Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Αυτόν τον τύπο όσες φορές και να τον δεις, δεν μπορείς να μην γελάσεις. :flipout:
Με την apple θυμάμαι είχε κάνει πάταγο..

"and he tells me we can only do 120fps at 720p" :flipout::flipout::flipout:

Re: Canon FF Mirrorless

καλά αυτό με το macbook ήταν θεικό
https://www.youtube.com/watch?v=-XSC_UG5_kU&t=72s

Απογοήτευση για μένα η Canon FF Mirrorless. Είχα αρχίσει να επενδύω σε Canon φακούς με την ελπίδα να βγει με EF-mount. Αν είναι να βάλω αντάπτορα, τους βάζω και στη Sony.

Α, γι’ αυτό είχες γυρίσει βεβιασμένα σε Canon πρόσφατα;
Δεν πήγε το μυαλό μου ότι περίμενες δυνατό μοντέλο mirrorless.
Πρώτη υλοποίηση (και μάλιστα από τη συντηρητικούρα Canon) αναμενόμενο ήταν να μη βγει ολοκληρωμένη.
Τον 28-70/2 όμως κανείς δεν τον περίμενε.

Τώρα θα περιμένεις τι θα βγάλει η Panasonic;
Με τους Canon με αντάπτορα;

Δεν ξέρω, βολικοί φαινομενικά οι πασπαρτού Canon, αλλά από την άλλη να σέρνει κανείς από σύστημα σε σύστημα Canon φακούς και στο τέλος να μη χαίρεται τους native φακούς κάθε συστήματος περισσότερο δέσμευση μου κάνει παρά απελευθέρωση.
Το 2010 εγώ έδωσα όλους μου τους L και ησύχασα. Αν βγάλει ποτέ δυνατό μοντέλο mirrorless η Canon, θα προτιμήσω να πάρω τότε κάποιους RF φακούς παρά EF DSLR.

Α, γι’ αυτό είχες γυρίσει βεβιασμένα σε Canon πρόσφατα;
Δεν πήγε το μυαλό μου ότι περίμενες δυνατό μοντέλο mirrorless.
Πρώτη υλοποίηση (και μάλιστα από τη συντηρητικούρα Canon) αναμενόμενο ήταν να μη βγει ολοκληρωμένη.
Τον 28-70/2 όμως κανείς δεν τον περίμενε.
Τώρα θα περιμένεις τι θα βγάλει η Panasonic;
Με τους Canon με αντάπτορα;

Τους έδωσα ήδη τους canon. Μόνο τον φοβερό sigma 135/1.8 κρατησα που είναι φοβερός και τον sigma 18-35/1.8 που είναι μοναδικός.

Απάντηση: Re: Canon FF Mirrorless

300 ευρώ καπέλο απο την ελληνική αντιπροσωπεία στην τιμή της R σε σχέση με την Ευρώπη.

Γκρινιαξτε λιγο παραπανω μπας και εισακουστειτε οπως εγινε με την φουτζι που προσαρμοσε τις τιμες στην χτ3

για να μη λεμε μονο τα ασχημα και αρνητικα....ενα ωραιο feature στις νεες canon ειναι και η ενδειξη επιτυχους εστιασης σε manual focus.
Μακαρι και αλλες εταιρειες να το ενσματωσουν σε ακαθρεπτες μηχανες, αν γινεται ....

Δεν λεει ομως αν ειναι ενεργο και κατα τη διαρκεια εγγραφης βιντεο ή μονο πριν πατησεις REC.

https://www.youtube.com/watch?v=hLM_uGPGQLA

Πλάκα έχει, δεν μπορώ να εκτιμήσω την ευκολία χρήσης πριν το δοκιμάσω.
Ένα μετακινούμενο focux box θα ήταν μια σίγουρη λυση δοκιμασμένη στο magic lantern τόοοσα χρόνια ως προς την χρηστικότητα.

Για τα αρνητικά που λες, είναι κάμποσα, αν τη δεις όμως σαν την ακάθρεπτη που δίνει τον αισθητήρα της 5D mark IV σε πολύ οικονομικότερη τιμή, κατάλληλη για landscape/portrait και casual χρηστικό video, είναι πολύ τίμια αγορά. Αν σκεφτείς ακόμα και ο αντάπτορας με τα φίλτρα που κυκλοφόρησε αυτό το στίγμα δίνει.

Δεν τη βλεπω όμως έτσι.... Ειδικά με τέτοια τιμη προτιμώ Sony a7 iii, Fuji xt3 χαλαρά.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Γιάννη τα έχουμε ξαναπεί αυτή η μηχανή δεν είναι για εμάς, είναι για τους κατόχους και FAN της Canon. Η Canon δεν θέλει να πάρει πελάτες από τους άλλους, θέλει να κρατήσει τους δικούς της και να σταματήσει το Bleeding, αυτό τις φτάνει και τις περισσεύει, και αυτό ακριβώς το σκοπό έχει αυτή η μηχανή και θα τα καταφέρει μια χαρά...

Δεν λεει ομως αν ειναι ενεργο και κατα τη διαρκεια εγγραφης βιντεο ή μονο πριν πατησεις REC.

Στα σχόλια επιβεβαιώνει ο ίδιος ότι είναι ενεργό κατά τη διάρκεια εγγραφής.

Γενικά πάντως η επιβεβαίωση εστίασης σε MF δεν είναι κάτι καινούριο.

Το ξέρω, υπαρχει και σε άλλες μηχανές, αλλά σε Mirrorless δεν το έχω ξαναδεί, τουλάχιστον όχι στις μηχανές που είχα.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Canon FF Mirrorless

Γιάννη και karamela διαφωνώ. Κι εγώ θα επέλεγα την ΧΤ3. Όμως δεν έγραψα για μένα. Δεν είναι μόνο για funboys με αυτά που βλέπω.

Full frame σώμα είναι μην το ξεχνάμε. Για κάποιες χρήσεις τα μειονεκτήματά της δεν μετρούν ιδιαίτερα, ενώ τα πλεονεκτήματα μπορεί να είναι σημαντικά.

καθε μηχανη εχει το κοινο της..προφανως και σεβαστο.

Αλλα εδω σαν τεχνικο φορουμ , ειδικα σ αυτη τη κατηγορια , εχουμε δικαιωμα (και υποχρεωση θα ελεγα) να λεμε τα συκα συκα....

Δεν είναι αυστηρά τεχνικό forum Γιάννη... Η χρήση μια φωτογραφικής μπορεί να διαφέρει πάρα πολύ από χρήστη σε χρήστη. Ένα και μόνο χαρακτηριστικό μπορεί να είναι αρκετό για κάποιον είτε να τον δελεάσει είτε να τον διώξει.

Προσωπικά ας πούμε σπάνια χρησιμοποιώ caf σε servo, γιατί απλά δεν μου χρειάζεται. Ούτε το buffer με πολυνοιάζει από ένα αποδεκτό σημείο και πάνω. Και ποτέ δεν πατώ 5 κλικ για την ίδια πόζα. 1 άντε 2ο. Ούτε 500 σημεία εστίασης με νοιάζουν σε saf, απλά να είναι απλωμένα. Το af joystick πχ με ενδιαφέρει, το eye/face focus είναι κάτι που δεν έχω χρησιμοποιήσει και θέλω να δοκιμάσω, νομίζω είναι φοβερό χαρακτηριστικό, απλά θέλω να δω τη λειτουργία του στην πράξη.

Mια ματιά στον συγκριτικό πίνακα του Ken μεταξύ Α7ΙΙΙ - EOS R - Nikon Z, ασχέτως αν κάποια περιλαμβάνουν και προσωπική κρίση και παραβλέποντας την τελική βαθμολογία, θα δεις ότι σε κάποιες σημαντικές λειτουργίες η EOS R δεν είναι πίσω.