Re: Canon G7 X 1" sensor compact
Να το συνεχίσουμε εδώ, μη χαλάμε τα νήματα... Την είδα από κοντά και την έβαλα δίπλα στην RX100mkIII (έχω ήδη την mkI αλλά θέλω τα 24mm, και να είναι πιο μαζεμένη από την GM1). Καλή φάση το σκόπευτρο της sony αλλά ως εκεί (συν τον πιο sharp φακό στις άκρες). Ο χειρισμός της canon είναι πολύ καλύτερος για τα δικά μου γούστα, ροδέλα για διόρθωση έκθεσης, κλικ στο εμπρός δακτυλίδι - όπου έβαλα τα εστιακά μήκη 24-28-35 κ.λ.π., μεγάλα κουμπιά πίσω και πιο απλά - γρήγορα μενού. Παίρνει εμπρός πιο γρήγορα από την sony αλλά μετά σέρνεται στο raw+jpeg. Χοντρικά 1 φωτό το δευτερόλεπτο με ενεργό AF, προσωπικά δεν με χαλάει ιδιαίτερα αλλά εν έτει 2015... Παρατήρησα επίσης ότι όπως λέγεται, οι λεπίδες του "καπακιού" του φακού δεν είναι τέρατα αντοχής (ίδια με της S95 όπου μου είχαν μπλοκάρει και πάλευα μια ώρα). Κατά τα λοιπά και οι δυο καλοφτιαγμένες, γλυστερές (θέλουν γκριπ) και όπως προανέφερα "μεγαλώσαν" πολύ - είναι βέβαια μικρότερες από την GM1+φακό αλλά έχουν και "μικρότερη" απόδοση. Την βρίσκω στα 450 περίπου εδώ στα ξένα, δηλαδή πιο φθηνή και από την mkII.