Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Canon EOS M100

Σήμερα την χάζευα σε ένα κατάστημα, αλλά δυστυχώς και τα 2 κομμάτια (άσπρο - μαύρο) ήταν ξεφόρτιστα. Σε αυτά τα χρήματα είναι καλή περίπτωση, αλλά λείπει ένα βασικό για μένα συστατικό: το IBIS.

Υπαρχει μια φημη παντως οτι και οι επερχομενες ακαθρεπτες της Canon δεν θα εχουν IBIS για να μην εχουν τα προβληματα υπερθερμανσης που εχουν πχ οι Sony και να εχουν σωστο σφραγισμα απο υγρασιες . Για να δουμε τι στρατηγικη χτισιματος και τι επιλογες θα δουμε συντομα.

Μακάρι να μην είναι αλήθεια, προσωπικά το βίντεο μου είναι αδιάφορο (οπότε δεν έχω υπερθέρμανση), και η στεγανότητα εντελώς δευτερεύον ζήτημα. Η canon βέβαια έχει αρκετούς "κοντούς" prime με σταθεροποίηση - οπότε μπορείς να ζήσεις και χωρίς IBIS...

Απάντηση: Canon EOS M100

Φακούς δεν έχει (ακόμα). Αν είναι να πάρεις αυτό το σωματάκι για να βάλεις αντάπτορα νομίζω ότι χάνει την αξία του.

ποιός είναι ο καλύτερος αντάπτορας για φακούς canon?
(FF & APS-C)
κυρίως για αυτόν :
https://www.eglobalcentral.eu/produ...rds=Y&search_performed=Y&q=sigma 8-16mm canon

Αν σε παίρνει πάρε τον επίσημο από την Canon και έχεις full AF κλπ. όπως με dslr.
https://www.eglobalcentral.eu/canon-ef-m-lens-adapter-kit-for-canon-ef-ef-s-lenses.html

Αν όχι υπάρχουν και άλλες πιο φτηνές λύσεις άλλα με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
π.χ. https://www.ebay.co.uk/itm/112963903933

Σήμερα την χάζευα σε ένα κατάστημα, αλλά δυστυχώς και τα 2 κομμάτια (άσπρο - μαύρο) ήταν ξεφόρτιστα. Σε αυτά τα χρήματα είναι καλή περίπτωση, αλλά λείπει ένα βασικό για μένα συστατικό: το IBIS. Λείπει απ' όλες της κατηγορίας της βέβαια πλην olympus e-pl8/9 που έχει μικρότερο/παλαιότερο αισθητήρα. Nobody's perfect...

Σωστά δεν έχει IBIS άλλα όπως είπες σε σχέση π.χ. με την pl8 έχει νεώτερο και μεγαλύτερο/καλύτερο αισθητήρα. Βασικά έψαχνα μια μικρή συμπληρωματική μηχανή και λόγω ότι έχω m4/3 σύστημα στράφηκα πρώτα στην pl8 άλλα λίγο ο παλιός/μικρός αισθητήρας, λίγο ότι έχει αυτήν εποχή πολύ υψηλότερη τιμή από την Canon m100, λίγο ότι ο φακός κιτ ξεκινάει από τα 28mm που δεν το προτιμώ και θέλω 24mm και κυρίως ότι το Caf/Tracking/Face tracking της canon τόσο σε βίντεο όσο και σε φώτος είναι αιώνες μπροστά από την olympus με έκαναν να στραφώ στην Canon και προς το παρών δεν το μετάνιωσα.

