Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

Εγώ δεν καταλαβαίνω τί σχέση αυτό με το αν ΟΝΤΩΣ χαλάει...τί με νοιάζει πόσο δίνει εγγύηση η κάθε ανώμαλη Intersys...

In real life....οι περισσότεροι λένε ότι οι 5d mark II δεν έχουν πρόβλημα. Τί να κάνουμε τώρα.... εγώ ήμουν ο πρώτος (EDIT: σε άλλο φορουμ ήμουν...) που είχα γράψει αν θυμάστε για την Ανταρκτική και με το "πρόβλημα" που είχαν τότε... (αν και η πιθανότητα να κάνανε ομαδικώς βλακεία δεν αποκλείεται...) αλλά μετά από τόσο καιρό τα δεδομένα λένε άλλο....αυτό λέω!

εντάξει δεν θα μαλώσουμε. Μακάρι όλες οι μηχανές να είναι εξαιρετικά αξιόπιστες.

εντυπωσιακό το ταξίδι και οι συνθήκες στο άρθρο. Και με τα λεγόμενα του την 1diii την έχει ρίξει "κατα λάθος" στην θάλασσα και δεν έπαθε τίποτα :speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0

Θα ρωτησω απο κοντα εναν τεχνικο για το ποσοστο αστοχιας των mark II στην Ελλαδα πολυ συντομα.

Που να το δούνε το ποσοστό αστοχίας...που να πάνε....στη Σαχάρα ή στους πάγους...ξέρεις πολλούς έλληνες που το κάνουν? Σίγουρα υπάρχουν, αλλά δεν είναι πολλοί..... θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε τον Μπεχράκη π.χ., αλλά τώρα τελευταία δεν έχω επαφή...παλιότερα είχαμε μιλήσει...ή το φίλο Manoli Coupe, που γράφει εδώ..... αυτοί σίγουρα θα ξέρουν και από συναδέλφους τους, αν όχι οι ίδιοι.....

Ο Coupe εάν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιεί την 1Ds... θεωρηκτό υπεράνω κριτικής από άποψη κατασκευής. Η συζήτηση δεν γίνεται για την επαγγελματική σειρά της Canon, που είναι σκυλιά και με πολλά παράσημα.

Ο Coupe εάν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιεί την 1Ds... θεωρηκτό υπεράνω κριτικής από άποψη κατασκευής. Η συζήτηση δεν γίνεται για την επαγγελματική σειρά της Canon, που είναι σκυλιά και με πολλά παράσημα.

Βρε παλικάρια τι νοημα εχει αυτή η συζήτηση ; Υπάρχει κανεις που να αμφισβητεί με στοιχεια την αντοχή των επαγγελματικών σειρών τόσο της Canon όσο και της Nikon στο θεμα αξιοπιστίας και αντοχής στην σκληρή χρήση ;

Πάμε να ξανα ανακαλύψουμε τον τροχό ;

Νομιζω οτι οπως ειπαμε και πριν μονο για την 5d MkII ειχαν ακουστει κατι θεματα.. Το αν εχουν διορθωθει η οχι θα φανει στην πορεια (προφανως με το να εκλείψουν ανάλογες αναφορές απο σοβαρους ανεξαρτητους φωτογράφους)..

Που να το δούνε το ποσοστό αστοχίας...που να πάνε....στη Σαχάρα ή στους πάγους...ξέρεις πολλούς έλληνες που το κάνουν? Σίγουρα υπάρχουν, αλλά δεν είναι πολλοί..... θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε τον Μπεχράκη π.χ., αλλά τώρα τελευταία δεν έχω επαφή...παλιότερα είχαμε μιλήσει...ή το φίλο Manoli Coupe, που γράφει εδώ..... αυτοί σίγουρα θα ξέρουν και από συναδέλφους τους, αν όχι οι ίδιοι.....

-bye-

Εγώ δεν μίλησα για την σειρά 1......

δεδομενου οτι ψαχνω ενα φακο all around για τη canon 7D, βρηκα ενα μεταχειρισμενο Canon 24-105 L f/4 σε καλη τιμη και κατασταση .
Αν και δε καλυπτει ευρυγωνιο τμημα , και δεν ειναι πολυ γρηγορος , τι γνωμη εχετε ?
Αξιζει ενας τετοιος φακος σε σωμα APC ?

Τον βαζω αντιμετωπο κυριως με τον νεο canon 15-85 IS USM ...

Last edited:
Καλύτερα ο 15-85. Στην τιμή που είχες αναφέρει, ούτε να το συζητάς. Το τμήμα 24-38mm είναι πολύ μεγάλο για να το έχεις κενό.

Αξίζει η αγορά της συγκεκριμένης μηχανής για χρήση ως βιντεοκάμερα; αν ναι τότε ποιο φακό θα προτείνατε; Αξίζουν αυτοί που είναι μαζί με το kit;

Eξαρταται τι θελεις να τραβας...
Για γενικη χρηση, οχι.
Αν ξερεις απο manual focuw κι εχεις καταλληλο εξοπλισμο ναι.
Δεν ειναι point and shoot.
Θελει και καλα μπρατσα γιατι ειναι βαρια και αβολη για πολυωρη χρηση.

Τη θέλω κυρίως για να φτιάχνω μικρά (5λεπτα) μουσικά βίντεο κλιπ. Με ενδιαφέρει το βάθος πεδίου και η απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Αυτή τη στιγμή έχω μια βιντεοκάμερα canon των 600 ευρώ και θα ήθελα να πάω σε κάτι καλύτερο. Δηλαδή με τα αντίστοιχα λεφτά υπάρχει καλύτερη βιντεοκάμερα σε τέτοιο μέγεθος και με 60p;

Ναι, αλλα θα εχεις προβλημα με τα 30 fps... αν θες τα βιντεοκλιπ για τηλεοραση δεν κανει.
Αν ειναι για ιντερνετ κλπ , ναι.
Αν θες περισσοτερες πληροφοριες στειλε πμ.

απιστευτος ο τύπος, απίστευτη και η 7d!
εχεις δει τι κανουν αντίστοιχα με την 5d mkii??? μιλαμε για αριστουργήματα!

Μολις παρελαβα το viewfinder http://www.lcdvf.com/
Einai κυριως για video , αφου η 7d οπως και ολες οι dslr δεν εχουν auto focus στο video.
Πρωτες εντυπωσεις πολυ καλες , καλη κατασκευη, ικανοποιητικη μεγεθυνση χ2 , ... βοηθαει οντως στη "βιντεοσκοπηση" με dslr.

http://philipbloom.co.uk/2009/11/23/lcdvf-viewfinder-for-dslrs/