Canon mirrorless EOS Μ....

Canon EF-EOS M Mount Adapter

Επειδή σκέφτομαι την αγορά μιας M50 σαν συμπληρωματικής της 77D που έχω, και θα ήθελα (υπό συνθήκες) να μπορώ να χρησιμοποιώ τους φακούς που έχω, θα ήθελα και τον EF-EOS M Mount Adapter:
1) η τιμή που παίζει στην Ελλάδα είναι 125 ευρώ. Υπάρχει κάποια φτηνότερη εναλλακτική; (τα γνωστά grey που ξέρω δεν τον έχουν καν)
2) έχετε να προτείνετε άλλη δοκιμασμένη 3rd party εναλλακτική? (βλέπω π.χ. στα amazon διάφορες εναλλακτικές, θα με ενδιέφερε αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει κάποια από αυτές)

Δεν έχω δοκιμασμένη εναλλακτική να προτείνω, αλλά αν θες να το ψάξεις λίγο ακόμη έχω βρει δύο αντάπτορες από το Άμαζον

1) VILTROX EF-EOS M
www.amazon.co.uk/gp/product/B074W83PZD/ref=ask_ql_qh_dp_hza#customerReviews
2) Meike MK-C-AF4
www.amazon.co.uk/Meike-MK-C-AF4-Ada...+EF-EOS+M&qid=1567764405&s=electronics&sr=1-3

Το μόνο θέμα που έχω δει να αναφέρουν στις κριτικές είναι ότι κάποιες φορές στην αρχή κάνουν συνεχές autofocus μέχρι να γίνει ρύθμιση από το μενού.
Εάν έχει κανείς κάποιον από τους αντάπτορες αυτούς ή αντίστοιχους πάντως ας μας διαφωτίσει.

Εγώ έχω τον ΜΕΙΚΕ. Με ελάχιστη ως τώρα χρήση δεν έχω διαπιστώσει πρόβλημα.
Πριν τον πάρω διάβασα πως δεν έχει κανένα θέμα.

Δεν είχα πάρει κάποια απάντηση και έχω κάνει ήδη παραγγελία τον VILTROX με βάση τα σχόλια που διάβασα στο αμαζον.
Όταν παραλάβω (ανταπτορα και μηχανή) θα πω εντυπώσεις

Βγήκε και η νέα entry level m200 από την Canon, όχι κάποιο τεράστιο Upgrade από την m100. Εχει νέο επεξεργαστή (Digic 8 ίδιος με τις 90D/M6II) που δίνει καλύτερο AF και EYE AF, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και 4Κ βίντεο με dual pixel εστίαση άλλα με μεγάλο crop, τα υπόλοιπα, αισθητήρας, σώμα κλπ. είναι τα ίδια με την m100. Τιμούλα 570 ευρώ με τον κιτ 15-45...όχι και άσχημη τιμούλα, αν δεν είχε και crop στο 4Κ θα την έλεγα κελεπούρι με αυτά τα χρήματα.

https://www.dpreview.com/articles/1945586598/hands-on-with-the-canon-eos-m200

Υ.Γ. Το καλό με το σύστημα m είναι ότι το στηρίζει η Canon, τώρα που θα βγουν και σε αυτό οι φακοί της Sigma για Mirrorless γίνεται αυτόματα ένα πολύ αξιόλογο και πλήρες σύστημα, η δε m6II φαίνεται εξαιρετική περίπτωση.

αυτη η canon....απιστευτη !

Κι ελεγα οτι ξεμπερδεψαμε με το crop.... :drool:

Εντάξει entry level μηχανή του 400αρι το σώμα είναι, οκ μην ζητάμε και πολλά....ξέρεις άλλη μηχανή με τιμή 400-450 ευρώ το σώμα επίσημη τιμή που να έχει τέτοιου μεγέθους αισθητήρα, υβριδική εστίαση και 4Κ χωρίς crop?

μα εκει θα εκανε τη διαφορα.... τωρα μια απο τα ιδια!

Η Canon χοντρικά ποτέ δεν κάνει το κάτι παραπάνω, βγάζει προϊόντα με μικρά βήματα εξέλιξης και στηρίζεται στο μεγάλο κοινό της. Στα της μηχανής ναι και εγώ θα ήθελα 4Κ χωρίς Crop άλλα θα κανιβάλιζε την m6II....δεν νομίζω πάντως ότι η αγορά είναι έτοιμη για μηχανές του 400αρη που να έχουν υβριδική εστίαση και 4Κ χωρίς crop με τέτοιου μεγέθους αισθητήρα....μάλλον στην επόμενη γενιά. Εδώ η sony πουλάει ακόμα την Α5100 στα 400 ευρώ με τον παλιό αισθητήρα, άθλιο φακό κιτ, άθλια jpeg engine, άθλιο μενού, άθλια οθόνη και ούτε υποψία 4Κ βίντεο....

