CD-player μέχρι τα 500 ευρώ ?

Dalgren

New member
13 December 2008
22
Καλημέρα σε όλους!

Θα ήθελε τη γνώμη σας για ένα καινούργιο CD-player μέχρι 500 ευρώ(ανεβαίνω και λίγο αν υπάρχει κάτι εκεί κοντά).

Ακούω όλα τα είδη μουσικης, αλλά περισσότερο ροκ.

Μια επιλογή είναι το marantz 6002 στα 350 ευρώ και μου έχουν πεί και για ένα καλό hardom-kardon περίπου στο ίδιο κόστος.

Ευχαριστώ για την βοήθεια,

Σε αυτα τα χρηματα μια καλη επιλογη ειναι ο Pioneer PD-D6-J βραβευμενος με EISA και παιζει και SACD στα 470 ευρω.

Pioneer_PD-D6-J%281%29.jpg

Επισης η παντα συμπαθης NAD με το 542 στα 390 ευρω

Nad_C-542.jpg

Ενα εγγυημενα καλο μηχανημα το ARCAM CD73 στα 500 ευρω

Arcam_CD73.jpg

Και ακομα ενα καλο Cambridge Azur 640C V2 στα 500 ευρω

Advance Acoustic MCD203 MK2 με λίγα παραπάνω η λίγα παρακάτω μεταχειρισμένο
Ναι και το hd-970 της HARMAN ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΡΙ ! και με λιγότερα λεφτά

Και εγώ σε αυτή τη φάση αναζήτησης cd player ειμαι.Το Denon DCD-700 AE τί λεέι.Υπάρχουν γνώμες για αυτό από κάποιον που το έχει ή το έχει ακούσει έστω?

Το Advance το έχω δεί, αλλά τα σχόλια που έχω δει στο INTERNET το χαρακτρηρίζουν περίπου σαν το PIONEER.
To δε PIONEER, φαίνεται να είναι στην ίδια κλάση με το Marantz cd 6002.

Δηλαδή αγοράζω το Marantz cd 6002 me περίπου τα μισά λεφτά του Advance.

Πάντως ευχαριστώ για τις επιλογές... θα το μελετήσω λίγο ακόμα το θέμα.

Το 542 της ΝΑD αντικατασταθηκε απο το 545,οπως και το 970 της HK απο το 990 (λιγο πιο ακριβο αυτο ομως).Χρησιμη η δυαντοτητα λειτουργιας του και ως dac.Την ιδια δυνατοτητα εχει και το νεο 565 της NAD αλλα πρεπει να κοστιζει (οταν ερθει στη χωρα μας) πανω απο 650 ευρω. Εχει και το πλεονεκτημα της usb εισοδου.Την ιδια δυνατοτητα εχει και το 700 της yamaha που συντομα θα ειναι στη χωρα μας.

Το Advance το έχω δεί, αλλά τα σχόλια που έχω δει στο INTERNET το χαρακτρηρίζουν περίπου σαν το PIONEER.
To δε PIONEER, φαίνεται να είναι στην ίδια κλάση με το Marantz cd 6002.

Δηλαδή αγοράζω το Marantz cd 6002 me περίπου τα μισά λεφτά του Advance.

Πάντως ευχαριστώ για τις επιλογές... θα το μελετήσω λίγο ακόμα το θέμα.

+1 -bye-

(Αν όμως θέλεις φοβερή μούρη πάρε το νέο marantz CD 5003 που είναι σχεδόν ίδιο με το 6002)

Μια άλλη άποψη.....σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων ανεβαίνεις σε απόδοση και value for money όταν πας σε μια λύση καλομεταχειρισμένου.
Με τα ίδια λεφτά έχεις τουλάχιστον 2-3 φορές καλύτερη ποιότητα ήχου.

Συμφωνω νομιζω οτι τα Cambridge εχουν τον καλυτερο value for money δεικτη (δεδομενης ποιοτητας κατασκευης, ποιοτητας ηχου και τιμης αγορας).

Ευχαριστώ , θα το κοιτάξω το Cambridge.

Οσο για το Marantz 5003, είναι όμορφο αλλά έχω την εντύπωση ότι το DAC που το Marantz 6002 πρέπει να είναι αισθητά καλύτερο, γιατί το έχω δεί σε πολύ ακριβότερα μηχανήματα που παίζουν στα 600-700 ευρώ.

Οπότε μάλλον διακιολογείται η διαφορά των 60 ευρώ στην τιμή τους.

Μεταχειρισμένο CD δύσκολα θα αγόραζα, λόγω κινούμενων μερών....

Δεν αξίζει στις ημέρες μας αγορά Cd player σε αυτό το επίπεδο της τιμής χωρίς ψηφιακή είσοδο.
Τα Flac θέλουν το Dac τους...
Υπήρχε μια προσφορά του Cabridge Audio Azur 740C γύρω στα 550 ευρώ.

Δεν αξίζει στις ημέρες μας αγορά Cd player σε αυτό το επίπεδο της τιμής χωρίς ψηφιακή είσοδο.
Τα Flac θέλουν το Dac τους...
Υπήρχε μια προσφορά του Cabridge Audio Azur 740C γύρω στα 550 ευρώ.

Ευκολία μεν, αλλά μετά αρχίζουν οι σκέψεις για είσοδο συγχρονισμού ρολογιών, στην προσπάθεια για καλύτερο ήχο.:musicus:

Έχε πάντα κατά νου ότι το Cambridge 640 όταν το βαρεθείς μπορείς με ελάχιστα λεφτά να του κάνεις κάτι και μετά να παίζει καλύτερα από οτιδήποτε έχεις φανταστεί.
Δες αν θες λεπτομέρειες στο σιτε του lampizator είναι ένα ανατρεπτικό σιτε που λέει πολλές θλιβερές αλήθειες.

Πήγα στο site του Lampizator αλλά είμαι πολύ μακριά απο το να πραγματοποίησω τέτοιες μετατροπές.

Σίγουρα πάντως πιστεύω οτι δέν πρέπει να τινάξω την μπάνκα στο cd player γιατί μάλλον είναι το κομμάτι που εξελίσσεται πιο γρήγορα απο όλα τα άλλα, και εξάλλου παίζω και πολλά κομμάτια απο το PC.

Μου προτείνετε απο ότι βλέπω καλά μηχανήματα, αλλα δεν ακούω πολλά για το Marantz 6002.
(που θα περίμενα οτι απο αποψη τιμής-απόδοσης θα ήταν πολύ διαδεδομένο)

Εχετε ακούσει το συγκεκριμένο μοντέλο?

Πήρα για τα AUDIOLAB αλλά μου είπαν ότι οι προσφορές ήταν για ασημί κομμάτια και ότι τα μαύρα είναι πιό ακριβά.
Επίσης είμαι λίγο διστακτικός διότι η εταιρεία δεν υπάρχει πια...
Βέβαια είδα το εσωτερικό το 8000cd και στο (ανειδίκευτο) μάτι μου φάνηκε καλή κατασκευή και ποιοτική.
Δεν ενθουσιάζομαι όμως απο το DAC, που είναι αρκετά παλιό.(του 2005 πιστεύω...)

Για το carat 57 mkII δεν έχω βρεί τίποτα στο διαδίκτυο, αλλά το DAC πράγματι δείχνει καλό.
Συνεχίζω την μελέτη....

Ευχαριστώ

Last edited: