Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Ποσο κανει ενας ανταπτορας στις σονυ;
Αληθεια, γιατι δουλευουν canon φακους με σονυ;

250 της sigma και 450 της Metabones

Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Τσαμπα πραμα δλδ... Κα αφου ειναι τοσο καλες οι σονυ γιατι πωλουνται ανταπτορες;

Γιατί μπορούν είναι η τεχνική απάντηση, η μοντούρα το επιτρέπει κατι που δεν γίνεται σε άλλες ακάθρεπτες μοντούρες.

Μα αφου εχει η Sony ωραιοτατο 24-70/2,8.
Και 24-105. Και γρηγορο και αργο 70-200. Γιατι να παρει κανεις τους τρισκαταρατους Canon, και συν τοις αλλοις να τους δουλευει με ανταπτορα -και δη reverse-engineered, αρα μη εγγυημενης τέλειας λειτουργίας.

Επειδή ξεκίνησε η συζήτηση για τη τιμή με τον αντάπτορα για φακούς ίδιας εταιρείας αλλά παλιάς μοντούρας,
ο αντίστοιχος αντάπτορας της Σονυ για τη παλαιά μοντούρα άλφα ειναι ο LAEA3 στα $170 & LAEA4 στα $300 που δίνει AF.

Re: Canon FF Mirrorless

Στην ίδια σελίδα παρακάτω έχει το αντίστοιχο άρθρο όταν κυκλοφόρησε η 6D mark II. 2300 αρχική τιμή καταλόγου. Σε μερικούς μήνες είχε πέσει στο 1μισι χιλιάρικο. Άρα το σοφότερο είναι κανείς να περιμένει.
Είναι λογικό οι εταιρίες να βασίζονται σε κεκτημένα του παρελθόντως, "βαριά" τους χαρτιά και απλά να τα βελτιώνουν λίγο. Συνεπώς και μόνο η ύπαρξη της γκάμας EF φακών επί δεκαετίες είναι κεκτημένο που εξακολουθεί η Canon να το εκμεταλεύεται.

Επίσης ξεχνάμε ότι η Canon διατηρεί ολοζώντανες και τις DSLR της, και προφανώς δεν θέλει να τις κανιβαλίσει. Όπως παραδοσιακά δεν θέλει να κανιβαλίσει και τις cinema κάμερές της. Η Sony παρόπλισε τις αποτυχημένες SLT. Ήταν κακές; Όχι!! Η Α99 ήταν εκπληκτική μηχανή και τεχνολογικά και ουσιαστικά, και ο zeiss f2.8 ακόμα ποιό εκπληκτικός. Κάποιοι επένδυσαν και έχασαν... Αυτά μετρούν στη συνείδηση του καταναλωτή γι αυτό και άργησε να εμπιστευτεί τις Sony ξανά. Σου λέει, Canon φακούς και θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο για χρόνια. Γιατί όταν μιλάμε για φακούς χιλιάδων ευρώ, είναι και επένδυση για κάποιους που βγάζουν το ψωμί τους από τη φωτογραφία. Ένα πλήρες σετ pro φακών κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο.

Αν μπορούσε να είστε σίγουροι το ίδιο θα έκανε και η Sony. Εδώ η νέα της APS-C Α6400, ουσιαστικά είναι remake της 3ετίας Α6300, που ήταν με τη σειρά της αναβάθμιση της άριστης Α6000. Και καλά έκανε. Δεν θα μπορούσε να ξανασχεδιάσει εκ νέου το σώμα; Φυσικά. Αλλά γιατί να το κάνει αφού αρέσει και πουλάει;

Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι όσον αφορά τις ακάθρεπτες FF η Canon είναι εκεί που ήταν η Sony πριν μερικά χρόνια, με λίγους RF φακούς. Αν, λέμε ΑΝ ξαφνικά όλοι πήγαιναν σε ακάθρεπτα σώματα και φακούς εν μία νυκτί, η Sony θα είχε αβαντάζ. Έλα όμως που δεν πάνε σε μια νύχτα.... εκεί είναι το θέμα.

Επομένως εμείς μπορεί να κρίνουμε ένα σώμα εντελώς αυτόνομα, ά έχει ή δεν έχει το άλλο, αλλά δεν το βλέπουν όλοι έτσι. Σου λέει θα μπω στο οικοσύστημα των canon FF με ακάθρεπτο σώμα και 1μισι χιλιάρικο και θα μου είναι χρήσιμη για χρόνια. Το μισό στοπ DR και η λίγο καλύτερη εστίαση έρχονται σε 2η μοίρα.

οι ανταπτορες αυτοι υπηρχαν απο τοτε που δεν υπηρχαν πολλοι native Φακοι...τωρα ελαχιστοι τους χρησιμοποιουν.

Μπορει επισης να εχεις φακους απο παλια (προικα οπως λες κι εσυ) ή απο γνωστους (οπως εγω )

Καλο ειναι να υπαρχει η δυνατοτητα, δεν το αρνειται κανεις...αλλα δεν θα επαιρνα ποτε (και οι περισσοτεροι φανταζομαι) αν ειναι να στηριχτω σε ανταπτορες .

Επειδή ξεκίνησε η συζήτηση για τη τιμή με τον αντάπτορα για φακούς ίδιας εταιρείας αλλά παλιάς μοντούρας,
ο αντίστοιχος αντάπτορας της Σονυ για τη παλαιά μοντούρα άλφα ειναι ο LAEA3 στα $170 & LAEA4 στα $300 που δίνει AF.

Με πρόλαβες θα το έγραφα κι εγώ, απλά δεν νομίζω ότι η Α7ΙΙI βγήκε για να δελεάσει τους παλιούς κατόχους SLT... οπότε μόνο ακαδημαικό χαρακτήρα έχει η σύγκριση με την τιμή των LAE.

η sony καλα εκανε και ξεφορτωθηκε τις A... σιγα μη κοιταμε το παρελθον μονο και μονο επειδη καποιοι θελουν να ειναι "παντρεμενοι" με ενα συστημα.

Η εξελιξη δεν ερχεται αλλιως μερικες φορες, θελει ριξη για να κανεις αλματα.

Η canon με τοσο αργους ρυθμους που παει, εμεις δε θα ζουμε για να δουμε κατι της προκοπης (ειδικα στο βιντεο) ...και γι αυτο τη ξεφορτωθηκαμε (οσοι το καναμε) νωρις.

ειμαι απ αυτους που θελουν την αλλαγη με οποιοδηποτε κοστος, αν ειναι να παει τα πραγματα μπροστα , και γρηγορα.

Γιάννη η Sony παράτησε το Α mount γιατί πάτωσε σε πωλήσεις και έφαγε ''σφαλιάρα'' από τις Canon/Nikon καμία εξέλιξη δεν έσπρωξε, αντιθέτως παράτησε στα κρύα του λουτρού τους χρήστες που επένδυσαν στο σύστημα, όπως κάνει σε μικρότερο βαθμό τώρα στο Crop που δεν βγάζει κανένα φακό, και πήγε σε άλλο γήπεδο να παίξει, προφανώς και αναγκάστηκε, βγάζοντας κάτι καλύτερο μήπως και πουλήσει κάτι. Όλοι τα λεφτά κοιτάνε και την πάρτι τους, σιγά που τους ενδιαφέρει η πρόοδος και η εξέλιξη.

Από εκει και πέρα οκ νομίζω ότι είναι κατανοητό από όλους ότι δεν συμπαθείς της Canon για τους δικούς σου λόγους και καλά κάνεις, προσωπικά δεν τους συμμερίζομαι άλλα οκ πάμε παρακάτω, είπαμε υπάρχουν αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

δεν εχω συμπαθειες...αν αυριο η canon μου δωσει αυτα που θελω, ευχαριστως γυρναω πισω (αν μπορω βεβαια).

Μη ξεχνας οτι αυτη τη στιγμη εχω canon ...δεν τα λεω ετσι απο το μυαλο μου ολ αυτα.

