Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

το παραπανω δειγμα ειναι οντως με καπακι και πολυ βοοσταρισμενο απο το photoshop σε μονοχρωμη αποδοση για να τονιστουν οι διαφορες.

Θελει οντως προσοχη στην επιλογη του iso, γιατι σε αυτες τις τιμες που ανεφερα - 160-320-640-1250 εχεις λιγοτερο θορυβο , αλλα μικροτερη δυναμικη περιοχη (ειδικα στα ψηλα.
Εκει πρεπει να χρησιμοποιησεις το highlight tone priority, που διευρυνει την δυναμικη περιοχη προς τα πανω.

Να πω την αλήθεια, δεν το έχω δοκιμάσει στη 40D... ξέρω ότι μόνο οι βασικές ευαισθησίες είναι "hardware" κι έτσι τις υποδιαιρέσεις τις αποφεύγω μέχρι τώρα... Πάντως τα 800iso δεν τα έχω φοβηθεί καθόλου, ούτε και τα 1600, εκεί ρίχνω όμως ένα ελαφρό neatimage. Εάν δεν υπάρχει banding (που δυστυχώς βγαίνει στα 3200) και χρωματικός θόρυβος γενικά (που θεωρώ ότι διατηρείται χαμηλά και εξαφανίζεται πολύ αποτελεσματικά), ε, λιγάκι "κόκκος" από Luminance noise προσωπικώς δεν με χαλάει. Βέβαια προσέχω και εφαρμόζω sharpening με μάσκα στις εστιασμένες μόνο περιοχές, γιατί όσο χαμηλός και να είναι ο θόρυβος, η διαδικασία όξυνσης μοιραίως τον ενισχύει.

Banding στην 7D δεν υπαρχει γιατι εχει 14 βιτ επεξεργασια (σε αντιθεση με τα 12 βιτ σε ολες τις μικροτερες canon).
Τα ισο δεν τα φοβαμαι, απλα παρατηρησα το φαινομενο και ειπα να το πω, να δω αν και αλλοι το εχουν προσεξει.

!!!!!

Ρε την αφιλότιμη την Canon. Τα κατάφερε. To 'πε και το' κανε. Χώρεσε σε αισθητήρα APS-C, 50% περισσότερα πίξελς, και κατάφερε να βγάζει -πρωτογενώς εννοώ, σε raw- λιγότερο θόρυβο από τη D300s στα ψηλά. Θα έλεγα πως προτιμώ την προσέγγιση στην αποθορυβοποίηση του jpeg που έχει η Nikon, με μικροδιαφορές όμως πλέον, αλλά η νίκη στο raw είναι γεγονός. Εξάλλου, αυτός που ενδιαφέρεται για απόδοση τόσο ψηλά, χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά raw, σωστά;

Τα δε 18mp, για αυτούς βέβαια που τα χρειάζονται, είναι όντως εντυπωσιακά... μιλάμε για φανερά μεγαλύτερη λεπτομέρεια ακόμη και από την 50D. Τώρα με τι φακούς... Αμφιβάλω εάν πχ με τον 70-200/2.8isL, ανοικτό, θα βγάλει μεγαλύτερη πραγματική ανάλυση πχ από την 450D, μην πω τη 40D...

Αλήθεια, με τέτοιο μοντέλο, γιατί να πάει αλήθεια κανείς σώνει και καλά σε FF?

Με την 7D (1570 E), Tokina 11-16/2.8 (550 E), Tamron 17-50/2.8VC (480 E) & Canon EF 70-200/4Lis (1100 E), δηλαδή 3.700 ευρώ συνολικά, έχει ένα κορυφαίο πακέτο, με κάλυψη 17,5-320mm. Και έχει -εάν τα χρειάζεται- και 8 καρέ το δευτερόλεπτο έναντι των 3.9, πιθανότατα εάν όχι σίγουρα και καλύτερο AF. Για να φτιάξει κάτι αντίστοιχο σε FF, πόσα θέλει και τι όγκο έχει;

Αλήθεια, με τέτοιο μοντέλο, γιατί να πάει αλήθεια κανείς σώνει και καλά σε FF?

Γιατί η κάλυψη απο μόνη της δεν λέει τίποτα. Γιατί εγώ θέλω την κάλυψη του 50αρη, ή του 20αρη ή του 135αρη πχ, με την αντίστοιχη φαινόμενη προοπτική και συμπίεση του χώρου. Ο 30αρης έχει όλα τα χαρακτηριστικά του 30αρη και μόνο το FoV είναι παρόμοιο με 50αρη. Και αν τα προσέχεις αυτά, δεν σου κάνει τπτ άλλο....

Τσου! Τα ίδια ακριβώς γράφω! Οτι ο 30αρης παραμένει 30αρης ακόμα και αν έχει το FoV του 50αρη. Μην πας να με μπερδέψεις, δεν μασάω απο κόλπα των τζεντάι! χεχε

Eχει ακομη πολλα ενδιαφεροντα κολπα η 7D, που ελαχιστα εχουν αναφερθει.

Με τον καταλληλο ανταπτορα wifi, εχεις μερικα σημαντικα πλεονεκτηματα.
1) μπορεις να μεταδοσεις τις φωτο που τραβας real time σε λαπτοπ, αλλα και σε καθε αλλη συσκευη με wifi αλλα και ethernet !!!

2) μπορεις να εχεις ΠΟΛΥ μεγαλυτερη χωρητικοτητα για βιντεo και φωτο - ειδικα σε raw - αν απλα συνδεσεις ενα δισκο usb 2 πχ τον WD passport 2.5'' 500 GB που εχω... αμετρητες φωτο και βιντεο !!!

3) μπορεις να χειριστεις εξ ολοκληρου τη μηχανη απο αποσταση (μεχρι 50 μετρα) με το iphone μου !!!
Υπραχει ειδικα software γι αυτη τη δουλεια.. http://www.ononesoftware.com/detail.php?prodLine_id=38

4) Μπορεις να συγχρονισεις μεχρι 10 7D να τραβανε ταυτοχρονα, απο διφορετικες αποστασεις και γωνιες το ιδιο θεμα ... φανταστειτε ποσο πιο ευκολα θα γυριζοταν το MATRIX !!!

http://www.youtube.com/watch?v=_LVBcQt84wE

Last edited:
3) μπορεις να χειριστεις εξ ολοκληρου τη μηχανη απο αποσταση (μεχρι 50 μετρα) με το iphone μου !!!
Υπραχει ειδικα software γι αυτη τη δουλεια.. http://www.ononesoftware.com/detail.php?prodLine_id=38

/QUOTE]

Hardware wise μόνο κάποιος wi-fi adapter χρειάζεται? Είναι ειδικής κατασκευής / vendor και που ακριβώς κουμπώνει στη μηχανή?

Δεν ειναι και πολυ φτηνοτερα... 1530 λιρες ειναι , οχι ευρω .
Μαζι με μεταφορκια γυρω στα 1750 ευρω εναντι 1850 στο Adorama.gr ...
Αν πας απο εκει με μετρητα, ειναι σιγουρο οτι θα τη παρεις και φτηνοτερα και θα εχεις κι εγγυηση.

Επισης υπαρχουν και αλλα μαγαζια ,στην Αθηνα που το σωμα μονο θα το βρεις φτηνοτερα και απο Adorama
(εκει τη πηρα κι εγω, ετσι κι αλλιως ο φακος 18-135 δεν λεει και πολλα γι αυτη τη μηχανη).

Last edited: