Σωστό. Την ζημιά την κάνει αυτό το loudness που αυξάνει την στάθμη και όταν φτάσει να κλιπάρει το ψηφιακό, παραμορφώνει πολύ άσχημα.
Εαν βασιστούμε και στο σχέδιο, τότε πάει περίπατο και η δυναμική περιοχή...
Στείλε μου ένα βινύλιο που δεν έχει καλό ήχο να το ακούσω.Λ.Σ.Μα αν βασίζουμε την γνώμη μας για το μέσο στην ποιότητα εγγραφής των δισκακίων, μπορείς πανεύκολα να βρεις άπειρα βινύλια που ακούγονται τρισχειρότερα κι από τα χειρότερα cd. (εγώ έχω πολλά τέτοια).
Στείλε μου ένα βινύλιο που δεν έχει καλό ήχο να το ακούσω.Λ.Σ.
Όχι δεν αστιεύομαι. Αν μπορείς στείλε μου και περισσότερους. Θα σου τους επιστρέψω σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που θα μου τους στείλεις.Τώρα αστειεύεσαι, έτσι δεν είναι ? :chinscratch:
Μα θέλει και ρώτημα;
Γιατί η μέση στάθμη είναι υψηλότερη, γιατί η υπεροχή του cd ως προς τη δυναμική περιοχή πάει περίπατο έτσι όπως γίνεται η τελική μίξη και γιατί το άτιμο το cd κλιπάρει.
Τη λύση θα μπορούσε να την δώσει η "καταρραμένη" ψηφιακή τεχνολογία, αρκεί να αρχίσουν να ακούγονται "φωνές διαμαρτυρίας" και από όσους δεν ασχολούνται με το hi-fi. Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα μέσα αναπαραγωγής που χρησιμοποιεί ο κόσμος σήμερα έχουν κι από ένα dsp στα σωθικά τους. Ας αναλαμβάνει εκείνο τη συμπίεση όταν απαιτείται και να μην είναι "ενσωματωμένη" στο ίδιο το μέσο ώστε να έχει τη δυνατότητα επιλογής και ο ακροατής στο πώς απολαμβάνει τη μουσική.
Όχι δεν αστιεύομαι. Αν μπορείς στείλε μου και περισσότερους. Θα σου τους επιστρέψω σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που θα μου τους στείλεις.
Έχω την περιέργεια. Γράψε και τί δεν σου αρέσει και το σύστημα στο οποίο τους άκουσες. Λ.Σ.
αν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν καλοί και κακοί δίσκοι, καλά και κακά cd, ή μόνο το ένα, ή μόνο το δύο, τότε μάλλον θα πρέπει να τα χώνουμε στις εταιρίες που μας τα πουλάνε κι όχι να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Κι ακόμα περισσότερο επειδή η ποιότητα του δίσκου επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι η αλλαγή του όποιου καλωδίου, φίλτρου, κλπ (μερικές φορές ακόμα και μηχανήματος).
Sorry για το σεντόνι :ernaehrung004:
Περιέργως, συμφωνούμε!
Δυστυχώς, για να το λέτε αυτό πρέπει να έχετε προβληματικό σύστημα.Σαν cd είναι τα μόνα που *ανέχομαι*.
Μπορεί να είναι και έτσι όπως το λές, αλλά στο συμπέρασμά μου αυτό κατέληξα μετά από πολύ ψάξιμο και πάντα έχοντας σαν αναφορά τις εμπειρίες μου από ζωντανή ακουστική μουσική που με οδήγησε στο να θεωρώ το αναλογικό και το βινύλιο ως καλύτερο του ψηφιακού και ποι κοντά στον αληθινό ζωντανό ήχο.Δυστυχώς, για να το λέτε αυτό πρέπει να έχετε προβληματικό σύστημα.
Τι πάει να πει 'μπορεί';Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για να μην μπορεί να ανεχτεί κάποιος τον ήχο του cd σε ένα σύστημα, αυτό είναι προβληματικό.Ίσως ο συνδυασμός soundlab+atmasphere τελικά δεν είναι τόσο μαγικός όσο νομίζεις.Τα μειωμένα δυναμικά/συχνοτική περιοχή του βινυλίου, απλα κάνουν το πρόβλημα λιγότερο ακουστό.Κι εμένα μου αρέσει το βινύλιο αλλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται.Ελπίζω τουλαχιστον να ακους χωρίς να χρησιμοποιείς το equalizer των ηχείων σου.Μπορεί να είναι και έτσι όπως το λές
Μάλλον θα έχεις δίκιο πρέπει να βρω κάτι πιο μαγικό. Την πάτησα από τα πολλά Golden Ear Awards που πήραν.Τι πάει να πει 'μπορεί';Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για να μην μπορεί να ανεχτεί κάποιος τον ήχο του cd σε ένα σύστημα, αυτό είναι προβληματικό.Ίσως ο συνδυασμός soundlab+atmasphere τελικά δεν είναι τόσο μαγικός όσο νομίζεις.Τα μειωμένα δυναμικά/συχνοτική περιοχή του βινυλίου, απλα κάνουν το πρόβλημα λιγότερο ακουστό.Κι εμένα μου αρέσει το βινύλιο αλλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται.Ελπίζω τουλαχιστον να ακους χωρίς να χρησιμοποιείς το equalizer των ηχείων σου.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.