Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Re: Canon FF Mirrorless

αυτο που δεν ξερω...ειναι αν κραταει επιτηδες πισω η canon τα σωματα της (λογω εσωτερικου ανταγωνισμου) ή δεν μπορει .

Καλή ερώτηση, νομίζω είναι συνδυασμός 3 πραγμάτων, αρχικά γιατί δεν μπορεί, κατά δεύτερον θέλει να προστατέψει και τους πολλούς και καλούς πελάτες της στις FF Dslr και κατά τρίτον γιατί δεν την πολυνοιάζει ακόμα και με αυτά που κάνει πουλάει καλά και πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Στα τις μηχανής τώρα και εμένα μου φαίνεται ακριβή αν ισχύουν τα psecs φυσικά, ενώ και το σώμα μοιάζει κάπως πλαστικούρα. Αν ισχύουν πάντως όσα ακούγονται την βλέπω σύντομα να πάρει την κάτω βόλτα όσον αφορά την τιμή.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Canon FF Mirrorless

ΕΑΝ επιβεβαιωθει μιλαμε οτι θα σαρωσει... :SFGSFGSF:
https://www.pttl.gr/h-canon-eos-rp-...perissoteres-fotografies-kai-charaktiristika/
Δειτε τα χαρακτηριστικα ΚΑΙ το συμολικο 'πακετο'
(Και σιγουρα θα ειναι το επομενο μου σωμα σε canon FF). :drool1:
Υπομονη λιγες ωρες ακομα

Αν και εφόσον ισχύουν οι τιμές τολμώ να πω ότι είναι ''ταφόπλακα'' για τον ανταγωνισμό με το καλημέρα. Το περίμενα σε ένα βαθμό ότι η Canon όταν θελήσει θα αντεπιτεθεί και θα δείξει ποιος κάνει κουμάντο. Προβλέπω σύντομα η Canon να πιάσει και στις Mirrorless 50% της αγοράς.

Χοντρικά με αρχική τιμή 1.300$ με έχτρα grip και αντάπτορα για να βάλεις πάνω ότι φακό θέλεις από Canon FF Dslr με άψογη εστίαση λόγω dual pixel είναι ότι καλύτερο έχουμε δει σαν πρόταση σε FF εδώ και καιρό. Θα τραβήξει μέσα στο μαντρί όλους τους canonακιδες και πραγματικά θα περάσει πολύ δύσκολα ο ανταγωνισμός.
https://www.canonrumors.com/canon-eos-rp-body-price-confirmed-at-1299-usd-and-were-very-happy-about-it/

Υ.Γ. 1.700 με τον 24-105 φακό και με το grip και με τον αντάπτορα!!!
Υ.Γ. Εχει και 4κ βίντεο και εστίαση σε -5EV!!!

Εδω τα full specs.
https://www.canonrumors.com/here-are-the-full-canon-eos-rp-specifications/

Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

ΕΑΝ επιβεβαιωθει μιλαμε οτι θα σαρωσει... :SFGSFGSF:
https://www.pttl.gr/h-canon-eos-rp-...perissoteres-fotografies-kai-charaktiristika/
Δειτε τα χαρακτηριστικα ΚΑΙ το συμολικο 'πακετο'
(Και σιγουρα θα ειναι το επομενο μου σωμα σε canon FF). :drool1:
Υπομονη λιγες ωρες ακομα

Αν ισχύουν όσα ακούγονται και αν εστιάζει το ίδιο καλά με φακούς Dslr με τον αντάπτορα προσωπικά και εγώ θα την πάρω πουλώντας μάλλον όλον τον εξοπλισμό μου.
Με ελάχιστα χρήματα θα βρίσκεις ένα σκασμό FF Dslr φακούς και είσαι θεός χωρίς να χρειάζεται να σκας μια περιουσία όπως γίνεται τώρα σε όλα τα άλλα συστήματα.

Παιδιά φρένο δεν έχει Ibis.:twoguns:
250 λήψεις η αυτονομία της μπαταρίας οπότε υπολογίστε και μια τετράδα μπαταρίες από aliexpress.

Παιδιά φρένο δεν έχει Ibis.:twoguns:
250 λήψεις η αυτονομία της μπαταρίας οπότε υπολογίστε και μια τετράδα μπαταρίες από aliexpress.

Εχει όμως digital ibis, που από την εμπειρία μου με τις Canon είναι εύκολα κιόλας το καλύτερο Digital ibis που έχω δει.
Μπαταρίες είναι το λιγότερο, σε όλες τις μηχανές μου έχω 2-3-4!!!!

