Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Γιαυτο παει άπατη η συγκεκριμένη μηχανή, την αγοράζουν και την πουλάνε άμεσα όσοι δεν το ξέρουν και την περνουν κυρίως για φωτογραφία και αγοράζουν την παλιά ΕΜ10 ΙΙ. Κεντρικό μαγαζί που πουλάει κατεξοχήν OLYMPUS και δεν την φέρνει κάν για πώληση μόνο αν την παραγγείλουν. Αυτά είναι τα λάθη των εταιριών που τους οδηγεί το marketing και ο ανταγωνισμος, γράφουν όλοι πιο απλά μενού , πιο εύκολη μηχανή για τους αδαείς χρήστες και βλέπεις την OLYMPUS που έχει εδώ και 5-6 χρόνια ηλεκτρονικό κλείστρο σε ΟΛΕΣ τις μηχανές της να το περιορίζει ή να απαγορεύει στο ενσωματωμένο φλας να οδηγεί τα ασύρματα εξωτερικά κ.α. τέτοια ευτράπελα σε μια εξαιρετικη κατ´ τάλλα μηχανή, μα σου λέει ποιος χρήστης χρειάζεται τέτοιες λειτουργίες και αφού ο ανταγωνισμος ακόμη και σήμερα δεν τα δίνει γιατί εγώ να το κάνω.
Εγώ είμαι υπέρ η μηχανή να κάνει όσο το δυνατόν τα πάντα αν θέλεις και ας είναι και πολύπλοκα τα μενού για όσους θέλουν να κάνουν έξτρα ρυθμίσεις. Για τους άλλους υπάρχει το κουμπακι Auto στον επιλογέα , το γυρνάς και στα κάνει ολα αυτόματα, στην Panasonic το κουμπακι Ia επιλέγει μέχρι και τη σκηνή αυτόματα. Τις περισσότερες φορές το πονάει χερι κόψε χερι δεν είναι η κατάλληλη επιλογή.

Προσωπικά μαζί σου είμαι Κώστα, άσχετο αν σπάνια έως καθόλου χρησιμοποιώ ηλεκτρονικό κλείστρο, ειδικά στην em1 που έχω που πάει το μηχανικό έως και 1/8.000 δεν βρίσκω καν τον λόγω να πάω σε ηλεκτρονικό. Για τις δυνατότητες με βρίσκεις σύμφωνο, πρέπει όμως να κρατάνε και μια ισορροπία όσον αφορά και το μενού, προσωπικά μου αρέσουν οι πολλές δυνατότητες από την άλλη με ενοχλεί να είναι μπάχαλο, δαιδαλώδες και χαώδη το μενού όπως π.χ. με την Olympus em1II...
Στην Canon m6 που έχω τώρα όλα είναι τόσο καλά οργανωμένα και οι πολύπλοκες ρυθμίσεις ή ρυθμίσεις που τις χρησιμοποιείς σπάνια είναι σε ξεχωριστό tab για να μην μπλέκονται με τις πιο καθημερινές ρυθμίσεις. Η canon δίνει τεράστια βάση στο μενού, στην ευκολία του και στο σωστό σχεδιασμό και οργάνωση. Ναι θα ήθελα να κάνει παραπάνω πράγματα άλλα από την άλλη δεν θα θυσίαζα αυτή την ευκολία που σου προσφέρει. Ολα με μέτρο με λίγα λόγια.

Υ.Γ. Άσχετο άλλα όσον αφορά το ηλεκτρονικό κλείστρο έχει μια δυνατότητα η Fuji από την X-T1 μάλιστα που μπορείς να βάλεις και μηχανικό και ηλεκτρονικό κλείστρο, όταν τερματίζει σε ταχύτητα το μηχανικό και πας πιο πάνω το γυρνάει αυτόματα σε ηλεκτρονικό, χρήσιμο και θα ήθελα να το δω και σε άλλες μηχανές.

Re: Canon EOS M50-M100

Εκεί ήθελα. Αλλιώς τα υπολόγισα κι αλλιώς μου ήρθαν όμως.
Μακάρι να μπορέσω σύντομα.

Πολλά λεφτά Ηλία, είσαι σίγουρος?? Και ειδικά αν αρχίσεις να επενδύεις και σε φακούς θέλεις μια μικρή περιουσία η Z6. Μακάρι να σου πάνε όλα καλά και να αποκτήσεις αυτό που θέλεις!!!

Re: Canon EOS M50-M100

Όλες οι ...γκομενες είναι ακριβές !
(Αφού άφησα τη ...σύζυγο)
:flipout:

Υ.Γ. : αν κακομαθεις στο FF και σε ένα τρόπο λήψης, δεν αλλάζεις εύκολα...
You can't teach an old dog new tricks όπως λέμε στα μέρη μου

Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Υ.Γ. : αν κακομαθεις στο FF και σε ένα τρόπο λήψης, δεν αλλάζεις εύκολα...
You can't teach an old dog new tricks όπως λέμε στα μέρη μου
Το παλεύω χρόνια τώρα, αλλά το νοσταλγώ παράφορα :devil-smiley-029:

Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Εκει ξεπουλαει και η 6400 , που εδω την εχουμε βγαλει ψιλομαπα!!!
Να τα λεμε κι αυτα....

Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Εκει ξεπουλαει και η 6400 , που εδω την εχουμε βγαλει ψιλομαπα!!!
Να τα λεμε κι αυτα....

off topic, η Α6400 είναι νέο μοντέλο και πουλάει, αυτό έλειπε, και κανείς δεν είπε ότι είναι μάπα, η m100 μοντέλο 2 ετών και εκει να δεις τι θάψουμε έχουμε ρίξει στην Canon όλοι οι ''γνώστες'' εδώ μέσα....να τα λέμε και αυτά.

Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Δεν την εκθειαζες πάντως , σε σημείο που όταν την αγόρασα το Φεβρουάριο , αναρωτήθηκα αν έκανα λάθος ...
Ρίξε μια ματιά στο τι έγραφες....
Τέλος off topic.

Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Δεν την εκθειαζες πάντως , σε σημείο που όταν την αγόρασα το Φεβρουάριο , αναρωτήθηκα αν έκανα λάθος ...
Ρίξε μια ματιά στο τι έγραφες....
Τέλος off topic.

Ξεχνάς ότι ο κάθε άνθρωπος έχει άλλα γούστα, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο πιο πολύ είχα ευχαριστηθεί την m100 του 200ευρω παρά την Α6400, και καλύτερες φώτος έβγαζα με την m100, Λόγω και καλύτερων φακών που είχα στην m100...πάμε παρακάτω.

Last edited by a moderator:
Re: Canon 90D & EOS M6 Mark II

Ευτυχώς που συνεχίζει η canon να υποστηρίζει την σειρά M. Είναι οι μόνες προσιτές και σοβαρές μίρορλες κροπ. Προσιτές και σε σώματα και σε φακούς. Υστερούν βέβαια στο βίντεο, ιδιαίτερα στο 4k, αλλά εμένα προσωπικά αυτό που έχει με υπερκαλύπτει.

Απάντηση: Re: Canon 90D & EOS M6 Mark II

Ευτυχώς που συνεχίζει η canon να υποστηρίζει την σειρά M. Είναι οι μόνες προσιτές και σοβαρές μίρορλες κροπ. Προσιτές και σε σώματα και σε φακούς. Υστερούν βέβαια στο βίντεο, ιδιαίτερα στο 4k, αλλά εμένα προσωπικά αυτό που έχει με υπερκαλύπτει.

Γιατί να μην την υποστηρίζει ? Σφαίρα παει η σειρά Μ και στην Ιαπωνία την έφερε στην πρώτη θέση στις ακάθρεπτες. Συμφωνώ μαζί σου πολύ προσιτές και τίμιες μηχανές για όσα προσφέρουν αλλά αυτό το <μόνες σοβαρές μιρορλες> τσούζει λίγο για όλες τις υπόλοιπες και δεν νομίζω οτι είναι δίκαιο ούτε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Last edited:

Προσιτές και σοβαρές κροπ έγραψα. Οι υπόλοιπες (fuji, Sony) δεν είναι και τόσο προσιτές. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα σώματα, αλλά και στους φακούς.
Αφού κάποιοι δεν έχουμε την άνεση να πάμε και σε αυτές, λέμε ευτυχώς που υπάρχει η σειρά Μ, αλλιώς θα πηγαίναμε σε εισαγωγικές dslr.
Όχι ότι δεν είναι αξιόλογες κι αυτές, αλλά είναι προτιμότερο οι ακάθρεπτες.

Προσιτές και σοβαρές κροπ έγραψα. Οι υπόλοιπες (fuji, Sony) δεν είναι και τόσο προσιτές. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα σώματα, αλλά και στους φακούς.
Αφού κάποιοι δεν έχουμε την άνεση να πάμε και σε αυτές, λέμε ευτυχώς που υπάρχει η σειρά Μ, αλλιώς θα πηγαίναμε σε εισαγωγικές dslr.
Όχι ότι δεν είναι αξιόλογες κι αυτές, αλλά είναι προτιμότερο οι ακάθρεπτες.

Αν θες να φτιάξεις σύστημα με αρκετούς φακούς σχετικά οικονομικούς τότε πράγματι η Canon είναι εύκολα η καλύτερη δυνατή λύση. Το θέμα με τις crop Mirrorless/Dslr της Canon ήταν ότι υστερούσαν σε κάμποσα πράγματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό ειδικά στο κομμάτι του βίντεο. Τώρα με την νέα γενιά φαίνεται ότι κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Προσωπικά με ενδιαφέρει πάρα πολύ η νέα m6II και αν ισχύουν όσα ακούγονται για αυτή και βγει και σε μια λογική τιμούλα θα είναι super πρόταση.