Δεν καταλαβαίνω ποιό το νόημα να εκφράζεσαι υποτιμητικά - άκου "δυσοσμία" - για μουσικές που δεν σου αρέσουν ( από τον Ελτον στον Βαγγέλη κι από τον Ρέι στους Doors συνολικά ).
H 1η αναφέρεται στον Τιτάνα.
Το νόημα μόλις το είπες. Δεν μου αρέσουν. Το υποτιμητικά το βάζει όποιος νομίζει και όποιος θέλει να συγκρουσθεί. Δεν με ενοχλεί προσωπικά καθόλου και αν εκφράζεσαι αντίστοιχα έτσι για τον Τιτάνα (π.χ. βαρετός). Η αντίληψη της υποκειμενικότητας της μουσικής μας αρέσκειας νομίζω οφείλουμε να την αναγνωρίσουμε.
Προτιμώ να πω "Δυσοσμία" και να ακούσω αντίλογο παρά να αντιληφθεί κάποιος χλεύη ή υποτιμητικότητα. Αποδέχομαι ότι το γεγονός ότι το "σινάφι" της κλασσικής είναι έτσι και για αυτό εδώ και καιρό έχω απομακρυνθεί από αυτό. Πιστεύω δεν είμαι έτσι όπως επίσης πιστεύω οτι εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά από όσο κατάλαβα και έκπληκτος παρατηρώ ότι μου βγαίνει αυτό το πράγμα από αλλού.
Στα περί Elton John είδα ότι μάλλον παρεξηγήθηκες για αυτό στο αντίστοιχο νήμα σταμάτησα, γιατί δεν ήθελα να πάει αλλού. Είχα δίκιο τελικά, είσαι ευαίσθητος σε τέτοια θέματα και το αποδέχομαι. Όμως για να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τα πράγματα δεν υποτιμώ τίποτα και κανέναν, έχω όμως προτιμήσεις τις περισσότερες φορές διαφοροποιημένες, ακόμα και για από τον κύκλο τον "κλασσικόφιλων". Σκοπός δεν είναι η προσβολή, αλλά η ανταλλαγή απόψεων, η διαφωνία πολλές φορές και μέσα από αυτό να ανασύρουμε ότι μπορούμε. Σε αυτή την βάση μπορώ προσωπικά να συνεχίσω και γιατί όχι να κάνουμε και πλάκα (αρκετά πειράγματα στέλνω, δέχομαι και πολλές φορές τα προκαλώ). Αν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτή την βάση, τότε μπορούμε να συνεχίσουμε, ή αν θέλεις με αγνοείς και αν δεν γίνεται πολύ εύκολα μπορώ να το βουλώσω. Όλα είναι εφικτά φίλε μου, αν είναι να σε χαλάσω την καρδιά σου.
Κάτι για μένα και ίσως κάτι για σένα. Τον Παπαθανασίου τον άκουσα και έγω γνώμη για την μουσική του από μόνος μου και όχι από άλλων τις παραινέσεις. Στο βαθμό που γνωρίζω το έργο του, κατά την άποψη μου είναι ελλειματικό και ανεπαρκές με βάση αυτά που περιμένω. Εξαίρεση φωτείνη και τρανταχτή το 666 των Aphrodites Chlid (η τελευταία συνεργασία τους).
Τώρα για τον Mahler και την κλασσική. Έχω την αίσθηση ότι σε παρότρυναν ίσως και σε "πίεσαν" άλλοι να το ακούσεις, πολύ λιγότερο ήταν προσωπική επιλογή που κάπως έπρεπε να προκύψει και αυτό σου δημιούργησε βαρεμάρα και απέχθεια. Αν σε γνώριζα προσωπικά, θα σου έλεγα don't, stay away from this, μια χαρά σε βρίσκω, δεν το θέλεις δεν το χρειάζεσαι αυτό όσο και αν το λατρεύω εγώ. Το καταλαβαίνω και το αποδέχομαι και αν έχω μια αντίληψη το έχεις ήδη υλοποιήσει. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα σε υποτιμήσω κ.λπ κ.λπ. Άσχημη γενίκευση είναι αυτή. Οι καλύτεροι φίλοι μου να το γνωρίζετε όλοι αν και προσωπικό δεδομένο, δεν ακούν ούτε έχουν ιδέα από αυτό που λέμε "κλασσική".
Και νομίζω ότι προσωπικά δεν σε πείραξα ή έθιξα ενώ σε άλλους (π.χ. τον Skakinen, τους Σπύρους, Κώστηδες, Δαμιανούς κ.λπ) μπορούν να μου προσάψουν πειράγματα προσωπικού επιπέδου (κατάλαβα ότι τα δέχθηκαν). Στην δικιά σου περίπτωση δεν ήταν προσωπικό, αυτό τουλάχιστο είναι αντιληπτό νομίζω. Θίγεσαι για τον Elton και τον Παπαθανασίου;
Πάρα πολύ φιλικά και ξέρεις το βουλώνω οποιαδήποτε στιγμή αν είναι να στεναχωρώ ή θίγω άτομα εδώ μέσα. Όμως δεν θίγω ιδιωτικά και προσωπικά. Σχολίαζω και υποβάλω τις θέσεις μου για δημόσια εκτιθέμενα θέματα
Πάρα πολύ φιλικά.
Εμμανουήλ-Νικόλαος ή Νικόλαος-Εμμανούηλ