Canon EOS R & RP full frame mirrorless

H Canon θαρρώ ότι καλύτερο concept από τη Nikon στις ακάθρεφτες,αρκεί να βγάλει στα επόμενα μοντέλα σύγχρονο σώμα,γιατί αυτό είναι ανεπίτρεπτο παρακάτω στην ανάκτηση ,χειρότερη από aps-c.Δεν το postάρω το συγκριτικό ,για να μην βγώ off topic .Σε af ,αργά ή γρήγορα θα φτάσει τη Sony ,ήδη με το firmware σε face/eye af το βελτίωσε δραματικά.Βγάζει και καλούς φακούς ,σε ό,τι συγκριτικό έχω δει οι RF είναι εξαιρετικοί.Η επόμενη RP ,αν κινηθεί στο σκεπτικό της 90D,θα γίνει best seller.

RP.jpg
 
Απάντηση: Re: Canon EOS R & RP full frame mirrorless

καλά ολα αυτά αλλά τα επόμενα μοντέλα δεν θα βγουν σύντομα, με εξαίρεση την τούμπανο μηχανή υψηλής ανάλυσης που μάλλον θα είναι και η πρώτη με IBIS δεβ βλέπω συντομη αντικατάσταση των R,RP. Και αυτη θα βγεί κάποια στιγμή το 2020 αλλά κανεις δεν ξέρει πότε και θα είναι στην υψηλή κατηγορία τιμής.

Εως τότε μπορεί όμως να έχει αλλάξει άρδην η αγορά και ο ανταγωνισμός στις τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή τη στιγμή γίνονται οι σούπερ προσφορές, να μείνουν στο μαντρί οι πελάτες, όχι τόσο για να αλλαξοπιστήσουν κάτοχοι αλλων μηχανων.
 
Re: Το Φωτογραφικό chat

καποιο λινκ ?


https://www.canon.gr/upgradetocanon/


Ονόματα μεταπωλητών

Dixons, e-Galaxy, Media Markt, Public, You.gr, Γαλαίος, Γεραμάς, Γιαννάτος, Γούλα-Ελευθεράκης, Καλαβρέντζος, Κατερέλος, Κογχυλάκης, Μαγρίζος, Πλαίσιο, Ρεπέλλας, Σταυρινάκης, Photometron
 
Φακοί EF-S (APSC) φαντάζομαι δεν δουλεύουν στις μηχανές αυτές ούτε σε κάποιο crop mode
 
Λαθος.

Μπαινουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ και μαλιστα τις αναγνωριζουν (τουλαχιστον η R που το τσεκαρα) και γυριζουν σε crop mode μονες τους.

Μαλιστα εγω για να εκμεταλευτω αυτο ακριβως σκεφτομαι να παρω και τον Sigma 18-35mm f1,8 .
 
Re: Το Φωτογραφικό chat

:gossip: 1550 με ΦΠΑ/ 1250 χωρις ΦΠΑ (χωρις να δωσεις καμερα)

Από που βγαίνει αυτό (χωρίς κάμερα); απ' ότι βλέπω εδώ https://www.canon.gr/upgradetocanon/ η R έχει trade in 600 αν δώσεις full frame και 300 αν δώσεις μηχανή που δεν είναι full frame
Και τα μαγαζιά που συμμετέχουν τη δίνουν 2.169, άρα;

ΥΓ1 : αν δείτε τους όρους βέβαια, η μηχανή που θα δώσεις δεν θα πρέπει να είναι από grey market κλπ...
ΥΓ2 : βασικά οι τιμές αν δώσεις full frame εξισώνονται σχεδόν με τις τιμές σε grey
 
Re: Το Φωτογραφικό chat

Από που βγαίνει αυτό (χωρίς κάμερα); απ' ότι βλέπω εδώ https://www.canon.gr/upgradetocanon/ η R έχει trade in 600 αν δώσεις full frame και 300 αν δώσεις μηχανή που δεν είναι full frame
Και τα μαγαζιά που συμμετέχουν τη δίνουν 2.169, άρα;

ΥΓ1 : αν δείτε τους όρους βέβαια, η μηχανή που θα δώσεις δεν θα πρέπει να είναι από grey market κλπ...
ΥΓ2 : βασικά οι τιμές αν δώσεις full frame εξισώνονται σχεδόν με τις τιμές σε grey


Το χωρις καμερα στο λεω εγω :grandpa: Που εχω ρωτησει τους παντες εκτος απο τις αλυσιδες τις οποιες προτιμω να μην ασχοληθω.

