Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Απάντηση: Canon EOS M100

Βίντεο; Ποιο βίντεο, που δεν προσφέρει 4Κ εν έτει 2018; Και χωρίς mic in;

Καλή εστίαση έχουμε και σε άλλες μηχανές. Στη χαμηλή κατηγορία και μια α6000 δεν απέχει και τόσο.

Οθόνη καλό που είναι φωτεινή, αλλά υπάρχει το μεγάλο αγκάθι της έλλειψης σκοπεύτρου, που αυτόματα είναι λόγος απόρριψης για πολλούς.

Μικρό σώμα, αλλά όχι πρωτοποριακά μικρό. Μια α5100 πιο μικρή φαίνεται να είναι.
0XR7M2.jpg

Επίσης το σώμα δεν είναι εργονομικό. Αισθητή είναι η έλλειψη χειριστηρίων και γκριπ. Και να μη θέλεις, σε αναγκάζει να τη λειτουργείς στο Auto.

Η τιμή αντιπροσωπεύει αυτό που παίρνεις. Μια τυπική μικρή μηχανή χωρίς κάτι ιδιαίτερο τεχνολογικά. Αναμάσημα ίδιας τεχνολογίας όπως κάνει πάντα η Canon.

To επιχείρημα "τεράστια γκάμα φακών" αδιάφορο για τη συντριπτική πλειοψηφία αγοραστών. Σιγά μην αγοράζει κανείς φακούς μόνο και μόνο για να τους πλαισιώσει στην Μ100. Με τον κιτ μένουν σχεδόν όλοι.

Last edited:
Re: Canon EOS M100

Tzo χωρίς παρεξήγηση κουράστηκα, τα ίδια και τα ίδια λέμε, αν δεν σου κάνει ή βρίσκεις κάτι άλλο που σου ταιριάζει ή το θεωρείς καλύτερα πάρτο. Το review το έγραψα για να δείξω μια εναλλακτική λύση και για μια μηχανή που μου αρέσει αρκετά μέχρι τώρα και την χαίρομαι. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν ούτε έχω μετοχές της Canon, έγραψα στην αρχή τα θετικά/αρνητικά και γενικότερα την προσωπική μου γνώμη, να ξαναλέμε πάλι τα ίδια δεν κερδίζουμε κάτι, θα προσπαθήσω να βάλω και δείγματα και να συντηρήσω το νήμα για τους λίγους που θα ενδιαφερθούν. Σε όποιον δεν κάνει απλά πάει παρακάτω, επιλογές υπάρχουν ευτυχώς πολλές.

Υ.Γ. Ετσι και αλλιώς ήξερα εξαρχής ότι με το που γράψω το review οι περισσότεροι θα αδιαφορήσουν, θα σνομπάρουν την μηχανή ή θα αναλυθούμε σε VS. παρόλαυτα δεν πτοήθηκα και όπως είπα θα ανεβάζω και δείγματα.

Γρήγορα κουράστηκες. Έξι ποστ έγραψα όλα κι όλα. Στο νήμα της RX100VI σελίδες επί σελίδων γέμισες με ποστ για μηχανή που δεν σου κάνει. 44 ποστ για την ακρίβεια! Στα 6 δικά μου κουράστηκες;

Για να ξαναγυρίσουμε στην Μ100, επειδή αναφέρθηκε ότι θα την πάρει για δεύτερη ο κάτοχος συστήματος Canon, δεν νομίζω πως θα προτιμήσει την M100 και όχι ένα πιο προηγμένο mirrorless σώμα από Canon, τουλάχιστον ένα με σκόπευτρο και κάποια κουμπιά παραπάνω, έστω τα στοιχειώδη.

Η Μ100 κατά την άποψή μου απευθύνεται στον πλέον αρχάριο χρήστη που θέλει να χρησιμοποιεί τη μηχανή στο full auto.

Όσοι υπόλοιποι την πάρουν, θα είναι αποκλειστικά για τη χαμηλή της τιμή και τίποτε άλλο.

Όσες φορές πήρα μηχανή μικρή χωρίς επαρκή εργονομία και σκόπευτρο με την προοπτική διπλής χρήσης των φακών, το μετάνιωσα. Π.χ. α5100, GM1, GF7.

