Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Ας πρόσεχες! :Banane0: :flipout:

Βέβαια αν πιάσεις στα χέρια σου μια της σειράς 5D θα αλλάξεις γνώμη!

Ειπαμε να φυγουμε απο τον ογκο των DSLRs.
Αν οχι, εμενα με την D750.
H 5Diii του udt71 που ειχα πιασει στα χερια μου, ηταν ΕΡΓΑΛΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΘΗΡΙΟ...
Ειμαι σιγουρος πως τα πραγματικα εργαλεια της Canon ειναι τουμπανα, απλα κανω λιγη πλακα τωρα που βεβαιωθηκα πως δεν πρεπει να αλλαζεις μαρκα, οπως δεν αλλαζεις ομαδα :2thumb22sup:

Anyway, προσπαθω να βγαλω ακρη με τα .cr3 αρχεια της Μ50
Το DNG converter 11.1 (beta) που κατεβασα, ουτε καν τα βλεπει.
Το Capture One 11.2 επισης δεν τα βλεπει.
Το Affinity Photo που αγορασα σημερα, ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ.
Κατεβασα και το DPP, αλλα μου φαινεται τελειως ξενο...
Μονο το PS CC 2017 με ACR 10.5 τα βλεπει...

Re: Canon EOS M50-M100

Τελικά δεν μετανιωσα καθόλου την αγορά της συγκεκριμένης μηχανής. Απλώς με το θέμα της λαβής, ψάχνω την original θηκη της canon. Εμφανισιακά είναι πιο ωραία αποναλλς που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Υπάρχει κάποιο κατάστημα που να την έχει και σε καλή τιμή? Γνωρίζει κάποιος? Όπως επίσης και 2η μπαταρία, να αγοράσω την γνήσια ή κάποια άλλη?

Για μπαταρία έχω πάρει το παρακάτω σετ, φτηνό και φορτίζει και τις 2 μπαταρίες ενώ σου δείχνει με την οθόνη LCD την φόρτιση των μπαταριών. Η διάρκεια των 2 μπαταριών είναι πολύ κοντά στην γνήσια. Το σετ κάνει τόσο για m100 όσο και για m50.
https://www.ebay.co.uk/itm/LP-E12-LP-E12-Battery-LCD-USB-Dual-Charger-For-Canon-EOS-M50-EOS-M100-100D-2PCS/253896616197

Για την Half case θήκη της Canon είναι πράγματι Must, προσωπικά την είχε μαζί σαν σετ όταν είχα πάρει την M100 και την έχω μόνιμα φορεμένη. Θα ψάξω να δω που μπορείς να την βρεις φτηνή και θα επανέλθω.

Mεγειά η Μ50.

Παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει κόλπο με μαζικό "πείραγμα" των exif με παρόμοιας κάμερας σε αισθητήρα (πχ αντί m50, 80D), αλλά νομίζω θα βρεθεί η άκρη..

Για μπαταρία έχω πάρει το παρακάτω σετ, φτηνό και φορτίζει και τις 2 μπαταρίες ενώ σου δείχνει με την οθόνη LCD την φόρτιση των μπαταριών. Η διάρκεια των 2 μπαταριών είναι πολύ κοντά στην γνήσια. Το σετ κάνει τόσο για m100 όσο και για m50.
https://www.ebay.co.uk/itm/LP-E12-LP-E12-Battery-LCD-USB-Dual-Charger-For-Canon-EOS-M50-EOS-M100-100D-2PCS/253896616197

Για την Half case θήκη της Canon είναι πράγματι Must, προσωπικά την είχε μαζί σαν σετ όταν είχα πάρει την M100 και την έχω μόνιμα φορεμένη. Θα ψάξω να δω που μπορείς να την βρεις φτηνή και θα επανέλθω.
Είσαι ωραίος! Ευχαριστώ

Και άλλο ένα μικρό τιπ από εμένα, μετά από αρκετές φώτος και πολλές δοκιμές και αφού διάβασα ένα σκασμό πράγματα στο Internet νομίζω ότι ίσως το καλύτερο προφιλ για all around χρήση είναι το Fine detail με τις παρακάτω ρυθμίσεις.

