karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 13,400
Re: Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100
Προσωπικά μαζί σου είμαι Κώστα, άσχετο αν σπάνια έως καθόλου χρησιμοποιώ ηλεκτρονικό κλείστρο, ειδικά στην em1 που έχω που πάει το μηχανικό έως και 1/8.000 δεν βρίσκω καν τον λόγω να πάω σε ηλεκτρονικό. Για τις δυνατότητες με βρίσκεις σύμφωνο, πρέπει όμως να κρατάνε και μια ισορροπία όσον αφορά και το μενού, προσωπικά μου αρέσουν οι πολλές δυνατότητες από την άλλη με ενοχλεί να είναι μπάχαλο, δαιδαλώδες και χαώδη το μενού όπως π.χ. με την Olympus em1II...
Στην Canon m6 που έχω τώρα όλα είναι τόσο καλά οργανωμένα και οι πολύπλοκες ρυθμίσεις ή ρυθμίσεις που τις χρησιμοποιείς σπάνια είναι σε ξεχωριστό tab για να μην μπλέκονται με τις πιο καθημερινές ρυθμίσεις. Η canon δίνει τεράστια βάση στο μενού, στην ευκολία του και στο σωστό σχεδιασμό και οργάνωση. Ναι θα ήθελα να κάνει παραπάνω πράγματα άλλα από την άλλη δεν θα θυσίαζα αυτή την ευκολία που σου προσφέρει. Ολα με μέτρο με λίγα λόγια.
Υ.Γ. Άσχετο άλλα όσον αφορά το ηλεκτρονικό κλείστρο έχει μια δυνατότητα η Fuji από την X-T1 μάλιστα που μπορείς να βάλεις και μηχανικό και ηλεκτρονικό κλείστρο, όταν τερματίζει σε ταχύτητα το μηχανικό και πας πιο πάνω το γυρνάει αυτόματα σε ηλεκτρονικό, χρήσιμο και θα ήθελα να το δω και σε άλλες μηχανές.
Γιαυτο παει άπατη η συγκεκριμένη μηχανή, την αγοράζουν και την πουλάνε άμεσα όσοι δεν το ξέρουν και την περνουν κυρίως για φωτογραφία και αγοράζουν την παλιά ΕΜ10 ΙΙ. Κεντρικό μαγαζί που πουλάει κατεξοχήν OLYMPUS και δεν την φέρνει κάν για πώληση μόνο αν την παραγγείλουν. Αυτά είναι τα λάθη των εταιριών που τους οδηγεί το marketing και ο ανταγωνισμος, γράφουν όλοι πιο απλά μενού , πιο εύκολη μηχανή για τους αδαείς χρήστες και βλέπεις την OLYMPUS που έχει εδώ και 5-6 χρόνια ηλεκτρονικό κλείστρο σε ΟΛΕΣ τις μηχανές της να το περιορίζει ή να απαγορεύει στο ενσωματωμένο φλας να οδηγεί τα ασύρματα εξωτερικά κ.α. τέτοια ευτράπελα σε μια εξαιρετικη κατ´ τάλλα μηχανή, μα σου λέει ποιος χρήστης χρειάζεται τέτοιες λειτουργίες και αφού ο ανταγωνισμος ακόμη και σήμερα δεν τα δίνει γιατί εγώ να το κάνω.
Εγώ είμαι υπέρ η μηχανή να κάνει όσο το δυνατόν τα πάντα αν θέλεις και ας είναι και πολύπλοκα τα μενού για όσους θέλουν να κάνουν έξτρα ρυθμίσεις. Για τους άλλους υπάρχει το κουμπακι Auto στον επιλογέα , το γυρνάς και στα κάνει ολα αυτόματα, στην Panasonic το κουμπακι Ia επιλέγει μέχρι και τη σκηνή αυτόματα. Τις περισσότερες φορές το πονάει χερι κόψε χερι δεν είναι η κατάλληλη επιλογή.
Προσωπικά μαζί σου είμαι Κώστα, άσχετο αν σπάνια έως καθόλου χρησιμοποιώ ηλεκτρονικό κλείστρο, ειδικά στην em1 που έχω που πάει το μηχανικό έως και 1/8.000 δεν βρίσκω καν τον λόγω να πάω σε ηλεκτρονικό. Για τις δυνατότητες με βρίσκεις σύμφωνο, πρέπει όμως να κρατάνε και μια ισορροπία όσον αφορά και το μενού, προσωπικά μου αρέσουν οι πολλές δυνατότητες από την άλλη με ενοχλεί να είναι μπάχαλο, δαιδαλώδες και χαώδη το μενού όπως π.χ. με την Olympus em1II...
Στην Canon m6 που έχω τώρα όλα είναι τόσο καλά οργανωμένα και οι πολύπλοκες ρυθμίσεις ή ρυθμίσεις που τις χρησιμοποιείς σπάνια είναι σε ξεχωριστό tab για να μην μπλέκονται με τις πιο καθημερινές ρυθμίσεις. Η canon δίνει τεράστια βάση στο μενού, στην ευκολία του και στο σωστό σχεδιασμό και οργάνωση. Ναι θα ήθελα να κάνει παραπάνω πράγματα άλλα από την άλλη δεν θα θυσίαζα αυτή την ευκολία που σου προσφέρει. Ολα με μέτρο με λίγα λόγια.
Υ.Γ. Άσχετο άλλα όσον αφορά το ηλεκτρονικό κλείστρο έχει μια δυνατότητα η Fuji από την X-T1 μάλιστα που μπορείς να βάλεις και μηχανικό και ηλεκτρονικό κλείστρο, όταν τερματίζει σε ταχύτητα το μηχανικό και πας πιο πάνω το γυρνάει αυτόματα σε ηλεκτρονικό, χρήσιμο και θα ήθελα να το δω και σε άλλες μηχανές.