Ναι, πάντα ήταν συμφέρουσα η τιμή, στο 300άρι, αλλά τι να το κάνεις.
Προτιμότερο πιστεύω να δώσει κανείς ακόμη 150-200 ευρώ και να πάει στην Μ50 τουλάχιστον.

Πάντως με 100 ευρώ παραπάνω εγώ θα πήγαινα εδώ που μιλάμε για κορυφαία ποιότητα εικόνας.
https://www.eglobalcentral.eu/fujif...eras-with-15-45mm-f-3.5-5.6-ois-pz-brown.html

Είναι μια λύση, άλλα δίνεις 100 ευρώ παραπάνω (που είναι πολλά σε αυτή την κατηγορία τιμής), από grey market, ανύπαρκτη εγγύηση, δεν έχεις δόσεις και το σύστημα εστίασης της Canon ουδε μια σχέση έχει με το ανεμικό σύστημα εστίασης της Fuji. Ενώ αν κάποιος θέλει να πάρει κάποιον έχτρα οικονομικό φακό απλά έχασε με την Fuji. Είπαμε όλα είναι θέμα επιλογών. Καλές επιλογές όλες και ο καθένας ας διαλέξει ότι θέλει. Και για να το ξαναπώ δεν προσπαθήσω να πείσω κανέναν, έδωσα με την m100 μια εναλλακτική λύση γράφοντας τα καλά και τα κακά της, αν κάποιος δεν συμφωνεί ή δεν τον ενδιαφέρει πάει παρακάτω.

Γρήγορα κουράστηκες. Έξι ποστ έγραψα όλα κι όλα. Στο νήμα της RX100VI σελίδες επί σελίδων γέμισες με ποστ για μηχανή που δεν σου κάνει. 44 ποστ για την ακρίβεια! Στα 6 δικά μου κουράστηκες;

Για να ξαναγυρίσουμε στην Μ100, επειδή αναφέρθηκε ότι θα την πάρει για δεύτερη ο κάτοχος συστήματος Canon, δεν νομίζω πως θα προτιμήσει την M100 και όχι ένα πιο προηγμένο mirrorless σώμα από Canon, τουλάχιστον ένα με σκόπευτρο και κάποια κουμπιά παραπάνω, έστω τα στοιχειώδη.

Η Μ100 κατά την άποψή μου απευθύνεται στον πλέον αρχάριο χρήστη που θέλει να χρησιμοποιεί τη μηχανή στο full auto.

Όσοι υπόλοιποι την πάρουν, θα είναι αποκλειστικά για τη χαμηλή της τιμή και τίποτε άλλο.

Όσες φορές πήρα μηχανή μικρή χωρίς επαρκή εργονομία και σκόπευτρο με την προοπτική διπλής χρήσης των φακών, το μετάνιωσα. Π.χ. α5100, GM1, GF7.

Ναι, πάντα ήταν συμφέρουσα η τιμή, στο 300άρι, αλλά τι να το κάνεις.
Προτιμότερο πιστεύω να δώσει κανείς ακόμη 150-200 ευρώ και να πάει στην Μ50 τουλάχιστον.

Είπαμε πάμε παρακάτω, δεν σου κάνει η μηχανή αγοράζεις κάτι άλλο.

Υ.Γ. Για να συγκρίνουμε όμοια πράγματα, η m50 από Ελλάδα σε άτοκες δώσεις και με Cash back κάνει 690 ευρώ και χωρίς θήκη αξίας 40 ευρώ!! σε σχέση με τα 360 της m100....μιλάμε για πάνω από 300 ευρώ διαφορά και διπλό σχεδόν κόστος. Αν συγκρίνουμε τιμές συγκρίνουμε τα ίδια πράγματα με τις ίδιες συνθήκες, όχι grey market και τιμές μεταχειρισμένων μηχανών αγνώστου κατάστασης με κατάστημα με διετή εγγύηση και 24 άτοκες δόσεις από την Ελλάδα.

