Re: Canon FF Mirrorless
Στην ίδια σελίδα παρακάτω έχει το αντίστοιχο άρθρο όταν κυκλοφόρησε η 6D mark II. 2300 αρχική τιμή καταλόγου. Σε μερικούς μήνες είχε πέσει στο 1μισι χιλιάρικο. Άρα το σοφότερο είναι κανείς να περιμένει.
Είναι λογικό οι εταιρίες να βασίζονται σε κεκτημένα του παρελθόντως, "βαριά" τους χαρτιά και απλά να τα βελτιώνουν λίγο. Συνεπώς και μόνο η ύπαρξη της γκάμας EF φακών επί δεκαετίες είναι κεκτημένο που εξακολουθεί η Canon να το εκμεταλεύεται.
Επίσης ξεχνάμε ότι η Canon διατηρεί ολοζώντανες και τις DSLR της, και προφανώς δεν θέλει να τις κανιβαλίσει. Όπως παραδοσιακά δεν θέλει να κανιβαλίσει και τις cinema κάμερές της. Η Sony παρόπλισε τις αποτυχημένες SLT. Ήταν κακές; Όχι!! Η Α99 ήταν εκπληκτική μηχανή και τεχνολογικά και ουσιαστικά, και ο zeiss f2.8 ακόμα ποιό εκπληκτικός. Κάποιοι επένδυσαν και έχασαν... Αυτά μετρούν στη συνείδηση του καταναλωτή γι αυτό και άργησε να εμπιστευτεί τις Sony ξανά. Σου λέει, Canon φακούς και θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο για χρόνια. Γιατί όταν μιλάμε για φακούς χιλιάδων ευρώ, είναι και επένδυση για κάποιους που βγάζουν το ψωμί τους από τη φωτογραφία. Ένα πλήρες σετ pro φακών κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο.
Αν μπορούσε να είστε σίγουροι το ίδιο θα έκανε και η Sony. Εδώ η νέα της APS-C Α6400, ουσιαστικά είναι remake της 3ετίας Α6300, που ήταν με τη σειρά της αναβάθμιση της άριστης Α6000. Και καλά έκανε. Δεν θα μπορούσε να ξανασχεδιάσει εκ νέου το σώμα; Φυσικά. Αλλά γιατί να το κάνει αφού αρέσει και πουλάει;
Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι όσον αφορά τις ακάθρεπτες FF η Canon είναι εκεί που ήταν η Sony πριν μερικά χρόνια, με λίγους RF φακούς. Αν, λέμε ΑΝ ξαφνικά όλοι πήγαιναν σε ακάθρεπτα σώματα και φακούς εν μία νυκτί, η Sony θα είχε αβαντάζ. Έλα όμως που δεν πάνε σε μια νύχτα.... εκεί είναι το θέμα.
Επομένως εμείς μπορεί να κρίνουμε ένα σώμα εντελώς αυτόνομα, ά έχει ή δεν έχει το άλλο, αλλά δεν το βλέπουν όλοι έτσι. Σου λέει θα μπω στο οικοσύστημα των canon FF με ακάθρεπτο σώμα και 1μισι χιλιάρικο και θα μου είναι χρήσιμη για χρόνια. Το μισό στοπ DR και η λίγο καλύτερη εστίαση έρχονται σε 2η μοίρα.