Κοίτα πολύ καλό το γκριπ της R , πιο βαθύ από της ΕΜ1.2 για ακόμη μεγαλύτερους φακούς φτιαγμένο αλλά για εμένα που δεν έχω μακριά δάχτυλα με κουράζει σε αντίθεση με της ΕΜ1.2 που το θεωρώ ιδανικό για το δικό μου χερι. Το μηχανικό κλείστρο το ξαναδοκιμασα ίδια γεύση, σε mode 1 φυσικά που πάει και καλά η ριπή γιατί σε mode 2 νομίζεις οτι σκάει σκρκαστουκα σε γήπεδο, το silent shutter είναι καθαρά ηλεκτρονικό όπως είπαμε δεν κάνει για παντού. Και με τα δυο, μηχανικό ή ηλεκτρονικό σε ριπή χάνεις την οθόνη , το lag είναι απαγορευτικό για να παρακολουθήσεις θέμα. Η έξτρα οθόνη δεν μου άρεσε, είναι πολϋ μικρή αλλά αν τη συνηθίσεις θα έχει νόημα με κλειστή την οθόνη. Δεν βολεύτηκα ούτε τα κουμπιά της αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα συνήθειας. Τέλος η εκτεταμένη χρήση πλαστικού δεν μου άφησε καθόλου καλή εντύπωση για την ποιότητα κατασκευής της (δίπλα.παντα στην ΕΜ1,2) χωρίς αυτό σημαίνει ντε και καλά οτι είναι υποδεέστερη. Στο βάρος δεν ένιωσα σοβαρές διαφορές με τους ζουμ φακούς Γιάννη, η πλάκα είναι οτι όσο περιεργαζόμουν την R και άλλαζα και φακούς, είχα ακουμπήσει για λίγο την ΕΜ1.2 στo περίπτερο της Canon, εκεί που είχε όλο τα σώματα Canon RP,R,DSLR ,Μ κλπ. και όλοι όσοι έρχονταν πιάναν με την μια την ΕΜ1.2 να δοκιμάσουν :AFADF0:, ντράπηκα και την πήρα μετά από λίγο γιατί είδα τον πωλητή που ήταν ευγενικός να με λοξοκοιτάει ....