η αγορα μια χαρα ειναι ετοιμη...εχει κινητα εδω και χρονια με 4k 60p.

Απλα οι εταιρειες σκεφτονται και πρατουν γελοία...και γι αυτο πεφτουν οι πωλησεις τους (και καλα να παθουν).

Εγω ετοιμος ειμαι να τα δωσω ολα και να παρω ενα καλο κινητο (φωτογραφικα) και να ξεμπερδευω !

Και ισως , μετα απο χρονια απουσιας απο τις DSLR, να παω σε μια φτηνη DSLR με 1-2 φακους που τους βρισκεις πια σε πολυ χαμηλες τιμες.

Το εχουν παρακανει οι εταιρειες με τα κοστη που ανεβαινουν συνεχως, ενω τα δικα μας εσοδα εχουν εξαφανιστει.

φαντασου οτι βρισκω FF canon 6D με 380 ευρω κι εναν 24-105 f4 με 350 ευρω!
ΒΑλε κι εναν 50αρη 1,8 με 100 ευρω και ξεμπερδεψες απο φωτο.

Οσο κανει μονο ενα σωμα απο τις νεες μηχανες midrange ....ειναι ή δεν ειναι γελοιο ?

ΥΓ... τα παραπανω αφορουν ολες τις εταιρειες προφανως!

Οτι αρέσει στον καθένα Γιάννη, για μένα τα κινητά φωτογραφικά δεν με καλύπτουν καθόλου, το έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Εχω εδώ και μια εβδομάδα εταιρικό το Huawei p30, απλά δεν....Πέρα από τις άπειρες ελλείψεις σε εργονομία κλπ. σε σχέση με μια φωτογραφική μηχανή, η ποιότητα φωτογραφίας είναι πολύ χειρότερη ακόμα και από την Nikon D300 του 2007 και αισθητά χειρότερη από την pocket Panasonic lx10 που έχω. Οκ αν βλέπεις τις φώτος μόνο σε κινητά και tablet, ε τότε ότι και αν πάρεις τότε είναι μια χαρά. Εμένα αυτό δεν μου αρκεί σε καμία περίπτωση.
Οι εταιρίες το έχουν παρακάνει πράγματι άλλα μην τρελαινόμαστε μπορείς να βρεις εξαιρετικές μηχανές εκει έξω σε καταπληκτικές τιμές, δεν είναι ανάγκη να πάρεις καινούρια μηχανή, π.χ. την Olympus em1 που έχω εδώ και 2 χρόνια την είχα πάρει κάτω από 300 ευρώ και μου έχει χαρίσει καταπληκτικές φώτος που δεν θα μπορούσα να πάρω με κανένα κινητό όσο και αν έκανε. Το ίδιο ισχύει π.χ. και για τις Fuji X-T1, Nikon D7100, Olympus em5, Sony A7, Panasonic Gx80 και πολλές ακόμα μηχανές.

Το ίδιο για να επανέρθουμε στο θέμα μας θα σου χαρίσει και η M200...μικρή, βολική, εύκολη στην χρήση, εξαιρετική φωτογραφία και εστίαση και οκ για το 4Κ χτυπάς έναν Canon 11-22 που τον βρίσκεις πάμφθηνα ή έναν Canon 10-18 και έχεις και το ευρυγώνιο 4Κ με dual pixel εστίαση....απλά εύκολα χωρίς να ξοδευτείς ιδιαίτερα.

φαντασου οτι βρισκω FF canon 6D με 380 ευρω κι εναν 24-105 f4 με 350 ευρω!
ΒΑλε κι εναν 50αρη 1,8 με 100 ευρω και ξεμπερδεψες απο φωτο.

Οσο κανει μονο ενα σωμα απο τις νεες μηχανες midrange ....ειναι ή δεν ειναι γελοιο ?

ΥΓ... τα παραπανω αφορουν ολες τις εταιρειες προφανως!

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα, το ίδιο έγραψα και εγώ πάνω κάτω...όπως το είπες με κάτω από 1.000 ευρώ στήνεις σύστημα σχεδόν πλήρες.