[Sharpness Strength] = 3
[Sharpness Fineness] = 3
[Sharpness Threshold] = 4
[Contrast] = -1
[Saturation] = +1
[Color Tone] +1

Το συγκεκριμένο σετ δίνει μια φυσικότητα, όμορφα skin tones ενώ κρατάει και ένα Punch Τις φώτος...έτσι πρόχειρα 2 σημερινά δείγματα κατευθίαν από την μηχανή με αυτό το προφιλ. Είναι με τον Canon 50mmf1,8.

45135129145_d4e9f0eb41_b.jpg
[/URL]IMG_1577 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

32175956728_bb2c8f7443_b.jpg
[/URL]IMG_1625 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Και άλλες 2 σημερινές με τον Canon 11-22 και οι 2 στα 11mm Και με το προφίλ Autumn Hues. Για μένα ο 11-22 μαζί με τον 50mm και τον 22mm πρέπει να αγοραστούν από κάθε κάτοχο m μηχανής.

31108242897_f55421bf16_b.jpg
[/URL]IMG_1672 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

45322844754_eb37c765eb_b.jpg
[/URL]IMG_1683 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Μια ερώτηση : το κουμπι απελευθέρωσης του φακού, έχει την αίσθηση ότι σκαλώνει όταν πατιεται, στην Μ50 ;
Μήπως έχω καλομαθει σε καλοφτιαγμενα σώματα η έπεσα σε λεμόνι;

Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Νίκο οι φωτό με το πρώτο προφίλ μου άρεσαν, το autumn Hues δεν με ενθουσίασε.

Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Καλημέρα.

Οι φωτογραφίες με το πρώτο προφίλ, πολύ ωραίες.

Έχω διαβάσει όλο το νήμα και πραγματικά σε εμπνέει να αγοράσεις και να δοκιμάσεις Canon M σύστημα.

Επειδή η εμπειρία μου είναι κυρίως με Olympus συστήματα, οι διαφορές τους, η αίσθησή τους πως είναι; Είναι η νύχτα με την μέρα ή ποιό νορμάλ, ποιό κοντινές;

Τέλος, με ένα σύστημα Canon EOS M50 ή M100 θα καταφέρω να βγάλω ωραίες φωτογραφίες από έναν αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ή ένα πτηνό που πετάει, αν χρειαστεί;

Ευχαριστώ, το πρώτο προφίλ είναι και το βασικό και αυτό που χρησιμοποιώ ύστερα από πολύ ψάξιμο, όπως είπα κάνει για σχεδόν τα πάντα.
Το δεύτερο είναι απλά ένα έτοιμο προφίλ που δίνει η Canon, σε κάποιες περιπτώσεις δίνει καλά αποτελέσματα.

Προσωπικά και εγώ έχω και Olympus σύστημα και μου αρέσει επίσης πάρα πολύ, σίγουρα έχει διαφορετική αίσθηση, δεν μπορώ να σου πω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο καθώς μπλέκεται και το προσωπικό γούστο μέσα. Σίγουρα όπως είπα είναι διαφορετικό άλλα εξίσου καλό με τον δικό του τρόπο και με τα θετικά και αρνητικά. Πρέπει να το δουλέψει κάποιος για να βγάλει μια προσωπική άποψη και να δει αν του κάνει.

Συνολικά μια χαρά μπορείς να βγάλεις κινούμενα αντικείμενα με Canon, το Dual pixel κάνει μια χαρά δουλειά, για τέτοιες περιπτώσεις βέβαια προτείνω την m50 και όχι την m100, καθώς η m50 έχει καλύτερο tracking και εστιάζει και πιο εύκολα το βράδυ από την m100.
Σαφώς το όλο θέμα εξαρτάται και από τον φακό, για τέτοιες δουλειές θα πρότεινα τον παρακάτω φακό, είναι μεγάλος άλλα θα έχεις φοβερά αποτελέσματα ακόμα και βράδυ και με ρηχό βάθος πεδίου.Ο συγκεκριμένος φακός έχει μοτέρ που δεν ενδείκνυται για βίντεο καθώς κάνει απότομες κινήσεις, άλλα σε φώτο εστιάζει ακαριαία και καλύτερα από φακούς με stm μοτέρ. Για την ποιότητα του φακού η τιμή είναι το λιγότερο χώμα.
https://www.e-infin.com/eu/item/169/canon_ef_70-200mm_f/4_l_usm_tele_zoom_lens

