Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Ψιλοάσχετο σχόλιο, άλλα αυτό που βγάζουν οι εταιρίες βιντεάκια που ουσιαστικά ισοπεδώνουν και θάβουν την προηγούμενη μηχανή ή Firmware απλά με ξεπερνάει, την στιγμή που παλιότερα τα παίνευαν και έλεγαν διθυραμβικά σχόλια....Marketing
 
Canon Eos Ra θα ειναι μαλλον το επομενο μοντελο στην σειρα R και οπως φανερωνει και το δευτερο γραμμα στον κωδικο του πιθανον να ειναι προσανατολισμενο στην αστροφωτογραφια !!


Λεμε πιθανον γιατι ποτε δεν ξερεις τι μαγειρευουν και πως ανεβασαν το αρχειο αυτο χωρις να εχει βγει ακομα καμερα....


https://www.canonrumors.com/canon-eos-ra-reportedly-appears-on-internal-canon-roadmap/
 
Re: Απάντηση: Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Firmware updates για τις δυο μηχανές που βελτιώνουν την λειτουργία αυτόματης εστίασης: https://www.dpreview.com/news/9824956358/canon-s-latest-eos-r-rp-firmware-updates-improve-af-accuracy-performance

Από όσο διάβασα κιόλας δεν είναι ένα ''απλό'' update άλλα βελτιώνει δραματικά την εστίαση της μηχανής σε σημείο να φτάνει στο επίπεδο εστίασης των νέων μηχανών της Sony, μπράβο στην Canon....πιστεύω ότι στην δεύτερη γενιά μηχανών R απλά θα πάρει εύκολα την πρώτη θέση και στις FF mirrorless όπως κάνει τόσα χρόνια στις Dslr.
 
Re: Το Φωτογραφικό chat

Πολυ ωραιο workshop συνδυασμενο με φωτογραφικη βολτα στον πυργο Βασιλισσης καναμε σημερα.

Καλεσμενοι της Photoagoras και της Canon.

Πολυ ωραιο περιβαλλον, ωραιοι συνεργατες με διαθεση να βοηθησουν πολυ .


Δοκιμασαμε και την Canon 90D με τον αισθητηρα νεας γενιας πλεον και την Μ6ΙΙ .

Το δικο μου βλεμμα ομως εκλεψε μεσα απο ολα η πολυκακολογημενη RP.

Η εισαγωγικη FF καμερα της Canon με πολυ ωραια αισθηση στο χερι (αν και μικρη για εμενα ), πολυ ποιοτικη κατασκευη καμια σχεση με την αισθηση οτι θα ειναι μια πλαστικη πατατα.....και ταχυτατη στην εστιαση ( επαθα πλακα λεμε).

Με το trade in που τρεχει τωρα η τιμη πεφτει ΚΑΤΩ απο τα 950 με το φπα μεσα !!!! 766 ευρω συν φπα δηλαδη για FF καμερα νεας γενιας !!

Αληθεια το λεω νομιζω οτι αυτη η καμερα θα σκισει.



υγ

Πολυ ωραια και η γνωριμια μας με τον 35αρη μακρο RF. Με ενσωματωμενη σταθεροποιηση και προσιτο κοστος ειναι φακος must buy για τους χρηστες RF.
 
Re: Το Φωτογραφικό chat

Oχι ακριβως.


Παρτε ενα τηλεφωνακι στα καταστηματα και θα σας πουν πως γινεται. Δεν ειναι απολυτως απαραιτητο παντως.
 
Re: Το Φωτογραφικό chat

Έτσι είναι φίλε Kosh. Άλλο τα κατεβατά με τεχνικά χαρακτηριστικά κι άλλο το ίδιο προϊόν σε χρήση όπου βλέπεις πράγματα που δεν φαίνονται αλλιώς. Και οι δύο μεγάλοι (ακόμη) το ξέρουν καλά το παιχνίδι :)
 
Re: Το Φωτογραφικό chat

Νάθ ευχαριστούμε γιά τήν ένημέρωση πιστεύω στήν κρίση σου καί τήν άξιολόγηση σου άναφορικά μέ τά φωτογραφικά άλλά τώρα μάλλον θά πάω νά τήν δοκιμάσω...πιστεύω πώς ό Γιάννης Σπύρου θά κάνει τήν πρώτη παρουσίαση καί θά μάς προλάβει έστω καί άν δέν τήν άγοράσει...καί καλό θά ήταν νά τήν δοκιμάσουν οί έμπειρότεροι φίλοι καί είναι πολλοί στό φόρουμ μας πού θέλουν μικρές μηχανές.Γράψε κάτι καί γιά τή σταθεροποίηση σχετικά μέ τίς άλλες πού τήν έχουν στό σώμα άφού έχεις δοκιμάσει πολλά διαφορετικά σώματα καί συστήματα...Σού εύχομαι τά καλύτερα.
 