Απάντηση: Canon EOS M100

μα το είπαμε ότι και εσένα Νίκο η τιμή σε δελέασε αλλιώς για 500 ευρώ φαντάζομαι ούτε ματιά δε θα της έριχνες.

μα το είπαμε ότι και εσένα Νίκο η τιμή σε δελέασε αλλιώς για 500 ευρώ φαντάζομαι ούτε ματιά δε θα της έριχνες.

Σωστά, την μηχανή την κρίνω πάντα ανάλογα την τιμή της άλλα και συνολικά το όλο deal. Η συγκεκριμένη κάνει 360 ευρώ με διετή εγγύηση, σε 24 άτοκες δόσεις και δώρο θήκη και αν θες την ίδια μέρα την έχεις στο σπίτι σου. Και την κρίνω σύμφωνα με αυτό το deal, προφανώς αν έκανε 500 ευρώ μετρητά και χωρίς θήκη θα συζητούσαμε κάτω από άλλη βάση και πιθανότατα δεν θα την αγόραζα.

Και 512 κάνει από grey η Μ50 κιτ με τον 15-45.

Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του από πού θα ψωνίσει και πώς θα συγκρίνει τιμές.
344 κάνει από grey το κιτ Μ100, αλλά είναι αδιάφορο αφού η τιμή Ελλάδος είναι κοντά.

Επομένως αυγκρίνουμε 360 Μ100 κιτ από Ελλάδα με 512 Μ50 κιτ από grey.

Για 152 διαφορά αξίζει να πάει κανείς στην M50 κιτ.
Όχι πως θα έχει και καμιά τρομερή τεχνολογία κι εκεί, αλλά τουλάχιστον θα έχει στοιχειώδη εργονομία η μηχανή και 4Κ έστω και με κροπ.

Το γεγονός ότι δεν αγοράζεις εσύ από grey ποτέ, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τονίσουμε τη μικρή χρηματική διαφορά μεταξύ Μ100 και Μ50.

Απάντηση: Canon EOS M100

Το θέμα είναι αυτό που αγοράζεις να καλύπτει τις "ανάγκες" σου.
Να αγοράσεις κάτι επειδή είναι φθηνό δεν έχει νόημα.
Σύντομα ανακαλύπτεις ότι δεν σου κάνει και ψάχνεις τρόπο να το ξεφορτωθείς.
Καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις αυτό που εξαρχής ήθελες.
Η φτήνια τρώει τον παρά με λίγα λόγια...

Συμφωνώ απόλυτα.

Στον αντίλογο βέβαια, τα φτηνά φεύγουν πιο εύκολα και με πιο μικρή χασούρα.
Μηδέν εις το πηλίκον βέβαια, αν δεν το χάρηκες ποτέ. Τα λεφτά σου αλλάζεις απλά.

Σε κάποιους βέβαια αρέσουν οι δοσοληψίες και οι συχνές αλλαγές.

Και 512 κάνει από grey η Μ50 κιτ με τον 15-45.

Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του από πού θα ψωνίσει και πώς θα συγκρίνει τιμές.
344 κάνει από grey το κιτ Μ100, αλλά είναι αδιάφορο αφού η τιμή Ελλάδος είναι κοντά.

Επομένως αυγκρίνουμε 360 Μ100 κιτ από Ελλάδα με 512 Μ50 κιτ από grey.

Για 152 διαφορά αξίζει να πάει κανείς στην M50 κιτ.
Όχι πως θα έχει και καμιά τρομερή τεχνολογία κι εκεί, αλλά τουλάχιστον θα έχει στοιχειώδη εργονομία η μηχανή και 4Κ έστω και με κροπ.

Το γεγονός ότι δεν αγοράζεις εσύ από grey ποτέ, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τονίσουμε τη μικρή χρηματική διαφορά μεταξύ Μ100 και Μ50.

