναι το σύστημα AF της 6d μην ξεχνάτε ότι η μηχανή θα χρειαστεί τους απολύτως καλύτερους φακούς της CANON. Για μένα ο 24-105 είναι μια μετριότητα γι αυτή τη μηχανή και δεν θα την αναδείξει. Άρα...

Κατα την γνωμη σου ποιος φακος θα μπορουσε να την αναδειξει ? (σε στανταρ ζουμ)
Ο 24-105 ειναι της ταξης των 1100-1200 ευρω...

Μιλας για καποιον 24-70 της canon ?
O παλιος σταματησε ηδη να πωληται, ενω ο καινουργιος (ο ΙΙ) εχει τιμη στην στρατοσφαιρα....

O παλιος σταματησε ηδη να πωληται, ενω ο καινουργιος (ο ΙΙ) εχει τιμη στην στρατοσφαιρα....

αυτό είναι και το κύριο πρόβλημα αυτή την ώρα.... ότι και οι δυο φακοί 24-70/4 2.8 είναι πολύ ακριβοί.

Η ΝΙΚΟΝ έχει κυκλοφορήσει ένα roadmap φακών για τους κορυφαίους αισθητήρες που περιλαμβάνει όχι περισσότερους από 10 δικούς της φακούς και 4-5 zeiss. Και δεν μιλά μόνο για την ανάλυση (αυτό μπορούν να το κάνουν και φακοί κορυφαίας ποιότητας, αλλά προηγούμενης γενιάς) αλλά και κοντράστ και μικροκοντράστ. Ειδικά το τελευταίο είναι αυτό που κάνει τόσο ελκυστικές τις φωτο από τις SIGMA DP1/DP2 MERILL.

Λογικά θα έπρεπε και η CANON να κάνει το ίδιο.

Last edited:
Καλη περιπτωση και κατω απο το ψυχολογικο οριο τετραψηφιου ποσου (<1000) ειναι ο τελευταιος tamron 24-70, o οποιος μαλιστα λογω του σταθεροποιητη ειναι καλυτερος απο οποιονδηποτε αλλον 24-70, τουλαχιστον στο βιντεο.
Σε stills, δεν ειναι πολυ πισω, ειναι παντως και πολλλλλα χρηματα φτηνοτερος

Πιθανον ο νεος 24-70 f4 is να ειναι καταλληλοτερος.

Εισαι παντα τοσο βιαστικος εε ? :p

Η επόμενη 7D αν δεν υποβαθμιστεί εσκεμμένα (αντικαθιστώντας μαζί και την 60D), πάω στοίχημα οτι θα βγεί κοντά στα 2000 χιλιάρικα... Αν εξαίρεσεις το μέγεθος του αισθητήρα, ότι είναι η 6D για την 5D Mark III, θα είναι η 7D ΙΙ για την 1D-X...

Μηχανες σαν την 7D εστω και εως τα 1400Ε, θα τις βλεπουμε με το κιαλι μου φαινεται σε λιγο... κατασκευαστικα εννοω (και ισως οχι μονο)... ...θυμαμαι οι 40/50D που κατασκευαστικα δεν υστερουσαν απο την 7ρα ειχαν βγει με τιμη στα 800Ε και λεγαμε, "ακριβες ειναι, ας περιμενουμε κανα 4μηνο να πεσει λιγο η τιμη"... και υστερα ηρθε το βιντεο... τι ευτυχια... :twoguns: διπλασιασε μεν τις τιμες, αλλα... αλλα κολπα... και τωρα ερχονται και gps και wifi και αν αρχισουν να χωνουν και software για συνεργασια με κινητα και facebook... την κατσαμε τη βαρκα... :Banane0:

Κατα τα αλλα, οσο δεν κινειται η νικον για νεα 400ρα, τοσο κοιμαται και η κανον και πουλαει 4 χρονια μετα την 7ρα στην ιδια τιμη εκινησης και την εβγαλε φτηνα με μια αναβαθμιση software...

Mακαρι να μοιαζει της 1DX η νεα 7ρα και ας εχει 2 χιλιαρικα... θα κλεψουμε το πετρελαιο του Ντινου και θα βαλουμε μονο τη διαφορα :ADFADF1:... το προβλημα θα υπαρχει αν μοιαζει στην 450D (κατα την 6D που μοιαζει την 60)... εκει θα κλαψουνε μανουλες...

Δεν θελει και πολυ να γινει η στραβη... αν βαλουν gps και wifi, παει το μαγνησιο... αν θελουμε να κοψουμε πωλησεις απο τις m4/3 την κανουμε κομματακι πιο μικρη, οποτε πανε τα hard buttons (αρκει να επαναφερουν το κουμπι αμεσης εκτυπωσης), βαλε μια μικρη οθονη 2,7 ιντσες, γυρνα το σε sd να κανει σετακι με την 6ρα κτλ κτλ το κοψε ειναι ευκολο...

Φίλε μου Νtinos P αν και δεν ξέρω τους ορους της πρέφας το δεν πιάνει ούτε μπάζα, ότι και να μου λες αυτό καταλαβαίνω,

δεν τίθεται θέμα να μην έδωσα σημασία στα γραπτά σου το αντίθετο μάλιστα, από άτομα που καταλαβαίνω ότι έχουν κάποια εμπειρία τους διαβάζω και τους ξανά διαβάζω!

Θέλεις να το "μεταφράσω" με περισσότερη επιείκεια?? ok η Canon είναι πολύ (βλέπε την λέξη μπάζα) υποδεέστερη της Nikon!

Τώρα ok μην τρελαίνεσαι συζήτηση κάνουμε...:music-smiley-005:

Επίσης λες ότι : Υπάρχουν αρκετοί και καλοί λόγοι που υπάρχει δυσαρέσκεια για την 6D

Και εδώ δεν έχεις άδικο...

Τα υπέρ ( όπως τα βλέπω εγώ )

Αισθητά ανώτερη στα iso, αν και αυτό σχετικό βέβαια...

μπορείς να μεταφέρεις δεδομένα μέσο DLNA,

επίσης GPS και Wifi με δυνατότητες να πιλοτάρεις την μηχανή από απόσταση με το smartphone ταμπλέτα κτλ

εργονομία θυμίζει MkIII,

σιωπηλό mode,

πιο ελαφριά από την Nikon D600,

Αναλογία ποιότητα οθόνης (ίδιο με το Mk3 5D),

μάλλον αυτά...

τα κατά ( όπως τα βλέπω εγώ )

Δεν έχει ενσωματωμένο φλας, MEGA λάθος μαμά Canon!!!

AF 11 σημείων (autofocus) ένταντι 40-50-60 που είχαμε συνηθίσει...

απογοήτευση??

έχω διαβάσει επίσης ότι το μέλλον ανήκει στην "απλότητα", σηκώνει συζήτηση...

1 θέση SD έναντι 2 στην D600

με 20 Mpix έναντι 24 Mpix βρίσκετε αισθητά πίσω στην ανάλυση, αν και αυτό σχετικό βέβαια...είναι μεγάλη διαφορά όμως!

Δεν βλέπω κάτι άλλο αρνητικό

Συμπέρασμα αν του βάλουμε και ένα αξιόπιστο φακό όπως έχετε αναφέρει EF 24-105 mm f/4 φτάνει αισίως στα 2800 euros σήμερα, πολλά!

Για ένα φακό που συνεχίζει να είναι ακριβώς παρόλα τα χρονάκια του, πρωτοπαρουσιάστηκε το 2005 νομίζω με την πρώτη EOS 5D

Αυτό είναι το νέο όπλο του 2013 σε αυτή την κατηγορία από την Μαμά Canon??

Να δούμε σε λίγους μήνες πως θα εξελιχθούν οι τιμές και ίσως αξίζει τον κόπο!

Για μένα δεν τίθεται θέμα ποιος είναι "νικητής" ανάμεσα από τα 2 μοντέλα, απλά περίμενα καλύτερα από την Canon!

