Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Η Canon έχει καταθέσει δύο νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για RF 24-70mm f / 2.8L IS και RF 24-300mm f / 4-5.6L IS USM φακούς.

Ο Φακός Canon RF 24-70mm f / 2.8L IS USM είναι σε δύο παραλλαγές…

Canon-RF-24-300mm-f4-5.6L-patent.jpgCanon-RF-24-70mm-f2.8L-patent2.jpgCanon-RF-24-70mm-f2.8L-patent-1.jpg

Re: Canon FF Mirrorless

Άρον-άρον βγήκε η μηχανή αφού ήταν θέμα μηνός η κάλυψη τόσο σημαντικών ελλείψεων.
Προφανώς βιάστηκαν λόγω της ανακοίνωσης των Nikon Ζ6/Ζ7.

Ε ναι κάπως έτσι, θα την στρώσουν πάντως πιστεύω σε μεγάλο βαθμό με τα Firmware updates, βιάστηκαν να βγει άλλα αν την προσέξει η Canon θα διορθωθούν πολλά πάνω στην μηχανή.

Αν δεν υπήρχε το 1.7 crop στο 4Κ, θα ήταν η "τέλεια" μηχανή για σοβαρό ερασιτέχνη, ή για επαγγελματία που δεν τραβάει events (λόγω μονού καρτοδέκτη).

Καλα ο διπλος καρτοδεκτης ειναι αστειο να λεμε οτι ειναι επαγγελματικη προυποθεση.

Τσοα χρονια καρτα δεν μου εχει χτυπησει ποτε. Το να γραφεις ακριβως το ιδιο αρχειο σε δυο καρτες ειναι υπερβολη απο τις λιγες.

Ολα αυτα βεβαια υπο την προυποθεση οτι εχεις καποια μεγαλη καρτα (αν υποθεσουμε οτι θες να κανεις βιντεο ληψη μεγαλης διαρκειας) και οι καρτες δεν ειναι τιποτα κινεζικες απο το μαναβικο της γειτονιας αλλα καλες καρτες σοβαρων κατασκευαστων.

Και εγώ συμφωνώ, οκ χρήσιμο να έχεις 2 κάρτες άλλα οκ, πολύ δύσκολα θα σου χαλάσει μια ποιοτική κάρτα και ακόμα αν σου κάτσει μια στραβή σχεδόν πάντα μπορείς να ανακτήσεις τα δεδομένα. Ετσι και αλλιώς καλό είναι κάθε κάμποσα χρόνια να κάνουμε αλλαγή με αγορά νέων καρτών και επιπλέον κάθε τόσο ένα Format μέσα στην μηχανή που θα χρησιμοποιηθεί η κάρτα δεν βλάπτει.
Πάντως ανεξάρτητα από όλα αυτά για μηχανή τέτοιου κόστους θα έπρεπε να παίρνει 2 κάρτες.

H μηχανή αργά ή γρήγορα θα ξεχαστεί.Οι φακοί της Canon όμως θα είναι εκεί, σε αυτό τον τομέα έκανε καλή αρχή και όπως λένε και οι reviewers ο αντάπτορας λειτουργεί καλά.

H μηχανή αργά ή γρήγορα θα ξεχαστεί.Οι φακοί της Canon όμως θα είναι εκεί, σε αυτό τον τομέα έκανε καλή αρχή και όπως λένε και οι reviewers ο αντάπτορας λειτουργεί καλά.

Τελικά μήπως αυτό είναι και το πιο σημαντικό?? Οι φακοί και ο αντάπτορας να δουλεύει σωστά?? Την μηχανή κάπως κουτσά στραβά θα την στρώσει με Firmware updates και του χρόνου θα μας βγάλει κανά 2 καλύτερα μοντέλα.

Προσωπικά για μένα ναι,οι φακοί μετράνε περισσότερο. Απλά η απογοήτευση στην Canon είναι διαφορετική από της Νικον. Στην Canon είναι συσσωρευμεμενη εδώ και μερικά χρόνια στα σώματα που βγάζει και στην πολιτική που ακολουθεί και οι φακοί πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Καλα ο διπλος καρτοδεκτης ειναι αστειο να λεμε οτι ειναι επαγγελματικη προυποθεση.

