Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Re: Canon FF Mirrorless

μα ετσι πρεπει να μετρας ομως, χωρις γυαλι...αισθητηρα δεν ειπαμε οτι θελουμε να συγκρινουμε ?
Αν μπει στη μεση φακος, τοτε μετρας συνδυασμο ...

Και αν θελουμε συνδυασμο, τοτε πρεπει να μετρας με το native φακο καθε φορα.
Ιδανικα θα θελαμε να δουμε με εναν φακο τριτου κατασκευαστη πχ sigma , με την αναλογη μοντουρα.

Απλά με το DXO μπορείς απλά να πάρεις μια ιδέα για τις δυνατότητες του αισθητήρα, πάντως πράγματι το πόσο παλιός είναι ο αισθητήρας παίζει σημαντικό ρόλο. Ο αισθητήρας της νέας canon αν είναι από την 5D σίγουρα σε Dynamic range θα είναι 1 stop πίσω. Από την άλλη σε iso παίζει μεγάλο ρόλο ο επεξεργαστής κλπ. και είναι λίγο σχετικό.

Υ.Γ. Ασχετο άλλα οι γκρίνιες με τους παλιού αισθητήρες της Canon σε νέες μηχανές έχουν βάση. Πριν μέρες δούλευα με ένα φωτογράφο στην δουλειά που μου έθαβε τον αισθητήρα της Canon 6DII και ότι έχει άθλιο Dynamic range, χειρότερο και από τις νέες Mirrorless crop της Canon που έχουν νέο αισθητήρα. Δεν τον πίστεψα, άλλα μου έδειξε και δείγματα από 6DII και Canon m5 και πράγματι ο crop αισθητήρας φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αντοχή στο ''τράβηγμα''.
Για του λόγου το αληθές ακόμα και το Dxo δίνει την ποταπή και φτηνή m100 με 1 stop καλύτερο Dynamic range από την 6dII??? WTF??? Κάτι τέτοιο πιστεύω θα ισχύει και εδώ με την R σε σύγκριση με τις νέες Sony.
https://www.dxomark.com/Cameras/Com...-M100-versus-Canon-EOS-6D-Mark-II___1179_1170

μα το εχουμε δει ολοι με τα ματια μας...εχω δει πολλα αρχεια απο canon kai sony και ξερω τι συμβαινει.

Ακομα και μια ματια στο https://www.imaging-resource.com η 5D IV ειναι πισω απο την A7 III σε ολα σχεδον.
Βλεπω τωρα σε ISO 6400 kai 12800 και ειναι πισω σεθορυβο και λεπτομερεια....

αρα 2 πραγματα συμβαινουν, ή εχουν αλλο αισθητηρα (μαλλον απιθανο) ή απλα λογω πιο συγχρονου επεξεργαστη εχουν διαφορετικη επεξεργασια .

Οταν δω επισημα τεστ, ειδικα απο dxo kai www.imaging-resource θα δω τι συμβαινει.

Ακομα και το CAF στο βιντεο, δεν φαινεται να ειναι αυτο που περιμεναμε...

αριστερα canon 5d IV, δεξια Α7 ΙΙΙ ... ISO 12.800
H canon ειναι "λασπομενη" με σαφως χειροτερη λεπτομερεια και η αποθορυβοποιηση τα εχει κανει μανταρα.

vs1 by John Spirou, on Flickr

Αγοραζω πακετο μηχανη με φακο...και στο κατω κατω , ας βαλουμε sony φακο με ανταπτορα στην canon..

Mακαρι να γινοταν αλλα δεν γινεται. Απο οσο ξερω φακοι sony E mount δεν μπαινουν πουθενα αλλου. Για αυτο και οι φακοι Canon συνεχιζουν να ειναι τοσο χρησιμοι. Μπαινουν παντου απο Canon μεχρι Sony μεχρι Red.

ε, τοτε δεν εχει νοημα , για μενα τουλαχιστον.

Μονο αν υπαρχει ενας καλος Sigma με την αναλογη μοντουρα... και φυσικα αξιοπιστο site (ακομα καλυτερα να κανω τα δικα μου τεστ)

πάντως πράγματι το πόσο παλιός είναι ο αισθητήρας παίζει σημαντικό ρόλο. Ο αισθητήρας της νέας canon αν είναι από την 5D σίγουρα σε Dynamic range θα είναι 1 stop πίσω.

Eδω ο αισθητηρας της Α9 ειναι εναμιση στοπ χειροτερος απο την καμερα που κανει τα μισα λεφτα.... της Α73 που απλα ειναι νεωτερος.

ε, τοτε δεν εχει νοημα , για μενα τουλαχιστον.

Μονο αν υπαρχει ενας καλος Sigma με την αναλογη μοντουρα... και φυσικα αξιοπιστο site (ακομα καλυτερα να κανω τα δικα μου τεστ)

Ολοι οι Art primes δεν σου κανουν δηλαδη ? Γιατι στα λεφτα τους μην πω και πολυ ακριβοτεροι , καλυτεροι φακοι δεν υπαρχουν. Πλεον ειναι και σε μοντουρα Ε , το θεμα ειναι ποσο γρηγορα θα κανουν reverse engineering για να αντιγραψουν την μοντουρα R,Z και οτι βγαλει η πανασονικ μεθαυριο.

Γιάννη εννοείται ότι παίζει ρόλο και ο επεξεργαστής, το ανέφερα και αυτό πριν, π.χ. Η Canon m50 που είχα για λίγο ενώ έχει τον ίδιο αισθητήρα με τις Canon m5/6/100 λόγω νεώτερου επεξεργαστή στην m50 έχει συνολικά καλύτερο iso και γενικά καλύτερη εικόνα, και φαίνεται αυτό και σε βίντεο, οπότε πιθανό λόγω επεξεργαστή η R να αποδίδει καλύτερα από την 5D.

Ολοι οι Art primes δεν σου κανουν δηλαδη ? Γιατι στα λεφτα τους μην πω και πολυ ακριβοτεροι , καλυτεροι φακοι δεν υπαρχουν. Πλεον ειναι και σε μοντουρα Ε , το θεμα ειναι ποσο γρηγορα θα κανουν reverse engineering για να αντιγραψουν την μοντουρα R,Z και οτι βγαλει η πανασονικ μεθαυριο.

αν και οταν βγουν για eos R , τοτε μαλιστα.

Γιάννη εννοείται ότι παίζει ρόλο και ο επεξεργαστής, το ανέφερα και αυτό πριν, π.χ. Η Canon m50 που είχα για λίγο ενώ έχει τον ίδιο αισθητήρα με τις Canon m5/6/100 λόγω νεώτερου επεξεργαστή στην m50 έχει συνολικά καλύτερο iso και γενικά καλύτερη εικόνα, και φαίνεται αυτό και σε βίντεο, οπότε πιθανό λόγω επεξεργαστή η R να αποδίδει καλύτερα από την 5D.

προφανως και παιζει...μενει να δουμε ποσο μεγαλο ρολο.

Eδω ο αισθητηρας της Α9 ειναι εναμιση στοπ χειροτερος απο την καμερα που κανει τα μισα λεφτα.... της Α73 που απλα ειναι νεωτερος.

Γενικά νομίζω ότι η Α9 πρέπει να έχει κάποιο αισθητήρα παραλλαγή της Α7ΙΙ, ενώ η Α7RIII άλλα ακόμα και της Α7ΙΙΙ έχουν νέους, για αυτό προκύπτει αυτή διαφορά.

Υ.Γ. Ασχετο τώρα άλλα νομίζω από άποψη αισθητήρα απαξίωσε πολύ γρήγορα η Sony την Α9, ακόμα και η απλή και ''φτηνή'' Α7ΙΙΙ την ξεπέρασε και σε Dynamic range και σε Iso.

Απάντηση: Re: Canon FF Mirrorless

Βρε Γιαννη αλλο αν θεωρεις αναξιοπιστο τον συγκεκριμενο και αλλο αυτα που γραφεις. Τα γυαλια της Canon ειναι απο τα καλυτερα. Με αυτά συγκρινε αρα με αυτα εχεις ενα συμπερασμα. Αν ο συγκεκριμενος ειναι αξιόπιστος ειναι και το συμπέρασμα αξιόπιστο για τον συνδιασμό των 2 αισθητήρων με το συγκεκριμένα γυαλιά Canon . Eκεί τελειωνει το θέμα για εμένα και το συμπερασμα δεν το επεκτείνω και δεν το γενικευω.

Δηλαδη δεν καταλαβαινω η Sigma φτιαχνει τον ιδιο φακο Art με αλλη σχεδιαση για Canon και με αλλη για Sony ? την μοντουρα αλλάζει και μονο.
Αν ο φακος που τεσταρε ηταν μαπα δεν θα εβγαζε την αναλυση που ειδαμε στην a7R , αρα μην τα μπερδευουμε τόσο.

ΥΣ
η υλοποιηση ενος αισθητηρα σε ενα σώμα στις ακαθρεπτες επηρεαζεται απο πολλους παραγοντες (DAC, επεκεργαστης κλπ) οποτε πιθανόν ναι η αποδοση του μπορει να αλλάζει σημαντικά ειδικά στον θόρυβο με νέα ηλεκτρονικά κλπ.

οσο μπαινει στη μεση ανταπτορας, μπορω να αμφισβητω τα παντα! -bye-

ΥΓ... ασε που ο τυπος ειναι περα για περα αναξιοπιστος, ακομα θυμαμαι τις πατατες που εχει κανει κατα καιρους, σε πολλα θεματα!

Γενικά νομίζω ότι η Α9 πρέπει να έχει κάποιο αισθητήρα παραλλαγή της Α7ΙΙ, ενώ η Α7RIII άλλα ακόμα και της Α7ΙΙΙ έχουν νέους, για αυτό προκύπτει αυτή διαφορά.

Υ.Γ. Ασχετο τώρα άλλα νομίζω από άποψη αισθητήρα απαξίωσε πολύ γρήγορα η Sony την Α9, ακόμα και η απλή και ''φτηνή'' Α7ΙΙΙ την ξεπέρασε και σε Dynamic range και σε Iso.

η a9 ειχε συγκεκριμένη στόχευση και σκοπό απο την αρχή , είναι στημένη μηχανή για max ταχύτητα και όχι max IQ. Ξερει τι κανει η Sony σε καθε μηχανή της , καμια δεν επικαλυπτει την αλλη.

οσο μπαινει στη μεση ανταπτορας, μπορω να αμφισβητω τα παντα! -bye-

ΥΓ... ασε που ο τυπος ειναι περα για περα αναξιοπιστος, ακομα θυμαμαι τις πατατες που εχει κανει κατα καιρους, σε πολλα θεματα!

Σε αυτο συμφωνω, θα δουμε και αλλα τεστ και θα βγαλουμε συμπερασματα αλλα για εμενα απο τη στιγμη που κουμπωσε και την a7RΙΙΙ μου αυξησε πολυ την πιθανοτητα ότι το τεστ ειναι προς τη σωστη κατευθυνση.

τωρα που το βλεπω (κακως) .... στην αρχη λεει οτι τα αρχεια που τσεκαρε μεταξυ canon eos R και 5D IV ειναι ολοιδια!
ΜΑς δουλευει ?

Η canon 5D ειναι σαφως χειροτερη σχεδον σε ολα απο την a7 III , αρα φασκει και αντιφασκει.... δειτε στο 0.25" λεπτο, και μαλιστα αναφερει οτι σε δυναμικη περιοχη η EOS R ειναι λιγο χειροτερη απο την 5D (0.50").

Δεν συναδουν αυτα που λεει....

Αν δεν έχει γυαλί ο αντάπτορας δεν νομίζω ότι αλλάζει πολύ το αποτέλεσμα...σε γενικές γραμμές πάντως είναι θετικό ότι ο αισθητήρας της R φαίνεται να αποδίδει καλύτερα από ότι στην 5D, τώρα αν συνολικά θα ''πιάνει'' τις Sony δεν ξέρω, αν και να πω την αλήθεια σε αυτό το τόσο υψηλό επίπεδο δεν ξέρω αν 1/3 του Stop πάνω κάτω κάνει τόσο σημαντική διαφορά....ψυρίζουμε την μαϊμού νομίζω. Εχουμε φτάσει τους αισθητήρες πλέον σε σημείο που ακόμα και ένας crop αισθητήρας να αποδίδει τα ίδια ή και καλύτερα από παλιές FF. Ακόμα και αισθητήρες 1 ίντσας στέκονται πολύ καλά ακόμα και απέναντι σε νέους Crop αισθητήρες ή παλιές FF.

μα δεν αποδιδει...αυτο λεει στην αρχη !

Το αντιθετο μαλιστα, δες το παλι και θα καταλαβεις οτι κατι δε παει καλα.

Εγω τωρα το βλεπω για πρωτη φορα το βιντεο και ο τυπος λεει αλλα....

Πχ στο 1¨10 λεει και για το θεμα του high iso banding λογω των PDAF στην EOS R !

δειτε εδω... canon eos R VS 5D IV

vs2 by John Spirou, on Flickr

μα δεν αποδιδει...αυτο λεει στην αρχη !

Το αντιθετο μαλιστα, δες το παλι και θα καταλαβεις οτι κατι δε παει καλα.

Εγω τωρα το βλεπω για πρωτη φορα το βιντεο και ο τυπος λεει αλλα....

Πχ στο 1¨10 λεει και για το θεμα του high iso banding λογω των PDAF στην EOS R !

μμμ δίκιο έχεις...ρόιδο μας τα έκανε!! Τι να πω, ας περιμένουμε να δούμε κανένα κανονικό Review....
Πάντως αν έχει απόδοση σαν την 5D δύσκολα τα πράγματα, ακόμα και η crop Sony Α6300 έχει ίσως και καλύτερο Dynamic range από την 5D.
https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Sony-A7-III-versus-Canon-EOS-5D-Mark-IV-versus-Sony-A6300___1236_1106_1072

κατα τη γνωμη μου σημερα αν καποιος περνει FF για καλή αναλυση σε επιπεδο ψυρισματος ανάλογου του βιντεο που μας έδειξε πρεπει να αγοράζει ταυτόχρονα μοντέρνο αισθητήρα διπλάσιο απο τον 20αρη m43 για να δεί σημαντικές διαφορές σε αναλυση απο τους μικρούς αισθητηρες.