Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Συμφωνώ για το marketing και θα φέρω και ένα παράδειγμα τεχνολογίας.
Έχοντας στα χέρια μου και Xbox One S και Ps4 μπορώ να πω ότι το XBOX σε απόδοση είναι κλάσης ανώτερο ειδικά σαν media player,
παρόλα αυτά πουλάει στην Ελλάδα από ότι ξέρω πολύ πιο λίγο από το PS4 γιατί τόσα χρόνια αυτό έχει προωθηθεί καλύτερα.
Ηλία είσαι έμπειρος φωτογραφικά και μέσα στην τεχνολογία οπότε δεν έπρεπε να σε εκπλήσσει ότι αυτό που πλήρωσες απολαμβάνεις.
Δεν είναι όλες οι εταιρίες Xiaomi που σου δίνει πιο πολλά από ότι πληρώνεις , ούτε η D750 είναι μέτρο σύγκρισης με τη φτηνή Canon M50.
Άμα μάθεις στο χρυσάφι σου βρωμάει και το ασήμι.
Κάνε λίγο υπομονή, μάζεψε λίγα ευρουλάκια και πάρε μια FF Nikon, μια ζωή την έχουμε.

Of topic, Παναγιώτη για τις κονσόλες κάνεις λάθος, έχω και εγώ και τις 2 (Χβοχ Χ, ps4 Pro), όπως έχω και το Switch, στις κονσόλες δεν μετράει αν έχεις καλό Media player ή αν είναι πιο όμορφη, άλλα τι EXCLUSIVE παιχνίδια έχεις, και εκει το ps4 είναι αιώνες μπροστά, η προηγούμενη γενιά αν δεις που το xbox είχε καλά παιχνίδια είχε τις ίδιες πωλήσεις με το ps3, τώρα το ps4 έχει κατά πολύ καλύτερη βιβλιοθήκη παιχνιδιών και έτσι πουλάει παραπάνω.

Υ.Γ. Επίσης πάλι κάνεις λάθος, το xbox one S είναι σαπάκι όσον αφορά τα παιχνίδια, έχει πολύ χειρότερο hardware από το Ps4, δεν τρέχει καν τα παιχνίδια σε 1080P (τα περισσότερα πάνε στα 900p και με όχι σταθερόframerate). Αν μιλάς για το X αυτό πράγματι είναι πανίσχυρο. Τώρα αν παίρνεις κονσόλα και κοιτάς το media player της, τότε χωρίς παρεξήγηση μάλλον κοιτάς λάθος μηχάνημα. Το Marketing σίγουρα παίζει τεράστιο ρόλο, άλλα μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ένα καλό μηχάνημα θα πουλήσει, ένα μέτριο μηχάνημα δεν θα πουλήσει τόσο καλά ότι και αν κάνεις. Και στις κονσόλες να το ξαναπώ πάλι βασικό κριτήριο είναι τα Exclusive παιχνίδια και όχι το Harware.

Υ.Γ. Εχεις παίξει το God of war, spiderman, detroit become human, Bloodborne, Uncharted 4, shadow of the colosus, Last of us, Horizon Κλπ. Και βρίσκεις το xbox καλύτερο???

Re: Canon EOS M50-M100

Είχα τα στο χέρι και την επόμενη μέρα θα τα κατεθετα για την Ζ6.
Κάτι συνέβη και τσάκισε η δουλειά.
Μετά, ήταν το θέμα της έλλειψης χρόνου, που με οδήγησε στην "πατατα", χωρίς να την ψάξω πολύ πολύ.
Τώρα τρέχω... :flipout:

Μετά, ήταν το θέμα της έλλειψης χρόνου, που με οδήγησε στην "πατατα", χωρίς να την ψάξω πολύ πολύ.

Ηλία δώσε την, δεν θα χάσεις πολλά χρήματα και δες το σαν ''αποτυχημένη'' δοκιμή, κάθε εμπόδιο για καλό!!

Υ.Γ. Ξέρεις πόσες ''αποτυχημένες'' αγορές έχω κάνει στον φωτογραφικό κόσμο, ούτε καν μπορώ να τις απαριθμήσω, καλώς ή κακώς δεν κάνουν όλες οι μηχανές για όλους.

Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Δώσε την , δεν την πήρες ακριβά, δε θα χάσεις και πολλά.

Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Off topic αλλά δεν ισχύουν αυτά που γράφεις.
Πολλά βίντεο το αποδεικνύουν.
To PS4 κάνει upscale, δεν είναι όλα αριθμοί και google.
https://www.youtube.com/watch?v=zqsh67y8sGg

Παναγιώτη άστο, είμαι χρόνια Gamer, έχω πάρει σχεδόν όλες τις κονσόλες από εποχή Atari, πηγαίνω και σε εκθέσεις στο εξωτερικό κλπ. βρήκες ένα παιχνίδι που είναι φτιαγμένο για το Xbox και έγινε port στο ps4 για να δείξεις τι?? Από αυτά που λες ή δεν έχεις Ps4 ή δεν ξέρω ποιος σου τα λέει αυτά ή απλά δεν παίζεις παιχνίδια στο ps4. Το χαμηλό framerate και τα ατελείωτα frame drops που έχει το Xbox S που οφείλεται? Αν τις έχεις και τις 2 δοκίμασε το νέο Red dead redemption Και στις 2 κονσόλες που έχεις και θα δεις, δεν επεκτείνομαι περισσότερο, απλά χωρίς παρεξήγηση μην τα γράψεις αυτά που λες σε κανένα gaming forum γιατί εκει δεν θα είναι τόσο ευγενικοί.
Ας το κλείσουμε εδώ το θέμα, δουλεύω σε διαφημιστική εταιρία και Media shop (το μεγαλύτερο της Ελλάδας) και ξέρω από πρώτο χέρι τι μπορεί να κάνει το Marketing Και τι όχι, πίστεψε με ας περιοριστούμε στα φωτογραφικά. Τέλος το of topic.

σωστά,

απλά να υπενθυμίσω,

'οσον αφορά το

ότι πολλές φορές η επιτυχία έχει και σχέση με το μάρκετινγκ, παρά με τα χαρακτηριστικά ή το φωτογραφικό IQ,

δηλαδή αν είσαι ελλάδα και δεν ασχολείσαι με φωτογραφία, αλλά θέλεις μία μηχανή

95 % (και μπροεί να λέω και λίγο) θα βρεθείς σε ένα κατάστημα αλυσίδας ηλεκτρικών ή υπολογιστών ή ανάλογο,
και ο υπάλληλος θα σου πουλήσει ότι έχει στο ράφι, ανάλογα με τα χρήματα που θα του πεις ότι διαθέτεις,

οπότε αποκλείτεαι να βρεθείς με κάποιες μάρκες μηχανών στο χέρι,

αυτό συμβαίνει παντού και αυτοί είναι η μεγάλη μάζα αγοραστών, τουλάχιστον στα φθηνά μοντέλα

Δεν αναφέρομαι στο μάρκετινγκ προώθησης ενός προϊόντος, προφανώς. Τι θέλεις να πεις, ότι η Canon στο εξωτερικό τυχαίνει να έχει ικανότερους πωλητές από ό,τι στη χώρα μας;

Στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών ενός προϊόντος, από το στάδιο δηλαδή του σχεδιασμού, το μάρκετιγκ φυσικά και βάζει το χεράκι του. Η Canon φανερά στοχεύει στην απλότητα της χρήσης των μηχανών της -και εδώ που τα λέμε, σε σχέση με μια 10ετία πριν, οι κάμερες ενσωματώνουν ένα σωρό επιπλέον χαρακτηριστικά, άρα η απλότητα της χρήσης μάλλον ανεβαίνει ως εκ τούτου στις προτεραιότητες του αγοραστικού κοινού. Στο εξωτερικό. Που δεν ξέρουν.

Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Όπως είπε ο Γιάννης ο Σπύρου δεν μπορείς να έχει μεγάλες απαιτήσεις σε τόσο φτηνές μηχανές ότι πληρώνεις παίρνεις.
Βλέπω και την eos 4000d που πήραμε στο σχολείο ότι είναι αρκετά πίσω σε εστίαση και όχι μόνο αλλά για 250 ευρώ δεν περίμενα θαύματα, παρόλα αυτά οι φωτογραφίες που βγάζει είναι καλύτερες από το καλύτερο κινητό.

Αυτό που εχω καταλάβει, είναι πως η Canon (κυριως) πετσοκοβει δυνατότητες μέσω software , που το hardware μπορεί να αποδώσει.