Τα 11 σημεια εστιασης ειναι αρκετα τα 50 ειναι προβλημα οταν θελεις να επιλεξεις 1.Το θεμα ειναι αλλο πως εστιαζουν αυτα τα 11 σημεια,ειναι τοποθετημενα στη σωστη θεση.Οσο αφορα την θεση οπως και στην D600 μαλλον δεν ειναι.
Αν ηταν ολα τυπου σταυρου με διαφραγμα 5,6 και το κεντρικο εστιαζε και με διαφραγμα 8 θα ηταν μια χαρα.
Τωρα με φακο διαφραγματος 4 δεν εχεις ουτε ενα σημειο τυπου σταυρου,το ιδιο ισχυει και για την 5d mk II.

Last edited:
Οσον αφορα το φλας.
Οι L φακοι συνηθως ειναι ογκωδης δεν νομιζω να υπαρχει καποιος οπου θα μπορουσες να χρησιμοποιησης το ενσωματομενο φλας.

Re: Απάντηση: Canon EOS 6D

Τα υπέρ ( όπως τα βλέπω εγώ )

Αισθητά ανώτερη στα iso, αν και αυτό σχετικό βέβαια...

μπορείς να μεταφέρεις δεδομένα μέσο DLNA,

επίσης GPS και Wifi με δυνατότητες να πιλοτάρεις την μηχανή από απόσταση με το smartphone ταμπλέτα κτλ

εργονομία θυμίζει MkIII,

σιωπηλό mode,

πιο ελαφριά από την Nikon D600,

Αναλογία ποιότητα οθόνης (ίδιο με το Mk3 5D),

μάλλον αυτά...

τα κατά ( όπως τα βλέπω εγώ )
Δεν έχει ενσωματωμένο φλας, MEGA λάθος μαμά Canon!!!

AF 11 σημείων (autofocus) ένταντι 40-50-60 που είχαμε συνηθίσει...

απογοήτευση??

έχω διαβάσει επίσης ότι το μέλλον ανήκει στην "απλότητα", σηκώνει συζήτηση...

1 θέση SD έναντι 2 στην D600

με 20 Mpix έναντι 24 Mpix βρίσκετε αισθητά πίσω στην ανάλυση, αν και αυτό σχετικό βέβαια...είναι μεγάλη διαφορά όμως!

Δεν βλέπω κάτι άλλο αρνητικό

Για μένα δεν τίθεται θέμα ποιος είναι "νικητής" ανάμεσα από τα 2 μοντέλα, απλά περίμενα καλύτερα από την Canon!

Προσωπικά από τα θετικά πέρα από την εργονομία που θα πρέπει να δούμε τι θα πουν τα έγκριτα reviews, όλα τα άλλα είναι gadget-οειδή και gimmicks, τουλάχιστον για τη χρήση που κάνουν οι περισσότεροι ερασιτέχνες.

Από τα αρνητικά τώρα είναι καταρχήν ότι δεν έχει το δυναμικό εύρος της d600 (ούτε καν δηλαδή), δε το έχει η 5DIII φαντάσου στην 6d τι θα γίνεται.

Δεύτερον το AF που είναι στα ίδια επίπεδα με την 5dII όπως το μέτρησε ο Roger Cicala εδώ: http://www.lensrentals.com/blog/2012/11/a-quick-6d-af-test

και τρίτον που δε μπορώ να το χωνέψω με τίποτα είναι ότι το σκόπευτρο εχει 97% κάλυψη, και όχι δε μπορώ να κάνω crop όλες τις φωτογραφίες που βγάζω για να είναι το κάδρο εκεί που έκανα κλικ και τελοσπάντων αν θέλω να έχω 'αέρα' θα το φροντίσω στη ληψη.

Θα είναι αισθητό upgrade από την 500D? Σίγουρα. Αλλά από τη μία υπάρχει η 7D μεταχειρισμένη πλεον στα 850-900 ευρώ που είναι εργαλείο και μια κλάση πάνω από την 6D εκτός από τον αισθητήρα και από την άλλη μια d600 που "τσεκάρει όλα τα κουτάκια".