Υ.Γ. Στο τσάκ είμαι να τα πάω όλα για πούλημα!!! Ετοιμάζω ήδη αγγελίες..χαχα

Επίσης σώμα μαγνησίου!! Αδιαβροχοποίηση και βάρος 485 γρ. με μπαταρία και κάρτα μνήμης....πολύ καλό για να είναι αληθινό....αν μας πουν κιόλας ότι δεν έχει crop στο 4Κ θα ουρλιάξω από χαρά!!!:ridinghorse:

Υ.Γ. Παίρνει μάλλον τις μπαταρίες της 200D που έχω ήδη 2 ξεχασμένες στο συρτάρι!!!

Αγαπούλα πούλα και ετοιμάσου λοιπόν.:ADFADF1:

Ας δούμε ότι ισχύουν όλα αυτά βέβαια!!!χαχα

Υ.Γ. Την Fuji X-T1 δεν την πουλάω πάντως με τον 23mmf2 την έχω λατρέψει!!!!

Canon FF Mirrorless

Έχει crop, 1.6 και φυσικά έχει χάλια rolling shutter, αφού δεν δίνει ούτε 4K 30p.
Πιο αργος αισθητήρας...πεθαίνεις.
Και ούτε λόγος για Clog και slow motion.

Αλλά σίγουρα βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό λόγω τιμής φυσικά, όχι δυνατοτήτων.

Το καλό είναι ότι θα πρέπει ν αντιδράσουν οι υπόλοιποι...

Το θέμα είναι Γιάννη ότι δεν ενδιαφέρονται όλοι για το βίντεο και αυτοί ακόμα που ενδιαφέρονται λίγοι θα ασχοληθούν με logs Και Rolling shutters. Η Canon έκανε το αυτονόητο έδωσε μια FF για τον λαό, για να κεντρίσει τους χρήστες της με Canon FF Dslr να δοκιμάσουν το σύστημα Mirrorless και μάλιστα με τους φακούς που έχουν ήδη μέσω του αντάπτορα.
Έδωσε λοιπόν ένα μικρό σχετικά ποιοτικό σώμα με εξαιρετική εστίαση και έναν οικονομικό φακό κιτ που φαίνεται καλός, έχει πανέμορφα Jpegs, εύκολα μενού και με την τιμή που έρχεται είναι δέλεαρ για όποιον θέλει ένα σύστημα FF χωρίς να μπλέκεται στα δαιδαλώδη μενού άλλων κατασκευαστών. Εβαλε και ορισμένες βίντεο δυνατότητες οπότε έδεσε το γλυκό.
Από εκει και πέρα αρνητικά για μένα πέρα από το 4Κ crop, ότι έβαλε τον αισθητήρα της 6DII με περιορισμένο dynamic range Και ότι δεν δουλεύει το dual pixel στο 4Κ βίντεο. Σοβαρά θέματα και τα 3 για μένα δυστυχώς.

Η ανακοίνωση

https://www.dpreview.com/news/5589043753/the-canon-eos-rp-is-smaller-than-an-eos-rebel-t7i-and-will-cost-1300

Και ένα πρώτο Hands on

https://www.dpreview.com/articles/1575146892/hands-on-with-the-canon-eos-rp

Ανακοινωθηκε 'επισημα' και ναι η τιμη ειναι γεγονος!!!!!
Η canon αποφασισε να παρει την πρωτια στις mirroless ff και να βαλει πολυ νεο κοσμο στο νεο της συστημα.
Για την τιμη φαινεται να μην την πολυνοιαζει μια και τα σωματα -αυτης της κατηγοριας γενικα- απαξιωνονται πολυ γρηγορα, τα χρηματα θα τα παρει απο την νεα γκαμα φακων που θα πλαισιωσουν το συστημα.
Μερικες γργορες σκεψεις..
Για τις δυνατοτητες στο video δεν θα πω πολλα, περαν του οτι μου ειναι παντελως και παγερα αδιαφορο. Ανηκω στην κατηγορια εκεινων των χρηστων που το κουμπι rec ζητημα να το πατησε στη ζωη του 5-6 φορες (..με τις μισες απο αυτες μαλιστα καταλαθος), δεν παραγνωριζω ομως το γεγονος οτι για καποιους ενδεχωμενος και να ειναι 'σημαντικο'..Ισως καποια αλλη μηχανη να τους καλυπτει καλυτερα...
Την απουσια 'μηχανικου' IBIS μαλλον θα την χαιρετισω, θεωρω οτι ειναι καλυτερα να την εχει ο καθε φακος (οπου και αν χρειαζεται) ενσωματωμενη, σιγουρα θα δουλευει καλυτερα και πιο αξιοπιστα (ασε που αποφευγεις και πιθανη αστοχια του συστηματος που μπορει να σου βγαλει και την μηχανη αχρηστη).
Και γα την αυτονομια, ναι υπαρχει ενα θεματακι οπως σε ολες της mirror, θεωρω οτι πρεπει να εχεις 3 μπαταριες μαζι σου για να βγαλεις την ημερα, εδω εχουμε ακομα δρομο...
Για τις επιδωσεις σε noise/DR/iso πιστευω οτι θα ειμαστε καπως καλυτερα απο την 6D δηλαδη ικανοποιητικoτατα καλα για την πλειοψηφια των χρηστων.
Γενικα περιμενωντας τα πρωτα πραγματικα review προσωπικα ειμαι που ευχαριστημενος (και με τα kit που θα ελθει) σε βαθμο μαλιστα που την 7D mk2 σε λιγες μερες θα την δειτε στις αγγελιες.. (ηδη σας περιμενω για 'προσφορες'..:smash:)
Αυτα

