Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

Τον παρεσυρα στην DARK SIDE :flipout:

Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

ουτε δίμηνο δεν θα βγαλει με αυτή :flipout: χωρίς IBIS ...

περιμένουμε περισσότερες εντυπώσεις και δικες σου και του Ναθαναήλ

Re: Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Δι

ουτε δίμηνο δεν θα βγαλει με αυτή :flipout: χωρίς IBIS ...

περιμένουμε περισσότερες εντυπώσεις και δικες σου και του Ναθαναήλ

Α το ξέχασα ότι δεν έχει IBIS.....και με μέτριο βίντεο...τι δίμηνο, την άλλη εβδομάδα την βλέπω να την πουλάει....!!! Αλλα τι να πάρει μετά?? τα έχει πάρει όλα....θα προτείνω το παρακάτω, έτσι εναλλακτικά!!
https://www.ricoh-imaging.gr/el/digital-slr.html/group/6/body/overview/Pentax-K-1-mark-II.html

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

Κανετε καποιο λαθος που ολοι το κανουν.

Εχει σταθεροποιηση αλλα ψηφιακη . Και μαλιστα πολυ καλη.

Με το πεναλντυ του εξτρα crop βεβαια :flipout:

Ολα εχουν να κανουν με το ποσο ευχαριστιεσαι το σωμα αναλογικα με το κοστος του και αν τα μειονεκτηματα της σε ενοχλουν σε αυτα που κανεις.

Κανετε καποιο λαθος που ολοι το κανουν.

Εχει σταθεροποιηση αλλα ψηφιακη . Και μαλιστα πολυ καλη.

Με το πεναλντυ του εξτρα crop βεβαια :flipout:

Ολα εχουν να κανουν με το ποσο ευχαριστιεσαι το σωμα αναλογικα με το κοστος του και αν τα μειονεκτηματα της σε ενοχλουν σε αυτα που κανεις.

Ναι digital ibis το ξέρω ότι έχει και λειτουργεί και καλά μάλιστα, άλλα μόνο σε βίντεο, το είχε ακόμα και η Dslr 800D που είχα πριν καιρό. Αυτό που ανέφερες το πόσο ευχαριστιέσαι το σώμα ανάλογα με το κόστος του είναι πολύ σημαντικό πάντως.

Αν θυμαστε το πως παρουσιασα την επιλογη μου για την R δυο ηταν τα βασικα που με κερδισαν.

1) Κρατημα της καμερας σε συνδυασμο με το μεγεθος της παντα
2) EVF (μιας και ειμαι λατρης του οπτικου ακομα και στην δουλεια μου....)

Ε και ο Γιαννης αυτο με πηρε και μου ειπε οτι ειδε μια απο κοντα και του αρεσε το κρατημα της .

Ειναι πολυ πολυ βασικο για εμενα τουλαχιστον. Αυτη και η Nikon Z6 (ιδια κατηγορια τιμης) ειναι οι κορυφαιες καμερες στο θεμα αυτο χωρις να εχω πιασει ακομα στα χερια μου την a7R IV που καπως μεγαλωσε το grip.

Θυμάμαι τόν Γιάννη μέ cannon 550d τήν άγόρασα καί έγώ τότε καί μετά μέ 7d πού τά δείγματα του πού άνέβασε τότε μέ είχαν έντυπωσιάσει στήν χρωματική άπεικόνειση σέ μεγάλο μόνιτορ περισσότερο...