Θα τα πω αλλη μια φορα γιατι τα εχεις υπολογισει ολα λαθος.

η R κοστιζει στην κανονικη αγορα αυτην την στιγμη 2169.

Μειον τα 600 παει στα 1569. Ε οι περισσοτεροι στο αφηνουν στα 1550 .(ολες οι τιμες ΜΕ ΦΠΑ)


Τοσο απλα.

ΥΓ1. Δεν δινεις καμια μηχανη. Απλα τραβας ενα αρχειο με την μηχανη σου της τραβας και μια απο μπροστα και μια απο κατω να φαινεται ο σειριακος και ΠΑΠΑΛΑ. Κανεις δεν παιρνει μηχανη ουσιαστικα.
ΥΓ2. Η gray αυτη την στιγμη στην Ελλαδα κοστιζει 1500 ΣΥΝ ΦΠΑ ομως. Με οτι συνεπαγεται αυτο. Αν πας και ρωτησεις στον Τσακναριδη-Λουρο στην Πανεπιστημιου που ειναι το επισημο σερβις της Canon θα σου πουν οτι δεν αναλαμβανουν μηχανη απο gray για θεματα εγγυησης. Οποιος θελει να μπλεξει και να πληρωσει και περισσοτερα.....
 
Απάντηση: Re: Canon EOS R & RP full frame mirrorless

η RP ειναι σαν την 5d mk3 αθλια στο recovery (σιγουρα εχει παλιο αισθητηρα) ... με αναγκασαν να παω σε αλλο κατασκευαστη μετα απο 12 χρονια canonικος ...
η R ειναι αρκετα καλυτερη σαν την 5d mk4 αλλα και παλι υπολοιπεται ολων των αλλων συγχρονων αισθητηρων full frame ... υπαρχει και μια εφαρμογη exposure latitide στο dpreview εκει θα δεις τι κανει η καθε εταιρια σε αυτο το καμματι .
 
Ο καθενας εχει διαφορετικες αναγκες στο τι ζηταει.

Αλλος θελει καλη φωτογραφικη ικανοτητα αλλος καλο βιντεο αλλος ολα μαζι και ibis και αντιβαρυτητα και 300 fps στα 4k.

Επειδη η τελεια καμερα δεν υπαρχει λοιπον ξαναπατας στο εδαφος και βλεπεις τι χρειαζεσαι.

Εγω πανω κατω εχω τις ιδιες σκεψεις με τον νεαρο απο εδω

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.


Οι αναγκες του εξοπλισμου σου σε οδηγουν μονες τους καμια φορα. Ειναι διαφορετικο να εχεις μονο μια καμερα και κανα δυο φακους και να εισαι ελευθερος. Δεν ειμαστε ολοι ετσι.
 
Τώρα εγώ να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου?? Αν κάποιος χρήστης θέλει FF Mirrorless και δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις γιατί να μην πάρει π.χ. την Sony A7II (αντί της RP) που την βρίσκεις πλέον σε πολύ χαμηλές τιμές και έχει και IBIS και μπόλικους φακούς Native χωρίς αντάπτορες κλπ?

Y.Γ. Μην αναφέρω ότι και κάτω από 1.000 ευρώ μπορείς να βρεις και το τούμπανο A7RII μεταχειρισμένο πλέον.
 
Η rp στο μόνο που υστερεί έναντι της α72 ειναι το ibis. Σε εστίαση βίντεο οθόνη αφής φωτογραφία και φυσικά άπειρους φακούς σε όλες τις τιμές υπερτερεί. Εγώ σε κάποιον που ήταν ανάμεσα στις δύο θα πρότεινα την canon
 
Καραμελα το διλλημα που θετεις εχει βαση αλλα μονο για νεους πελατες....


Οπως ειπε και ο Κωστας αυτες οι καμερες φτιαχτηκαν για να κρατησουν τον κοσμο στο μαντρι.


Σε καθε περιπτωση την RK και εγω ουτε καν την ειχα εξετασει. Επεσε στα χερια μου και κωλοπαθα.....Αν την δουλευες δε και με εναν φακο RF οπως ο φανταστικος 35αρης μακρο f1,8 θα εκανες πολυ κεφι με τις δυνατοτητες τους.

Σιγουρα παντως δεν θα πηγαινα σε σωμα τοσο παλιο. Αν τα specs δεν με καλυπταν σιγουρα θα πηγαινα στην Α73.
 
Καραμελα το διλλημα που θετεις εχει βαση αλλα μονο για νεους πελατες....