Re: Το Φωτογραφικό chat

Η καμερα αυτη δεν κανει για τον Γιαννη. Δεν εχει IBIS.:BDGBGDB55: Και εχει crop και RS ισως.

Ομως σε ολα τα αλλα ειναι αξιεπαινη.Για οποιον θελει ενα προσιτο σε τιμη σωμα FF mirrorless προσανατολισμενο στην φωτογραφια κυριως η RP ειναι μια σουπερ περιπτωση ειδικα με την τιμη που προσφερεται τωρα.

Νεας γενιας μοντουρα , αξιοπρεπες evf (στα επιπεδα της Α73), μικρο μεγεθος, ταχυτατη εστιαση και πολυ ποιοτικη αισθηση κατασκευης παρολο που δεν ειναι απο κραματα μαγνησιου οπως οι ακριβοτερες καμερες της κατηγοριας. Πραγματικα την ερωτευτηκα.

Σταθεροποιηση δεν εχει αλλα σε συνδυασμο με εναν φακο canon με σταθεροποιηση ειναι κολασιμη επιλογη για το κοστος της παντα.(Σε ΟΛΕΣ μου τις επιλογες εξοπλισμου ως επαγγελματιας το πρωτο που βαζω στο τραπεζι ειναι το VFM)


Υποψιν εγω εχω μπει στην τελικη ευθεια για να παρω την R πλεον μετα απο πολυ καιρο περισυλλογης. Βοηθα και η τρομακτικη εκπτωση trade in της Canon ( δεν εχω ξαναδει ποτε μου τετοια εκπτωση σε νυν μοντελα της Canon στην Ελλαδα, ισως ουτε καν στην Ευρωπη) σε αυτην την αποφαση φυσικα.

Ως μια αναβαθμιση μεχρι να βγουν δευτερης γενιας σωματα απο την Canon,Panasonic και μεχρι να βγει η Sigma Foveon FF που ειναι για εμενα η μεγαλη μου ελπιδα για κατι διαφορετικο στην φωτογραφια.
 
Re: Το Φωτογραφικό chat

απο αυτο (τρομερη εκπτωση) καταλαβαινεις ποσο άπατη εχει παει...


ΥΓ... τι τιμη βγαινει η R (με ΦΠΑ) ?


:gossip: 1550 με ΦΠΑ/ 1250 χωρις ΦΠΑ (χωρις να δωσεις καμερα) :BDGBGDB55::BDGBGDB55:


Οι πρωτες τιμες δεν ειναι παντα οι τιμες δρομου οπως λεμε .Πιθανον να ειναι η αρχη μιας πολυ επιθετικης πολιτικης για να ανακτησει μερος της αγορας. Αν βγαζουν το μισο κερδος πουλωντας δυο καμερες αντι μιας το ιδιο τους κανει.
 
Re: Το Φωτογραφικό chat

σούπερ τιμή - για όποιον έχει φακούς canon είναι no brainer
 
Re: Το Φωτογραφικό chat

1550 η canon eos R (οχι RP) ?
Καλη τιμη αν ισχυει.... ειδικα γι αυτους που εχουν canon φακους.

Ειναι η νεα τιμη, ή καποια προσφορα και μετα θ ανεβει ?

καποιο λινκ ?
 
Re: Το Φωτογραφικό chat

Ναι ρε για την R μιλαμε (η RP ειπαμε στα 950 τελικη με φπα)

Δεν ειναι η νεα τιμη.

Ισχυει ( το trade in) μεχρι τελος του μηνα.

Μετα ποιος ξερει σε τι επιπεδα θα μεινει η τιμη. Παντως ειναι απο την ηδη μειωμενη τιμη (2169) 600 ευρω κατω τουλαχιστον .
 
Re: Το Φωτογραφικό chat

Εργονομικά πολύ καλή η R.
Σε λάιβ δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα. Το πως συμπεριφέρεται το autofocus & τα modes το μαθαίνω ακόμη.
Επίσης, με τον αντάπτορα δεν έχω προσέξει κάποια δυσκολία στην εστίαση.

48855604221_664aca922a_h.jpg
[/url]_U5A4090 gr 2019 by Miltos Kostoulas, on Flickr[/IMG]

48855542871_3ff4368c5a_h.jpg
[/url]_U5A4115 gr 2019 by Miltos Kostoulas, on Flickr[/IMG]