Για πιο οικονομικές λύσεις υπάρχουν και οι παρακάτω με τα μειονεκτήματα και τα προτερήματά του ο καθένας. Ο τελευταίος που βάζω έχει μεγαλύτερο εύρος και χωρίς υπερβολή παίζει να είναι και ο γρηγορότερος τηλεφακός σε εστίαση της αγοράς.

https://www.eglobalcentral.eu/canon-ef-s-55-250mm-f-4-5.6-is-stm-lenses-with-hoya-58mm-filter.html

https://www.eglobalcentral.eu/canon-ef-m-55-200mm-f-4.5-6.3-is-stm-lens-black-white-box.html

https://www.eglobalcentral.eu/canon-ef-70-300mm-f-4-5.6-is-ii-usm-lens.html

Μια ερώτηση : το κουμπι απελευθέρωσης του φακού, έχει την αίσθηση ότι σκαλώνει όταν πατιεται, στην Μ50 ;
Μήπως έχω καλομαθει σε καλοφτιαγμενα σώματα η έπεσα σε λεμόνι;

Στο dpreview έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις.
Αύριο μάλλον θα περάσω από το κατάστημα που την πήρα, να την τσεκαρουν.

Στο dpreview έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις.
Αύριο μάλλον θα περάσω από το κατάστημα που την πήρα, να την τσεκαρουν.

Δεν ξέρω να σου πω μιας και δεν έχω την m50, στην m100 πάντως δεν έχω κάποιο θέμα, και δεν μου δίνει κάποια διαφορετική αίσθηση από ότι σε άλλες μηχανές, πάντως πήγαινε να το δεις μήπως είναι κάποιο θέμα της μηχανής σου. Βασικά τι σου κάνει, το πατάς και κολλάει? δεν πάει μέχρι τέρμα για να ξεκουμπώσει ο φακός?

Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Δε βλέπω να μακροημερευει στα χέρια μου το "μικρό ταπερακι" (πρώτη φορά στη ζωή μου έπιασα φακό με πλαστικό mount κι έπαθα σοκ)

Δεν θα είχες ποτέ σου κάποιον εισαγωγικό 18-55 φαίνεται. Τουλάχιστον κρατάς μηχανή made in Japan, έστω και πλαστική. Ο φακός δυστυχώς Taiwan. Κοστίζει η Ιαπωνία βλέπεις. Τελευταίος των Μοϊκανών έμεινε η Canon. Πλην Sigma βεβαίως.

Re: Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Δεν θα είχες ποτέ σου κάποιον εισαγωγικό 18-55 φαίνεται. Τουλάχιστον κρατάς μηχανή made in Japan, έστω και πλαστική. Ο φακός δυστυχώς Taiwan. Κοστίζει η Ιαπωνία βλέπεις. Τελευταίος των Μοϊκανών έμεινε η Canon. Πλην Sigma βεβαίως.

Φακούς πλαστικούς βγάζει και η Nikon, και η Fuji, Και η Olympus και η samsung παλιότερα....γενικά συνηθίζεται πλέον στους φτηνούς κιτ και όχι μόνο. Εδώ βγάζουν πλαστικούς τηλεφακούς!!!

Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Ηλία αν εννοείς τον συγκεκριμένο διακόπτη που είναι πάνω στο φακό σε μένα δεν έχει κανένα πρόβλημα, δουλεύει μια χαρά…

Untitled-1.jpg

Όχι. Εννοώ το κουμπί απελευθέρωσης του φακού επάνω στο σώμα. Πατιεται με ζόρι κι έχει αίσθηση χαλασμένου ελατηριου.