Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

Re: Απάντηση: Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

. Ο 28/1.8 απο ebay, .

Σιγανοπαπαδια μας βγαινεις εσυ...:music-smiley-005:

Για τον κανον μιλας? Αν ναι, για γραψε λιγα σχόλια και δειξε καμμια φωτο με αυτον...

Ποσο σου βγηκε απο το ebay?

Εγω θα ελεγα να το σκεφτεις καλα το θεμα του is σε τελε φακο... δεν ξερω την εμπειρεια σου, αλλα επειδη θα ζυγισεις τα οικονομικα σου οπως λες, θα ειναι κριμα να αγορασεις ενα φακο, εξαιρετικο μεν, για αλλες χρησεις απο αυτες για τις οποίες τον προοριζεις δε....

Δεν το θεωρώ και απαραίτητο. Χρήσιμο μεν (ό,τι έχει κανείς χρήσιμο είναι) αλλά όχι απαραίτητο. Για εμένα βεβαίως.
Για σένα όπως σε βλέπω, θα το ήθελες και στον 85ρη.:Banane0:

Όσο μεγαλώνει βέβαια και το φυσικό μήκος του φακούς αυξάνεται και η ταλάντωση του συστήματος φακού-σώματος. Ο κανόνας 1/εστιακό μήκος λαμβάνει περισσότερο υπόψη του τη μεγέθυνση του θέματος. Όχι τις φυσικές διαστάσεις ενός φακού, το βάρος του και πόσο σταθερά μπορείς να τον κρατήσεις. Γι' αυτό με τον 50ρη (σε FF μιλάμε) πέφτω και στο 1/8, με τον 20ρη και στο 1/4, αλλά με τον 200ρη δύσκολα βγάζω στο 1/80 και θέλω τουλάχιστον 1/125 για αποδεκτά αποτελέσματα.

Για σένα όπως σε βλέπω, θα το ήθελες και στον 85ρη.:Banane0.

Και λιγα λες... :smash:

...γι αυτο εκανα αναφορα στην εμπειρεια του φιλου, σχετικα με την τεχνικη του και τη σταθεροτητα του...

Με τον 70-300 στα 300 τραβαω αποδεκτα -για μενα- και με 1/60. Με τον 85ρη εχω προβλημα και στα 1/160... απλα επειδη σε αυτον μπαινει και το μικρο dof δεν εχω καταληξει ακομη αν ειναι θεμα κουνηματος ή εστιασης...

...γι αυτο εκανα αναφορα στην εμπειρεια του φιλου, σχετικα με την τεχνικη του και τη σταθεροτητα του...

.

Αν λαβω υπ οψιν και τη θεματολογια για την οποια τον προοριζει, δηλαδη σερφ και παιδια/οικογενειακες, θεωρω το τρακινγκ και την παρακολουθηση του θεματος μεχρι να κανει κλικ, δεδομενη... οποτε το τρεμουλο το εχει σιγουρο...

Σιγανοπαπαδια μας βγαινεις εσυ...:music-smiley-005:

Για τον κανον μιλας? Αν ναι, για γραψε λιγα σχόλια και δειξε καμμια φωτο με αυτον...

Ποσο σου βγηκε απο το ebay?

Ναι για τον Κανον. Πολυ καλο το 1.8 και τα 28mm x 1.6 = 45mm καταλληλα για εσωτερικους χωρους.

Δεν τον χρησιμοποιω οσο του αξιζει, γιατι οταν βγαινω Light, ειναι ο πρωτος που μενει πισω.

Τον ειχα παρει απο ενα τυπο στην Αγγλια, που μου ειχε στειλει μηνυμα για να μου πει οτι ισως δε με βολεψει γιατι ειναι σταθερος κτλ. και μηπως να μην τον παρω. Τελικα τον πηρα και μου κοστισε γυρω στα 250 με μεταφορικα.

Προχειρη μονο αυτη βρισκω
5220026685_2330bc6577_b.jpg

Last edited:

τα 28mm x 1.6 = 45mm καταλληλα για εσωτερικους χωρους.

οταν βγαινω Light, ειναι ο πρωτος που μενει πισω.IMG]

Το πρωτο με ενδιαφερει κυριως... λες δηλαδη πως δεν σε περιοριζει σε κλειστους χωρους και παρειστικες φωτο... αν ξαναπερνες φακο για την ιδια χρηση, θα πηγαινες πχ σε αυτον παλι, θα πηγαινες προς τα 20mm ή προς τα 35mm?

Δηλαδη τι εννοεις λαιτ? και τι προτιμας στην θεση του? Τον 17-50?

Καλες οι φωτο :ernaehrung004: αν και σε δυσκολο χωρο... το iso το ειχες ψηλα?