Η κανονική της τιμή σε κιτ είναι 750 και δε συγκρίνεται με 4000D, αλλά με G80/OM10iii.
Τέλος πάντων, να μην το κουράσω άλλο, τα λάθη πληρώνονται.

Re: Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Δεν αναφέρομαι στο μάρκετινγκ προώθησης ενός προϊόντος, προφανώς. Τι θέλεις να πεις, ότι η Canon στο εξωτερικό τυχαίνει να έχει ικανότερους πωλητές από ό,τι στη χώρα μας;

Στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών ενός προϊόντος, από το στάδιο δηλαδή του σχεδιασμού, το μάρκετιγκ φυσικά και βάζει το χεράκι του. Η Canon φανερά στοχεύει στην απλότητα της χρήσης των μηχανών της -και εδώ που τα λέμε, σε σχέση με μια 10ετία πριν, οι κάμερες ενσωματώνουν ένα σωρό επιπλέον χαρακτηριστικά, άρα η απλότητα της χρήσης μάλλον ανεβαίνει ως εκ τούτου στις προτεραιότητες του αγοραστικού κοινού. Στο εξωτερικό. Που δεν ξέρουν.

θέλω να πω ότι canon φθηνά μοντέλα θα βρεις και σε περίπτερα που λέει ο λόγος, παίζει τεράστιο λόγο στο πόσα κομμάτια θα πουληθούν για τον πολύ κόσμο που δεν ασχολέιται με το χόμπυ

Μα , silent mode (electronic shutter ; ) μόνο σε Scene mode ;
Που αλλου υπάρχουν τέτοια κόλπα;

Καλά έκανες και την έδωσες αφού δεν ήταν αυτό που ήθελες. Άσχετο άλλα electronic shutter μόνο σε Scene mode έχει και η Olympus em10iii, είδες δεν τα κάνει αυτά μόνο η Canon....χαχα

Και η Μ100 έχει ηλεκτρονικό κλείστρο;

Δεν έχει η m100, η μόνη Canon m που έχει ηλεκτρονικό κλείστρο είναι η m50 και αυτή μόνο σε scene, λογικά αρχές του χρόνου περιμένουμε νέες m5-m6, εκει θα έχουν κανονικά ηλεκτρονικό κλείστρο.

Καλά έκανες και την έδωσες αφού δεν ήταν αυτό που ήθελες. Άσχετο άλλα electronic shutter μόνο σε Scene mode έχει και η Olympus em10iii, είδες δεν τα κάνει αυτά μόνο η Canon....χαχα

Γιαυτο παει άπατη η συγκεκριμένη μηχανή, την αγοράζουν και την πουλάνε άμεσα όσοι δεν το ξέρουν και την περνουν κυρίως για φωτογραφία και αγοράζουν την παλιά ΕΜ10 ΙΙ. Κεντρικό μαγαζί που πουλάει κατεξοχήν OLYMPUS και δεν την φέρνει κάν για πώληση μόνο αν την παραγγείλουν. Αυτά είναι τα λάθη των εταιριών που τους οδηγεί το marketing και ο ανταγωνισμος, γράφουν όλοι πιο απλά μενού , πιο εύκολη μηχανή για τους αδαείς χρήστες και βλέπεις την OLYMPUS που έχει εδώ και 5-6 χρόνια ηλεκτρονικό κλείστρο σε ΟΛΕΣ τις μηχανές της να το περιορίζει ή να απαγορεύει στο ενσωματωμένο φλας να οδηγεί τα ασύρματα εξωτερικά κ.α. τέτοια ευτράπελα σε μια εξαιρετικη κατ´ τάλλα μηχανή, μα σου λέει ποιος χρήστης χρειάζεται τέτοιες λειτουργίες και αφού ο ανταγωνισμος ακόμη και σήμερα δεν τα δίνει γιατί εγώ να το κάνω.
Εγώ είμαι υπέρ η μηχανή να κάνει όσο το δυνατόν τα πάντα αν θέλεις και ας είναι και πολύπλοκα τα μενού για όσους θέλουν να κάνουν έξτρα ρυθμίσεις. Για τους άλλους υπάρχει το κουμπακι Auto στον επιλογέα , το γυρνάς και στα κάνει ολα αυτόματα, στην Panasonic το κουμπακι Ia επιλέγει μέχρι και τη σκηνή αυτόματα. Τις περισσότερες φορές το πονάει χερι κόψε χερι δεν είναι η κατάλληλη επιλογή.