προφανως οτι βολευει το καθενα...

Εγω πχ στο συστημα της canon m mount δεν ξαναμπαινω, γιατι δεν με καλυπτουν οι φακοι, ειδικα οι ζοομ.
Θελω φακους με σταθερο διαφραγμα και δεν υπαρχουν στο συστημα αυτο.

Τεσπα..παμε παρακατω .

προφανως οτι βολευει το καθενα...

Εγω πχ στο συστημα της canon m mount δεν ξαναμπαινω, γιατι δεν με καλυπτουν οι φακοι, ειδικα οι ζοομ.
Θελω φακους με σταθερο διαφραγμα και δεν υπαρχουν στο συστημα αυτο.

Τεσπα..παμε παρακατω .

Εννοείται ότι αρέσει στον καθένα, άλλα έτσι για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, για πες μου στην Fuji που έχεις τώρα πιο φακό ζουμ έχεις με σταθερό διάφραγμα??? Μήπως κανέναν γιατί είναι πανάκριβοι??? Να θυμίσω επίσης ότι μέσα στον χρόνο θα έχεις για m mount και τους φακούς της Sigma που υπάρχουν σε sony και m4/3.

Υ.Γ. Βασικά ο μόνος φακός ζουμ με σταθερό διάφραγμα σε mirrorless που έχει λογική τιμή είναι ο Sony 18-105f4 άλλα φωτογραφικά είναι πολύ μέτριος.

μα το ειπα κι εγω...αναφερομαι σε ολες τις εταιρειες.
Και στη fuji, αυτο ακριβως ειναι το θεμα μου...οι τιμες των σωματων αλλα κυριως των φακων .

Πχ τωρα θελω τον 16-80 αλλα θα ερθει στο 900αρι σιγουρα, οποτε το σκεφτομαι να τα δωσω ολα και να παω σε παλια FF κι ενα καλο κινητο (εμενα με καλυπτει για καθημερινες αναγκες )

Μονο η σονυ με καλυπτει σε μεγαλο βαθμο με τον 18-105 που ειπες ή τον 16-70 (δεν εχω προβλημα με τη ποιοτητα τους, μια χαρα μου ειναι για ζοομ) και τους βρισκεις πολυ φτηνα μεταχ.νους.

ΥΓ ...ξεφυγαμε παλι ! :p

μα το ειπα κι εγω...αναφερομαι σε ολες τις εταιρειες.
Και στη fuji, αυτο ακριβως ειναι το θεμα μου...οι τιμες των σωματων αλλα κυριως των φακων .

Πχ τωρα θελω τον 16-80 αλλα θα ερθει στο 900αρι σιγουρα, οποτε το σκεφτομαι να τα δωσω ολα και να παω σε παλια FF κι ενα καλο κινητο (εμενα με καλυπτει για καθημερινες αναγκες )

Μονο η σονυ με καλυπτει σε μεγαλο βαθμο με τον 18-105 που ειπες ή τον 16-70 (δεν εχω προβλημα με τη ποιοτητα τους, μια χαρα μου ειναι για ζοομ) και τους βρισκεις πολυ φτηνα μεταχ.νους.

ΥΓ ...ξεφυγαμε παλι ! :p

Ετσι είναι, βέβαια μην ξεχνάς ότι με την π.χ. Canon 6D θα κουβαλάς ένα μοσχάρι με μέτρια εστίαση και αστείο βίντεο, άλλα με εξαιρετική ποιότητα φωτογραφίας και ένα βουνό φακούς να επιλέξεις. Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για την Nikon D610. Υπάρχει και η λύση την πρώτης Sony A7 που την βρίσκεις τσάμπα πλέον.

Στα του θέματος, η m200 δεν απευθύνεται σε εμάς, πιο πολύ είναι για χρήστες κινητών που θέλουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα εικόνας τους παίρνοντας μια μηχανή μικρή και εύκολη σε χρήση χωρίς πολλά κουμπάκια που όλα γίνονται από την οθόνη και επιπλέον απευθύνεται και σε χρήστες Canon που θα την αγοράσουν σαν Back up της DSLR τους που με έναν αντάπτορα θα τις βάζουν πάνω όλους τους φακούς που έχουν και θα δουλεύουν άψογα. Και βγαίνει σε μια τιμούλα που δεν είναι απαγορευτική για έναν χρήστη κινητού να την πάρει...αυτό το κοινό πολύ δύσκολα θα δώσει πάνω από 500 ευρώ για αγορά μηχανής+φακού.