Το πρωτο με ενδιαφερει κυριως... λες δηλαδη πως δεν σε περιοριζει σε κλειστους χωρους και παρειστικες φωτο... αν ξαναπερνες φακο για την ιδια χρηση, θα πηγαινες πχ σε αυτον παλι, θα πηγαινες προς τα 20mm ή προς τα 35mm?

Δηλαδη τι εννοεις λαιτ? και τι προτιμας στην θεση του? Τον 17-50?

Καλες οι φωτο :ernaehrung004: αν και σε δυσκολο χωρο... το iso το ειχες ψηλα?

Δε νομιζω οτι κανουν τα 7-8mm μεγαλη διαφορα. Περισσοτερο ο χωρος σε περιοριζει. Μαλλον προς το 20 θα πηγαινα (αν αλλαζα). Το ISO σε αυτες που ειδες ηταν πανω απο 1000.

Λαιτ εννοω την ΚΑΤΑ 441, με ενα σωμα +17-50 και τον 70-200, που χωραει ΚΑΙ τον 28αρη μαζι, αλλα συνηθως τον αφηνω. Ακομα πιο λαιτ μια Toploader που παιρνει μονο μηχανη με φακο φορεμενο.
Γενικως τον εχω αδικησει.

πω πω μάτι ο μπόμπιρας!!!

Ωραίος, να σου ζήσει vasada.

Ευχαριστω. Μπεμπα ειναι.

Απ όσα είπαμε τελικά, καταλήγω οτι θέλω τον 70-200 is f4 L! (o 2.8 είναι πανάκριβος)
Δεν θα πάω για τον απλό, δεν με εμπιστεύομαι.

Οπότε, αν βρείτε καμιά καλή προσφορά ενημερώστε με κι εμένα.
Αλλιώς, θα περιμένω να περάσουν κάποιες υποχρεώσεις που έχω τώρα και μετά θα χτυπήσω τον καινούριο, αν δεν έχει βρεθεί μέχρι τότε κάτι μεταχειρισμένο.

υ.γ Ήμουν σίγουρος και πήγα να κάνω edit αλλά με φωνάξανε για δουλειά κι έγινε η πατάτα.
Να σου ζήσει όπως και να'χει φίλε vasada.

Απ όσα είπαμε τελικά, καταλήγω οτι θέλω τον 70-200 is f4 L! (o 2.8 είναι πανάκριβος)
Δεν θα πάω για τον απλό, δεν με εμπιστεύομαι.

Οπότε, αν βρείτε καμιά καλή προσφορά ενημερώστε με κι εμένα.
Αλλιώς, θα περιμένω να περάσουν κάποιες υποχρεώσεις που έχω τώρα και μετά θα χτυπήσω τον καινούριο, αν δεν έχει βρεθεί μέχρι τότε κάτι μεταχειρισμένο.

υ.γ Ήμουν σίγουρος και πήγα να κάνω edit αλλά με φωνάξανε για δουλειά κι έγινε η πατάτα.
Να σου ζήσει όπως και να'χει φίλε vasada.

κοιτα λιγο στις αγγελιες
εγω τον πηρα καινουργιο αλλα θυμαμαι την ιδια περιοδο,πριν καν δυο μηνες αν δεν κανω λαθος, τον ειχε καποιος σε αγγελια

Πιάσε κόκκινο beavis :D

Το θέμα δεν είναι μόνο όμως αν υπάρχει ο φακός, το θέμα είναι ποιος θα τον ελέγξει.....

Δημητρη, εχω την εντυπωση οτι ο halaros εχει σχεση με το photoagora.gr
χτυπα ενα τελεφωνο

δεν έχω καμιά σχέση μαζί του. Ξέρω όμως ότι ο χαλαρός είναι στην Αθήνα και αντιπρόσωπος της benro /samyang. Δεν ήταν έμπορος, ένας απλός χομπίστας ήταν που εξελίχθηκε.

Τώρα συνεχίζει να φέρεται κάπως έτσι. PETRAN στη θέση σου θα παρακαλούσα κάποιον από τους πολλούς CANONIANS της Αθήνας να ρίξει μια ματιά στο φακό κι αν είναι καλός (δεν γνωρίζω κανένα λεμόνι από κατασκευής σε αυτό το φακό) να τον πάρεις με μικρή έκπτωση. Είναι κρίμα να δώσεις 300 ευρώ παραπάνω για καινούριο. ΚΡΙΜΑ!!

Τι να εξηγήσω, έχει μεγαλύτερο εύρος, πολύ αποδοτική σταθεροποίηση, usd (επιτέλους) μοτέρ και κοστίζει 400 ευρώ ίσως και λιγότερο.