it can shoot 4K/24p video, though it reverts to contrast detection AF. Thie footage is taken from the central, APS-C/Super 35 region of the sensor, which means the footage will likely be noisier than if it were taken from the whole sensor. The crop will also make it more difficult to find a lens that can offer a wide-angle field of view.

Το θέμα είναι Γιάννη ότι δεν ενδιαφέρονται όλοι για το βίντεο και αυτοί ακόμα που ενδιαφέρονται λίγοι θα ασχοληθούν με logs Και Rolling shutters. Η Canon έκανε το αυτονόητο έδωσε μια FF για τον λαό, για να κεντρίσει τους χρήστες της με Canon FF Dslr να δοκιμάσουν το σύστημα Mirrorless και μάλιστα με τους φακούς που έχουν ήδη μέσω του αντάπτορα.

ΑΚΡΙΒΩΣ.

Στην ουσια ειναι η φιλοσοφια της 6D. Φτηνο FF και παρε κοσμε.

Μεγαλη κινηση να πω οτι το περιμενα θαμαι ψευτης.

Αντε να παιρνει σειρα και το αντιστοιχο μοντελο της 5DsR τωρα . Που θεωρητικα θα χτυπησει τις Z7,S1R και Α7R3.

Καλή μελετημένη κίνηση, εκτός από τους Canonάκηδες θα την βάλουν στο στόχαστρο και όλοι όσοι το σκέπτονται για FF mirrorless και λοξοκοίταζαν προς sony 7 II...

καλή κίνηση ,
και σε μένα που έχω fuji φαίνεται πολύ καλή, το βίντεο μου είναι αδιάφορο,

αλλά έχω αποφασίσει ότι προτιμώ το μικρότερο μέγεθος των aps-c φακών (και σε μικρότερο βαθμό σωμάτων)

(και να ξαναπώ ότι φαίνεται ότι οι 2 μεγάλες εταιρείες αποχαιρετήσανε οριστικά τον καθρέπτη, να δούμε πόσες ακάθρεπτες θα βγάλουν μέχρι να "ανανεώσουν" και κάποια dSLR πριν την οριστική κατάργηση,
καταλάβανε ότι δεν έχουν κανένα λόγο να προστατέψουν τις dSLR,
αλλά αντιθέτως, έχουν συμφέρον να πουλήσουν τις νέες γκάμες φακών,
το τυράκι θα είναι οι καλύτεροι φακοί που έρχονται, αλλά με ανάλογο κόστος και μέγεθος)

Εφόσον έχει τέτοιο crop και δεν έχει dpaf σε 4K, απλά προσπερνάω....στην ουσία έδωσε μια ff m50.
Τίποτα το ιδιαίτερο και απ ότι λένε ακόμα και η εστίαση δεν είναι τόσο γρήγορη, σαφώς κατώτερη από την eos r.

Πολύ λίγη για μένα....

Για να είμαστε και ειλικρινείς αν κάποιος ενδιαφέρεται έστω και λίγο σοβαρά για βίντεο προσπερνάει, λίγο η απουσία ibis, το μεγάλο crop στο 4Κ, η απουσία slow motion, το μόνο contrast εστίαση σε 4Κ και σαν κερασάκι στην τούρτα ο παλιός αισθητήρας που δίνει ένα σχετικά soft αρχείο στο βίντεο όσο να ναι την καταδικάζουν.
Οσοι όμως ενδιαφέρονται κυρίως έως αποκλειστικά για φωτογραφία είναι τρομερή πρόταση, μια μικρούλα 6DII με όλο το οπλοστάσιο φακών της Canon....προσωπική γνώμη είναι ότι θα πάει εξαιρετικά στην αγορά και θα δώσει τεράστια ώθηση στην Canon.

καλη κινηση την βλεπω και εγω .. video 4k δεν με ενδιαφερει rolling shutter δεν ξερω τι είναι και τι κανει .. ένα απλο 1080p να εχει και είμαι κομπλε ! σαν φωτογραφικη μηχανή στην τιμη αυτή την βρισκω δελεαστικη ( είμαι από αυτους που κοιταζαν sony a7 ii ) xaxa