Όλοι περιμέναμε καλύτερα από την Canon που απογοητεύει γενικότερα, και με τις τιμές και με αυτά που υλοποιεί...

Re: Απάντηση: Canon EOS 6D

Φίλε μου Νtinos P αν και δεν ξέρω τους ορους της πρέφας το δεν πιάνει ούτε μπάζα, ότι και να μου λες αυτό καταλαβαίνω,

δεν τίθεται θέμα να μην έδωσα σημασία στα γραπτά σου το αντίθετο μάλιστα, ....

.....

Αφου δινεις σημασια στα γραπτα μου, τοτε θα πρεπει και να καταλαβεις αυτο που γραφω.

Σου εξηγησα νομιζω πολυ καλα τι σημαινει η φραση "δεν πιανει ουτε μπάζα", σε σχεση με αυτο που μεταφρασες εσυ "ειναι για τα μπαζα". Δυο τελειως διαφορετικες σημασιες της λεξης "μπάζα".

Τωρα, αφου, "οτι ναι να σου λεω, αυτο καταλαβαινεις", δεν μπορω να κανω τιποτε παραπανω ...

-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon EOS 6D

Εγώ καταλαβαίνω και σου εξήγησα την διαφορά των 2 και μάλιστα σου πρότεινα ότι ok συζήτηση γίνετε μην τρελαίνεσαι κτλ κτλ

Αφού δεν καταλαβαίνεις ΕΓΩ όντως, δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω!

:fahne90::fahne90::fahne90::Και θα σε παρακαλέσω να τελειώσει εδώ αυτή η "παρεξήγηση". :fahne90::fahne90::fahne90:

Αντε παλι....

Φιλε δεν τρελλαινομαι κατ' αρχας.

Μια συζητηση μπορει να γινει μονο μεταξυ καποιων οι οποιοι μπορουν να καταλαβουν ο ενας τον αλλον.

Εσυ δεν θελεις να καταλαβεις αυτο που εγραψα, παρολο τις φιλοτιμες προσπαθειες μου (2 φορες) να καταλαβεις τι εννοω.
Συνεχιζεις να μεταφραζεις αυτο που εγραψα οπως θελεις, ταχα για να γινεται συζητηση. Συγγνωμη, δεν επιθυμω να συμμετασχω...

Τελος, παρα απασχολησαμε τον νημα με off-topic.

Σταματω εδω τα ασχετα

Απάντηση: Re: Canon EOS 6D

Ένα γαλλικό περιοδικό έχει προαναγγείλει πλήρες test EOS 6D αρχές γενάρη αν υπάρχει κάτι χρήσιμο θα σας ενημερώσω!

Ρε Ντίνο με έπιασε όρεξη για Βίδα τώρα και πού να βρώ ακόμα τρείς στην Κολωνία...

Το τί μηχανή θα είναι στην πράξη μένει ακόμα να το δούμε όταν με το καλό κυκλοφορήσει ευρέως, αλλά σε θέμα τεχνικών χαρακτηριστικών η Νικον πήρε κεφάλι. Καλύτερος αισθητήρας, καλύτερο σώμα, καλύτερη τιμή. Στο στρατόπεδο της Νικον πλέον όποιος θέλει να αναβαθμιστεί από της Entry DSLR δεν χρειάζεται να το σκέφτεται. Στην Κάνον απο την άλλη, η αίσθηση είναι αν είναι να τα δώσεις πάς για την 5ΔΙΙΙ ή αν δεν τα δώσεις για την 7Δ ή την 5ΔΙΙ.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για μένα οτι η 6Δ θα είναι πολύ καλή μηχανή, ικανότερη από το 90% των προσεχών ιδιοκτητών της, αλλά αν την κρίνουμε με βάση τον ανταγωνισμό υστερει χωρίς αμφιβολία. Όπως γράφτηκε, η Νικον σου δίνει την αίσθηση οτι βγάλαν όσο λίγα χρειάζονταν για να κρατήσουν το κόστος χαμηλά, ενώ στην Κάνον βγάλαν όσα πιο πολλά πιστεύαν οτι τους παίρνει για να χρεώνουν την τιμή που θέλαν.