Σήμερα την χάζευα σε ένα κατάστημα, αλλά δυστυχώς και τα 2 κομμάτια (άσπρο - μαύρο) ήταν ξεφόρτιστα. Σε αυτά τα χρήματα είναι καλή περίπτωση, αλλά λείπει ένα βασικό για μένα συστατικό: το IBIS.
ποιός είναι ο καλύτερος αντάπτορας για φακούς canon?
(FF & APS-C)
κυρίως για αυτόν :
https://www.eglobalcentral.eu/produ...rds=Y&search_performed=Y&q=sigma 8-16mm canon
Σήμερα την χάζευα σε ένα κατάστημα, αλλά δυστυχώς και τα 2 κομμάτια (άσπρο - μαύρο) ήταν ξεφόρτιστα. Σε αυτά τα χρήματα είναι καλή περίπτωση, αλλά λείπει ένα βασικό για μένα συστατικό: το IBIS. Λείπει απ' όλες της κατηγορίας της βέβαια πλην olympus e-pl8/9 που έχει μικρότερο/παλαιότερο αισθητήρα. Nobody's perfect...
Ωραίο θέμα άνοιξες.
Canon μηχανή δεν είχα ποτέ.
Σωστά δεν έχει IBIS άλλα όπως είπες σε σχέση π.χ. με την pl8 έχει νεώτερο και μεγαλύτερο/καλύτερο αισθητήρα. Βασικά έψαχνα μια μικρή συμπληρωματική μηχανή και λόγω ότι έχω m4/3 σύστημα στράφηκα πρώτα στην pl8 άλλα λίγο ο παλιός/μικρός αισθητήρας, λίγο ότι έχει αυτήν εποχή πολύ υψηλότερη τιμή από την Canon m100, λίγο ότι ο φακός κιτ ξεκινάει από τα 28mm που δεν το προτιμώ και θέλω 24mm και κυρίως ότι το Caf/Tracking/Face tracking της canon τόσο σε βίντεο όσο και σε φώτος είναι αιώνες μπροστά από την olympus με έκαναν να στραφώ στην Canon και προς το παρών δεν το μετάνιωσα.
Η ερώτηση είναι γιατί παίρνεις δεύτερη mirrorless αφού έχεις ήδη mirrorless και dslr και μάλιστα από τις καλές;
Η χαμηλή τιμή σε τράβηξε;
Για χρήση με τον κιτ και γενικώς ζουμ φακούς με σταθεροποίηση, ασυζητητί καλύτερη η Μ100. Περιμένουμε "κανονικές" φωτογραφίες, μόλις την φέρεις στα μέτρα σου!
Μια NX500 σε πολύ χειρότερη απλοϊκή μορφή βλέπω εγώ.
Στα ίδια λεφτά στα 3 κατοστάρικα, προτιμώ χίλιες φορές μεταχειρισμένη NX500+16-50, με το 4Κ της, την ψηφιακή της σταθεροποίηση στο 4Κ, την Amoled οθονάρα της και τον καλύτερο αισθητήρα της 28MP.
Μια NX500 σε πολύ χειρότερη απλοϊκή μορφή βλέπω εγώ.
Στα ίδια λεφτά στα 3 κατοστάρικα, προτιμώ χίλιες φορές μεταχειρισμένη NX500+16-50, με το 4Κ της, την ψηφιακή της σταθεροποίηση στο 4Κ, την Amoled οθονάρα της και τον καλύτερο αισθητήρα της 28MP.
Μου θυμίζει αρκετά την J5 μου, σε καλύτερο αισθητήρα αλλα με σαφώς λιγότερα controls. Παντως ενα πράγμα... καθε enthusiast / χομπίστας οφείλει να έχει μια τέτοια μηχανούλα με εναν ωραιο γρήγορο prime στην τσάντα του - *τσέπη* του!
Ναι πηρα την EM1 πριν λιγες μερες, αλλα η J5 θα παραμείνει στην τσάντα μου!
Είναι τρομερά βολικά πραγματακια...
Eννοείται πως κάνει μόνη της autofocus σε λήψη video?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.