Ναι 150 ευρώ διαφορά άλλα χωρίς εγγύηση, χωρίς άτοκες δόσεις που σου βγαίνει 15 ευρώ το μήνα με την m100 και χωρίς θήκη αξίας 40 ευρώ...προφανώς ο καθένας κάνει τις επιλογές του, άλλα για μένα αυτά που προανέφερα είναι πολύ σημαντικά και μπαίνουν στην εξίσωση. Είπαμε ο καθένας έχει τα γούστα σου, εσύ ΤΖΟ έδωσες 1.000 ευρώ για να πάρεις μηχανή με αισθητήρα 1 ίντσας από Grey market (Και καλά έκανες αφού το ήθελες) αγορά που δεν θα την έκανα ποτέ, άλλα όπως είπαμε εσύ με τις δικές σου ανάγκες και γούστα την βρήκες συμφέρουσα την αγορά. Προσωπικά σταματάω εδώ, δεν βρίσκω το νόημα να συνεχίσω, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, θα επανέλθω με δείγματα.

Οι άτοκες δόσεις δεν διαφοροποιούν την αξιολόγηση της μηχανής ως προς την τιμή της. Μια ευκολία είναι απλά.

Πάω στοίχημα ότι δεν την πήρες με άτοκες δόσεις και απλά χρησιμοποιείς τις δόσεις ως επιχείρημα υπέρ της Μ100.

Οι άτοκες δόσεις δεν διαφοροποιούν την αξιολόγηση της μηχανής ως προς την τιμή της. Μια ευκολία είναι απλά.

Πάω στοίχημα ότι δεν την πήρες με άτοκες δόσεις και απλά χρησιμοποιείς τις δόσεις ως επιχείρημα υπέρ της Μ100.

Βασικά την πήρα από γνωστό σε τιμή χώμα (με την θήκη) που δεν θες να ξέρεις!! Απλά συμπτωματικά έπεσε η αγορά πάνω στην προσφορά και έτσι έγραψα το review σύμφωνα με την τρέχουσα προσφορά και τις ευκολίες που προσφέρει. Οι 24 άτοκες δόσεις είναι μια πολύ σημαντική ευκολία που παίζει μεγάλο ρόλο σε αγορές αρκετού κόσμου και δεν πρέπει να παραβλέπεται, ανεξάρτητα αν δεν τις χρησιμοποιώ εγώ. Σε διευκολύνει να αγοράσεις κάτι χωρίς να έχεις τα χρήματα και να το ξεπληρώσεις σιγά σιγά με το πάσο σου.

Καλορίζικη Νίκο, να τη χαρείς!

Ευχαριστώ πολύ!!

Υ.Γ. Θα φανώ κακός και θα φάω ''Ban'' αν πω οτι μετά από 6 σελίδες στο νήμα είσαι ο μόνος που μου ευχήθηκε για την μηχανή?

Βασικά την πήρα από γνωστό σε τιμή χώμα (με την θήκη) που δεν θες να ξέρεις!! Απλά συμπτωματικά έπεσε η αγορά πάνω στην προσφορά και έτσι έγραψα το review σύμφωνα με την τρέχουσα προσφορά και τις ευκολίες που προσφέρει. Οι 24 άτοκες δόσεις είναι μια πολύ σημαντική ευκολία που παίζει μεγάλο ρόλο σε αγορές αρκετού κόσμου και δεν πρέπει να παραβλέπεται, ανεξάρτητα αν δεν τις χρησιμοποιώ εγώ. Σε διευκολύνει να αγοράσεις κάτι χωρίς να έχεις τα χρήματα και να το ξεπληρώσεις σιγά σιγά με το πάσο σου.

Ήμουν σίγουρος 110%, δεν χρειαζόταν καν να διαβάσω την απάντηση. :p

Σιγά μην είχες πολλαπλά 15ευρα-20ευρα-30ευρα δόσεις να τρέχουν κάθε μήνα από τις τόσες μηχανές που αλλάζεις.

Θα ξεχνούσες και ποια δόση αντιστοιχεί σε ποια μηχανή.

Υ.Γ. Θα φανώ κακός και θα φάω ''Ban'' αν πω οτι μετά από 6 σελίδες στο νήμα είσαι ο μόνος που μου ευχήθηκε για την μηχανή?

Ίσως επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ήταν αγορά από πόθο και όνειρο, αλλά απλά επειδή βρέθηκε μπροστά σου και προστέθηκε στη μακρά λίστα συνεχών αλλαγών.