άπό όλα πού έχει άνεβάσει άπό όλες τίς μηχανές του μέχρι τώρα,υπήρχε κάποιο μέλος άπό Αμερική πού ήταν φάν τής nikon καί προσπαθούσε νά βγάλει 2ρες όλές τίς μηχανές καί ό Γιάννης τήν έδωσε μάλλον γιά τό μέγεθος.Πιστεύω ότι οί μεγάλες μηχανές είναι ότι καλύτερο γιά λήψη φωτογραφιών καί έπαγγελματική χρήση μέ διαφορά σχεδόν σέ όλα, τώρα γιά τό ibis είναι πολύ χρήσιμο έάν καί όταν τό βάλουν στά μεγάλα σώματα πρός τό παρόν κάνουν δουλειά τά τρίποδα καί ή σταθεροποίηση στούς φακούς,μπορούμε παραλληλα νά έχουμε μία μικρή μηχανή μέ ibis γιά ευκολία καί φορητότητα ή καλό κινητό σάν δεύτερη έπιλογή.Πιστεύω πώς Ο Γιάννης μέ τήν έμπειρία του καί τίς γνώσεις του στήν έπεξεργασία υά δώσει τά καλύτερα δείγματα πού μάς έχει δώσει ποτέ..πάντα κατά τήν ύποκειμενική γνώμη μου.Καλοκλίκωτη Γιάννη καί μπράβο στόν έμπειρο Nαθ πού συνέβαλε στήν ώριμη έπιλογή.

Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Ήμουν έτοιμος για την z6 αλλά δεν την έβρισκα σε τόσο καλή τιμή όσο ο φίλος ΦΡΑ.

Μου άρεσε σαν μηχανή, μικρό αλλά καλό σώμα, καλό evf και μόνιτορ, καλή εστίαση και φυσικά ibis.

Αλλά έβγαινε πιο ακριβά απ ότι ήθελα....

Ξαφνικά έσκασε ο Ναθ και η γνωστή προσφορά της canon με απόσυρση, φοβερή τιμή , ασυναγώνιστη!
Έχει τελειώσει τώρα η προσφορά...

Την έπιασα στα χέρια μου και κάθησε καλύτερα από κάθε άλλη mirrorles.
Αυτό και το καλό evf και monitor, ήταν καταλυτικά.

Την δοκίμασα και με έναν παλιό canon 24-105 f4, και με εξέπληξε η πολύ καλή εστίαση .

Δεν έχει όντως ibis, και σίγουρα είναι μείον της....

Αλλά ο φακός που θα πάρω, είναι ο ίδιος που δοκίμασα που έχει σταθεροποίηση ( 24-105mm EF F4), όποτε μικρό το κακό.

Θα πάρω κι έναν φτηνό 50αρη 1.8(χωρίς IS) κι εκεί θα δω τι κάνει η ηλεκτρονική σταθεροποίηση.

Μέχρι το ΣΚ μάλλον θα τα έχω...όποτε από Δευτέρα εντυπώσεις.

ΥΓ. Για όποιον ενδιαφέρεται , ας στείλει από τώρα προσφορές, να παίρνει σειρά...για όταν τη δώσω! :p

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Να πω επίσης, ότι καθοριστικό λόγο αγοράς της , εκτός της τιμής, είναι και το ότι βρίσκω σε τρομερές τιμές πια φακούς ff canon.
Canon 24-105mm f4 , για μένα ο φακός που ζητάω πάντα σε κάθε σύστημα, 300 ευρώ!
50αρης 1.8 100 ευρώ.
70-200mm f4 350 ευρώ!

Να πω επίσης, ότι καθοριστικό λόγο αγοράς της , εκτός της τιμής, είναι και το ότι βρίσκω σε τρομερές τιμές πια φακούς ff canon.
Canon 24-105mm f4 , για μένα ο φακός που ζητάω πάντα σε κάθε σύστημα, 300 ευρώ!
50αρης 1.8 100 ευρώ.
70-200mm f4 350 ευρώ!

Μιλάς για τιμές μτχ;

Μιλάς για τιμές μτχ;

Ναι για μεταχειρισμένα, κάπου εκει πάνε οι τιμές στους φακούς που αναφέρει ο Γιάννης.

Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Ναι, προφανώς μεταχ/να.
Και στα πανέρια τους βρίσκεις πια.
Και από μαγαζιά επίσης, με 3 ή 6 μήνες εγγύηση!

