CD-player μέχρι τα 500 ευρώ ?

το nad c542 εχει σταματησει να βγαινει,τα 470 ειναι υπερβολικα πολλα αφου το νεο και καλυτερο 545 το βρισκεις με 530 ευρω το πολυ.
νομιζω απο οσα αναφερεις το 6003 ειναι η πιο ασφαλης επιλογη με δευτερη το nad 545,το σονυ αστο καλυτερα.Η βλετιωση σε σχεση με το dvd 600 θα ειναι αισθητη πολυ ευκολα.

απλα δεν διευκρινιζεις αν εχεις συνδεσει ψηφιακα το dvd στον ενισχυτη γιατι βλεπω οτι εχει και ψηφιακες εισοδους.

Last edited:
το nad c542 εχει σταματησει να βγαινει,τα 470 ειναι υπερβολικα πολλα αφου το νεο και καλυτερο 545 το βρισκεις με 530 ευρω το πολυ.
νομιζω απο οσα αναφερεις το 6003 ειναι η πιο ασφαλης επιλογη με δευτερη το nad 545,το σονυ αστο καλυτερα.Η βλετιωση σε σχεση με το dvd 600 θα ειναι αισθητη πολυ ευκολα.

απλα δεν διευκρινιζεις αν εχεις συνδεσει ψηφιακα το dvd στον ενισχυτη γιατι βλεπω οτι εχει και ψηφιακες εισοδους.

Ναι έχεις δίκιο το dvd τώρα το έχω με απλά καλό επιχρυσομένο καλώδιο RCA συνδεδεμένο με την είσοδο cd-sacd του ενισχυτή. Αυτό θα αλλάξει και θα συνδέσω το dvd ή το νέο player με coaxial καλώδιο για καλύτερη ποιότητα μιας που την optical είσοδο θα την "πιάσει" ο Η/Υ.
Οπότε το sony λετε καλύτερα μακριά...γιατί το είδα καλοφτιαγμένο και απο τα ελάχιστα reviews που είδα το έχουν υψηλά.

μα αν ακεφτεσαι να κανεις αυτη τη συνδεση γιατι να αγορασεις καινουργιο cd player? Βρες ενα ομοαξονικο φηφιακο,συνεδεσε το 600 με δυο τροπους και αναλογικα οπως το εχεις και ψηφιακα.Κανε απευθειας συγκριση και αν δεις οτι ακους πιο καλα απο τον μετατροπεα του ενισχυτη σε σχεση με το 600 μενεις εκει (αν φυσικα σε καλυπτει ο ηχος).

Παντως αν αγορασεις καποιο απο τα cd player που ειπαμε θα το συνδεσεις μονο αναλογικα με τον ενισχυτη για να εχεις καλυτερο ηχο,αν το συνδεσεις φηφιακα θα εχεις πεταξει τα χρηματα σου απλα γιατι εισαι ηδη σε αυτη τη κατασταση.

Στο επιπεδο αυτο των συσκευων ειναι ελαχιστη η επιρροη του transport στο τελικο αποτελεσμα.

Last edited:
Στο manual δεν αναφέρει κάτι για το dac και εγώ δεν το γνώριζα εως ότου σε άλλο νήμα οπου άνοιξα κουβέντα για καλωδίωση μου είπαν οτι εφόσον υπάρχει coaxial και optical υπάρχει dac διότι ο ενισχυτής λέει οτι αναλύει τα πρωτόκολα dolby 2.0 και dts 2.0. Πώς μπορώ να μάθω κάτι άλλο?

Για να πώ την αλήθεια δεν έχω και άμεση ανάγκη για νέο cd player για το λόγο αυτό γράφω εδώ για να μου πέιτε αν θα έχω πολύ μεγάλες διαφορές στον ήχο απο το dvd μου συνδεδεμένο με coaxial καλώδιο. άν πήγαινα σε μια πιο οικονομική επιλογή για παράδειγμα παράδειγμα στο cd της denon to cd510 ή της marantz cd5003 ή το harman kardon 980 τα οποία είναι σε χαμηλές τιμές και υπάρχουν στην αγορά αν και παλαιά μοντέλα πιστεύεται οτι θα άξιζε το όλο ζήτημα τα λεφτά του? Θα ακούσω διαφορά η οποία θα αξίζει τα λεφτά της?

φιλε μου απο μια ματια που εριξα, ο ενισχυτης σου ειναι φηφιακος και διαχειριζεται κατευθειαν ψηφιακο σημα. Αν εχεις το pioneer συνδεδεμενο με rca, απλα παρε ενα καλο coaxial ή optical και περασε κατευθειαν το ψηφιακο σημα στον ενισχυτη και εισαι αρχηγος.

Ως κάτοχος ενός DV-600 έχω να πω τα εξής:

Αναλογικά συνδεμένο στον Α/V Marantz SR8002 ο ήχος είναι ενός τυπικού φτηνού DVD player. Το ότι παίζει SACD και DVD-Audio δεν λέει τίποτε αφού ο ήχος μετατρέπεται σε αναλογικός από πολύ φτηνά και μέτρια DAC.
Ψηφιακά συνδεμένο ακούς σαφώς καλύτερα γιατί ο Marantz έχει αρκετά καλύτερα DAC.

Εννοείται ότι με ένα απλό CD player, παίρνεις καλύτερο ήχο συνδεμένο αναλογικά. Άλλο CD player και άλλο DVD.

Πρόσεξε μόνο το εξής. Το DV-600 μπορεί να στείλει ψηφιακά DSD stream αλλά και DVD-Audio μόνο από την HDMI (για την ακρίβεια στο DVD audio μπορεί αν επιτρέπει ο δίσκος να στείλει 2 κανάλια 96/24 από την coaxial ή οπτική). Ο ενισχυτής σου δεν έχει HDMI.

Δοκίμασε λοιπόν την ψηφιακή σύνδεση όπως προτείνει ο Tyler και μετά βλέπεις αν θα πας σε CD player.

Φίλοι μου θα ήθελα να εκφράσω μια απορία μου, απ' ότι καταλαβαίνω απο αυτά που διαβάζω σε άλλα νήματα οι εκάστοτε εξ υμών επιθυμούν να ακούνε τη μουσική τους αναλογικά διότι έτσι είναι πιο "μουσική"....στην δική μου περίπτωση όπου έχω τον συγκεκριμένο ενισχυτή με το dvd της pioneer συνδεδεμένο ψηφιακά πλέον με χρήση καλωδίου coaxial και ακούω πολύ καλά για τα γούστα μου, θα είχα καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα αν είχα συδεδεμένο το dvd με coaxial καλώδιο με ένα εξωτερικό dac της τάξης των 100-150 ευρώ και απο το dac αυτό με αναλογικό καλώδιο στην θέση cd in του ενισχυτή, ή θα έκανα μια τρύπα στο νερό...για το δικό μου σύστημα θα ήθελα να μου απαντήσετε και όχι θεωρητικά.
Με συγχωρείτε αν σας πρήζω αλλά είμαι νεοεισαχθής στις έννοιες αυτές και θα ήθελα να μάθω απο αυτήν την ιστορία.
Ευχαριστώ πολύ.

με το σεναριο που λες θα εκανες το σημα του 600 μετατροπη digital to analog με το εξωτερικο dac και μετα ο ενισχυτης σου απο την rca θα επαιρνε το σημα και θα εκανε το αντιστροφο, analog to digιtal δηλαδη. Προφανως απο το να κανεις κυκλους δεν ειναι καλυτερα να δινεις κατευθειαν digital σημα απο το Dv600 στο σονυ? Αφου ειναι καταδεκτικος και το παιρνει..:laugh:

Κατάλαβα τώρα αλλά θα ήθελα να μου πείς και κάτι άλλο:
Πρώτον τί γίνεται με αναλογικές πηγές πχ πικαπ (να υποθέσω οτι ψηφιοποιείται το σήμα?)
δεύτερον τί είναι αυτό που κάνει τον ενισχυτή μου ψηφιακό απο που το καταλαβαίνω...(είπαμε νέος με αυτές τις έννοιες...)

με το σεναριο που λες θα εκανες το σημα του 600 μετατροπη digital to analog με το εξωτερικο dac και μετα ο ενισχυτης σου απο την rca θα επαιρνε το σημα και θα εκανε το αντιστροφο, analog to digιtal δηλαδη. Προφανως απο το να κανεις κυκλους δεν ειναι καλυτερα να δινεις κατευθειαν digital σημα απο το Dv600 στο σονυ? Αφου ειναι καταδεκτικος και το παιρνει..:laugh:

το site της Sony δεν εχει καθολου πληροφοριες γιαυτον τον περιεργο ενισχυτη, αλλα μολις διαβαζα ενα τεστ του παρομοιου 1500ES στο avmentor http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_integrated_amps_2010_11.htm, και οσα σου εγραψα παραπανω στα bold δεν ισχυουν γιατι δεν βγαζεις ακρη με τη συγχυση που σε οδηγει η σελιδα της σονυ. Αν κρινω απο τον 1500, προκειται για κλασσικο ενισχυτη με καποιο σταδιο ψηφιοαναναλογικης επεξεργασιας σηματος. Στην ερωτηση σου λοιπον, με ενα καλυτερο dac εξωτερικο θα παρεις καλυτερο ηχο απο το Πιονερι.

Επομενως κ το σημα του πικαπ παραμενει αναλογικο.

Παρομοιος ενισχυτης ειναι ο Onkyo A-5VL ο οποιος ομως ειναι σαφες οτι διαθετει DAC με Wolfson, το λενε και το καυχιουνται.

Last edited:
Για DAC των 150 ευρώ είναι πολύ συζητίσιμο κατά πόσο θα βελτιώσει τον ήχο. Είναι φτιαγμένα για να ανεβάζουν τις πολύ απλές συσκευές όπως το DV600. Κάτι που ήδη κάνει ο Sony σου.

Συγκεκριμένα ένα V-DAC δεν είχε διαφορές από το ενσωματωμένο DAC του Α/V μου. Ένα Benchmark όμως είχε.

Αφού λες ότι πλέον ακούς πολύ καλά μάλλον έφτασες στο όριο των συγκεκριμένων συσκευών.

IMHO.

Μήπως η κουβέντα πρέπει να μεταφερθεί σε καινούργιο θρεντ;
Έχει γίνει λίγο off topic για sticky με θέμα CD players έως 500 ευρώ.

Φιλικά :tee:

Μήπως η κουβέντα πρέπει να μεταφερθεί σε καινούργιο θρεντ;
Έχει γίνει λίγο off topic για sticky με θέμα CD players έως 500 ευρώ.

Φιλικά :tee:
Δίκιο έχεις όμως το θέμα δεν αλλάζει:
να παραμείνω με το dvd και το ενσωματωμένο dac του ενισχυτή ή ένα cd player ως 500 ευρώ (συγκεκριμένα μοντέλα έχουν παρατεθεί παραπάνω) θα μου δώσει καλύτερο ήχο γιατί είναι cd και όχι dvd?
Να το πώ αλλιώς θα έπερνες ένα καλό dvd ή bluray της pioneer έως 500 ευρώ ή ένα cd εως 500 ευρώ εφόσον και τα δύο πλέον θα έχουν coaxial out και θα είναι συνδεδεμένα με ψηφιακό καλώδιο στον εκάστοτε ενισχυτή...(μιλάμε πάντα για το συγκεκριμένο εύρος τιμής μη έχουμε στο νού μας cd players των 800 και άνω ευρώ εκεί την απάντηση την ξέρω...)