Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Canon mirrorless

Σαν να ζεσταίνονται (κι άλλο) τα πράγματα στις mirrorless... Με τις τιμές χώμα που έχουν οι φακοί της εταιρείας αν βγεί κανά πλήρες σώμα και πέσει η αντίστοιχη διαφήμιση...

βρε παιδες τι λεει αυτη η μηχανη??
μονο 160 users στο flickr,
η m2, m ηταν καλυτερες??
εχω ενα φιλο που ειναι λιγο νεαντερταλα, εχει μια leica m5 και προσπαθω εδω και λιγο καιρο
να τον πεισω οτι η γερμανοι φυγανε....και ηρθαν η γιαπονεζοι:flipout:
του εδειξα την m3 και του αρεσε- θελει μια μικρη για 'εκπαιδευση'
αξιζει??

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

α.. ειναι και κεφαλι αγυριστo... θελει μονο canon:smash:

ακυρο... μαλλον μαπα το καρπουζι:flipout:

τελικα αγορασε μια fuji xe1 για να φoρεσει τους leica...

μπα Δημητρη....
τον ειχα κανει και γω αυτον τον συνδιασμο αλλα δεν περπατησε
την fuji την δουλευεις ,η με fujinon η με zeiss, εκει αποδίδει τα μεγιστα
οχι οτι θα ειναι χαλια με τους leica :flipout:

Απάντηση: Re: Canon mirrorless

Καλοριζικη! Με τον κιτ την πηρες;
Ευχαριστώ πολύ
Με το 18-55,το βασικό πού πουλάνε σχεδόν όλοι.Υπήρχε βέβαια και η δυνατότητα αγοράς χωρίς κανένα φακό ,αλλά δε συνέφερε
Δυστυχώς αναγκάστηκα να τη πάρω από Γερμανία γιατί η διαφορά στή τιμή ήταν σημαντική

Πέτρο καλοκλίκωτη καί νά τήν χαρείς,ο Τάσος( send) μέ τά πολύ καλά δείγματα πού ανέβασε καί τήν όμορφη παρουσίαση του ακόμη καί μέ τό παλιό μοντέλο μέ είχε εντυπωσιάσει πού λίγο έλειψε νά τήν παραγγείλω αλλά τώρα μέ τό καινούργιο μοντέλο βλέπω ότι ή Canon έκανε βελτιώσεις καί αναλογιζόμενος καί τούς πολύ καλούς καί προπάντων οικονομικούς φακούς τελευταίας τεχνολογίας μέ βλέπω νά τήν αγοράζω εάν παίξει κάποια προσφορά μέ τό φλας και τόν δεύτερο φακό θέλω καί τό σκόπευτρο...αρχίζει ή έρευνα αγοράς.Ανέβασε καί μερικές φωτογραφίες εάν μπορείς θά έχει ενδιαφέρον μέ ενδιαφέρει ή ποιότητα κατασκευής καί ή φορητότητα.

Πέτρο καλοκλίκωτη καί νά τήν χαρείς,ο Τάσος( send) μέ τά πολύ καλά δείγματα πού ανέβασε καί τήν όμορφη παρουσίαση του ακόμη καί μέ τό παλιό μοντέλο μέ είχε εντυπωσιάσει πού λίγο έλειψε νά τήν παραγγείλω αλλά τώρα μέ τό καινούργιο μοντέλο βλέπω ότι ή Canon έκανε βελτιώσεις καί αναλογιζόμενος καί τούς πολύ καλούς καί προπάντων οικονομικούς φακούς τελευταίας τεχνολογίας μέ βλέπω νά τήν αγοράζω εάν παίξει κάποια προσφορά μέ τό φλας και τόν δεύτερο φακό θέλω καί τό σκόπευτρο...αρχίζει ή έρευνα αγοράς.Ανέβασε καί μερικές φωτογραφίες εάν μπορείς θά έχει ενδιαφέρον μέ ενδιαφέρει ή ποιότητα κατασκευής καί ή φορητότητα.

Πάντως πρόχειρη αναζήτηση από ebay μεριά βρήκα αυτή: http://www.ebay.com/itm/Canon-EOS-M...115234?hash=item33bd2c1662:g:GwUAAOSwaB5XrZdU
Φακούς και φλας θα βρείτε και πολύ φθηνά από Taiwan. Υπενθυμίζω πως στο ebay υπάρχει σε πολύ χαμηλές τιμές η Μ2 (που αγόρασα) σε διάφορους συνδυασμούς που αποτελεί βελτίωση της Μ1.
Για την Μ3 είδα και φθηνές σχετικά θήκες για κατάδυση μέχρι 40μ αλλά δεν το έψαξα και πολύ.

H ποιότητα κατασκευής δε σηκώνει παράπονα ,συμπαγής με όλα να δείχνουν ποιοτικά και εύκολη στο πιάσιμο
Εκεί πού έχω πρόβλημα είναι με το λειτουργικό της και με τα σπαστικά πού έχει
Ενα παράδειγμα <στραβοκεφαλιάς> είναι η ρύθμιση της παγκόσμιας ώρας ,όπου έχει από μια πόλη ανά ωρολογιακή ζώνη !!!!!υποθέτω ότι βρισκόμαστε στην ίδια ώρα με το Κάιρο και όχι με τη Μόσχα
Ενα ακόμη <περίεργο> είναι ότι εδώ και μέρες προσπαθώ να βρώ τι δουλειά κάνει το κουμπί mf.[κάθε βοήθεια δεκτή]
Το λειτουργικό της μου θυμίζει τις πρώτες <ένδοξες> μέρες του squeezebox
Αφού διαβάσεις πολύ προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης[πράγμα πού ποτέ δε κάνω -τη λέω την αμαρτία μου] συνδέεσαι μέσω wifi και αποκτάς μερική πρόσβαση στη κάμερα από το κινητό

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και το πρόσφατο ,λίγων ημερών ,dpreview

https://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-m3-review

MF στο χωρο της φωτογραφιας και ανεξαιρέτως μάρκας σημαίνει manual focus δηλ. γυρνά η μηχανή σε χειροκίνητη εστίαση, νομίζω οτι και στη συγκεκριμένη το ίδιο θα είναι.

MF στο χωρο της φωτογραφιας και ανεξαιρέτως μάρκας σημαίνει manual focus δηλ. γυρνά η μηχανή σε χειροκίνητη εστίαση, νομίζω οτι και στη συγκεκριμένη το ίδιο θα είναι.

Στη προκειμένη περίπτωση ορίζεται ως multifuction ,τώρα τι κάνει το multifuction είναι ένα ερώτημα .Οταν το βρώ θα το γράψω

Re: Απάντηση: Re: Canon mirrorless

Ένα Fn κουμπί είναι απλά, όχι MF.
H Canon το ονομάζει Μ-Fn (multifunction).

Mέσα από το μενού μπαίνεις στο Function Assignment Screen και ορίζεις τι λειτουργία θέλεις να κάνεις το κουμπί.
Σελ. 89 του βιβλίου οδηγιών:
http://gdlp01.c-wss.com/gds/7/0300017917/03/eosm3-cu3-en.pdf

canon-eos-m3-top.jpg