ΥΓ..εκτός του 50αρη, που τόσο έχει καινούργιος.

Γιαννη 50αρης με το crop ειναι γυρω στα 87-88mm εστιακο μηκος χωρις σταθεροποιηση ειναι ενα θεμα αν τον θες για βιντεο.

Κανε την καρδια σου πετρα παρε τον πιο vfm RF 35mm F1,8 Macro IS στην τιμη των 416 συν μεταφορικα (κανα ταληρο δεκαρικο ) προ φπα παντα.

35αρης οξυτατος με σταθεροποιηση και μακρο (αν και οχι 1:1 αλλα σιγα τωρα μην τρελλαθουμε)

ναι, τον ειδα.... και τον σκεφτομαι σοβαρα λογω σταθεροποιησης!

Ναι, προφανώς μεταχ/να.
Και στα πανέρια τους βρίσκεις πια.
Και από μαγαζιά επίσης, με 3 ή 6 μήνες εγγύηση!

ΥΓ..εκτός του 50αρη, που τόσο έχει καινούργιος.

Ο 50ρης με μπέρδεψε...

Ο 50ρης με μπέρδεψε...

Ο 50αρης βέβαια για να λέμε και όλη την αλήθεια είναι μέτριος φακός, super VFM μεν, άλλα σε απόδοση έχει τεράστιο θέμα με Purple fringing (διορθώνεται βέβαια στο post Μετά) άλλα και σε sharpness είναι απλός αποδεκτός. Για τα λεφτά του βέβαια είναι ληστεία.

το συστημα ειναι πολυ νεο και πασχει απο φακους.

Ο μονος με σχετικα λογικη τιμη ειναι ο 35mm 1.8 , αλλα δεν τον λες οικονομικο κι αυτον.

Οι υπολοιποι native φακοι ειναι πανακριβοι για το μεσο χρηστη, και ολοι περιμενουν τις υπολοιπες εταιρειες να βγαλουν κανα φακο.
ειδικα tamron kai sigma....

το συστημα ειναι πολυ νεο και πασχει απο φακους.

Ο μονος με σχετικα λογικη τιμη ειναι ο 35mm 1.8 , αλλα δεν τον λες οικονομικο κι αυτον.

Οι υπολοιποι native φακοι ειναι πανακριβοι για το μεσο χρηστη, και ολοι περιμενουν τις υπολοιπες εταιρειες να βγαλουν κανα φακο.
ειδικα tamron kai sigma....

Ετσι είναι δυστυχώς, το ίδιο θέμα έχει και το σύστημα Ζ της Nikon, βασικός λόγος για μένα αυτό που ανέφερες και για αυτό δεν ασχολήθηκα ούτε στο ελάχιστο και με τα 2 συστήματα προς το παρών, όταν βγουν και Native οικονομικοί φακοί θα το ξανασκεφτώ.

Για αυτο και οι δυο εταιρειες εφτιαξαν εξαιρετικα αποδοτικους ανταπτορες για τους προηγουμενους φακους τους και τους χαριζουν σχεδον.

Απο το ιδιο επασχαν και οι lumix S και προσφατα με την ελευση των sigma ας πουμε οτι αρχισε να λυνεται...

Το ιδιο εζησε και η Σονυ ακριβως.

Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Για αυτο και οι δυο εταιρειες εφτιαξαν εξαιρετικα αποδοτικους ανταπτορες για τους προηγουμενους φακους τους και τους χαριζουν σχεδον.

Απο το ιδιο επασχαν και οι lumix S και προσφατα με την ελευση των sigma ας πουμε οτι αρχισε να λυνεται...

Το ιδιο εζησε και η Σονυ ακριβως.

Αγαπητε Kosh,με την Z6+ανταπτορα+20mm/f1.8G.Τι αλλο να ζητησω;
cIqCj5u.jpg