Δοκιμαζω και οτι μου αρεσει το κραταω και το λεω.

Εδω εκανα ΠΟΛΥ μεγαλυτερες αλλαγες οπως πχ ν αφησω την apple και το οικοσυστημα της σε μια νυχτα (που ημουν 15 χρονια περιπου) , λες να με πειραξει να ξαναγυρισω στη canon ? :p

Αυτη τη στιγμη , δεν μ ενδιαφερει ο λογος , προτιμω sony - fuji επειδη ακριβως το κυνηγανε (εστω και για τα λεφτα).

Αφου εμενα σαν καταναλωτης μου δινουν αυτο που θελω , οι λογοι που το κανουν με αφηνουν αδιαφορο.

Ωραία μαζί σου, να στο κάνω πιο λιανά? Ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται η Canon να σου δώσει ότι η sony, fuji Κλπ. ξέρεις γιατί? Γιατί πουλάει πολύ και έχει τεράστιες ορδές Fans από πίσω. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει και στο υπογράφω. Οτι βγάζει η Canon γίνεται χρυσός, είναι η Apple της φωτογραφίας και δεν την νοιάζει να προσπαθεί καθώς και Manual focus Μηχανή να βγάλει πάλι θα πουλήσει γιατί είναι Canon. Οκ?
Οπότε κρατώντας αυτό σαν βασικό κομμάτι, το να κράζουμε κάθε τι που βγάζει η Canon και να λέμε τα ίδια και τα ίδια εδώ και χρόνια είναι κουραστικό, να στο ξαναπώ ΔΕΝ πρόκειται σε αυτή την ζωή να σου δώσει η Canon αυτό που θες. Υπάρχουν τόσες λύσεις εκει έξω.
Αυτός που είναι τελευταίος βλέπε Fuji προσπαθεί παραπάνω να πιάσει τους άλλους, αυτός που είναι πρώτος και έχει επενδύσει πολλά στο παρελθόν έχει χτίσει κοινό και καρπώνεται τους καρπούς, δεν προσπαθεί και κάνει μια απλή συντήρηση δυνάμεων. Τόσο απλά.....

εσυ βρε εισαι καρα "παντρεμενος " με τη Canon.. τι να λεμε?:flipout:

Eγω ρε ?

ΜΙΑ Canon εχω αγορασει στην ζωη μου και ΕΝΑΝ Canon φακο.

Εγω ειμαι παντρεμενος ? Απλα την εχω 10 χρονια και ακομα βγαζει το ψωμακι μου τι να την κανω να την παρατησω στους 5 δρομους. Για βιντεο ειδα και αποειδα και πηγα σε πολυ σοβαροτερη των hybrid camera.

Για φωτογραφικη ολες ειναι υποψηφιες για εμενα για αντικατασταση της 5DII μου . Και η Α73 (υπαγε ξωπισω μου σατανα του εντυπωσιασμου και της φανφαρας) και η S1 και νεα Canon ακομα και η νεα Sigma FF.

Kαι ξερεις γιατι ηρεμησα ? Γιατι μπορεσα και διαχωρισα το τριπακι στο οποιο μας εβαλε 11 χρονια πριν η 5DII οτι μπορει μια καμερα να τα κανει ολα ΚΑΛΑ.

Ε λοιπον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Το ξερεις και το ξερουμε ολοι απλα δεν το παραδεχομαστε.

Ποσο κανει ενας ανταπτορας στις σονυ;

Καταρχην γιατι τους ερχεται πιο φτηνο να παρουν εναν ανταπτορα απο 150 εως 600 παρα ολους τους φακους απο την αρχη. Φακους Canon ολοι εχουν καποιους.

Και οι φακοι της σονυ οι ατιμοι καλοι χρυσοι αλλα εχουν ενα κουσουρι.

Αν τους αγορασεις δεν μπαινουν σε κανενα αλλο σωμα.

Η τους πουλας ή τους παντρευεσαι. Μεγαλη επιτυχια αυτη η επιλογη της μοντουρας....Ε.:award: