Canon G7 X 1" sensor compact ( και τώρα Mark II)

Re: Canon G7 X 1" sensor compact

μαλλον δεν την αγορασε κανεις, να μας πει εντυπωσεις
φαινεται η rx100 την εβγαλε ,νοκ αουτ!:hmmmm2:

Πολύ αργή εστίαση, και γενικώς δεν έχει το "κάτι" - πλην ανθρώπινων jpeg και καλύτερου χειρισμού. Αν πέσει η τιμή στα επίπεδα της RX100 mkI κάτι μπορεί να γίνει...

δλδ , για το βιντεο τις δεν το συζηταμε καν:flipout:

εγώ την αγόρασα! αλλά την έδωσα μετά από κανα μήνα :) Μ'άρεσε πιο πολύ από την RX100ii (την είχα επίσης), κυρίως λόγω της ανακλινόμενης οθόνης αφής με το touch-shutter, αλλά αποφάσισα αντί για κόμπακτ να έχω μια μικρή mirrorless. H εστίαση δε μου είχε φανεί αργή.
Τώρα οι τύποι του The Camera Store είναι γνωστοί "Sonάκηδες" οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι αντικειμενικά στο 100% αυτά που λένε.

Μέχρι να βγεί κάτι καινούριο από τη Sony για μένα η χρυσή 3άδα είναι Nikon DF, Olympus EM10 & NX500. όλα τα άλλα πήραν δρόμο.

Last edited:

Να το συνεχίσουμε εδώ, μη χαλάμε τα νήματα... Την είδα από κοντά και την έβαλα δίπλα στην RX100mkIII (έχω ήδη την mkI αλλά θέλω τα 24mm, και να είναι πιο μαζεμένη από την GM1). Καλή φάση το σκόπευτρο της sony αλλά ως εκεί (συν τον πιο sharp φακό στις άκρες). Ο χειρισμός της canon είναι πολύ καλύτερος για τα δικά μου γούστα, ροδέλα για διόρθωση έκθεσης, κλικ στο εμπρός δακτυλίδι - όπου έβαλα τα εστιακά μήκη 24-28-35 κ.λ.π., μεγάλα κουμπιά πίσω και πιο απλά - γρήγορα μενού. Παίρνει εμπρός πιο γρήγορα από την sony αλλά μετά σέρνεται στο raw+jpeg. Χοντρικά 1 φωτό το δευτερόλεπτο με ενεργό AF, προσωπικά δεν με χαλάει ιδιαίτερα αλλά εν έτει 2015... Παρατήρησα επίσης ότι όπως λέγεται, οι λεπίδες του "καπακιού" του φακού δεν είναι τέρατα αντοχής (ίδια με της S95 όπου μου είχαν μπλοκάρει και πάλευα μια ώρα). Κατά τα λοιπά και οι δυο καλοφτιαγμένες, γλυστερές (θέλουν γκριπ) και όπως προανέφερα "μεγαλώσαν" πολύ - είναι βέβαια μικρότερες από την GM1+φακό αλλά έχουν και "μικρότερη" απόδοση. Την βρίσκω στα 450 περίπου εδώ στα ξένα, δηλαδή πιο φθηνή και από την mkII.

Είναι σαφώς καλύτερη, αλλά τα άκρα δεν είναι και πολύ sharp λόγω της διόρθωσης της παραμόρφωσης. Αν εχεις συνηθισει το 4/3 καδρο, απλα πετσοκόβεις λιγο τα άκρα και εισαι ο.κ.

Όχι μόνο jpeg, οι περισσότεροι raw editors διορθωνουν αυτόματα και τα raw. Επίσης και τα raw της μηχανής ψιλοπειραγμένα ειναι…

Για να την δουμε και αυτην....

Ακολουθει μπακαλιστικη σκεψη on the road:

Διαβαζοντας μονο την αρχικη τιμη και καθολου τα χαρακτηριστικα, μαλλον κοντα στην mark Ι την κόβω. :flipout:

Βελτιωμένη ταχύτητα και χρηστικότητα βλέπω, κυρίως με το 2 σε ένα δαχτυλίδι γύρω από τον φακό - κατά τα λοιπά μια από τα ίδια, εκτός κι αν έχουμε κρυφές παρεμβάσεις...

Multi-angle 3.0-inch capacitive touch panel LCD with a screen resolution of 1.04 million dots and tilt options of 180° up and 45° down
Panning feature that allows the camera to lock onto the main subject using Canon’s Intelligent IS technology to automatically adjust the shutter speed for beautiful background blur

Το 1ο ειναι νεο, το 2ο δεν ειμαι σιγουρος.

http://www.dxomark.com/cameras/laun...Options=false&viewMode=list&yDataType=rankDxo

Παρόλα αυτά η πρώτη έκδοση είχε τον καλύτερο αισθητήρα στην 1'' από όλες !!!!
Σπάνιο πράγμα για canon. Και το κουφό είναι ότι αυτή η καμερούλα έχει το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος από οποιαδήποτε άλλη canon έστω και ff !!!!

http://www.dxomark.com/cameras/bran...Options=false&viewMode=list&yDataType=rankDyn

Ε ναι, εδώ ρωτάμε ποιές μηχανές έχουν αισθητήρα Sony για να ξέρουμε τι να περιμένουμε...