Οπως ειπε και ο Κωστας αυτες οι καμερες φτιαχτηκαν για να κρατησουν τον κοσμο στο μαντρι.


Σε καθε περιπτωση την RK και εγω ουτε καν την ειχα εξετασει. Επεσε στα χερια μου και κωλοπαθα.....Αν την δουλευες δε και με εναν φακο RF οπως ο φανταστικος 35αρης μακρο f1,8 θα εκανες πολυ κεφι με τις δυνατοτητες τους.

Σιγουρα παντως δεν θα πηγαινα σε σωμα τοσο παλιο. Αν τα specs δεν με καλυπταν σιγουρα θα πηγαινα στην Α73.

Κοίτα δεν διαφωνώ, έχω δουλέψει αρκετά με Canon Και η ευχρηστία της + η εμπειρία χρήσης είναι μοναδικά, καμία σχέση με τις Sony....από εκει και πέρα όμως δεν θεωρώ και την RP κάτι ιδιαίτερο σαν μηχανή, με το ζόρι και αν ξεπερνάει σαν πακέτο την A7II μηχανή 5ετίας πλέον, η τιμή με την προσφορά που έβαλες είναι σίγουρα δελεαστική, άλλα θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο η Canon κατά την γνώμη μου.
 
Δεν ειναι τα specs τα παντα. Εγω προσωπικα ακομα και την νεοτερη Α73 που ειναι τουμπανο σε specs δεν καταφερα εδω και ενα χρονο να την καταπιω απο δυο βασικα θεματα....

Κρατημα - απαραδεκτα μικρη για εμενα, ειδικα με τον mc11 δεν χωρανε καν τα δαχτυλα μου στο γκριπ-
Viewfinder - οκ εισαγωγικο μοντελο αλλα θα μπορουσε να εχει την αναλυση της Α7R3(ιδια με την R)


Ολα τα αλλα χρωμα, μενου, πολυ υψηλο iso στο slog2 θα τα εφερνες ή θα μαθαινες να ζεις μαζι τους.

Anyway η Canon με εμενα καταφερε πληρως τον στοχο της να με γυρισει πισω στο μαντρι ενω ειμουν με το ενα ποδι εκτος - για την S1 κοιτουσα αλλα αυτο με το AF της ειναι critical παρολο που σε ολα της ειναι η καλυτερη μηχανη που κυκλοφορει για εμενα-και να περιμενω ηρεμος ειτε την δευτερη γενια mirrorless της Canon ειτε της Lumix. Nα μην λεω μεγαλα λογια αλλα αφου δεν καταφερε η Σονυ να με τραβηξει τωρα δεν θα γινει καθολου ευκολα τα επομενα χρονια .

Αν δε η Canon βγαλει ικανοποιητικο αντικαταστατη της R νομιζω πως θα κλειδωσω για το μελλον. Εξαιρεση η πολυαναμενομενη Sigma FF Foveon.

Το σημαντικοτερο κριτηριο δε ηταν η απιστευτη τιμη της που εφτασε τελικα 600 ευρω κατω απο την τρεχουσα τιμη της αγορας (με το φπα μεσα) .

Αν λαβει κανεις υποψιν οτι δεν θα χρειαστω ουτε καρτες ουτε μπαταριες ουτε φορτιστες (κοινα με την BM και την Canon την παλια) ηταν η πιο budget αγορα που εκανα ποτε μου σε βασικο συστημα.
 

Attachments

  • IMG_20191018_153051.jpg
    IMG_20191018_153051.jpg
    92.1 KB · Views: 129
  • IMG_20191018_153021.jpg
    IMG_20191018_153021.jpg
    95 KB · Views: 128
Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Ολα καλά και ολα ωραία αλλά που πας χωρίς Ibis παιχταρα μου εν ετη 2019 ?:flipout:

Ξέρω ξέρω ... γυρίζω το μαχαίρι στην πληγή αλλά η απάντηση υπάρχει και για σένα ισχύει : το γέρικο σκυλί δεν χρειάζεται να μάθει νέα κόλπα :grandpa:

Σε πειράζω βέβαια , η τιμή που την πήρες είναι εξαιρετική και σε συνδιασμό με την 100% συμβατότητα με τα αξεσουάρ σου και με τους φακούς νομίζω πως έκανες την καλύτερη δυνατή επιλογή .

Εύχομαι να την χαρείς όσο δεν παει , αναμένουμε εντυπώσεις και συγκρισεις και με την παλιά σου DSLR