Τσοα χρονια καρτα δεν μου εχει χτυπησει ποτε. Το να γραφεις ακριβως το ιδιο αρχειο σε δυο καρτες ειναι υπερβολη απο τις λιγες.

Ολα αυτα βεβαια υπο την προυποθεση οτι εχεις καποια μεγαλη καρτα (αν υποθεσουμε οτι θες να κανεις βιντεο ληψη μεγαλης διαρκειας) και οι καρτες δεν ειναι τιποτα κινεζικες απο το μαναβικο της γειτονιας αλλα καλες καρτες σοβαρων κατασκευαστων.

Η πιθανότητα είναι 0%; Αν όχι, πόσο χαμηλή είναι;
Ας πούμε ότι είναι 1/1.000.000. Αν χάσεις αρχείο γάμου, πως το λες στο ζευγάρι;
Εγώ το θεωρώ ανεύθυνο, όταν υπάρχει επιλογή.
Και τα θανατηφόρα τροχαία, είναι σχετικά σπάνια (στην ζωή μας), αλλά φοράμε ζωνη και αγοράζουμε αυτοκίνητο με 10 αερόσακους.
Ένας από τους λόγους που θα ήθελα GH5 για βίντεο, είναι η δυνατότητα (αν δεν απατώμαι) να γράφει βίντεο ταυτόχρονα σε δύο κάρτες.

Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Η πιθανότητα είναι 0%; Αν όχι, πόσο χαμηλή είναι;
Ας πούμε ότι είναι 1/1.000.000. Αν χάσεις αρχείο γάμου, πως το λες στο ζευγάρι;
Εγώ το θεωρώ ανεύθυνο, όταν υπάρχει επιλογή.
Και τα θανατηφόρα τροχαία, είναι σχετικά σπάνια (στην ζωή μας), αλλά φοράμε ζωνη και αγοράζουμε αυτοκίνητο με 10 αερόσακους.
Ένας από τους λόγους που θα ήθελα GH5 για βίντεο, είναι η δυνατότητα (αν δεν απατώμαι) να γράφει βίντεο ταυτόχρονα σε δύο κάρτες.

Είναι ανεύθυνο, άλλα είναι πάρα πολύ σπάνιο π.χ. μια φρέσκια και σωστά φορμαρισμένη κάρτα ενός καλού κατασκευαστή να σου βγάλει πρόβλημα, και όχι μόνο αυτό να σου βγάλει πρόβλημα και μετά να ΜΗΝ μπορείς να ανακτήσεις τα αρχεία. Χωρίς υπερβολή δεν ξέρω κάποιον που να του έχει χαλάσει (καλή και ποιοτική) κάρτα μνήμης. Σίγουρα πάντως θα μπορούσε να έχει, αν και κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο σημαντική έλλειψη όσο παρουσιάζεται. Πολύ πιο σημαντικό θέμα θεωρώ το Crop στο 4Κ που έχει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Παρόν και αξουριστος, Lexar 1000X 64gb USHII αγορασμένη από Ελλάδα μου χτύπησε κανονικότατα μετά 6 μήνες και χωρίς βαριά χρήση και αλλάχτηκε από την εταιρία. Αν και δεν είμαι επαγγελματίας ποτέ δεν θα αγόραζα πια μηχανή χωρίς διπλό καρτοδεκτη πάνω από 1000 , και μόνο στην ιδέα να φύγω ταξίδι και να χάσω φωτό είναι απελπισία.
Στη δεύτερη κάρτα μπορείς συνήθως να εχεις ακριβώς τα ίδια αρχεία, μόνο jpeg για γρήγορη χρήση μέσω Διαδικτύου, μόνο video κλπ.

