CD Vs LP

-bye-

Αγαπητοι φιλοι

για να χαλαρωσουμε λιγο θα ηθελα να βγω τελειως εκτος θεματος ( η οχι?)

:offtopic:

σημερα, μια ποιοτικη πηγη ακουγεται καλα, και, μεγαλο ρολο παιζει το υλικο που τοποθετουμε κατω απο τη βελονα, ή την ακτινα.

Το μεγαλο θεμα ειναι τα ηχεια...

Τι πάει να πει 'μπορεί';Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για να μην μπορεί να ανεχτεί κάποιος τον ήχο του cd σε ένα σύστημα, αυτό είναι προβληματικό.
Ίσως ο συνδυασμός soundlab+atmasphere τελικά δεν είναι τόσο μαγικός όσο νομίζεις.
.

Πώς βγάζεις το συμπέρασμα ότι θεωρώ τον συνδυασμό Soundlab-Atma-sphere ως μαγικό; Μπορείς να το εξηγήσεις;
Ίσως να κάνουν λάθος στην Αμερική και αλλού που τον συνδυασμό αυτό τον θεωρούν "μαγικό". Λ.Σ.

.

Πώς βγάζεις το συμπέρασμα ότι θεωρώ τον συνδυασμό Soundlab-Atma-sphere ως μαγικό; Μπορείς να το εξηγήσεις;
Ίσως να κάνουν λάθος στην Αμερική και αλλού που τον συνδυασμό αυτό τον θεωρούν "μαγικό". Λ.Σ.

Μα δεν μιλάτε και για κάποια άλλα μηχανήματα κ.Στεφανιδη... Σεβαστό είναι να μιλάτε γι αυτό που, ισως, σας αρέσει περισσότερο ηχητικά, αλλά μια κι έχετε, όπως λέτε, αποκομίσει μεγάλη εμπειρία στον χώρο, θα έχετε δοκιμάσει κι άλλα μηχανήματα. Επειδή λοιπόν όλοι γνωρίζουμε οτι το hi-fi και το hi-end έχουν υψηλό βαθμό υποκειμενικότητας, για το καλό της συζήτησης, θα μπορούσατε να αναφέρετε και την εμπειρία σας απο άλλους συνδυασμούς ενισχυτών και ηχείων.

Κύριε Dipie δεν θα ανεχθώ να διαγράφεις τις τοποθετήσεις μου με τη δικαιολογία της εκτροπής της συζήτησεις, επί προσωπικού κλπ.
Θα σε συμβούλευα, [ελπίζω να μην παρεξηγήσαι],
να επεμβαίνεις την κατάλληλη στιγμή και να σταματάς κάτι εν τη γενέσει όταν κάποιος προκαλεί ή δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για κάποια προϊόντα όχι αθέλητα αλλά εσκεμένα.
Ειδάλλως θα ακολουθήσει και η 'πρέπουσα' απάντηση από τον θιγόμενο.
Δεν μπορείς να έρχεσαι εκ των υστέρων με διαγραφή και μήνυμα.
Δεν μπορεί όλοι να έχουν δίκιο. Ούτε την ίδια αντιμετώπιση.
Ευχαριστώ. Λ.Σ.

Μα δεν μιλάτε και για κάποια άλλα μηχανήματα κ.Στεφανιδη... Σεβαστό είναι να μιλάτε γι αυτό που, ισως, σας αρέσει περισσότερο ηχητικά, αλλά μια κι έχετε, όπως λέτε, αποκομίσει μεγάλη εμπειρία στον χώρο, θα έχετε δοκιμάσει κι άλλα μηχανήματα. Επειδή λοιπόν όλοι γνωρίζουμε οτι το hi-fi και το hi-end έχουν υψηλό βαθμό υποκειμενικότητας, για το καλό της συζήτησης, θα μπορούσατε να αναφέρετε και την εμπειρία σας απο άλλους συνδυασμούς ενισχυτών και ηχείων.
Πάρα πολύ απλά: αυτό αποτελεί την κατάληξη της προσωπικής μου έρευνας. Είμαι νέος 57 ετών. Ασχολήθηκα πολλά χρόνια και έπιασα το νήμα σωστά. Έτσι πιστεύω. Έχω φυσικά κάνει και λάθη αλλιώς δεν μαθαίνεις. Προσπαθώ να μεταφέρω την εμπειρία μου και σε άλλους ώστε να αποφύγουν τα λάθη. Οι φίλοι μου δεν με ακούν και ταλαιτωρούνται. Το να μην με ακούς εσύ ή κάποιος άλλος δεν με ενοχλεί.
Πάντα δέχομαι ότι μπορώ να κάνω και λάθος και διαρκώς επαντοποθετούμε δημιουργηκά και αυτοκριτικάρομαι. Βελτιώνομαο διαρκώς χωρίς αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό και άγχος. Απολαμβάνω όσο μπορώ τη ζωή και τη μουσική.
Επειδή είμαι και οινόφιλος, δεν μπορώ να συμβιβαστώ με ένα κατώτερο κρασί, αφού γνωρίζω το καλύτερο.
Έχω τα πιο απλά γούστα, που έλεγε κάποιος, Ικανοποιούμαι πάντα με το καλύτερο. Λ.Σ.

Πάρα πολύ απλά: αυτό αποτελεί την κατάληξη της προσωπικής μου έρευνας. Είμαι νέος 57 ετών. Ασχολήθηκα πολλά χρόνια και έπιασα το νήμα σωστά. Έτσι πιστεύω. Έχω φυσικά κάνει και λάθη αλλιώς δεν μαθαίνεις. Προσπαθώ να μεταφέρω την εμπειρία μου και σε άλλους ώστε να αποφύγουν τα λάθη. Οι φίλοι μου δεν με ακούν και ταλαιτωρούνται. Το να μην με ακούς εσύ ή κάποιος άλλος δεν με ενοχλεί.
Πάντα δέχομαι ότι μπορώ να κάνω και λάθος και διαρκώς επαντοποθετούμε δημιουργηκά και αυτοκριτικάρομαι. Βελτιώνομαο διαρκώς χωρίς αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό και άγχος. Απολαμβάνω όσο μπορώ τη ζωή και τη μουσική.
Επειδή είμαι και οινόφιλος, δεν μπορώ να συμβιβαστώ με ένα κατώτερο κρασί, αφού γνωρίζω το καλύτερο.
Έχω τα πιο απλά γούστα, που έλεγε κάποιος, Ικανοποιούμαι πάντα με το καλύτερο. Λ.Σ.

Δεν καταλαβάτε τι εννοώ...

Η πορεία του χομπίστα μετρά πολύ περισσότερο από το αποτέλεσμα στο οποίο φτάνει. Κι αυτό για δυο λόγους: πρώτον γιατί η πορεία δείχνει τρόπο σκέψης και αρα οι εμπειρίες από την πορεία ειναι χρήσιμες στους λιγότερο έμπειρους, και δευτερον γιατί το αποτέλεσμα(ή ο στόχος) είναι διαφορετικός για κάθε χομπίστα.

Ο πρώτος λόγος ειναι και ο σημαντικότερος.

Δεν καταλαβάτε τι εννοώ...

Η πορεία του χομπίστα μετρά πολύ περισσότερο από το αποτέλεσμα στο οποίο φτάνει. Κι αυτό για δυο λόγους: πρώτον γιατί η πορεία δείχνει τρόπο σκέψης και αρα οι εμπειρίες από την πορεία ειναι χρήσιμες στους λιγότερο έμπειρους, και δευτερον γιατί το αποτέλεσμα(ή ο στόχος) είναι διαφορετικός για κάθε χομπίστα.

Ο πρώτος λόγος ειναι και ο σημαντικότερος.
Ας ανοίξει ένα τέτοιο θέμα για να πει ο καθένας τις εμπειρίες του. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: CD Vs LP

Κύριε Dipie δεν θα ανεχθώ να διαγράφεις τις τοποθετήσεις μου με τη δικαιολογία της εκτροπής της συζήτησεις, επί προσωπικού κλπ.
Θα σε συμβούλευα, [ελπίζω να μην παρεξηγήσαι],
να επεμβαίνεις την κατάλληλη στιγμή και να σταματάς κάτι εν τη γενέσει όταν κάποιος προκαλεί ή δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για κάποια προϊόντα όχι αθέλητα αλλά εσκεμένα.
Ειδάλλως θα ακολουθήσει και η 'πρέπουσα' απάντηση από τον θιγόμενο.
Δεν μπορείς να έρχεσαι εκ των υστέρων με διαγραφή και μήνυμα.
Δεν μπορεί όλοι να έχουν δίκιο. Ούτε την ίδια αντιμετώπιση.
Ευχαριστώ. Λ.Σ.

κε Στεφανίδη,
όταν μήνυμα έχει επιθετικό-χλευαστικό περιεχόμενο,με βάση τους κανονισμούς του φόρουμ αυτού,πρέπει να διαγράφεται.Σε σχέση με τον χρόνο αντίδρασης,θα κατανοείτε,ότι δεν είναι δυνατόν να είμαι καθημερινά μπροστά στο pc.Ευγενικά σας ζήτησα,όταν αισθάνεσθε θιγόμενος να χρησιμοποιείτε το κάτω αριστερό τριγωνάκι.Είναι πλέον θέμα της διαχείρισης,απο την στιγμή που θα το κάνετε,για περιστατικό που μου διέφυγε,να παρέμβει αναλόγως.
Το να αντεπιτίθεσθε ή να επιτίθεσθε με δικά σας μηνύματα,δεν οδηγεί σε καμία λύση,πέρα απο παραπέρα όξυνση και διάλυση της ροής των θεμάτων.Παράλληλα μ' αυτόν τον τρόπο,δημιουργείται μιά αλυσσίδα αντιπαραθέσεων,που εκ των πραγμάτων σας κάνει συμμέτοχο...

Last edited:
Tελικα δεν υπαρχει καθολου χιουμορ σε αυτο το forum.

Σε παρακαλώ δεν είναι θέμα χιούμορ δικού μου.Το μήνυμά σου αλλού απευθυνόταν.Κι εκεί που το απεύθυνες,δεν νομίζω ότι θα εκλαμβανόταν έτσι.

Πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί ακόμη συζητάτε αυτό το thread!

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Η αναλογική πληροφορία πάνω στο βινύλιο είναι άπειρες φορές περισσότερη από το CD που είναι γραμμένο με δειγματοληψία 44KΗz (ή 48KHz) και ανάλυση 16bit.

Το καλύτερο CD Transport και DAC του κόσμου ΔΕΝ μπορούν να "γεννήσουν" την χαμένη πληροφορία που λείπει από το CD σε σχέση με το LP. Τελεία.

Ώς μέσο εγγραφής μόνο τα SACD και DVD-A μπορούσαν (και πάλι θεωρητικά) να είναι πιο κοντά στο LP αλλά απέτυχαν ως μέσα για αυτό δεν επεκτείνομαι άλλο.

Eάν στο μέλλον δούμε Blue Ray Audio Disks γραμμένους με δειγματοληψία 176kHz στα 24bit τότε κάτι γίνεται. Μέχρι τότε ο θεός να κατέβει, η πληροφορία που υπάρχει σε ένα CD δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από ένα LP.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Αυτά που γράφω ισχύουν αν η ηχογράφηση στο LP γίνει από αναλογικό μαστερ!!!

Προφανώς εαν η εγραφή στο LP είναι από ψηφιακό μάστερ 44K 16bit τότε η πληροφορία που θα έχει θα είναι ίδια με ένα CD!

Ultra one, τα πραγματα μπορεί να είναι ξεκάθαρα, αλλα όχι για τους λόγους που λες. Υπάρχουν ηδη δισκακια 192kHz/24-bit(DVD-Audio) και ακούγονται καταπληκτικά. Eν τούτοις το βινύλιο ακούγεται καλύτερα. Επίσης, τα masters από τα οποία πρόερχονται τα CD δεν είναι πάντα ψηφιακά, κι άν ειναι δεν είναι ποτέ 44kHz/16-bit...

Οταν διαγράφετε μηνύματα (κακή συνήθεια) να προσέχετε ποια διαγράφετε γιατί χάνεται η ροή του θέματος. Τα μηνύματα που παραμένουν καθώς και οι ατάκες δεν στοχεύουν πλέον πουθενά. Τα διάβαζα πριν λίγο και ήταν σαν να τα είχαν γράψει καλόγριες.

Συμφωνω με τον Kharmakoma όταν έχετε χάσει το χίουμορ σας, δείτε το γιατί πλησιάζει το Πάσχα.

Οταν διαγράφετε μηνύματα (κακή συνήθεια) να προσέχετε ποια διαγράφετε γιατί χάνεται η ροή του θέματος. Τα μηνύματα που παραμένουν καθώς και οι ατάκες δεν στοχεύουν πλέον πουθενά. Τα διάβαζα πριν λίγο και ήταν σαν να τα είχαν γράψει καλόγριες.

Συμφωνω με τον Kharmakoma όταν έχετε χάσει το χίουμορ σας, δείτε το γιατί πλησιάζει το Πάσχα.

Τα μηνύματα δεν αφορούν αυτόν που τα διέγραψε φίλε Γιώργο.Αλλον αφορούσαν.
Ο φίλος Kharmakoma το αποδέκτηκε και το κατάλαβε τελικά.
Για να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι των διαρκών επιθέσεων που καταστρέφουν ουκ ολίγα θέματα,χρειάζεται καλή θέληση απο όλους μας-κι απο εσένα- και πρίν το Πάσχα.

Σε ένα θέμα που στην ουσία σκοπίμως προκαλεί την "κόντρα" μεταξύ βινυλίου και CD είναι φυσιολογικό να γίνονται και κάποια μικρο-επεισόδια.

Δικό μου μήνυμα πάντως δεν νομίζω ότι διαγράφτηκε, απλώς είδα κάποια δικά μου με διαφορά ώρας να βρίσκονται τελικά το ένα δίπλα στο άλλο. Το δεύτερο μήνυμα αφορούσε ή απαντούσε σε ενδιάμεσα μηνύματα που τελικά διαγράφτηκαν. Κάποια μηνύματα μένουν ξεκρέμαστα όταν διαγράφονται τα ενδιάμεσα.

Last edited:
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Μην ξεχνάς ότι γράφεις στην hi end. Εδώ τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. :captain:
Εκτός hi end τώρα, το μόνο ξακάθαρο είναι το ότι οι εταιρίες που παράγουν αυτά τα προιόντα κόπτονται μόνο για το κέρδος. Είδος το οποίο αυτές κρίνουν ότι δεν τις συμφέρει να παράγουν, απλά εξαφανίζεται από την αγορά (άσχετα με το αν για τον εαυτό τους έχουν πάρει τη σωστή απόφαση). Και παραδείγματα τέτοια υπάρχουν και είναι γνωστά σε όλους.
Από την άλλη μεριά, και τα δύο μέσα μπορούν να δώσουν πολύ καλά αποτελέσματα, απόλυτη σύγκριση όμως είναι πολύ δύσκολο να γίνει και σχεδόν αδύνατο να τύχει καθολικής αποδοχής.

Μην ξεχνάς ότι γράφεις στην hi end. Εδώ τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. :captain:
Εκτός hi end τώρα, το μόνο ξακάθαρο είναι το ότι οι εταιρίες που παράγουν αυτά τα προιόντα κόπτονται μόνο για το κέρδος. Είδος το οποίο αυτές κρίνουν ότι δεν τις συμφέρει να παράγουν, απλά εξαφανίζεται από την αγορά (άσχετα με το αν για τον εαυτό τους έχουν πάρει τη σωστή απόφαση). Και παραδείγματα τέτοια υπάρχουν και είναι γνωστά σε όλους.
Από την άλλη μεριά, και τα δύο μέσα μπορούν να δώσουν πολύ καλά αποτελέσματα, απόλυτη σύγκριση όμως είναι πολύ δύσκολο να γίνει και σχεδόν αδύνατο να τύχει καθολικής αποδοχής.
Δώσε κάποιο παράδειγμα εταιρείας hi-end. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: CD Vs LP

..
..
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Αυτά που γράφω ισχύουν αν η ηχογράφηση στο LP γίνει από αναλογικό μαστερ!!!
....
"Tape" δηλαδή....
Θα μου πεις.."master tape" ! ....,ναι αυτό λέω.

Γιατί άραγε αντικαταστάθηκε το tape με ψηψιακό . .
Θα μου πεις για ευκολία αλλά είναι η δεν είναι καλύτερο ως αποτέλεσμα ?

Από την άλλη μιλάτε για "αναλογικές ηχογραφήσεις".
Ποιας εποχής ακριβώς ?

Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

Από την άλλη μιλάτε για "αναλογικές ηχογραφήσεις".
Ποιας εποχής ακριβώς ?

1954-1980 περίπου. Εννοώ τις στερεοφωνικές αναλογικές ηχογραφήσεις. Η καλύτερη περίοδος της δισκογραφίας όλων των ειδών μουσικής. Λ.Σ.