Δείτε την φώτο παρακάτω που είναι η Olympus em1 και η canon m100 σε κόντρα ήλιο με τέρμα ανοιχτή την φωτεινότητα της οθόνης και στις 2, ακόμα και σε αυτή την πρόχειρη φώτο φαίνεται η διαφορά υπερ της οθόνης της Canon, πραγματικά η διαφορά είναι μεγάλη όχι μόνο σε σχέση με την Olympus άλλα σε σχέση με κάθε μηχανή που έχω δει. Δεν ξέρω γιατί οι κατασκευαστές (πλήν της Canon) δεν δίνουν βάση στις καλές οθόνες...πολύς κόσμος τραβάει μόνο μέσα από εκει και είναι ένα βασικό κομμάτι ελέγχου του τι τραβάμε.
Το αναφέρω αυτό γιατί οι οθόνες στις μηχανές είναι ένα κομμάτι που δεν το αναφέρουμε ή δεν μας απασχολεί άλλα παίζει τεράστιο ρόλο στην όλη εμπειρία/χρήση μιας μηχανής.

WP_20180712_10_28_11_Rich.jpg

Re: Απάντηση: Canon EOS M100

Ωραίο θέμα άνοιξες.
Canon μηχανή δεν είχα ποτέ.

Για αυτό το άνοιξα, δεν είναι η super μηχανή απλά ήθελα να δείξω και μια άλλη μηχανή/σύστημα πέρα από τα συνηθισμένα που βλέπουμε εδώ στο Forum. Η τιμή πράγματι είναι αστεία 360 ευρώ με δώρο θήκη αξίας 40 ευρώ και 24 άτοκες δόσεις. Δεν ξέρω πόσο καλύτερο θα μπορούσε να είναι το deal.

Υ.Γ. Η θήκη εν το μεταξύ είναι πολύ όμορφη και ποιοτική και δίνει καλύτερο κράτημα και άλλο ''αέρα'' στην μηχανή.

Απάντηση: Canon EOS M100

Η ερώτηση είναι γιατί παίρνεις δεύτερη mirrorless αφού έχεις ήδη mirrorless και dslr και μάλιστα από τις καλές;
Η χαμηλή τιμή σε τράβηξε;

Μια NX500 σε πολύ χειρότερη απλοϊκή μορφή βλέπω εγώ.

Στα ίδια λεφτά στα 3 κατοστάρικα, προτιμώ χίλιες φορές μεταχειρισμένη NX500+16-50, με το 4Κ της, την ψηφιακή της σταθεροποίηση στο 4Κ, την Amoled οθονάρα της και τον καλύτερο αισθητήρα της 28MP.

Σωστά δεν έχει IBIS άλλα όπως είπες σε σχέση π.χ. με την pl8 έχει νεώτερο και μεγαλύτερο/καλύτερο αισθητήρα. Βασικά έψαχνα μια μικρή συμπληρωματική μηχανή και λόγω ότι έχω m4/3 σύστημα στράφηκα πρώτα στην pl8 άλλα λίγο ο παλιός/μικρός αισθητήρας, λίγο ότι έχει αυτήν εποχή πολύ υψηλότερη τιμή από την Canon m100, λίγο ότι ο φακός κιτ ξεκινάει από τα 28mm που δεν το προτιμώ και θέλω 24mm και κυρίως ότι το Caf/Tracking/Face tracking της canon τόσο σε βίντεο όσο και σε φώτος είναι αιώνες μπροστά από την olympus με έκαναν να στραφώ στην Canon και προς το παρών δεν το μετάνιωσα.

Για χρήση με τον κιτ και γενικώς ζουμ φακούς με σταθεροποίηση, ασυζητητί καλύτερη η Μ100. Περιμένουμε "κανονικές" φωτογραφίες, μόλις την φέρεις στα μέτρα σου!

Η ερώτηση είναι γιατί παίρνεις δεύτερη mirrorless αφού έχεις ήδη mirrorless και dslr και μάλιστα από τις καλές;
Η χαμηλή τιμή σε τράβηξε;

Κοίτα ήθελα κάτι πιο μικρό (χωρίς να χάνω σε ποιότητα εικόνας, εστίαση κλπ.) και μου αρέσουν τα χρώματα της Canon ειδικά το skin και αυτή η ''πορτοκαλί'' που βγάζει, επίσης ήθελα κάποιους φακούς (οικονομικούς) που τους βρίσκω μόνο σε Canon. Ε βάλε και την χαμηλή τιμή έδεσε το γλυκό!!!

Για χρήση με τον κιτ και γενικώς ζουμ φακούς με σταθεροποίηση, ασυζητητί καλύτερη η Μ100. Περιμένουμε "κανονικές" φωτογραφίες, μόλις την φέρεις στα μέτρα σου!

Ναι μόλις την στρώσω λιγάκι και βρω χρόνο να την δουλέψω θα ανεβάσω δείγματα!!

Στα ίδια λεφτά στα 3 κατοστάρικα, προτιμώ χίλιες φορές μεταχειρισμένη NX500+16-50, με το 4Κ της, την ψηφιακή της σταθεροποίηση στο 4Κ, την Amoled οθονάρα της και τον καλύτερο αισθητήρα της 28MP.

Λάθος, δεν έχει DIS η NX500, αλλά και πάλι την προτιμώ στα ίδια λεφτά μεταχειρισμένη.

Μου θυμίζει αρκετά την J5 μου, σε καλύτερο αισθητήρα αλλα με σαφώς λιγότερα controls. Παντως ενα πράγμα... καθε enthusiast / χομπίστας οφείλει να έχει μια τέτοια μηχανούλα με εναν ωραιο γρήγορο prime στην τσάντα του - *τσέπη* του!

Ναι πηρα την EM1 πριν λιγες μερες, αλλα η J5 θα παραμείνει στην τσάντα μου!

Είναι τρομερά βολικά πραγματακια...

chrome_2018-07-12_12-45-57.jpg

Μιλάς για μια μεταχειρισμένη μηχανή αγνώστου κατάστασης, χωρίς καμιά υποστήριξη και εγγύηση και από εταιρία που έκλεισε το τμήμα, χωρίς καμία δυνατότητα εξέλιξης με περιορισμένη γκάμα φακών που τα βρίσκεις μόνο μεταχειρισμένα σε ebay σε άγνωστη κατάσταση, με μια οθόνη oled με υπερκορεσμένα χρώματα που δεν βλέπεις τίποτα στο φως του ήλιου και την χειρότερη jpeg μηχανή της αγοράς....για αυτή την μηχανή μιλάς??

Παρόλαυτα σε προκαλώ, αν μου βρεις μια στα 300 ευρώ με τον κιτ 16-50 (με μεταφορικά και χωρίς τελωνεία και πατέντες για να έρθει Ελλάδα) σε άριστη κατάσταση σχεδόν καινούρια ειλικρινά θα την αγοράσω σήμερα και όλας.

Μου θυμίζει αρκετά την J5 μου, σε καλύτερο αισθητήρα αλλα με σαφώς λιγότερα controls. Παντως ενα πράγμα... καθε enthusiast / χομπίστας οφείλει να έχει μια τέτοια μηχανούλα με εναν ωραιο γρήγορο prime στην τσάντα του - *τσέπη* του!

Ναι πηρα την EM1 πριν λιγες μερες, αλλα η J5 θα παραμείνει στην τσάντα μου!

Είναι τρομερά βολικά πραγματακια...

Σωστά μοιάζει, απλά η Canon M100 έχει πολύ μεγαλύτερο αισθητήρα, πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη φακών και κυρίως έχει μέλλον και δυνατότητα να εξελιχθεί ο χρήστης αγοράζοντας στο μέλλον κάτι καλύτερο σε σώμα με τους φακούς που έχει ήδη.
Αν και of topic το σύστημα 1 της Nikon ήταν ενδιαφέρον άλλα λίγο ο μικρός αισθητήρας, λίγο η όχι καλή υποστήριξη της Nikon οδήγησε στον τερματισμό του όλου συστήματος. κρίμα πάντως είχε όπως είπες τρομερή εστίαση και αν το πρόσεχε η Nikon θα ήταν ένα πολύ μικρό και ιδιαίτερο σύστημα.

Eννοείται πως κάνει μόνη της autofocus σε λήψη video?