Στις ακάθρεπτες που η ριπή αυξάνεται υπερμετρα, η υπερθέρμανση λόγω χώρου, σταθεροποίησης, πολυώρου βίντεο κλπ. παιδεύει τις κάρτες δεν νοείται σήμερα επαγγελματίας να τσιγκουνευτει και να πάρει μηχανή με μόνο καρτοδεκτη άσχετα πως έχει μέχρι σήμερα μάθει ή δεν του εχει συμβεί το κακό.

Κι εμένα μου χάλασε η ΕΜ1ΙΙ μια lexar uhs-ii 1000Χ 64gb κι έχασα ολόκληρη συναυλία που τράβαγα βίντεο. Δε χάθηκε ο κόσμος, αλλά αν το έκανα επαγγελματικά θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος μιας καριέρας.. βέβαια δεν ξέρω αν το βίντεο 4Κ μπορείς να το σωσεις σε 2 κάρτες, πιθανότατα όχι

και εμένα πριν από κάμποσα χρόνια μου χτύπησε κάρτα επώνυμη, που έιχα αγοράσει σε ταξίδι στη αγγλία,

την είχα μόνο δύο μέρες,
και τα αρχεία ήταν corrupted, άλλα ανοίγανε, άλλα όχι, σε άλλα έβλεπα το πάνω ή το κάτω μισό, και σε άλλα χάλια χρώματα,

έχασα φωτογραφίες μιας ημέρας, δεν έγινε και κάτι,
αν δεν το είχα πάρει χαμπάρι , θα έχανα περισσότερες

σίγουρα είναι κάτι σπάνιο, αλλά όχι και απίθανο να σου τύχει

Καλύτερα 2 παρά 1.
Πάντα.

Αλλά και οι 2 δεν είναι απαραίτητα σωτήριες, αν ο διάολος το θέλει, γίνεται corrupt κατά την εγγραφή από τον controller και γράφεται corrupted το αρχέιο και στην main & backup card.
Ακραίο, αλλά έχει συμβεί.

Καλα ναι.

Ας εχει τοτε και δυο επεξεργαστες μην τυχον και αστοχησει ο ενας, μοντουρα με δυο φακους μην περασει κανα πουλι μπροστα απο τον εναν κοκ.

Δηλαδη στην εποχη του φιλμ απαιτουσαμε καμερα με 2 φιλμ μεσα στα οποια αποτυπονωταν το ιδιο καρε ?

Ελατε τωρα αυτα ειναι υπερβολες της εποχης μας. Που σιγα σιγα μας αποτυπωνονται ως "απαραιτητα".

Ας εβγαζε η Canon σοβαρη καμερα και το μονο "μειονεκτημα" ναταν η μια καρτα και θα σας ελεγα εγω τι θα γινοταν τωρα....

Nice to have ναι είναι, απαραίτητο δε νομίζω. Αν είσαι επαγγελματίας δε κρατάς τις sd για χρόνια αφού ξέρεις ότι εκ κατασκευής φθείρονται με τα read-writes, αλλάξεις και 2-3 κάρτες εν ώρα εργασίας για να εξασφαλίσεις ότι αν γίνει κάνει τουλάχιστον δεν θα τα χάσεις όλα η on site backup σε ένα δίσκο δεν είναι και τπτ τρομερό. Υπάρχουν φορητές λύσεις one button backup.

Καλα ναι.

Ας εχει τοτε και δυο επεξεργαστες μην τυχον και αστοχησει ο ενας, μοντουρα με δυο φακους μην περασει κανα πουλι μπροστα απο τον εναν κοκ.

Δηλαδη στην εποχη του φιλμ απαιτουσαμε καμερα με 2 φιλμ μεσα στα οποια αποτυπονωταν το ιδιο καρε ?

Ελατε τωρα αυτα ειναι υπερβολες της εποχης μας. Που σιγα σιγα μας αποτυπωνονται ως "απαραιτητα".

Ας εβγαζε η Canon σοβαρη καμερα και το μονο "μειονεκτημα" ναταν η μια καρτα και θα σας ελεγα εγω τι θα γινοταν τωρα....

Συμφωνώ απόλυτα!!